Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Eylül 2020 Çarşamba

Sinema: Ruhlar Bölgesi - Insidious - Astral Alemde Kaybolmuş Bir Çocuğun Bedenini Ele Geçirmeye Çalışan İblisler... / Konusu, Özeti, Afişler

Ruhlar Bölgesi - Insidious

Oyuncular; Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins
Yönetmen; James Wan
Tür; Korku, Gizem

Konusu; İblisler tarafından bedeni ele geçirilmeye çalışılan bir çocuğun ailesinin iblislere karşı verdiği mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Josh ve Renai, 3 çocukları olan mutlu bir ailedirler. Yeni taşındıkları evi düzenledikleri günlerde oğulları Dalton bir çatı katında bir şey görecek ve attığı çığlıklar sonrasında bunun sebebinin merdivenden düşmesi olduğunu sanan ailesi, aynı gece Dalton'un gece uyuduğunda bir daha uyanmadığına tanık olacaklardır. Doktorlar, bu durumu Dalton'un komaya girdiğini söyleyerek yorumlayacaklar ve aradan 3 ay geçtikten sonra hala uykuda olan Dalton'u ailesi eve getireceklerdir. Evde sürekli garip şeyler olmaktadır ve o gün Renai, bebek telsizinden ürkütücü bir adamın sesini duyacak ve panik içinde bebeğin odasına gidince birşey göremeyecektir. Aynı zamanda diğer oğlundan Dalton'un geceleri uyanıp gezdiğini öğrenen Renai, iyice telaşlanmaya başlayacaktır. Gece Josh ve Renai, uyumak için hazırlandıkları sırada dış kapıdan yüksek bir ses gelecek ve kapıya bakmaya giden Josh, kimseyi bulamayacak ancak bebeğin ağlaması üzerine odasına giden Renai, odada ürkütücü kılıkta bir adam görecektir. Bu olanların nedenini anlayamayan aile, sonraki günlerde Dalton'un yatağında kanlı bir el izi görecekler ve Renai, bunların üzerine evin perili olduğunu düşünmeye başlayacak. Ayrı yattıkları o gece bebeğin odasında gördüğü aynı adam Renai'nin odasında da görününce artık yeni bir eve taşınmaya karar vereceklerdir.





Taşındıkları bu yeni evde Renai, dışarıda çöpü atarken evin içinde bir çocuğun gezdiğini görecek ve onu takip etmek isterken gerilim dolu anlar yaşayacak ve yine daha önceki evdeki varlığın peşlerinde olduğunu düşünecektir. Bunun üzerine eve bir rahip çağıracak ve olanlar ile ilgili yardım isteyecektir. Aynı zamanda Josh'un annesi de yakınlarda oturmaktadır ve O'da onlar gelmeden önce gördüğü rüyadan bahsedecektir.

Gördüğü rüyada bu eve taşınmadan önce onların geldiğini görmüştür ve kırmızı başlı bir iblisin Dalton'u istediğine tanık olmuştur. Tam bu sırada aynı iblisi Josh'un arkasında görünce panik yapacaklar, Dalton'un odasından sesler gelince bakacaklar ve odanın darmadağın olduğunu göreceklerdir ve tanıdıkları paranormal araştırmacıları evlerine çağıracaklardır. 

Eve gelen araştırmacılar alet ve makineleri ile araştırma yapacaklar ve evin içinde gerçekten doğa üstü varlıkların olduğunu anlayacaklar ve ciddi bir çalışma içine gireceklerdir. Araştırmacı Elise, eve gelince bütün odaları gezecek ve Dalton'un koma halinde yattığı odasına gelince tavanda iblisi görecektir ve onu tarif etmeye başlayacaktır. Yüzü kan kırmızısı, vücudu tamamen siyah, ayaklarında toynaklar var ve ince ve uzun tırnaklarının olduğunu söyleyecektir. 

Bu gördükleri üzerine Elise, olayı yorumlayacak ve Dalton'un aslında uyumadığını, fiziksel bedeninin burada uykuda olduğunu ancak ruhunun astral alemde kaybolduğunu söyleyecektir. Bu durumdan faydalanmaya çalışan iblislerde Dalton'un bedenini kullanmak istemektedirler. Dalton'un bedenine girerek insanlığa zarar vermek istemektedirler ve Dalton, astral alemde  kötü varlıkların bulunduğu yerlerde mahsur kalmıştır. Ancak Josh, bu duyduklarına inanmayacak ve Elise ve ekibini evden gönderecektir. 





Aynı gece Dalton'un odasında Dalton'un Elise'in anlattıklarının resmini çizdiğini görünce anlatılanlara inanacak ve Elise ve ekibini yeniden çağıracaklardır. Elise ve ekibi, aletleri ile Dalton ile iletişim kurmaya çalışacaklar ve Dalton'a ulaşmayı başaracaklardır. Dalton, peşindeki iblislerden bahsedecek ve onlardan yardım isteyecektir. 

Bu iletişim sırasında bir çok iblis seansın yapıldığı odaya gelecek ve ekibe ve diğerlerine saldıracaktır. Dalton'un fiziksel bedenine giren iblisler bu yolla Dalton'u kullanmaya başlamışlardır ve komadaki yatağından kalkan Dalton, Elise ve ekibine saldırmıştır. Tüm bu olaylar üzerine Elise, Josh'un annesini çağıracak ve Josh hakkındaki gerçekleri açıklayacaktır. 

Aslında Josh'da oğlu gibi bir astral gezgindir, küçüklüğünden bu yana astral seyehatler yapan Josh'un peşinde birde yaşlı bir kadın vardır, astral varlık olarak. O'na bu kadının resimlerini gösterip kendi yeteneğinden bahsettikten sonra Dalton'ı kurtarması için astral aleme girmesi gerektiğini söyleyecekler ve Josh, oğlunu kurtarmak için bunu kabul edecektir. Bunun için seans düzenleyecekler ve astral aleme giren Josh, burada oğlunu aramaya başlayacaktır. Karanlık yollardan geçecek ve sonrasında ürkütücü bir eve girecektir. Burada ürkütücü bir çok varlık ile karşılaşacak ve her yerde Dalton'u arayacaktır. Bir çok varlığın saldırısına uğradıktan sonra sonunda oğluna ulaşacak ve oğlunun ayağından zincirle bağlandığını görecektir. İblisler Dalton'un bedenine geri dönmemesi için O'nu bağlamışlardır ve babası Josh, O'nu bu zor durumdan kurtaracak ancak bu sırada kırmızı başlı iblisle karşılaşacaklar ve onun saldırıları altında kaçmaya başlayacaklardır. Bir çok ürkütücü varlığın arasından kucağında oğlu ile astral alemden çıkmaya çalışan Josh, sonunda kendi evine ulaşacak ve Elise ve ekibininde yardımları ile Dalton'u bedenine sokmayı başaracaklardır. 




Ancak bu sırada Josh, çocukluğundan bu yana peşinde olan yaşlı kadın varlık ile karşılaşmıştır ve Josh'un bedenine bu kadın girmiştir. Josh ise astral alemde mahsur kalmıştır. Fiziki aleme gelen bu yaşlı kadın Josh'un hayatını yaşarken bu durumu Elise anlayacak ve sonrasında Elise'i öldürecektir. Elise'in ölümü sonrasında Renai'nin bunu anlaması ile film de son bulacaktır.

Bir çocuğun bedenini ele geçirmeye çalışan iblislere karşı bir ailenin verdiği mücadelelerin konu edildiği, astral alem ve astral seyahat gibi konularında işlendiği gizem ve korku filmidir.