Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Ekim 2020 Pazar

Dizi Film: Arınma Gecesi 1. Sezon 9. 10. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 9. 10. Episodes - Birbirinden Farklı Hikayelerle Arınma Gecesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Arınma Gecesi 1. Sezon 9. 10. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 9. 10. Episodes

Oyuncular; Gabriel Chavarria, Hannah Emily Anderson, Jessica Garza
Yönetmen; James DeMonaco
Tür; Aksiyon, Gerilim, Suç, Korku
1. Sezon 9. 10. Bölüm

Konusu; Yılın bir gecesi düzenlenen Arınma Gecesin'de birbirinden farklı bir çok hikaye konu alınmaktadır.

Özeti;
Dokuzuncu Bölüm; Kardeşi kaçırılan Miguel, polis Pete ile işbirliği yaparak Joe'nin izine ulaşacaklar ve adresini ve kim olduğunu öğrenip birlikte hazırlanarak Joe'nin peşine düşeceklerdir. Yolda karşılarına engeller koymuş arınmacı kızlar çıkacak ve polis Pete'in bu geceye özel dokunulmazlığı sayesinde geçiş yapabileceklerdir. Joe ise kaçırdığı kişileri bir okulun gösteri merkezinde kafesin içine yerleştirmiştir ve onlarla olan eski sorunlarını arınarak halletmeyi düşünmektedir. Joe, onları geçmişte kendisini üzen kişiler olarak toplamıştır ve kendince bir mahkeme düzeni kurmuştur ve hepsini yargılayarak eğer kendilerini savunmalarında haklı görürse serbest bırakacak, değilse arınmayı bahane ederek öldürecektir. İçlerinden biri Joe'nin lise yıllarında okulda kendisine kötü davranmış olan arkadaşı Charlie'dir ve okulda bu arkadaşı yüzünden her zaman alay konusu olmuştur. İlk yargılamayı O'nunla yapacak ve bu sırada Jane, içeridekilerle çıkmak için plan yapmaya başlayacaktır. Ve Charlie'nin açıklamalarından tatmin olmayan Joe, O'nu öldürecektir. Ve sırada kendisini işten çıkaran kadın vardır ve O'nu da kafesten çıkardığı sırada kaçması sonrasında salonun kapılarına yerleştirdiği silahlarla öldürecektir. Binayı tamamen tuzaklarla doldurmuş olan Joe, kimsenin dışarı çıkmaması ve kimsenin içeri girmemesi için özenle planlar yapmıştır. 




Jane, içeride kalanlara hep birlikte mücadele ederlerse ancak kurtulabileceklerini söyleyecek ve sırada kendisi olacaktır. Jane ise Joe ile bir randevu uygulaması aracılığı ile tanışmıştır ve buluştukları kafede Jane, Joe'yi aradığı gibi bulamadığı için tuvalete gitme bahanesi ile terk etmiştir ve giderkende hesabı ödemiştir. Bu durumun kendisini çok üzmesi üzerine Jane'i kaçırmıştır. Miguel ve Pete'da Joe'nin evine gitmişlerdir ve her yerde tuzak olan eve girdiklerinde içerideki Joe'nin hasta babasını görecekler ve yerini öğrenmeye çalışacaklardır. Odalarını kontrol ettiklerinde kaçırdığı herkesin resimlerini görecekler ve babasından okulda olduğunu öğreneceklerdir. 

Dışarı çıktıklarında ise hala Miguel'in peşinde olan Rex, bazuka ile arabalarına ateş edecektir ve ölümden son anda kurtulacaklardır. Jane, Joe'e yaptıklarının ve arınma gecesinin ne kadar saçma olduğunu anlatmaya çalışsada Joe O'nu dinlemeyecektir. Penelope'yi ise Joe'nin bir dükkanın kapısını açtığında kapıdan teşekkür etmeden çıktığı için kaçırmıştır. Kaçıracakları kişilerin üzerine bir gaz sıkarak onları takip etme yolunu bulmuş olan Joe, kendince saçma sebeplerle insanları toplamıştır ve arınmaya çalışmaktadır. Ve bu yargılama sırasında direnen Jane, Joe'ye saldıracaktır ancak Joe, Jane'i boğarak öldürecektir ve dokuzuncu bölümde son bulacaktır.

