Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Mayıs 2020 Pazar

Dizi Film: Black Mirror: Timsah - Crocodile - İnsanların Anılarını Görüntüleyebilen Bir Cihaz ve İşlediği Cinayetleri Saklamaya Çalışan Bir Katil... / Konusu, Özeti, Afişler

Black Mirror: Timsah - Crocodile

Oyuncular; Andrea Riseborough, Kiran Sonia Sawar, Andrew Gower
Yönetmen; John Hillcoat
Tür; Suç, Gerilim, Dram, Bilim Kurgu
4. Sezon 3. Bölüm

Konusu; Film, bir trafik kazası sonucu öldürdüğü adamı gizlemeye çalışan mimar Mia'ın, bu sırrını saklamak için bir seri katile dönüşmesi ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Mia, Rob isimli arkadaşı ile birlikte eğlendikleri bardan çıktıktan sonra sarhoş olan Rob, yolda bisikleti ile gezen bir adama çarpacaktır ve Rob'un istediği üzerine ölen bu adamı, uyku tulumuna koyacaklar ve içine de taş ekleyip bisikleti ile birlikte çevredeki bir göle atacaklardır. Bu olay üzerine 15 yıl geçtikten sonra Mia, evlenecek ve bir çocuğu olacak, aynı zamanda başarılı bir mimar olacaktır. Olay üzerine bu kadar geçmiş olmasına rağmen Rob, bir gün Mia'yı arayacak ve O'nunla bir otel odasında buluşacaklardır. 







Ölen adamla ile ilgili bir haber okumuş olan Rob, eşinin yıllardır kocasını beklediğini öğrenmiştir ve bundan çok etkilenmiştir. Kocasının öldüğüne dair bir mektup yazmayı düşünen Rob'a, Mia engel olmak isteyecek, kendilerini bulacaklarından korkup bunu yapmasını istemeyecektir. 

Ancak vicdan azabı çeken Rob, buna karar vermiştir ve odadan çıkarken Mia ile kavga edecekler ve Rob, yere düşünce kafasını çarpacak ve bu sersemliğinden fırsat bulan Mia, O'nu öldürecektir. Rob'un ölümünden sonra ne yapacağını düşünmek için pencereden baktığı sırada bir pizza aracının bir adama çarptığını görecek ve sonra karar verip, odaya yemek siparişi verecek ve gelen yemek arabasının altına Rob'un cesedini koyarak, gizlice otoparka götürecek ve oradan da arabasına alarak, kendi çalıştığı mimarlık şirketinin inşaatında kimyasal atıkların içine atacaktır. Sonra otele dönecek ve ödemeyi yaparak otelden ayrılacaktır. 

Mia'nın Rob'u öldürdüğü sırada dışarıda bir adama çarpan pizza aracının yaptığı kazayı inceleyen Shazia Akhand isimli bir sigorta ekspertizi, kazada yaralanan adam ile görüşecek ve O'nun anılarını görmek için anı görüntüleyici bir cihaz kullanacaktır. Bu cihaz, insanların zihninde canlandırdığı görüntüleri bir ekrana yansıtmaktadır ve olay anı ile ilgili hayalleri inceleyerek gerçek sebep ve sonuçlara bu şekilde çok daha sağlıklı bilgiler edinerek ulaşabilmektedirler. 







Toplumun bir çok çalışma sahasında bu cihaz kullanılmaktadır ve kaza yapan adamın anılarından, o sırada yoldan geçen sarı paltolu bir kadına ulaşacak ve sonrasında yüz tanıma teknolojisini kullanarak bu kadının adresine ulaşacak ve O'nu da anı cihazına bağlayarak, olay yerinde yaşananları inceleyecek ve bu seferde çevredeki apartmanda fotoğraf çeken bir dişçiye ulaşacaktır. 

Öğrenmek istediği tam olarak pizza aracının hızıdır ve şu ana kadar elde ettiği anılardan bunu saptayamamıştır. Dişçi ile de görüşen Shazia, O'nun anılarında da o sırada pencereden bakan Mia'nın görüntüsünü görecek ve Mia'yı aramaya başlayacaktır. Otelden bilgi alamayınca yüz tanıma teknolojisi ile kimliğini saptayacak ve ev adresini öğrenerek olayı sorgulamak için yanına gidecektir. 

Evde, yaşadığı olayın gerginliği ve üzüntüsü ile zaman geçiren Mia, kapıya gelen Shazia'yı görecek ve kendisi ile kazanın olduğu zaman hakkında görüşmek istediğini söyleyecek ve olayı gördüğünü söyleyen Mia, artık yasal bir zorunluluk olarak Shazia'a ifade vermek zorunda kalacaktır. Ancak Mia, kazadan kısa bir süre önce işlediği cinayetinde ortaya çıkacağından korkacak ve istememesine rağmen anı cihazını bağlatmak zorunda kalacaktır. Kendini şartlandırmış olsa da cihaz bağlandıktan sonra ilk kaza görüntülerini, Rob'un ölümünü gören Shazia, hemen cihazı kapatıp evden ayrılacak ancak O'nun cinayetleri gördüğünü anlayan Mia, arabasına binerken Shazia'ı darp edecek ve baygın bir şekilde kömürlüğe bağlayacaktır.







Kendine gelen Shazia'a, O'nun burada olduğunu bilenin olup olmadığını soracak ve Shazia, kimse bilmiyor dese de O'na inanmayıp, anı cihazını bağlayacak ve kocasının geldiğini bildiğini görecektir. 

Bunun üzerine Shazia'ı öldürecek ve arabasından ev adresini öğrenip, anahtarı ile gizlice evine girerek banyoda küvette bulunan adamı çekiçle öldürecektir. Bu sırada evden çocuk sesi gelecek ve O'nun anılarından kendisine ulaşabileceklerini bildiği için O'nu da öldürecektir. Oysaki çocuk kör doğmuştur. Bu cinayetler sonrasında kendisini bekleyen eşi ve çocuğunun yanına gidecek ve oğlunun gösterisini izleyecektir. 

Ancak Shazia'in eşi kısa bir süre önce çocukları için cam kafesin içinde küçük bir Ginepig hayvanı almıştır ve olay yerini inceleyen polisler, bu hayvanı da cihaza bağlayacaklar ve onun anılarından Mia'nın görüntülerine ulaşacaklardır ve gittiği gösteri salonunda yakalayacaklardır. Böylelikle film son bulacaktır.

Yıllar önce işlediği cinayetin gün yüzüne çıkmaya başlaması ile bir seri katile dönüşen Mia'nın gerilim dolu hikayesine tanık olacağınız, birbirinden orijinal ve etkileyici konuları ile Black Mirror dizi serisinin 4. Sezon 3. Bölümü olan Netflix yapımı, suç, dram, gerilim ve bilim kurgu filmidir.