Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Mayıs 2020 Cuma

Dizi Film: Black Mirror: Acımadan Öldürmek - Men Against Fire - Beyinlerine Yerleştirilen Bir İmplant Sayesinde Robotlara Dönüşen Askerlerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Black Mirror: Acımadan Öldürmek - Men Against Fire

Oyuncular; Malachi Kirby, Madeline Brewer, Ariane Labed
Yönetmen; Jakob Verbruggen
Tür; Aksiyon, Savaş, Gerilim, Bilim Kurgu
3. Sezon 5. Bölüm

Konusu; Film, beyinlerine yerleştirilen bir implant sayesinde kontrol edilebilir bir hale dönüşen askerlerin, masum insanları öldürmesine kadar giden hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Orduda yeni göreve başlamış ve daha hiç hamam böceği dedikleri düşmanlardan öldürmemiş olan Stripe, kendisi gibi asker arkadaşları ile ilk hamam böceği avına çıkacaktır. Bölgede hamam böceği olarak adlandırılan, insani görünümlerinin yanı sıra yüzleri vahşi bir hayvana benzeyen, insanlık için oldukça zararlı ve hastalıklı oldukları söylenen bazı terörist grupları vardır ve askerler, bunları öldürmek için özel eğitimler almaktadırlar. Kısa bir zaman önce civardaki bir köye saldırmış olan hamam böcekleri, köydeki yiyecek erzaklarını çalmışlardır ve hastalıklarından bulaştığı için yiyecekleri kullanılamaz hale getirmişlerdir. 





Bu köye giden Stripe ve askeri birlikler, burada yerli halkın kendilerinden yardım istediğini görecekler ve köyün çevresindeki kırsalda bulunan bir eve girmeye karar vereceklerdir. Evin kapısını çaldıklarında, kapıyı yaşlı bir adam açacaktır ve komutanları Medina, bu adamla konuşmaya çalışırken, diğer askerler evin içinde arama yapmaya başlayacaklardır. 

Medina, hamam böceklerini koruduğunu düşündüğü yaşlı adama, onların kanlarında hastalık olduğunu, bu yüzden bu şekilde yaşadıklarını, ve durdurulmaz iseler doğan bütün çocuklarında onlar gibi olabileceğini ve onları insan olarak görmemesini ve insanlığın kurtulması için onların yok edilmesi gerektiğini söyleyecektir. Yaşlı adam, Medina'nın söylediklerine aldırış etmeden dinlerken yukarı kattaki Stripe ve diğer askerler, odanın içinde bir perdenin arkasında saklanmış hamam böceklerini bulacaklar ve yaşanan aksiyon dolu olaylar sonrasında Stripe, iki tanesini öldürecektir. 

Oldukça vahşi görünümü olan hamam böcekleri, sadece bağırmakta ve saldırmaktadırlar. Bedenleri insana benziyor olsa bile yüzleri tamamen vahşi bir hayvan gibidir. Bu sırada Stripe, hamam böceklerinin birinin elinde yeşil ışık saçan bir alet görmüştür ve onları öldürdükten sonra aleti eline alıp biraz incelemiş, bu alet beynindeki implantla etkileşim içine girmiştir ve Stripe'ı rahatsız etmeye başlamıştır. 





Bütün askerlerin beyninde maske adını verdikleri implantlar vardır ve bunlar, nişan almalarından iletişim kurmalarına, şartlanmalarından uyumalarına, duyularının kontrol edilmesinden hafızalarının yönlendirilmesine kadar bir çok konuda askere yardım etmesi için yerleştirilmiştir. 

Evi yaktıktan sonra askeri üsse dönecekler ve Stripe, iki hamam böceği öldürdüğü için kendisinden övgü ile bahsedeceklerdir. Hamam böceği öldürmek, askerler arasında gurur verici bir durum haline gelmiştir. Ancak implantın da sorun olduğunu düşünen Stripe, doktora ve askeri psikiyatra gidecek ve bu konuda bir sorunu olmadığını öğrenecektir. Yaptığı başarı yüzünden psikiyatr, O'na güzel bir uyku verecek ve implant ayarlarını yaparak gece rüyasında hayallerinin kadını ile sex yapmasını sağlayacaktır. Gece rüyasında hoşlandığı kadın ile birlikte olurken implantı yine arıza verecek ve uyanacaktır. 

Ertesi gün yine bir toplu konut alanına hamam böceği avlamaya gidecekler ve bu sefer sadece Medina, Raiman ve Stripe, bu göreve katılacaktır. Konut alanının önünde pusuda beklerlerken Stripe'ın implantı iyice arıza verecek ve uzun zamandır ilk kez koku almaya ve çimenleri incelemeye başlayacaktır. Bu sırada saldırıya uğrayacaklar ve Medina hayatını kaybedecektir. Geriye Raiman ve Stripe kalacak, ikisi de karşı binada gördükleri hamam böceklerini öldürmek için binaya gireceklerdir. Binanın içinde Raiman'dan ayrılan Stripe, burada kendisinden saklanan bir kadın görecek ve kendisinden korkmaması gerektiğini, binada hamam böcekleri olduğu için hemen çıkması gerektiğini söyleyecek ancak bu sırada kadını gören Rainman, uzaktan silahla ateş ederek öldürecektir. 





