Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Mayıs 2020 Cuma

Dizi Film: Black Mirror: Sus ve Dans Et - Shut Up and Dance - Kimliği Bilinmeyen Kişiler Tarafından Santaj Yapılan İnsanların Gerilim Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Black Mirror: Sus ve Dans Et - Shut Up and Dance

Oyuncular; Alex Lawther, Jerome Flynn, Susannah Doyle
Yönetmen; James Watkins
Tür; Aksiyon, Suç, Dram, Gerilim
3. Sezon 2. Bölüm

Konusu; Kimliği bilinmeyen kişiler tarafından gizlice görüntüleri kaydedilerek santaj yapılan bazı insanların, sakladıkları gerçeklerin ortaya çıkması ile gelişen gerilim yüklü olayları konu almaktadır.

Özeti; Film, bir kadının arabasından indikten sonra anahtarını tekerinin üzerine koyması ve otoparktan ayrılması ile başlamaktadır. Kenny, annesi ve kız kardeşi ile yaşayan ve bir restoranda garsonluk yapan bir gençtir. İşten eve döndüğü bir gün, kız kardeşinin kendi bilgisayarını aldığını görecek ve kardeşi tarafından indirilen bir film izleme programı sonrasında Kenny'in bilgisayarı bazı kişiler tarafından izlenmeye başlayacaktır. Bilgisayarın ön kamerasından Kenny'i izlemeye başlayanlar, sonrasında Kenny'in bilgisayar başında mastürbasyon yaparken görüntülerini kaydedecekler ve bu videoyu şantaj amaçlı kullanmak için Kenny'e göndereceklerdir. 






Kendi uygunsuz videosunu mailinde gören Kenny, şaşkınla korkmaya başlayacak ve akabinde telefon numarasını göndermesini isteyeceklerdir. Numarayı gönderen Kenny, onlara kim olduklarını, ne istediklerini soracak ama karşıdakiler kimseye söylememesini ve O'nu izlediklerini söyleyeceklerdir.

Bunun üzerine çok korkan Kenny, ertesi gün iş yerindeyken de onlardan mesaj alacak ve aktive edilen numarasına '' emirlere uy, yoksa video sızar '' şeklinde mesaj gelecektir. Sonrasında 45 dk içinde gitmesi gereken bir adres verecekler ve iş yerine hasta olduğunu söyleyerek alelacele buraya giden Kenny, motor ile gelmiş olan bir adamın kendisine bir kutu bıraktığını ve bu kişininde aynı kişiler tarafından tehdit edildiğini görecektir. 

Kutuyu bırakan adam, bana bunu yapmamı söylediler, ne istiyorlarsa yap, böylece kurtuluyorsun diyecek ve Kenny'in resmini çekerek oradan uzaklaşacaktır. Ve ardından Kenny'e yeni bir mesaj daha gelecek ve kendisine verilen paketi bırakması için bir otel odası adresi vereceklerdir. Bisikleti ile taşıyamayınca otobüse binen Kenny, burada paketin içine baktığında üzerinde seni seviyorum yazan bir pasta görecektir. Oteldeki söylenen odaya gidip kapıyı çaldığında, içerideki Hector isimli adam kapıyı açmayacak ancak O'na Mindy gönderdi dedikten sonra kapıyı açıp Kenny'i içeri alacaktır. Mindy'i nereden tanıdığını ve neden geldiğini sorguladığında Kenny, yaşadıklarını anlatacak ve Hector, Kenny'in telefonunu incelerken kendi telefonuna da mesaj gelecektir ve artık tehdit edilenler arasına O'da girecektir.






Kenny, kutuyu bırakıp gitmek isteyecek ama buna izin vermeyecekler, Hector ile birlikte belirtilen yerdeki arabayı alarak sonrasında bir adrese gitmelerini isteyeceklerdir. Filmin başında bir kadının tekerine anahtarını bıraktığı arabayı alacaklar ve yola çıkacaklardır.

Yolda ise Hector, kendi sırrını anlatacaktır. 20'li yaşlarda genç bir kız ile birlikte olmak isteyen Hector, evli ve iki çocuk babasıdır ve Mindy kod isimli kız ile internette tanışmıştır ve O'na çıplak resimlerini göndermiş, sonrasında da escort olduğu için para konusunda anlaşmışlardır. 

Kendisini tehdit edenlerde bütün konuşmaları ve resimleri vardır ve istedikleri şeyleri yapmaz ise bu bilgileri eşine göndereceklerdir. Bunları eşi öğrenirse O'nu terk edecektir ve çocuklarını da bir daha göremeyecektir. Bu yüzden istenilenleri yapmaktadır ve istenilen adrese geldiklerinde, pastanın içindekileri almalarını söyleyeceklerdir. Pastanın içinde ise bir silah, şapka ve gözlük vardır. Durdukları yer ise Ulusal Birlik Bankası'nın önüdür ve içlerinden birinin sürücü olmasını, diğerinin silahla içeri girerek soygun yapmasını isteyeceklerdir. Hector, araba sürmeyi bildiği için sürücü O olacak ve ilk başta yapamayacağını düşünse de, sonrasında kabul etmek zorunda kalan Kenny, bankayı soyacaktır ve silahı alıp, şapka ve gözlüğü takarak bankaya girecek ve görevliye silah doğrultup paraları vermesini isteyecektir. Bu sırada altına işeyen Kenny, paraları alınca kaçacak ve Hector ile birlikte hemen uzaklaşacaklardır.





Bu olay sonrasında yeni bir adrese gelmelerini isteyecekler ve burada Kenny, arabadan inerek ormanlık alana paraları getirecektir. Hector ise arabayı yok edecek ve sonra görevi bitecektir.

Ormanlık alana giden Kenny, orada başka bir tehdit edilen adam ile karşılaşacak ve adam, Kenny'i görünce üzerinde kamera olan bir dronu çalıştıracak ve havalanan drondan görevleri verenler, onların dövüşmesini izleyeceklerdir ve bu dövüş ölümüne olduğu gibi, kazananda paraları alacaktır. Ancak Kenny'de silah vardır ve adam üzerine yürüdüğünde silahı çıkaracak ve kendi kafasına sıkmaya çalışacak, ama içinin boş olduğu ortaya çıkacaktır. 

Sonrasında dövüşmeye başlayacaklar ve Kenny, bu mücadeleyi kazanacaktır ancak yaralı bir şekilde evine dönerken annesi arayacak ve Kenny'in bilgisayarında çocukları izlediğini söyleyerek ağlamaya başlayacak ve arkasından gelen polisler, Kenny'i tutuklayacaklardır. Diğer tarafta tehdit edilen herkesin ailesi ve yakınları kendileri ile ilgili Kenny'in ki gibi yasa dışı olan gerçekleri öğrenecektir ve film böylelikle son bulacaktır.

Kimliği bilinmeyen kişiler tarafından gizlice görüntüleri kaydedilerek, internetteki bilgileri ve resimleri alınarak, aslında suç işleyen bu insanları kendi bildikleri yöntemlerle cezalandıran kişilerin yasa dışı uygulamalarına tanık olacağınız, birbirinden orijinal ve etkileyici konuları ile Black Mirror dizi serisinin 3. Sezon 3. Bölümü olan Netflix yapımı, aksiyon, dram, suç ve gerilim filmidir.