Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Eylül 2020 Çarşamba

Sinema: Şeytan - Devil - Kendince Bir Kefaret Yöntemi İle Suçlu İnsanları Cezalandıran Şeytani Bir Varlık İle Yaşanan Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Şeytan - Devil

Oyuncular; Chris Messina, Caroline Dhavernas, Bokeem Woodbine
Yönetmen; John Erick Dowdle
Tür; Gizem, Gerilim, Suç, Polisiye

Konusu; Film, bir asansörde mahsur kalan 5 kişinin arasından birinin şeytan olması ile gelişen gerilim yüklü olayları konu almaktadır.

Özeti; Film, bir gökdelenden atlayarak intihar eden bir adamın görüntüleri ile başlamaktadır. Dedektif Bowden, bu olayı incelerken aynı anda gökdelen şeklindeki bu iş merkezine giren 5 kişi, 3 erkek 2'si kadın, bir asansöre binecekler ve kısa bir süre sonra asansörde mahsur kalacaklardır. İş merkezinin güvenlik görevlileri bu arızayı fark edecekler ve sorunu düzeltmek için çalışmalara başlayacaklardır. Aynı zamanda asansörün içerisi ile kamera aracılığı ile konuşmaya çalışacaklar ancak onların sesi gitmesine rağmen içeridekilerin sesi gelmeyecektir. Teknik eleman asansörün sorunu ile ilgilenmeye çalışırken içeride gerginlik olmaya ve sık sık elektrikler gitmeye başlayacaktır. İçeride bir güvenlik elemanı, bir yaşlı kadın, bir pazarlamacı ve tamirci Tony ile Elsa isminde bir kadın bulunmaktadır. 




Yine ışıkların gittiği bir sırada Elsa'ya bir şey saldıracak ve sırtından yara alacaktır. Elsa'nın sırtındaki yara sonrasında kameradan izleyen güvenlik elemanları polisi arayacaklar ve olay yerinde olan dedektif Bowden gelecek ve olaya müdahale edecektir. 

Bu sırada güvenlik görevlilerinden Ramirez, kameraya bakarken şeytanı anımsatan bir yüz görmüştür ve bu olay O'nu ürkütmüştür. Ramirez'in bu söylediklerini dindarlık inancının bir sonucu olarak yorumlayıp söylediklerini önemsemeyeceklerdir. Bu olaylar üzerine dedektif içerideki herkesin kimliğini öğrenmeye çalışacak ve bu sırada yine asansörün ışıkları kesilince içlerinden pazarlamacı olan adam, cam kesikleri ile karanlık olduğu sırada öldürülecektir. 

Asansördekiler etraf aydınlanınca bunu kimin yaptığını anlayamayacaklar ancak dışarıdan izleyen güvenlikçi Ramirez, bu olayın şeytanın işi olduğunu söyleyese de kimse O'nu ciddiye almayacaktır. Bu sırada polisler aynı iş merkezinde kısa bir süre önce intihar eden adamın intihar notunda da şeytanla ilgili şeyler görecekler ancak bu duruma bir anlam getiremeyeceklerdir. Aynı zamanda teknik elemanlar asansöre girmeye çalışmaktadırlar ve bir mühendis asansörün üzerinden içeri girmeye çalışırken düşecek ve asansörün üzerinde kanlar içinde hayatını kaybedecektir. Bu olay sonrasında iyice panik yapan asansördekiler ne yapacaklarını şaşırmış durumdadırlar ve dedektif Bowden, kameradan içerideki herkesin öldüğüne dair görüler görmeye başlayacaktır. Kısa bir süre sonra yine asansörde ışıklar kapanacak ve bu seferde aralarındaki yaşlı kadın asansörün kablolarına asılarak öldürülecektir. 




Geriye kalan 3 kişi, artık birbirlerine güveni kalmamıştır ve bu olayın şoku ile güvenlikçi ve tamirci kavga etmeye başlayacaklar ve onları kameradan izleyen dedektif ayıracaktır. Bu sırada polisler içerideki herkesin sicilini incelediğinde hepsinin kendisine ait suçları olan ve topluma zarar vermiş insanlar olduğunu öğreneceklerdir.

Dışarıda onları kurtarmak isteyen bir güvenlik elemanıda yüksek voltaja çarpılıp hayatını kaybedecek ve asansörün içinde doğa üstü şeylerin yaşandığı anlaşılmaya başlayacaktır. Yine asansörün ışıkları gidince dedektif Bowden, içerideki herkesin cep telefonunun ışıklarını kullanarak etrafı aydınlatmasını isteyecek ancak ortaya çıkan varlık, hepsinin telefonunu yere atmasını sağlayacak ve şimdide güvenlik elemanını öldürecektir. Işıklar gelince güvenlikçinin de cesedini gören tamirci Tony ve Elsa, birbirlerinden şüphelenecekler ve cam kırıkları ile kendilerini korumaya çalışacaklardır. 

Dedektifin müdahalesi ile cam kırıklarını bırakacaklar ancak kısa bir zaman sonra yine ışıklar kapanacak ve bu seferde Elsa öldürülecektir. Bu ölüm üzerine kameradan olanları izleyen polisler, ışıklar gelince herkesin katilini Tony sanacaklar ancak kısa bir süre sonra ayağa kalkan yaşlı kadının gözlerinin simsiyah olduğu ve herkesi öldüren şeytani bir varlık olduğu anlaşılacaktır. Bu şeytani varlık suçlu insanlara kendince ceza vermeye çalışan bir varlıktır ve Tony'de 5 sene önce bir trafik kazası yapmış ve bir anne ve oğlunu öldürerek olay yerinden kaçmıştır. Şeytanla yüz yüze gelen Tony, onun neden burada olduğunu anlayacak ve asansörün içindeki telsizden polislere geçmişte yaptığı bu olayı itiraf edince şeytan Tony'i öldüremeyecek ancak Tony'in öldürdüğü kadın ve oğlunun dedektif Bowden'ın ailesi olduğu ortaya çıkacaktır. 




Bu olay üzerine şeytani varlık Tony'i de çok almak istediğini söyleyecek ve olay yerinden ayrılacaktır. Kısa bir süre sonra polisler asansörü açmayı başaracak ve içeride cesetlerin arasında bulunan Tony'i kurtaracaklardır. Sonrasında Tony'i affettiğini söyleyen dedektif Bowden'ın görüntüleri ile filmde son bulacaktır.

Bir asansörde mahsur kalan suçlu insanların şeytani bir varlıkla karşılaşması sonrasında yaşanan gerilim yüklü olayların yaşandığı gizem, suç, polisiye ve gerilim filmidir.