Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Mayıs 2020 Cuma

Dizi Film: Black Mirror: San Junipero - Ölüm İle Yaşam Arasındaki Bir Alanda Birbirlerine Aşık Olan İki Kadının Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Black Mirror: San Junipero

Oyuncular; Gugu Mbatha-Raw, Mackenzie Davis, Denise Burse
Yönetmen; Owen Harris
Tür; Romantik, Dram, Bilim Kurgu
3. Sezon 4. Bölüm

Konusu; Film, ölüm ile yaşam arasında bulunan San Junipero isimli sonsuz bir yaşam alanında birbirlerine aşık olan Kelly ve Yorkie'nin hikayesini konu almaktadır.

Özeti; 80'ler zamanında bir diskoya giden Yorkie, burada atari oynayacak ve etrafı izlemek için oturduğu yere kısa bir süre sonra, peşindeki erkekten kurtulmak için Kelly isimli bir kadın gelecektir ve O'nunla bu vesile ile tanışmış olacaklardır. Tanıştıktan sonra içki içip dans edecekler ve Yorkie, içine kapanık bir kız olduğu için insanların kendisine bakışlarından rahatsız olacak ve dışarı çıkacaktır. Peşinden giden Kelly, O'nu rahatlatmaya çalışacak ve sonrasında kendisi ile yatmak isteyip istemediğini soracaktır. Ancak Yorkie, nişanlı olduğunu ve daha önce hiç böyle bir şey yapmadığını söyleyerek yanından ayrılacaktır.











Bir hafta sonra yeniden aynı diskoya gelen Yorkie, Kelly'i görecek ve O'nunla birlikte olmak istediğini ancak bunu nasıl yapacağını bilmediğini söyleyecektir. Bu konuda Kelly'den yardım isteyecek ve Kelly'in evine gideceklerdir. 

Gece birlikte olduktan sonra kendi hayatlarından bahsedecekler ve ilk lezbiyen deneyimlerinden, başka bütün konulara kadar sohbet edeceklerdir. Geceyi birlikte geçirdikten sonra ayrılacaklar ve yine bir hafta sonra diskoya gelen Yorkie, Kelly'i arayacak ancak bulamayacaktır. 

Bunun üzerine O'nun bataklık isimli bir gece kulübüne gitmesini söyleyecekler ve adı gibi tamamen bataklık bir hali olan, insanların kavga ettiği, aynı zamanda sex yaptığı, alkol kullandığı bu yerde Kelly'in arkadaşını görecek ve O'na Kelly'i bazen 80'ler, bazen 90'lar hatta bir keresinde 2002'de gördüğünü söyleyecektir. Bunun üzerine bir hafta sonra yine diskoya gelecek ve bulamayacak, sonraki hafta yine bulamayacak ve 2000'li yıllara gittiğinde ancak O'na ulaşabilecektir. San Junipero ismi verilen bu yaşam alanında bulunan insanların, yani ruhların yüzde 80'ine yakını ölüdürler. Geri kalanı ise Kelly ve Yorkie gibi yarı zamanlı olarak Dünya'da hala yaşayan ama zihinlerine bağladıkları bir cihaz ile buraya gelmiş olan insanlardır. Ölüm ile yaşam arasındaki bu alan için ölümü atlamak deyimini kullanmaktadırlar ve tercih eden kişiler, ölmeden önce bu alana gelmeyi seçmektedirler ve sonsuz zamanlar boyunca burada var olmaktadırlar. 











Sadece hayal etmeleri ile elde edebilecekleri bir çok imkanları olan bu ortamda, aynı zamanda diledikleri zaman aralığını seçip orada yaşayabilmektedirler, hemde istedikleri kadar. Ve Kelly ile Yorkie, 80'ler zaman aralığında tanışmışlardır ve Yorkie, sonunda O'nu 2000'ler de bulmuştur.

Kendisinden neden kaçtığını sorguladığında, Kelly'in O'na aşık olmaktan korktuğunu öğrenecek ve sonrasında yine evlerine gidip geceyi birlikte geçireceklerdir. Tam zamanlı şekilde burada bulunanlar, Dünya'da ölmüş olanlardır ve yarı zamanlılar ise haftada bir kere belirli bir saate kadar buraya gelebilmektedirler. Yoksa sistem akli dengelerini bozmaktadır. 

Son görüşmelerinde kendilerinin Dünya yaşamı hakkında da konuşan Kelly ve Yorkie, Dünya'daki halleri ile tanışmaya karar verecekler ve oldukça yaşlı ve hasta olan Kelly, bulunduğu yardım yaşam tesisinden çıkarak Yorkie'nin bulunduğu hastaneye gidecektir. Burada bitkisel hayatta olan Yorkie, sadece konuşulanları duyabilmektedir ve oldukça yaşlıdır. Doktoru Greg ile konuşan Kelly, Yorkie'nin geçmişi hakkında bilgi alacak, ailesinin tercihleri yüzünden O'nu kabul etmediğini ve 21 yıldır felç olduğunu söyleyecektir. Yorkie'yi kabul etmeyen ailesi yüzünden San Junipero'ya geçiş yapamayan Yorkie ile doktoru evlenecektir ve yasal varisi olarak O'nun için imza atacak ve Yorkie'nin geçişini sağlayacaklardır. 













Bunları duyan Kelly, doktorun kendisini ve Yorkie'yi 5 dakikalığına sisteme sokmasını isteyecek ve San Junipero'da Yorkie ile buluşan Kelly, O'na Greg ile evlenmesi yerine kendisi ile evlenmesini önerecek ve Yorkie'de sevinçle kabul edecektir. 

Bunun üzerine sistemden çıkan Kelly, Yorkie'nin hasta yatağının başında evlilik prosedürlerini gerçekleştirecek ve O'nun tam zamanlı olarak geçişini sağlayacaklardır. Bu olay sonrasında artık sonsuza kadar San Junipero'da kalacak olan Yorkie'nin yanına sisteme bağlanıp giren Kelly, gelinlik ile gelecek ve evliliklerini kutlayacaklardır. 

Sonrasında Kelly'in gitme vakti gelince Yorkie, O'nunda tam zamanlı olarak geçiş yapmasını isteyecek ancak Kelly, ölen kocası ve kızı burada olmadığı için buna karşı çıkacaktır.Sonrasında çıkış yapan Kelly, uzun bir süre Dünya'da bu konuyu düşünecek ve sonunda karar vererek San Junipero'ya tam zamanlı olarak geçiş yapacaktır ve Yorkie ile mutlu bir birlikteliğe başlayacaklardır. Filmin son sahnesi olarak San Junipero'ya geçiş yapanları, Dünya'da bir sistem arşiv alanında ve varlıklarını muhafaza eden bir cihaz içinde, özenle ve sıra ile sakladıklarını gösterecekler ve film böylelikle son bulacaktır.

Ölüm ile yaşam arasındaki sonsuz bir alanda birbirlerine aşık olan iki kadının hikayesini izleyeceğiniz, birbirinden orijinal ve etkileyici konuları ile Black Mirror dizi serisinin 3. Sezon 4. Bölümü olan Netflix yapımı, romantik dram ve bilim kurgu filmidir.