Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Kasım 2020 Pazartesi

Sinema: Saplantı - Obsessed - Hastalıklı Seviyede Bir Erkeği Saplantı Yapan Bir Kadının Yaşattığı Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Saplantı - Obsessed

Oyuncular; Beyoncé, Idris Elba, Ali Larter
Yönetmen; Steve Shill
Tür; Dram, Romantik, Gerilim

Konusu; Film, hastalıklı bir şekilde Derek isimli bir erkeği saplantı haline getirmiş olan Lisa isimli bir kadının, Derek'in aile yaşantısını ve hayatını nasıl alt üst etmeye çalıştığını anlatmaktadır.

Özeti; Derek, eşi Sharon ve bir bebekleri ile yeni taşındıkları evin tadilat işleri ile uğraşmaktadırlar. Derek, başarılı bir iş adamıdır ve şirkette başkan yardımcısıdır. O gün işe gittiğinde asansörde Lisa isimli sarışın bir kadın ile karşılaşacak ve O'nunla aynı kata çıktıklarını fark edip, asansörde kısa bir tanışma anı yaşadıktan sonra Lisa'nın kendi çalıştığı şirkete gelen geçici bir eleman olduğunu anlayacaktır. Geçici eleman olan Lisa, zamanla şirkette kalıcı eleman olmak için çaba içine girecek ve Derek'in sekreterliğini yapmaya başlayacaktır. Lisa, gizlice Derek'in hayatını araştırmaya ve O'na olan ilgisini belli etmeye başlayacak ancak Derek, eşini çok sevmektedir ve Sharon'dan gelen son mesajı da iletmediğini fark edecektir. Bunu fark eden Sharon, ertesi gün iş yerine ziyaret amacının arkasında Lisa'yı görmeye gidecektir ve Lisa ile aralarında ufak bir negatif sürtüşme yaşanacaktır. 





Sonraki zamanlarda geçici eleman olan Lisa, kendisinin yerine çalıştığı elemanın hasta olması nedeni ile şirkette kalmaya devam edecek ve kendince oyunları ile Derek'in dikkatini çekmeye çalışacaktır. 

Derek'te artık bu ilginin farkına varmaya başlamıştır ve son olarak noel partisi için bir araya gelen şirket çalışanları arasında Lisa'da vardır ve Derek'in de katıldığı bu partide Lisa, Derek'in fazla alkol almasını fırsat bilerek O'nunla birlikte olma planları yapacak, tuvaletteyken Derek'i taciz edecek ancak Derek, sarhoş olmasına rağmen Lisa'ya tepki gösterecek ve partiden ayrılacaktır. Ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi iş yerinde çalışmaya devam eden Lisa, akşam iş çıkışı Derek'in arabasına binecek ve arabanın içinde yine Derek'i taciz etmeye devam edecek, erotik pozlar vererek aklını çelmeye çalışacak ancak Derek, bu sefer sert bir tepki vererek arabadan Lisa'yı kovacaktır. 

Sonraki gün iş yerine gelen Derek, Lisa'yı insan kaynaklarına şikayet etmeyi düşünecek ancak Lisa'nın işten ayrıldığını öğrenecektir ve bu konuyu unutmaya karar verecektir, Sharon'a da bu olaydan hiç bahsetmeyecektir. Ancak kısa bir süre sonra Derek, bu seferde Lisa'nın mail ile kendisini taciz ettiğini görecektir. Bunu Sharon'dan saklamaya çalışan Derek, zor zamanlar geçirmeye başlayacaktır. Sonraki günlerde şirket çalışanları için bir toplantı gereği otelde konaklamaları gerekecek ve otele gelen Lisa, kendisine bir oda tutacak ve Derek'i yine barda taciz ederken içkisine uyuşturucu ilaç atacaktır ve içkisini içen Derek, odasına çıkarken kendisinden geçmiş bir halde olacaktır. 




Derek odasında baygın halde iken odaya gelen Lisa, O'na tecavüz edecek, olanlardan haberi olmayan Derek, ertesi gün uyandığında toplantıya gidecek ve otelde eşinin beklediğini düşünerek resepsiyona gittiğinde Lisa'yı görecek ve hastalıklı bir saplantıya kapılmış olan Lisa ile kavga edeceklerdir. Ancak Lisa, hastalığını sevmiş durumdadır ve Derek'i elde etme çabalarına devam edecektir. 

Toplantıdan dönen Derek, odasına girdiğinde çıplak bir şekilde Lisa'nın hap içerek intihar ettiğini görecek ve otelin yardım ekibini çağırdığında gelen ambülans ile bütün şirket çalışanları olayı görecek ve onların bir ilişkisi olduğunu düşünecektir. Bu olay sonrasında Sharon'ın da kulağına gidecek ve hastanede Derek'e bir şey olduğunu sanan Sharon, hastaneye gidince dedektifin Derek'i sorgulaması sırasında Lisa ile aralarında geçenleri öğrenecek ve çok şaşıracaktır. 

Bunun üzerine Sharon ile araları açılan Derek, evi terk etmek zorunda kalacak ve Lisa, hastanede kendine geldikten sonrada Derek ile uğraşmaya devam edecek ve dedektife yanlış bilgiler vererek, sevgili olduklarını ima etmeye ve birbirlerini sevdiklerini açıklamaya başlayacaktır. Derek ise bunları inkar edecek ancak kendisini ispatlamak konusunda zorlanacaktır. Ancak hastaneden kardeşi gelince O'nunla ayrılmak zorunda kalan Lisa, uzun bir süre ortalıklarda görünmeyecek, bu sırada Derek'te Sharon'un kalbini yeniden kazanmaya çalışacak ve Derek'in doğum gününde birlikte yemeğe çıktıkları sırada Lisa, evlerine gelecek ve evdeki bakıcıyı kandırarak çocukları Kyle'nin yanına gidecektir ve Kyle'ı bakıcı fark etmeden kaçıracaktır. Eve gelen ve geceleri güzel geçen, barışan Derek ve Sharon, çocuklarının kaçırıldığını anlayınca panikle O'nu aramaya başlayacaklardır. 



Ve arama sırasında arabasına binen Derek, alnında ruj izi olan Kyle'i arabasının arka koltuğunda bulacaktır. Sonrasında ise yatak odalarına girdiklerinde her yerin dağıltıldığını ve resimlerinin yırtıldığını göreceklerdir. 

Tüm bu olaylar üzerine evlerine güvenlik sistemleri yerleştirecekler ve Sharon, sinirlenerek Lisa'yı arayıp tehdit edecektir. Aradan günler geçecek ve olayın etkisini unutmaya çalışan Derek ve Sharon, bir geziye çıkacakları sırada evi boş bulan Lisa, yine eve girecek, bu sırada güvenlik sistemini açmayı unutan Sharon, eve geri dönünce evde Lisa'yı kendi yataklarında şampanya içerken bulacak ve aralarında şiddetli bir kavga yaşanmaya başlayacaktır. 

Bu kavga sırasında tavan arasına çıkacaklar ve orada yaşanan aksiyon dolu bir mücadele sonrasında Lisa, tavan arasındaki çürük tahtalardan aşağı düşecek, düşerken Sharon O'nu kurtarmaya çalışacak ancak bu halde bile Sharon'ı öldürme derdinde olan Lisa'nın tepesine avize düşmesi sonrasında hayatını kaybedecektir. Böylelikle film son bulacaktır.

Hastalıklı bir şekilde bir erkeği saplantı yapan bir kadının yaşattığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız, ünlü şarkıcı Beyonce'in baş rollerinde yer aldığı, romantik, dram ve gerilim filmidir.