Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Ekim 2020 Cuma

Dizi Film: Arınma Gecesi 1. Sezon 3. 4. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 3. 4. Episodes - Birbirinden Farklı Hikayelerle Arınma Gecesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Arınma Gecesi 1. Sezon 3. 4. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 3. 4. Episodes

Oyuncular; Gabriel Chavarria, Hannah Emily Anderson, Jessica Garza
Yönetmen; James DeMonaco
Tür; Aksiyon, Gerilim, Suç, Korku
1. Sezon 3. 4. Bölüm

Konusu; Yılın bir gecesi düzenlenen Arınma Gecesin'de birbirinden farklı bir çok hikaye konu alınmaktadır.

Özeti;
Üçüncü Bölüm; Bölüm, Lila ve Jenna'nın havuz başında öpüşme sahneleri ile başlayacak ve geçmişte yaşananlardan rahatsız olan Jenna, hamile olduğunu söyleyerek Lila'nın yanından ayrılmasını sağlayacaktır. Bunun üzerine yatırımcı Albert, Jenna ve Rick'i iş konuşmak için kendi odasına davet edecektir ve bu toplantı istedikleri gibi sonuçlanınca AYKB'nin kurucusu olan Albert, kendi çalışanlarından birini zorla tutsak aldırıp Jenna ve Rick'in arınma gecesi için O'nu öldürmesini isteyecektir. Ancak Jenna ve Rick bunu kabul etmeyince adamı kendisi öldürecektir. Bu olay sonrasında panikle kalabalığa karışan Jenna, bu anlaşmanın iptal edilmesini isteyecek yoksa onlar gibi olmaktan korkacaktır. 




Diğer tarafta otobüsteki sıra Penelope'ye gelmiştir ve O'nu arayan kardeşi Miguel'de otobüsün yerini öğrenmek için polis Pete'ye ulaşmıştır. Bir barı olan polis Pete, burada arınma gecesinde bütün olanları kameralardan izlemektedir ve Miguel'in Otis'in yarışmasında kazandığı arabaya sahip olduğunu duyunca bu arabayı almak için Miguel'e yardım edecek ve kameralardan otobüsün yerini göreceklerdir. 

1,5 km yakınlarında olan otobüse ulaşmak için Pete'nin basından dostları ile birlikte olay yerine giden Miguel, burada otobüsü bulacak ancak Penelope'in içerisinden indirilerek rahibe kılığındaki ürkütücü görüntüleri olan arınmacılara teslim edildiğini öğrenecektir. Bu arınmacılar Penelope'nin başından bir çuval geçirip karavanlarına almışlardır ve kısa bir süre önce Miguel, onları yolda görmüştür. 

Miguel ve Penelope'nin ailesi ilk arınma gecesinde öldürülmüştür ve arınma geceleri bu yüzden bu kardeşler için ayrı şeyleri ifade etmektedir. Jane ise iş yerindeki toplantıda üzerinde çalıştıkları anlaşmayı başarı ile tamamlayacaklar ve kutlamalara başlayacaklardır. Aynı zamanda telefonundaki uygulamadan kiralık katili izlemektedir her an ve kısa bir süre sonra iş yerine canlı yayın görüşmesi yapan David'i görünce şaşkınlık geçirecek ve panikle biran önce kiralık katilden haber bekleyecektir. Bu sırada Jane'in yanında çalışan iki iş arkadaşı aralarında bir rekabet söz konusu olacak şekilde terfi beklemektedirler ve  kendisine ulaşamadığı için iş yerine geleceğini düşündüğü kiralık katile bakmak için 38. kattan aşağı inen Jane, burada terfi bekleyen çalışanlarından birinin diğerini arınma gecesini bahane ederek öldürdüğünü görecektir. Ve hiç sıkılmadan terfisini isteyecektir. Son olarak bir önceki bölümde bir eve giren arınmacı, girdiği evdeki diğer arınmacıları öldürecek ve madur olan kadını kurtarıp kendi dolmuşuna bindirmesi ile üçüncü bölümde son bulacaktır.






