Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Ekim 2020 Pazar

Sinema: Ziyaretçiler - The Strangers - Issız Bir Evde Maskeli Saldırganlara Karşı James ve Kristan'ın Verdiği Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ziyaretçiler - The Strangers

Oyuncular; Scott Speedman, Liv Tyler, Gemma Ward
Yönetmen; Bryan Bertino
Tür; Gerilim, Korku

Konusu; Issız bir ormanlık alandaki evlerinde maskeli saldırganlar tarafından taciz edilen ve öldürülmeye çalışılan James ve Kristan çiftinin yaşadığı gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; James ve Kristan çifti bir düğün gecesinden kavga ederek döneceklerdir ve mutlu geçmesini planladıkları zamanları tam tersi olarak üzüntü ile devam edecektir. Birlikte kalmayı planladıkları James'in babasının evine gelen çift, burada sorunlarını halletmeye çalışırken kapı çalacak ve sabahın dördünde sarışın bir kadın Tamara isimli birini soracaktır ve yanlış adres olduğunu söyleyen James'e, sonra görüşürüz diyerek kapıdan ayrılacaktır. Kısa bir süre sonra evde Kristan'ın sigarası bitecek ve araba ile almaya giden James sonrasında Kristan evde yalnız kalacak ve az önce gelen kadın yeniden kapıya gelerek kapının arkasından Kristan'a aynı şeyleri soracaktır. Bu durumdan şüphelenen Kristan, sonrasında evin bacasının dumanı çekmediğini ve şömineden dumanın çıktığını görecek ve bu sırada dış kapısı darbeler almaya başlayınca panik yapacak, kendi telefonunun şarjı olmayınca ev telefonundan James'i arayacak ve biran önce gelmesini söyledikten sonra telefon hattı kesilecektir. 











Artık iyice panik yapmaya başlayan Kristan'ın haberi yokken eve maskeli bir adam girecek ve cep telefonunun kablosunu kesecektir. Bu sırada evin her yerinden sesler gelmeye başlayacak ve Kristan elinde bıçakla James'i beklemeye başlayacaktır. 

Yatak odasında saklandığı sırada ise James gelecek ve birlikte evi kontrol ettiklerinde kimseyi göremeyeceklerdir. Ancak camdan baktıklarında dışarıdaki maskeli adamı görecekler ve James, arabadan telefonunu almak için çıktığında arabasının camlarının ve lastiklerinin parçalandığını görecektir. Bu sırada karşılarına maskeli biri çıkacak ve O'na ne istediğini soran James, cevap alamayacak, sonrasında Kristan'ı da alarak araba ile kaçmaya çalışacaklar ancak araba ile arkalarından gelen maskeliler, arabalarına çarpacak ve yeniden eve girmek zorunda kalacaklardır. 

James, evde babasının tüfeğini bulacak ve kısa bir süre sonra kapının balta ile parçalandığını göreceklerdir. Piyanoyu kapıya destek olması için kapatacaklar ve silah ile ateş ettiğinde maskeli adam kaybolacaktır. Bu maskeli gizemli saldırganlar hayalet gibidirler, aniden görünüp yok olabilmektedirler. Kısa bir süre sonra evlerine James'in arkadaşı Mike gelecektir ve O'nun da arabasına saldıran maskeliler, sonrasında Mike'ın eve girmesine neden olacaklar ve evin kapısını açık gören, her yerin dağıldığını fark eden Mike, temkinli bir şekilde odaları gezerken bir odada elinde silahı ile maskeliler için pusuya yatan James, O'nu maskeli saldırganlar sanarak öldürecektir. Bu olaya çok üzülen James, silahını alacak ve Kristan'ı evde bırakarak dışarı çıkıp onlarla yüzleşmek isteyecek ancak ormanlık alanda James'i yakalayacaklardır. Sonrasında Kristan'da kaçmak için evin karşısında bulunan kilere gitmek isteyecek ve kilere ulaşıp bir telsiz bulacak ancak sesini duyuramayacaktır. Maskeliler her yerdedir ve kaçacakları yer kalmamıştır. Ev çok ıssız bir ormanlık alanın ortasındadır ve çevrede bir yerleşim yeri de yoktur.








Ve kilerde de yakalanan Kristan, yeniden eve girecek ve burada maskeliler etrafını saracaktır, kimisi kadın olan bu maskeli saldırganlar az sonra James'i de darp etmiş şekilde eve getirecekler ve Kristan'ı da bayıltıp sürükleyerek götüreceklerdir. 

Ve ikisini de bir sandalyeye bağlayıp, maskelerini çıkaracaklar ve 2 kadın bir erkek olan bu saldırganlar, bıçakları ile canice ikisini de öldüreceklerdir. Sabah olunca olay yerine gelen iki çocuk, evin kapılarının açık olduğunu görünce içeri girecekler ve 911 arayarak yardım isteyeceklerdir. 

Ve filmin son sahnesinde anlaşılacak ki Kristan hala ölmemiştir ve son anda çocukların biri yardım ederken gözlerini açacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

Issız bir ormanlık alanın içindeki evlerinde maskeli saldırganların tuzaklarına düşen iki çiftin yaşadığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız, gerçek olaylardan esinlenerek hazırlandığı söylenen gerilim ve korku filmidir.