Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Ekim 2020 Cumartesi

Dizi Film: Arınma Gecesi 1. Sezon 7. 8. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 7. 8. Episodes - Birbirinden Farklı Hikayelerle Arınma Gecesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Arınma Gecesi 1. Sezon 7. 8. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 7. 8. Episodes

Oyuncular; Gabriel Chavarria, Hannah Emily Anderson, Jessica Garza
Yönetmen; James DeMonaco
Tür; Aksiyon, Gerilim, Suç, Korku
1. Sezon 7. 8. Bölüm

Konusu; Yılın bir gecesi düzenlenen Arınma Gecesin'de birbirinden farklı bir çok hikaye konu alınmaktadır.

Özeti;
Yedinci Bölüm; Lila, kanlar içinde kapıya gelmiştir ve peşinde arınmacılar vardır. Rick ve Janne, içeriden Lila'nın bu halini görünce hemen kapıyı açacaklar ancak bu sırada arınmacılardan biri Lila'yı yakalayıp darp edecek ve son anda O'nu ölümden kurtarmayı başarıp evin içine alacaklardır. Ancak bu sırada açık olan başka bir bölümden komşuları gizlice içeri girecektir. Yaşadıklarının şoku ile olanları anlatmaya başlayan Lila'nın ailesi katledilmiştir ve kısa bir süre sonra O'nu duşa sokacalardır ve içerideki arınmacı komşu Rick ve Jenna'yı arayacaktır. Rick ve Jenna, kendi odalarında iken içeriye komşuları elinde silahla girecek ve basit komşuluk sorunları yüzünden Rick'i öldürmek isteyecektir ve arınma gecesi yüzünden buna hakkı olduğunu iddia edecektir. Janne ve Rick, O'nu ikna etmeye çalışsalarda ikna olmayan adam, Jenna'nın kaçması ile O'nu yakalamaya çalışacak ve bu sırada elinde bıçakla gelen Lila, adamı öldürecektir. Ve sonrasında cesedini bir halıya sararak ortalıklardan kaldıracaklardır.





Miguel ve Penelope ise saklandıkları ceset torbaları taşıyan araçtan çıkmayı başarmışlardır ve karnavalın kapalı telleri arasından çıkarak dışarıdaki kavga eden arınmacıların arasından geçecekler ve ormana gireceklerdir. Burada Penelope, kendisini kurtardığı için Miguel'e kızacak, ölmek istediğini ve ailesine kavuşmak istediğini belirtecek ve bu sırada yine arınmacıların bir adamı yakarak öldürdüğüne şahit olunca kaçmaya devam edeceklerdir. Bu kaçış sırasında ormanda arınmacıların hazırladığı bir tuzağa ayağı takılan Penelope'yi yine kardeşi Miguel kurtaracak ve son anda kaçmayı başaracaklardır.

Jane ise David tarafından alıkonulmuştur ve diğer kadınlar gibi taciz edilmek üzere kabinlere bağlanmıştır. Aynı zamanda iş yerinden çalışma arkadaşı olan Anya'da oradadır ve geçen arınma gecelerinde aynı şey O'nunda başına gelmiştir ve Jane, O'ndan yardım isteyecek ve arka cebindeki Azize Hatunların kartlarını alıp onları aramasını isteyecektir. 

David'in Jane'yi taciz etmeye başlaması sırasında Jane'i almaya gelmiş olan Joe, elinde sllahı ve maskesi ile eve girecek ve içerideki bir çok kişiyi öldürdükten sonra Jane'i kurtaracaktır. Bağlarından kurtulan Jane, diğer kadınlarıda kurtaracak ve sonrasında yerden bulduğu bir silah ile David'i öldürecektir. Bunun üzerine Joe, Jane'i alarak güvenli bir yere götürdüğünü söyleyecek minibüsündeki diğer topladıkları insanların arasına yerleştirecektir. Böylelikle yedinci bölüm son bulacaktır.