O'nun insan olduğunu ve neden yaptığını soran Stripe'a cevap vermeden diğer hamam böceklerini arayan Rainman, bir odanın içinde bir çok hamam böceği görecek ancak aynı hamam böceklerine Stripe baktığında, onların insan olduğunu fark edecektir. Rainman, onları öldürmek isterken Stripe engel olacak ve Rainman'ı bayıltmak zorunda kalacaktır.

Sonrasında yaralı olan Stripe, Catarina isimli kadını ve yanındaki Alex isimli çocuğu alarak binadan çıkıp araba ile kaçmaya başlayacaklar ancak çok yaralı olduğu için Stripe, baygınlık geçirecektir. Catarina ve Alex, Stripe'ı alarak kendi sığınaklarına götürecek ve Stripe'ı tedavi ettikten sonra kendine gelen Stripe'a her şeyi anlatacaktır. Aslında hamam böcekleri olarak bahsedilen vahşi bir ırk yoktur. Onların hepsi insandır ve askerlerin beyinlerindeki implant onları böyle göstermektedir. On yıl önce başlamış olan bu olay sonrasında bütün basın yayın organlarında hamam böcekleri olarak insanlar hedef gösterilmiştir ve yok edilmesi gerektiği anlatılmıştır. 

Diğer tarafta kendine gelen Rainman ise onları takip etmiştir ve sığınaklarını bulup içeri girmiştir. Catarina ve Alex'i gördüğü gibi öldüren Rainman, sonrasında Stripe'ı da ihanet ettiği suçlaması ile askeri birliğe götürecektir. Burada Stripe'ı inceleme altına alacaklar ve bir odaya hapis edeceklerdir. Artık tüm gerçekleri öğrenmiş olan Stripe'ın yanına gelen askeri psikiyatr, Stripe'ın bulduğu yeşil ışık saçan cihazdan bahsedecek ve bu cihazın beyinlerindeki implantı kapatmak için bir sinyal yaydığını ve kendisindeki implatın bu yüzden arızalandığını söyleyecektir. Sonrasında implantların neden yapıldığını açıklamaya başlayacaktır. 





Uzun yıllar öncesinde askerler savaş sırasında insani duygu ve düşünceleri yüzünden düşman birliklerine ateş etmemeye başlamışlardır ve komutanları, askerlerin ateş etmesi için onlara sopa ile vurmak zorunda kalmıştır. 

Ateş etseler bile bir insanı öldürmemek için yanlış hedef alıyorlarmış ve bunun önüne geçebilmek için denenen bir çok yöntem sonrasında bu implantları bulmuşlardır ve düşman birliklerini vahşi yaratıklar olarak gösterip, askerlerin kendi isteği ile ateş etmesini sağlamışlardır. Nişan almak, iletişim kurmak, şartlanmak, bütün duyuların kontrolü, uyku kontrolü, rüyalarda görülmesi istenen şeyler, koku alma ve görme yetileri, hisleri, kısacası bir insanın beyninden yönlendirilen her şeyi bu implantlarla kontrol edilebilir hale getirmişlerdir ve askerler, artık insan olmaktan çok uzaktan yönlendirilebilir robotlar haline gelmişlerdir.

Aynı zamanda kendince bir bahane üreterek hamam böcekleri sınıfındaki insanların DNA yapılarının bozuk olduğunu ve bir çok hastalık ve kişilik bozukluğu olabilme ihtimali olan insanlar olduğunu söyleyecektir. Onları öldürmekle insanlığı kurtardığını söyleyecek ancak Stripe, bu duruma karşı çıkacak ve kesinlikle kabul etmeyecektir. Stripe, kabul etmeyince implantını yöneterek görme yeteneğini alacak ve O'na hamam böceği sanarak öldürdüğü insanların görüntülerini izletecek ve tehdit edecektir. Ya bunu kabul edecek ve implantı yenilenecektir ve son yaşanan her şey hafızasından silinecektir. Yada işkence dolu bir hayata bu hücrede devam edecektir. 





Aynı zamanda Stripe'ın kendi onayının verilmesi gerekmektedir yoksa zihin bunu reddetmektedir ve tüm bunlara dayanamayan Stripe, sonunda kabul edecektir. Sonrasında aslında yıkık dökük olan bir eve gidecek, implantı sayesinde orayı son derece renkli ve güzel görecek ve hayallerinin kadını da içeride kendisini bekleyecektir. Ve böylelikle film son bulacaktır.

Beyinlerine bir implant takılarak robotlara dönüştürülen askerlerin hikayesini izleyeceğiniz, birbirinden orijinal ve etkileyici konuları ile Black Mirror dizi serisinin 3. Sezon 5. Bölümü olan Netflix yapımı, aksiyon, savaş, gerilim ve bilim kurgu filmidir.