Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Eylül 2020 Cumartesi

Sinema: Paramedik - The Paramedic - El practicante - Kendisini Terk Eden Sevgilisini Takıntı Yapıp Acımasız Bir Suçluya Dönüşen Angel'ın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Paramedik - The Paramedic - El practicante

Oyuncular; Mario Casas, Déborah François, Guillermo Pfening
Yönetmen; Carles Torras
Tür; Dram, Gerilim

Konusu; Bir trafik kazası geçirdikten sonra sakatlanan Angel, kendisini terk eden sevgilisini takıntı yapmıştır ve acımasızca planlar yapıp O'na zorla sahip olmaya çalışacaktır.

Özeti; Angel, bir hastanenin ambülans servisinde çalışmaktadır ve kazazedelerin ve hastaların özel eşyalarını çalıp hem koleksiyon yapmakta hemde değerli olanları satmaktadır. Sevgilisi ile yalnız yaşayan Angel, çocuk sahibi olmak için çalışmalar içine girmişlerdir ancak Angel'ın spermleri sorunlu olduğu için çocukları olmamaktadır. Yine bir trafik kazası için ambülansla olay yerine giden Angel ve iş arkadaşı Ricardo, ağır bir trafik  kazası geçirecekler ve bu kazadan Angel, ağır bir şekilde yaralanacak ve belden aşağısı artık tutmayacaktır. Bu olay üzerine tekerlekli sandelyede yaşamak zorunda kalan Angel'in artık cinselliği de bitmiştir ve sevgilisi Vane'yi görüştüğü kişilerden kıskanmaya başlayacaktır. Aynı zamanda iyileşmek için terapilere giden Angel, sevgilisini kıskandığı için Hacker Phone isimli bir cep telefonu uygulamasını kullanarak sevgilisini cep telefonundan takip etmeye karar verecektir. 






Zor günler geçiren Angel, geçim sıkıntısının yanında sevgilisinin ilgisizliği nedeni ile bunalıma girecek ve sürekli sevgilisinin özel konuşmalarını izlemeye, dinlemeye başlayacaktır. Bu dinlemelerden birinde sevgisilinin kendisini terk edeceğini duyan Angel, O'na sürpriz bir akşam yemeği hazırlayacak ve birlikte geçirdikleri romantik bu gece sonrasında Angel duşa girecek ancak Vane, kendi telefonuna yüklenmiş olan hacker programını fark edecek ve Angel'in bilgisayarına bakınca kendisini takip ettiğini anlayacaktır. 

Bunun üzerine Angel duştan çıkmadan eşyalarını toplayacak ve O'nu terk edecektir. Aradan aylar geçecek ve sevgilisini iş çıkışında takip eden Angel, Vane'in kendisini iş arkadaşı ve aynı zamanda kaza yapmasına sebep olan ambülans şoförü Ricardo ile aldattığını görecektir. 

Bunun üzerine plan yapan Angel, tanıdığı eczaneden morfin ve anestezik ilaçlar, iğneler alacak ve bir gün iş çıkısında Vane ile konuşarak kendisinin eşyalarının olduğunu söyleyerek eve gelmesini sağlayacaktır. Eşyalarını almaya gelen Vane'ye haberi yokken arkasından iğne enjekte edecek ve bayılan Vane'nin ellerini bağlayarak yatağa yerleştirecektir. Bu sırada Vane'in cep telefonuna gelen mesajlara baktığında Ricardo'dan hamile olduğunu öğrenecektir. Kendisine gelen Vane, bu sırada çığlık atacak ve O'nun çığlıklarını duyan komşusu, Angel'in evine gelecek ama evde escort bir kadın olduğunu söyleyerek komşusunu gönderecektir. Aradan belirli bir zaman geçtikten sonra Vane, kendisine geldiğinde bacaklarının tutmadığını fark edecek ve Angel, O'na geçici olarak kısmi felç uygulaması yaptığını söyleyecektir. Anestezik ilaçlarla Vane'yi de kendisi gibi yürüyemez yapmıştır. Bunun üzerine Vane'yi evde özgür bırakacak ve bu şekilde yaşamaya başlayacaklardır. Birlikte yemek yedikleri bir sırada Vane, Angel'in kafasında şişe patlatacak ve kaçmaya çalışacak ancak Vane'ye iğne enjekte eden Angel, O'nu bayıltacaktır. Bu mücadele sırasında çıkan sesleri duyan komşusu eve gelecek ve içeri girdiğinde Vane'yi baygın halde görecek ve yardım etmeye çalışırken Angel, komşusunu bıçaklayarak öldürecektir. Sonrasında tanıdığı bir uyuşturucu satıcısını arayarak cesedi evden çıkarttıracaktır. 







Vane'in bebeğinin babası olan Ricardo ise bu sırada polisi arayacak ama Angel, O'nun evine gizlice girip banyosunda saklanıp, Ricardo'ya anestezik iğne enjekte edecek ve intihar süsü vererek ölümüne neden olacaktır. Bu ölümden sonra polisler Angel'in evine gelecek ve O'nu sorguya alacaklar ancak tekerlekli sandalyede olan durumu polisler için olası şüpheli gibi gelmeyecektir ve Angel'ı şüpheli olarak görmeyeceklerdir.

Bunun üzerine eve bebek eşyaları almaya başlayan Angel, Vane'in çocuğuna babalık yapmayı planlamaktadır ve Ricardo'nun ölümünden sonra Vane'ye evlenme teklif edecektir. Evin içinde artık ikiside tekerlekli sandalyede yaşamaktadırlar ve o gün tuvalete giden Vane, gizlice tuvaletteki tırnak makasını alacak ve saklayacaktır. 

Kısa bir süre sonra eczaneye gitmek zorunda kalan Angel, Vane'yi yine yatağa bağlayacak ancak Angel gittikten sonra Vane, tırnak makası ile ipleri çözecek ve odadaki tornavida ile kapıyı açmayı başaracaktır. Sürünerek evden çıkmaya çalışan Vane, apartmana çıkacak ve bu sırada asansörden gelen Angel ile karşılaşacaktır. Angel ile bir mücadele içine giren Vane, elindeki tornavidayı Angel'e saplayacak ve sürünerek girdikleri bu mücadelede Angel, apartman boşluğundan düşecektir. Aradan belirli bir zaman geçtikten sonra Angel'in ölmediği ama felç kaldığı anlaşılacak ve kendisine gelen Vane, Angel'den intikam almak için bu felçli hali ile O'nu hastaneden alacaktır ve film böylelikle son bulacaktır.

Kendisini terk eden sevgilisini takıntı yapınca acımasız bir suçluya dönüşen Angel'in hikayesine tanık olacağınız dram ve gerilim filmidir.