Dördüncü Bölüm;
Jane, çalışanı Mark'ın ölümünden sonra David'in öldürülmesinden vazgeçecek ve kiralık katili ve David'i arayacaktır ancak onlara ulaşamayacaktır. Bunun üzerine bu ölümün verdiği rahatsızlığa dayanamadığı için eline bir çekiç alarak dışarı çıkacak ve David'in evine gitmeye çalışacaktır. Ancak dışarıda bir arınmacı Jane'i yakalayacak ve O'na uyuşturucu içirip kaçırmayı düşündüğü sırada Azize Hatunlar kod ismiyle arınma gecelerinde kadınları kurtarmak için çalışan bir ekinin yardımları ile hayatı kurtulacaktır. 

Ve minübüslerine alarak Jane'i oradan uzaklaşacaklardır. Penelope ise rahibe arınmacılar tarafından et karnavalı olarak adlandırılan ve arınma gecelerinde insanların hem satılarak, hemde kaçırılarak getirildiği bir işkence ve ölüm alanına getirilecektir. 

Burada kafes içine yerleştirilen Penelope, kendisi gibi bir çok insan ile sırasını beklemektedir ve canice cinayetler işlenmeye devam etmektedir. Miguel ise kardeşinin rahibeler tarafından götürüldüğünü öğrendikten sonra yine polis Pete'den yardım alacak ve Pete'in önermesi üzerine, rahibelerin et karnavalına insan sattığını bilen bir adamla buluşacak ve aslında O'da arınma gecelerinde insanları toplarak bu et karnavalına satmaktadır ve bundan haberi olmayan Miguel, bu adamın kamyonunda yolculuk yapacaktır. Yolda AYKB üyesi olan zengin insanları öldüren arınma karşıtları ile karşılaşacaklar ve Miguel, bu adamında bir toplayıcı olduğunu anlayacaktır. Et karnavalında ise sıra Penelope'ye gelmiştir ve 2000 dolar karşılığında eski arkadaşına satılacaktır ve eskiden aralarında sorunları olduğu bu arkadaşı Penelope'ye işkence yaparak öldürmek için özel bir çadıra alınmasını isteyecektir. AYKB partisinde bulunan Jenna ise Lila ile yeniden yakınlaşmaya başlayacaklar ve Lila, Jenna ile yeniden birlikte olmak istediğini söyleyerek O'na aşkını itiraf edecektir. Ancak bir bebek bekleyen Jenna, bunu kabul etmeyecek ve Lila, bu bebeği birlikte büyütme hayallerinden bahsedecektir. Jenna'nın kocası Rick ise eşini ortalıklarda göremeyince telaşlanacak ve kısa bir süre sonra onları birlikte görünce eski aldatıldığı günler aklına gelecek ve Lila ile gergin anlar yaşayacaklardır. 



Ancak kısa bir süre sonra partideki arınma seansları başlayacaktır ve hizmetçiler ellerindeki tepsilerde kesici aletleri getireceklerdir ve bu olay sonrasında evin hizmetçilerinden birisi, Jenna ile arası iyi olduğu için O'nu bir köşeye çekecek ve biran önce bu evden ayrılması gerektiğini söyleyecektir. Diğer bölümlerinde son sahnelerinde görünen arınmacı adam, yine kendisine gelen bir bildirim ile bir evin içine girecek ve evin içindeki insanların öldürüldüğünü görünce ağlamaya başlayacak ve dördüncü bölümde böylelikle son bulacaktır.

Birbirinden farklı hikayelerle arınma gecelerinde yaşananların konu edildiği, yine canice işlenen cinayetlerin ve yasa dışı konuların işlendiği 1. sezon 3. ve 4. bölümü olan aksiyon, gerilim, suç ve korku filmidir.