Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Mayıs 2020 Pazartesi

Dizi Film: Black Mirror: Striking Vipers - Bir Sanal Gerçeklik Oyununda Sanal Bir Aşk Yaşayan İki Arkadaşın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Black Mirror: Striking Vipers

Oyuncular; Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Nicole Beharie
Yönetmen; Owen Harris
Tür; Dram, Romantik, Bilim Kurgu
5. Sezon 1. Bölüm

Konusu; Film, bir sanal gerçeklik oyununda bir araya gelen iki arkadaşın, oyunun içinde cinsel deneyim yaşamaya başlamaları ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Danny ve Karl, üniversite yıllarından tanışan ve bu dönemlerde Striking Vipers oyununu sık sık oynayan iki arkadaştırlar. Danny, Theo ile birliktedir ve üçünün birlikte yaşadığı bu üniversite yıllarının üzerinden 11 sene geçecek ve Danny'in 38. yaş gününde yeniden bir araya geleceklerdir. Danny, Theo ile evlenmiştir ve birde çocukları olmuştur. Partiye katılan Karl, O'na Striking Vipers oyununun son sürümünü hediye edecek ve oyunun bu sürümünde sanal gerçeklik sisteminin olduğundan bahsedecektir. Birde yanında sanal gerçekliğe katılabilmesi için disk hediye etmiştir ve Danny, bu hediye ile eski günleri hatırlamış ve çok sevinmiştir. 










Ertesi günlerde evinde televizyon karşısında oyun oynayan Danny'e Karl'dan davet gelecek ve Striking Vipers oyununa ikisi de online olarak farklı yerlerden bağlanacaklardır. Karl, O'na oyuna nasıl girmesi gerektiğini anlatacak ve ayarlamaları yapan Danny, diski de başının yan tarafına yerleştirecek ve avatarlarını seçerek oyuna başlayacaklardır. 

Danny, Lance isimli karakteri, Karl ise bir kadın dövüşçü olan Roxette'yi seçecektir. Oyuna girdiklerinde fiziksel bedenleri uyku moduna geçecek ve zihinsel olarak oyunu oynamaya başlayacaklardır. Oyunun içinde karakterlerin kendisi olmuşlardır ve birebir ettikleri mücadelede, fiziksel algıların benzerlerini de yaşamaktadırlar. Oyun başladıktan sonra karşılıklı dövüşmeye başlayacaklar ve belirli bir süre mücadele ettikten sonra bedenleri iyice yakınlaşacak ve bu esnada dövüşmeyi unutarak sevişmeye başlayacaklardır. 

Belirli bir süre seviştikten sonra Danny, O'nun Karl olduğunu hatırlayacak ve hemen oyundan çıkacaktır. Ertesi gün boyunca ikisi de oyunun içinde yaşananları düşünecek ve gece olunca yeniden oyuna bağlanacaklar ve dün için sarhoş olduklarını söyleyip, yeniden oyuna gireceklerdir. Oyuna girerken ciddi bir müsabaka yaşayacaklarını konuşacaklar ancak oyuna katılır katılmaz ikisi de sevişmeye başlayacaklardır. Sonrasında konuşmak için ara verdiklerinde Danny'in oğlu fiziksel bedenini rahatsız edecek ve Danny, oyundan ayrılmak zorunda kalacaktır. Gün boyunca ikisi de olanları düşünecek ve gece yine oyuna girip birlikte olmaya devam edeceklerdir. Danny ise bu sıralarda eşi ile çocuk yapmak için çalışmalar içerisindedir ancak Karl ile bu yaşadıklarından sonra eşine karşı cinsel isteksizlik duymaya başlayacak ve bu durum aralarında bir sorunun çıkmasına neden olacaktır.










Artık her gece buluşup, farklı mekan ve şekillerde birlikte olan Karl ve Danny, oyunun etkisi altında girmişlerdir ve dış Dünya'dan soyutlanmışlardır. Hatta Danny, öyle bir duruma gelmiştir ki eşi ile her sene düzenli olarak kutladıkları evlilik yıl dönümünü bile unutmuştur. 

Karl ise artık sevgilisi ile yaşadığı cinsel birlikteliklerde orgazm olamamaya başlamıştır. Ancak Danny'in eşi, O'nda ki bu değişikliği fark edecek ve bu konudaki rahatsızlığını dile getirecektir ve Danny, eşinin rahatsız oluşu için çok üzülecek ve artık Karl ile olan bu sanal birlikteliğe son verecektir. Oyunun bütün araçlarını kaldıracak ve Karl'ı arayarak bunun artık bittiğini, bir daha görüşmeyeceğini söyleyecektir. 

Aradan 7 ay geçecek ve Danny'in eşi Theo, hamile kalacaktır ve Danny'in doğum gününde, Danny'den habersiz Karl'ı davet edecektir. 7 ay boyunca görüşmemiş olan Karl ve Danny, Theo'nun sayesinde yemekte bir araya gelecekler ve yalnız kaldıklarında Karl, Danny'i yeniden tahrik etmeye çalışacak ve gece olunca oyunda buluşmaları için ısrar edecektir. Karl, Danny'in dışında bir çok oyuncu ile sanal ilişkiler içine girmiştir ama Danny'de hissettikleri gibi olmamıştır. Gece olunca yine oyunda bir araya gelecekler ve birlikte oldukları sırada Karl, Danny'e O'nu sevdiğini söyleyecek ve bu durumu garipseyen Danny, dışarıda buluşmaya karar verecektir. Buluştukları yerde öpüşmeyi isteyen Danny'in isteğine göre, eğer karşılıklı olarak tahrik olursalar bunun adını koyacaklardır ama olmaz iseler bir daha görüşmeyeceklerdir. 









Öpüştükten sonra birbirlerine karşı bir şey hissetmediklerini anlayacaklar ancak Karl, oyunda yaşananların farklı olduğunu söyleyince kavga etmeye başlayacaklar ve onları bu halleri ile polis bulacaktır ve merkeze götürecektir. 

Kocasının karakolda olduğunu öğrenen Theo ise, karakola gelecek ve Danny'i alacak ve yolda Danny, eşine olanları tüm ayrıntıları ile anlatacaktır. Ve aradan bir sene geçecek, ve Danny'in doğum günü gecesinde birbirlerine yüzüklerini vererek kaçamak yapmaya başlayan Danny ve Theo'nun, bu durumu kendi aralarında bir çözüme kavuşturdukları anlaşılacaktır.

Danny yine Karl ile oyunda buluşacak, Theo ise bara giderek kendine gecelik bir partner arayacaktır ve film böylelikle son bulacaktır.

Bir sanal gerçeklik oyununda sanal bir aşk yaşayan iki arkadaşın hikayesine tanık olacağınız, birbirinden orijinal ve etkileyici konuları ile Black Mirror dizi serisinin 5. Sezon 1. Bölümü olan Netflix yapımı, romantik, dram ve bilim kurgu filmidir.