Onuncu Bölüm; Arınma gecesinin bitmesine 48 dakika kalmıştır ve kafeste kalanların ellerini bağlayan Joe, şimdide yargılamak için Janne ve Rick'i alacaktır. Rick ve Janne'i ise evlerinde yaptığı arınma gecesi güvenlik tesisatının ödemesini alamadığı ve sözleşmelerde Joe'yi zor duruma düşürecek maddeleri koymuş olmaları nedeni ile kaçırmıştır. Rick, işin şişirme olduğunu söylesede Jenna'da Rick'in kabahati olduğunu düşünmeye başlayacaktır. Miguel ve Pete ise peşlerindeki Rex'in adamlarını öldürecekler ve okula doğru yol alacaklardır. Penelope ise kafesin içinde bulduğu bir vidayı sökerek kurtulmaya çalışırken Rick, Joe'nin sözleşmesinde bir açık bularak O'na ödeme yapmadığını itiraf edecek ve suçun kendisinde olduğunu kabul edip düzenin böyle olduğu ile ilgili kendini savunmaya çalışacaktır. Ve arınma gecesinin bitmesine 18 dk. kala Joe, Janne'ye bir silah vererek kocasını öldürmesini ve bu sayede bebeği ile kendisinin hayatta kalabileceğini söyleyecektir. Bu sırada Penelope, kafesin içindeki çıkardığı vida ile ellerini çözecek ve kafesin içindeki diğer tutsağı öldürerek arınma bahanesi ile Joe'nin dikkatini çekecektir. Pete ve Miguel ise okula gelirken peşlerine Rex ve geriye kalan adamlarını takmışlardır ve okulun içinde onlarla mücadele etmeye devam edeceklerdir ve hepsini hazırladıkları tuzakla öldüreceklerdir. Bu sırada Penelope'nin planı işe yarayacak ve içeri giren Joe'nin gözüne batırdığı vida ile kaçmayı başaracaklardır. Rick ve Jenna'da kaçmayı başarmışlardır ve okulun içinde Miguel ve Pete ile karşılaşacaklardır.






Bu sırada Rex'in ölmeyen adamlarından biri gelecek ve Rick ve Pete'i yaralayacaktır. Diğer tarafta Penelope ile kaçan diğer tutsak açtığı yanlış kapı yüzünden bombaya takılarak hayatını kaybedecektir. Miguel ise okulun içinde Penelope'yi aramaktadır ve gözündeki vidayı çıkaran Joe, okulun içinde diğerlerini aramaya başlayacaktır. Diğer tarafta ise Rick, ağır yaralarından dolayı hayatını kaybedecek ve Pete ile Jenna birlikte Joe'den kaçmaya başlayacaklardır. Bu sırada Joe, Penelope'yi yakalayacak ve O'nunla arınmayı düşündüğü sırada yanlarına gelen Miguel, kardeşi Penelope'yi kurtarmayı başaracaktır. Ancak Joe ile girdikleri mücadele sırasında arınma gecesinin bittiğini ifade eden siren sesi duyulacak ve Joe, onları özgür bıraktığını ve bir daha ki arınma gecesinde öldüreceğini söyleyecektir. Bunu duyan Miguel, arınmanın bitmiş olmasını önemsemeden Joe'yi öldürecektir. Ve bir yıl sonraki görüntülerle devam edilen bölüm sonunda Penelope ve Miguel, arınma gecesinde hayat kurtarmak için birlikte çalışacaklardır ve Jenna ise bebeği ile Amerika dışına çıkmıştır, güvenle yaşayacaktır. Böylelikle birinci sezon son bulur.

Birbirinden farklı hikayelerle arınma gecelerinde yaşananların konu edildiği, yine canice işlenen cinayetlerin ve yasa dışı konuların işlendiği 1. sezon 9. ve 10. bölümü olan aksiyon, gerilim, suç ve korku filmidir.