Sekizinci Bölüm;
Jenna, Rick ve Lila, yaşadıkları olayların şoku ile evde arınma gecesinin bitmesini beklemektedirler. Kısa bir süre sonra odasına çekilen Lila, ailesinin O'na zorla arınma gecesinde bir adamı öldürmesi üzerine hazırladıkları ritüeli hatırlayacak ve kendisi ile çelişmeye başlayacaktır. Aynı zamanda Lila'nın aklında Jenna ile birlikte olmak vardır ve Rick'i devreden çıkarmayı düşünmektedir. Bunun için Jenna ile konuşacak, Rick'ten ayrılmasını isteyecek ancak Jenna bunu kabul etmeyecektir. 





Sonrasında yine herkes odalarına çekilecek ve Rick ile Jenna, kendi odalarında iken salondan ses gelince Rick odadan çıkacak ve Jenna, bu sırada Rick'in ceketinin cebinde AYKB partisinde dağıtılan arınmacıların özel yapım bıçağını bulacaktır. Salona inen Rick, Lila ile karşılaşacak ve kısa bir süre sonra kapıdan yine sesler gelecektir ve baktıklarında kameradan komşularının karısı Carel'ı göreceklerdir. 

Kocasını arayan Carel'e gerçekleri anlatacaklar ancak bu sırada dışarıdaki arınmacılar gelerek Carel'ı öldüreceklerdir. Bu olay sonrasında aklı hala Jenna'da olan Lila, Rick'e Jenna'dan ayrılması için 10 milyon dolar teklik edecek ancak Rick, bunu kabul etmeyecektir. Artık Rick'i öldürmekten başka çare bulamayan Lila, bulduğu bir tahta parçası ile Rick'e saldıracak ve masanın üzerindeki silahı alarak Rick'i öldürmeye çalışırken arkasından gelen Jenna, kendisindeki arınmacıların bıçağı ile Lila'yı öldürecektir.

Miguel ve Penelope ise arınmacılardan kaçarak ve zorlu bir mücadeleyle caddeleri aşarak Pete'nin barına geleceklerdir ve burada içeriye plastik silahını saklayarak bir arınmacı girecektir. İçeride Joe'de vardır ve Miguel'de Penelope'ye yemek ayarlamaya gitmiştir. Bu sırada polis Pete, Penelope'ye bağlı olduğu tarikat ile ilgili gerçekleri anlatacaktır. İnsanları nasıl bulduklarını, hastanelerden, yetimhanelerden çaresiz insanları bularak ve AYKB'den fon sağlayarak arınma gecesi için onları kendi eğlenceleri için nasıl öldürdüklerinden bahsedince, kendilerine rehber olan Tris'in aslında bir piyon olduğunu anlayacak ve otobüsteki diğer arkadaşlarını kurtarmak isteyecektir. Bu sırada plastik silahı olan adam, tuvalette silahı bir araya getirecek ve dışarı çıkarak polis Pete'te saldıracaktır ancak O'nu Miguel kurtaracaktır. 





Bu yaşanan olaylardan fırsat bulan Penelope ise Tris'i arayarak otobüsün gelmesini isteyecek ve kendi üyeleri olan Penelope'yi almak için gelen otobüsle buluşmak için dışarı çıkan Penelope, otobüsün içindeki gençlere kandırıldıklarını ve biran önce otobüsten çıkmaları gerektiğini söyleyecektir. 

Ancak Tris, Penelope'yi ikna etmeye çalışacak ve ikna edemeyince otobüsün içindeki görevli Penelope'yi darp etmek üzere iken arkalarından gelen Joe, Tris ve görevliyi öldürecek ve Penelope'yi de rehin alarak kendi minibüsündeki topladığı insanların arasında yerleştirecektir ve onlarla birlikte olay yerinden uzaklaşacaktır. 

Joe'nin kardeşini götürdüğünü gören Miguel, arkalarından koşacak ama yetişemeyecek ve Joe'de şimdi Jenna ve Rick'in evine giderek onların ev güvenlik sistemlerini devre dışı bırakacak ve zincirlere bağlayarak ikisini de tutsak alıp minibüsüne yerleştirecek ve sekizinci bölümde böylelikle son bulacaktır.

Birbirinden farklı hikayelerle arınma gecelerinde yaşananların konu edildiği, yine canice işlenen cinayetlerin ve yasa dışı konuların işlendiği 1. sezon 7. ve 8. bölümü olan aksiyon, gerilim, suç ve korku filmidir.