Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Eylül 2020 Cuma

Sinema: Lanetli Tepe - House on Haunted Hill - Psikopat Bir Doktorun Hayaletinin Bulunduğu Lanetli Tepe İsimli Bir Hastanede Yaşanan Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Lanetli Tepe - House on Haunted Hill

Oyuncular; Geoffrey Rush, Famke Janssen, Taye Diggs
Yönetmen; William Malone
Tür; Gizem, Fantastik, Korku, Gerilim

Konusu; 1931 yılında bir akıl hastanesinde çalışan cerrah Dr. Vannacutt isimli psikopat bir doktorun ölümünden yıllar sonra özel olarak tasarlanmış hastanesinde yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; 1931 yılında Los Angeles tıp merkezi olarak bilinen ve akıl hastası mahkumlara hizmet veren hastanede çalışan ve hastanenin sahibi olan Dr. Vannacutt, hastanede hastaların isyan başlatması nedeni ile diğer personelle birlikte canice öldürülecektir. Bu olay sonrasında hastanede yangın çıkacak ve Dr. Vannacutt hakkındaki gerçekler basına yansıyacaktır. Bütün hastalarına işkenceler yaparak kendince tedavi yöntemi geliştirmiş olan doktorun yaptıkları yıllarca gündemde olacaktır ve çalıştığı hastanede ölen hastaların ve personelin ruhlarının yaşadığı söyleyenecektir.





Aradan yıllar geçmiştir ve Stephen Price isimli bir lunapark eğlence merkezi işletmecisinin eşi Evelyn, doğum günü için şimdilerde ismi lanetli tepe olarak anılan Dr. Vannacutt'un hastanesinde doğum günü partisi yapmak istemektedir. 

Eşi Stephen'a davetli listesini veren Evelyn, doğum gününü bu kötü mazisi olan hastanede geçirmek istemektedir ancak Stephen, davetli listesini değiştirerek kendi istediği kişilerin gelmesini sağlayacaktır. Ama öyle ki Stephen'ın da hazırladığı davetli listesi bilgisayarından silinecek ve doğa üstü bir güç bu davetli listesini kendi istediği gibi düzenleyecektir.

Birbirinden ayrı mesleklerde çalışan 4 kişiye giden davette, gece boyunca lanetli tepede sağ kalmayı başaranlara bir milyon dolar ödül verileceği söylenmiştir ve bu haber üzerine dört kişide özel arabalarla lanetli tepeye getirilmiştir. Onları girişte evin sahibi olan Pritchett karşılayacak ve davetlileri eve getirmesi karşılığında parasını alarak evden ayrılacaktır. Eddie, Blackburn, Sara ve Melissa isimli bu dört davetli eve geldiğinde Evelyn onları görecek ve kendi çağırdığı kişiler olmadığını anlayınca sevmediği kocası Stephen'ın bir oyunu olduğunu düşünecektir. Bu sırada tavandan kırılan camlar Evelyn'i öldürmek üzere iken O'nu Eddie kurtaracak ve ortaya çıkan Stephen, bunu evin yaptığını söyleyecektir. Stephen, evde kendince davetlileri korkutmak için düzenekler hazırlamıştır ve Evelyn ile araları hiç iyi değildir. Birbirlerini öldürmek isteyen iki eş ve davetliler lanetli tepenin içinde bir gece geçireceklerdir. 





Davetlilere kuralları anlattığı sırada Pritchett'a çekini vermesi gerekirken ev kapılarını otomatik bir şekilde kapatacak ve herkes içeride mahsur kalacaktır. Ev tamamen her yönden metal plakalarla kapanmıştır ve içeriden çıkış imkansızdır. Pritchett, bu davette olmamasına rağmen içeride kalmıştır ve içerideki herkese bu evin canlı olduğunu ve sabaha kadar herkesin öleceğini söylemiştir. İçeride telefonlar çekmemektedir ve dışarı ile iletişim imkansızdır.

Tüm bunlar üzerine Sara ve Eddie, evin bodrum katına giderek bir kontrol odası aramak isteyecekler ve labirent gibi olan bu bodruma yanlarında Pritchett ile birlikte gideceklerdir. Ancak gitmeden önce Stephen, herkese oyunun gereği silah verecektir ve gece başlamış olacaktır. Stephen'da diğerlerine katılarak bodrum katta kontrol odası arayacaklar ve bu sırada Dr. Vannacutt'un hastaların işkence yaptığı odaları göreceklerdir. Bu gezi sırasında birbirlerini kaybedecekler ve Sara ile Eddie, yalnız kalacaktır. Sonrasında Sara ve Eddie'de birbirini kaybedecek ve Sara, Eddie'yi bulmaya çalışırken içi kan dolu bir tankta boğulma tehlikesi yaşayacaktır. 

