Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Eylül 2020 Salı

Dizi Film: Black Mirror: Smithereens - Bir Sosyal Medya Hesabı Kullanan İnsanın Ölümüyle Sonuçlanan Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Black Mirror: Smithereens 

Oyuncular; Andrew Scott, Damson Idris, Topher Grace
Yönetmen; James Hawes
Tür; Dram, Gerilim, Bilim Kurgu
5. Sezon 2. Bölüm

Konusu; Smithereens isminde bir sosyal medya hesabı kullanan Chris Gillhaney isminde bir adamın, yaşadığı olumsuz tecrübeleri bu sosyal medya hesabına bağlaması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Taksicilik yapan Chris Gillhaney, psikolojik destek almak için terapistlere gitmektedir. Burada kızı intihar etmiş olan bir kadın ile tanışacak ve O'nunla gece birlikte olduktan sonra işine devam edecektir. Arabasında fırsat buldukça meditasyon yaparak kendisini rahatlatmaya çalışan Chris, sürekli Smithereens isimli sosyal medya şirketinin önünde park ederek içeriden çıkan insanları almaktadır. Bu şekilde bekleyişlerden sonra Smithereens şirketinden çıkan bir çalışanı taksisine alan Chris, O'nu kaçırmayı planlamıştır ve planını uygulamak için yolda kaza olduğunu söyleyecek ve ıssız bir yola taksiyle girecektir. Bu durumdan şüphelenmeyen ve aynı zamanda şirkette bir stajyer olarak çalışan Jaden, biraz ileride arabanın durduğunu fark edince Chris'in elindeki silahı görecek ve kaçırıldığını anlayacaktır. 








Elindeki silahla bir köprü altında duran Chris, Jaden'ı tehdit edecek ve ellerini bağlayıp O'nun aslında şirkette çalışan vasıflı bir eleman olmadığını anlayınca sinirlenecek ancak bir kere kaçırmış olmasından dolayı planına devam edecektir. Jaden'ı planladığı gibi başka bir arabaya bindirecek ve kafasına torba geçirip yola devam edecektir.Yolda Chris'in arabasını gören polisler, arka koltukta Jaden'ın kafasındaki torbayı fark edince şüphelenecekler ve arabayı takip etmeye başlayacaklardır. 

Takip edildiğini anlayan Chris, polislerden kaçmaya başlayacak ve çevresi tarlalarla dolu bir yola girecek, burada hızlı bir şekilde polislerden kaçmaya çalışırken önüne çıkan bisikletli gençler yüzünden tarlanın içerisine giren arabası, tarlanın ortasında arızalanacak ve duracaktır. 

Elinde silahı olan Chris'in yanına yaklaşamayan polisler, tarlanın çevresinde bekleyecekler ve kısa bir süre sonra diğer polislerde olay yerine gelmeye başlayacaktır. Chris, arabanın içinde polislere yaklaşmaması gerektiğini söyleyecek ve Jaden'a, şirket sahibi olan Billy Bauer ile görüşmek istediğini ve O'na ulaşmasını söyleyecektir. Ancak bir stajyer olan Jaden, direk olarak Billy'e ulaşamayacağı için şirket yetkililerini arayacaklar ve onlarda Ceo'larına ulaşacak ve Chris'i bu konuda ikna etmeye, Jaden'a zarar vermemesini sağlamaya çalışacaklardır. 

Londra'da geçen bu olay sırasında Billy ise Amerika'da Utah bölgesinde, sessiz ve sakin bir bölgede inzivaya çekilmiştir. Chris ile telefonla konuşan şirket yetkilileri, polisler, ara bulucular O'nu ikna etmeyi başaramayınca isteğini yerine getirecekler ve Billy ile görüşmesini sağlayacaklardır. Chris, 33 yaşında, eski bir öğretmen olan, ölen annesinin evinde yaşayan ve O'nun arabası ile bu olayı yapan, 3 sene önce nişanlısını trafik kazasında kaybetmiş bir Smithereens sosyal medya hesabı kullanıcısıdır. 





Bu sırada çevresi tamamen polislerle dolmuştur ve nişancı polislerde rehine zarar görecek diye ateş edememektedirler. Bu sırada Chris, numaradan silahın kuru sıkı olduğunu söyleyince, telefonunu dinleyen polisler bunu duyup Chris'in arabasına yaklaşacak ama silahın gerçek olduğu anlaşılınca Chris'te, polislerde ateş açacak ama yaralanan olmayacaktır. 

Bu olayların ardınan arabanın arkasında duran Jaden, ve Chris'i Billy arayacak ve Chris ile konuşmaya başlayacaktır. Billy, O'na yardımcı olmaya çalışacak ancak Chris'in tek derdi kendisini dinlemesi olacaktır. Chris, bundan 3 yıl önce nişanlısını bir trafik kazasında kaybetmiştir ve bu kaza sırasında arabanın yan koltuğunda uyuyan sevgilisini, kendisi Smithereens uygulamasından gelen bildirime baktığı sırada olan kaza yüzünden kaybetmiştir. 

Nişanlısı bu kazada hayatını kaybetmiştir ve bu kazadan kendisini ve Smithereens uygulamasını sorumlu tutmaktadır. Bu olayı ağlayarak Billy'e anlatan Chris, uzun bir konuşma sonrasında rehine olan Jaden'ı bırakmaya karar verecek ve sonrasında kendisini öldürmeyi düşünecektir. Bu yüzden Jaden'ın ellerini çözecek, arabadan inmesini isteyecek ancak Chris'in kendisini öldürmesini istemeyen Jaden, O'nu kurtarmak için silahını almaya çalışacak ve bu sırada aralarında çıkan kavgayı dışarıdan gören polisler, Jaden'ı korumak için Chris'i ateş ederek öldüreceklerdir.

Ve bu olay Smithereens sosyal medya hesabı kullananların telefonlarına bildirim olarak gidecek ve sıradan bir haber gibi olayı okuyan kullanıcıların görüntülerinden sonra Billy ise kaldığı yerden inzivasına devam edecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Yaşadığı olumsuz tecrübelerin sorumlusunu bir sosyal medya hesabına bağlayan bir insanın yaşadığı ve yaşattığı gerilim dolu anları izleyeceğiniz, birbirinden orijinal ve etkileyici konuları ile Black Mirror dizi serisinin 5. Sezon 2. Bölümü olan Netflix yapımı, gerilim, dram ve bilim kurgu filmidir.