Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Ekim 2020 Cumartesi

Sinema: Repo Men - Yapay Organların Kullanıldığı Distopik Bir Gelecekte Yaşanan Sıra Dışı Olaylar... / Konusu, Özeti, Afişler

Repo Men

Oyuncular; Jude Law, Forest Whitaker, Alice Braga
Yönetmen; Miguel Sapochnik
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Yakın bir gelecekte geçen filmde toplumun neredeyse hepsi yapay organlar kullanmaktadırlar ve kredi ile satın aldıkları bu organların ödemesini yapamadıkları zaman organları geri vermek zorunda kalmaktadırlar. Film, böyle distopik bir toplumda yaşanan sıra dışı olayları konu almaktadır.

Özeti; Yakın bir gelecekte geçen filmde Remy, yapay organlar üreten bir bilim sendikasında çalışmaktadır ve bu organların kredi parasını ödeyemeyenlerden günü geçmiş borçları yüzünden organlarını geri almaktadır. Bu olay sırasında insanların içinden organlarını çıkarmaktadır ve insanlar ölmektedirler. Jake isimli iş arkadaşı ile bu konuda tahsilat şeklinde çalışmaktadırlar ve birgün evin bahçesinde ailece verdikleri parti sırasında Jake, yine bir tahsilat yapacak ve bunu gören Remy'in eşi, Remy'i terk edecektir. Bu durumdan oldukça rahatsız olan eşi bir karar vermesini ve bu işi bırakmasını istemektedir. Ancak toplumdaki neredeyse her yetişkin birey bu yapay organları kullanmaktadır. 




Ve Remy, iş arkadaşı Jake ile yuva ismini verdikleri yapay organları yasa dışı yollarla saklayan bir organizasyonu bulacaklar ve içerisindeki bütün yapay organları alacaklardır. Bunun üzerine patronları Frank, onları ödüllendirecek, ancak Remy işi bırakmak isteyecek ve bir sonraki işinde Remy, bir sanatçı ile görüşemeye gittiğinde şok ünitesi sayesinde bayıltmak yerine kendi bayılacaktır. 

Ve gözlerini açtığında kendisine yapay bir kalp takıldığını görecek ve patronu olan Frank'in kendisini çalıştırmak için bir tuzak kurduğunu anlayacaktır. Remy, bunu kabul etmese de mecbur kalacaktır ve yapay kalple Frank için çalışmaya devam edecektir. Eşi Carol ise bu durumdan yine rahatsızlık duyacak, Peter isimli çocuğu ile görüşmesine de izin vermeyecektir. Ancak Remy'de bazı şeyler değişmiştir ve yapay kalp takılmış olmasına rağmen artık bu işi yapmak istemeyecektir. 

Arkadaşı Jake, O'nu iş yapması için zorlayacak, bazı insanlar bulacak ancak Remy, onlardan yapay organları çıkarmayacaktır. Artık bu işi yapamayacaktır. Ve kendi kalbinin kredisini ödemesi içinde 6 günü kalmıştır. Bu sırada sürekli gittiği barda şarkı söyleyen Beth isimli kadınla karşılaşacak ve O'nun da bir çok organının yapay olduğunu fark edecektir. Ve Beth'in organlarının kredi süresi geçmiştir, peşinde sendika vardır. O'nun organlarını aklamaya çalışan Remy, bunu başaramayacak ve birlikte kaçmaya karar vereceklerdir. Birlikte şehir dışında harabe bir alanda saklanacaklar ve aralarında yakınlaşmalar olmaya başlayacaktır. Ancak kısa bir süre sonra Frank, Remy'in peşine başka bir tahsilatçıyı gönderecek ve onları bulan tahsilatçı, yaşadıkları binaya girdiğinde hazırlanan tuzağa takılacak ve düşerek hayatını kaybedecektir. Bu sırada Beth'de yaralanmıştır ve birlikte kaçmaya devam edeceklerdir. Ancak sistemde kayıtlı oldukları için sürekli takip edilmeleri söz konusu olmaktadır ve Remy, sistemden kendilerini çıkarmak için sendikayı basacaktır ama yine de çözüm bulamayacaktır. 





Bunun üzerine sendikanın kendilerini bulamayacakları uzak ülkelere gitmeye karar vereceklerdir. Ancak hava limanında yakalanacaklar ve yine kaçmaya devam edeceklerdir. Ve şimdide peşlerine eski iş ortağı Jake takılacaktır ve onları gittikleri bir evde bulacak ve yaşadığı kaza ve yapay kalp takılmasının onların bir oyunu olduğundan bahsedecektir. 

Eğer kendisi ile gelirse yeniden eskisi gibi çalışabileceklerini söyleyecek ancak Remy, bunu kabul etmeyecek ve Jake ile bir mücadele içine girecektir ve bu mücadele sonunda Beth ve Remy, Jake'i bayıltacaklardır. Ve bulundukları alanı sendika çalışanları basınca kaçmaya devam edeceklerdir ve sonrasında kendileri gibi yapay organlar ile yaşayan ve sendikadan kaçan insanlarla bir arada olarak saklanacaklardır. 

Sonrasında tüm bu yaşananların acı görüntüsü ile Remy ve Beth, karar verecekler ve sendikaya giderek bütün sistemi silerek kredi borçlularının listesini yok edeceklerdir. Bunun için önce Frank'i kaçıracaklar ve O'nun giriş bilgilerini kullanarak sendikaya girecekler ve gereken işlemleri yapmaya çalışacaklardır. Bir çok koruma ve güvenlik görevlisi ile aksiyon dolu bir mücadele içine girdikten sonra sistemin bulunduğu odaya ulaşacaklar ve içeride sistemi silmeye çalışacaklardır. İçerideki sistem ise yapay organ tanımlaması istemektedir ve bunun için kendilerindeki yapay organları acılar içinde tanımlatacaklar ve sistemin odasına giren Jake ve Frank, onların yaralı hallerini görecek, Frank öldürmek isterken Jake, yaşananların bir anlamı olduğu konusunda Remy ile aynı görüşte olunca Frank'i öldürecektir ve sistemin ana merkezine bomba yerleştirip patlatarak sistemi yok etmeyi başaracaklardır.








Ve bu olay sonrasında anlaşılacak ki aslında Remy, Jake ile mücadele ettiği sırada kafasına aldığı ağır darbe yüzünden komaya girmiştir ve bir rüya aleminde O'nu yaşatan sistemin içinde yaşadığını sanan Remy, Beth ile son olarak sistemi silmek için uğraşmışlardır. Ve bu olaylardan sonra rüyalar aleminde yaşamaya başlayan Remy, Beht ve Jake ile mutlu bir tropikal havasında zaman geçirmeye başlayacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

Yapay organlar kullanan distopik bir toplumda yaşanan sıra dışı olayların konu edildiği, aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.