Melissa ise elinde kamera ile tek başına bodrum katta görüntüler çekmeye çalışmaktadır ve bu yalnızlığından fırsat bulan evdeki hayaletler, O'nu yalnız buldukları sırada öldüreceklerdir ve ruhunu tutsak alacaklardır. Melissa'nın çığlıkları üzerine olay yerine giden diğerleri, kamerasını bulacak ve O'nun ölüm görütünlerine şahit olacaklardır. Stephen ise kendi iş birlikçi adamının evde bu olayı düzenlediğini düşünerek kontrol odasına gidecek ve adamınında öldürüldüğünü görecektir. Bu sırada kameradan Dr. Vannacutt'ın hayaletini görecek ve yatak odasına uyumaya çekilmiş olan karısı Evelyn'in yanına gittiğini fark edecektir. Kısa bir süre sonra binanın içinde elektrik şok seslerini duyan diğerleri, Dr. Vannacutt'ın elektro şok odasına gidecekler ve orada elektro şok cihazına bağlanmış Evelyn'in can çekiştiğini göreceklerdir. 





Ancak Evelyn ölecektir ve sonrasında bunu diğelerinin yaptığını düşünen Stephen, onlarla kavga edince Stephen'ı Dr. Vannacutt'ın doyum odasına kapatacaklardır. Bu oda delileri akıllı, akıllı olanları da deli yaptığı söylenen, içeride ürkütücü bir çok halüsinasyonların görüldüğü bir odadır ve Stephen'ı buraya kapatıp, başında beklemesi için Dr. Blackburn'ı görevlendireceklerdir. 

Ancak Blackburn, Evelyn ile iş birliği yapmıştır ve Stephen'ı doyum odasında mahsur bırakıp, seviyesini arttırıp, Evelyn'in cansız bedenine bir iğne yaparak O'nu hayata döndürecektir. Evelyn'in ölümü bir numaradır, Stephen'ı oyuna getirmek için Blackburn ile birlikte düzenlemişlerdir.

Kendisine gelen Evelyn ise bir cesede daha ihtiyacı olduğu için Blackburn'i öldürecek ve bunu Stephen'ın yaptığı imajını vermek için Blackburn'ün cesedini doyum odasına koyacaktır ve aklı başından gitmiş olan Stephen'ı serbest bırakacaktır. Bu sırada Sara ve Eddie'de Dr. Vannacutt'un ofisine girmişlerdir ve buradaki tablodan davet edilenlerin hepsinin hastanedeki personelin akrabası olduğunu öğrenmişlerdir. Yalnız Blackburn bu listede yoktur. Bunun üzerine Blackburn'ü arayan Sara ve diğerleri, O'nun cesedini görecekler ve bunu Stephen'ın yaptığını düşünecekler ve Sara, Stephen'ı elleri kanlı görünce silahla vuracaktır. Bunun üzerine olay yerinden ayrılacaklar ve olay yerine gelen Evelyn, Stephen'ın cesedi ile konuşurken aslında Stephen'ın koruyucu yelek yüzünden ölmediği anlaşılacak ve Evelyn ile kavga etmeye başladıklarında, Evelyn'i karanlık güçlerin olduğu bir odaya düşürünce buradaki karanlık güçler Evelyn'in ruhunu tutsak alacaklardır. 










Sonrasında Stephen'ı kovalamaya başlayan bu karanlık güç, evin içinde ölen herkesin ruhlarının bulunduğu bu karanlık güç Sara, Pritchett ve Eddie'nin de peşine düşecek ve gerilim dolu bir kovalamaca sonunda yalnızca Sara ve Eddie, çatıya çıkarak evin kendisi olan bu karanlık güçten kurtulacaklardır. Buldukları bir cam aralığından çıkmayı başaran Sara ve Eddie'ye evden canlı çıkmayı başardıkları için zarf içinde beş milyon dolar pencerenin altından verilecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Hastalarına işkence yaparak tedavi eden psikopat bir doktorun ve personelinin ruhlarının bulunduğu lanetli tepe isimli hastanede yıllar sonra yaşanan olayların konu edildiği, gizem, gerilim ve fantastik korku filmidir.