Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Aralık 2020 Çarşamba

Sinema: Gizemli Yolcu - Gone - Bir Tatil Seyahatine Çıkan Alex ve Sophie'nin Yaşadığı Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Gizemli Yolcu - Gone

Oyuncular; Shaun Evans, Scott Mechlowicz, Yvonne Strahovski
Yönetmen; Ringan Ledwidge
Tür; Dram, Gerilim

Konusu; Film, eğlenceli bir tatil seyahatine çıkmak isteyen Alex ve Sophie'nin bu yolculuklarına Taylor isimli birinin dahil olması ile gelişen gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Alex, Sidney'den yola çıkarak Sophie isimli sevgilisi ile bulaşmaya gidecektir ancak Sidney'de Taylor isimli biri ile tanışacak ve birlikte Sophie'nin yanına gideceklerdir. Yolda eğlenceli vakitler geçirerek birbirlerini tanıyacaklardır. Alex ile Sophie sevgilidir ve birlikte otobüs yolculuğu yaparak çıkmak istedikleri seyahati Taylor'un arabası ile yapacaklar ve üçü birlikte eğlenceli bir tatile çıkacaklardır. Aslında kendilerine Sophie'nin arkadaşı Ingrid'de katılacaktır ancak yola çıkmadan önce onlardan habersizce ayrılmıştır. Yolda Alex, Taylor'un Sophie'yi taciz ettiğine tanık olacak ve yol üzerinde kamp yaptıkları sırada çadırın içinde Alex ile Sophie birlikte olunca, Taylor bu durumdan rahatsız olacak ve tekrar gelmek üzere araba ile yanlarından ayrılacaktır. Bu yaşanan olumsuzluk sonrasında Taylor özür dilesede Alex, yeniden otobüsle seyahat etmeleri gerektiğini söyleyecek ancak Sophie, Taylor'a ayıp olacağını düşünerek bir gün daha birlikte yol almaları gerektiğini söyleyecektir. 




Ve tekrar yola çıkacaklar, yolda bir açık hava partisine denk gelecekler ve eğlendikleri sırada bir kadın Taylor'ı tanıyacak ve O'na Jayme ismi ile hitap edip Tayland'da kendilerine zarar verdiğini söyleyecek ve polise ihbar etmekle tehdit edecektir. 

Ancak Taylor bunu inkar edecek ve kadın Alex'i O'na inanmaması konusunda uyaracaktır. Ertesi gün bu yaşananlardan rahatsız olan Alex ve Sophie, yalnız başlarına otobüsle seyahatlerine devam etmeye karar verecekler ve Taylor'ın kendilerini belirli bir noktada bırakmasını isteyeceklerdir. Ancak yol üzerinde bir çöl alanından geçerken kanguruya çarparak kaza geçirecekler ve arabaları arızalanacaktır. 

Bu sırada Alex, başından yaralanacak ve Taylor, O'na yaralarına iyi gelmesi amacıyla ilaç verecek ancak sonrasında o ilaçların zehir olduğu anlaşılacaktır ve Alex, baygın bir halde ve sürekli yorgun olacaktır. Bu sırada yoldan geçen bir araç, onların arabasını çekerek kasabaya gitmelerini sağlayacak ancak Taylor, burada da Alex'i rahatsız etmeye devam edecektir. Ancak Sophie, olanları anlamayacaktır ve Taylor'a davranışlarında bir fark olmayacaktır. Aynı zamanda Alex ile Taylor'ın tanıştığı sırada Sidney'de Alex'in birlikte uyuduğu Lina isimli kızla bir fotoğrafını çeken Taylor, bu fotoğrafı Sophie'ye göstermekle Alex'i tehdit edecek ve bu yüzden de aralarında kavga çıkınca Alex, bu fotoğrafı ve Lina'yı Sophie'ye açıklamak zorunda kalacaktır. Sonrasında yine bir kasabaya ulaşacaklar ve otelde kalıp ardından Alex ile Sophie, Taylor'dan ayrılmaya karar vereceklerdir. Taylor, Sophie'ye sahip olmak istemektedir ve kaldıkları otelde ayrı odalarda kaldıkları için Taylor, Alex'in odasına gidecek ve bir otobüs bileti vererek bunu Sophie'in gönderdiğini ve gitmesi gerektiğini söyleyecektir. 








Sonrasında Sophie'ye bir mesaj gelecek Alex'ten ve gidiyorum yazacaktır mesajda. Sophie, arasa da, ulaşmak istese de Alex'e ulaşamayacak ve neden böyle davrandığını anlamayacaktır. İkisi de Taylor'ın oyununa gelmiştir ve Sophie, yalnız başına evine dönmeye karar verecektir. Ertesi gün yola çıkacaklar ve yol üzerinde dinlenmek için mola vermek isteyen Taylor, geceyi mola verdikleri yerde geçirmelerine neden olacak ve Sophie ile birlikte olacaklardır. 

Birlikte geçirdikleri özel zamanlar sonrasında Taylor uyuyunca Sophie, Alex'e mesaj yazacak ve birdenbire Taylor'un pantolonunun cebinde Alex'in telefonunu fark edecektir ve ilk başından bu yana kendisine Alex adıyla mesaj gönderenin Taylor olduğunu anlayacaktır. Bunu anlayan Sophie, Taylor uyurken kaçmayı deneyecek ancak başaramayacaktır. 

Ertesi gün yola çıkmaya hazırlanırlarken Sophie, kendisindeki endişeyi hissettirecek ve bir sorun olduğunu anlayan Taylor, Sophie'yi sıkıştırınca Sophie, Alex'e ne yaptığını soracak ve aralarında kavga çıkınca Sophie, kaçmaya başlayacak ve arabaya binip gitmek isterken aniden çalışan arabanın arka bagajından Alex'in cesedi düşecektir. Bunun üzerine Taylor ile aralarında arabanın içinde aksiyon dolu bir mücadele yaşanacak ve araba sürmek konusunda acemi olan Sophie, kasası geniş olan arabanın arka kısmında bulunan Taylor'ı fren ve hız yöntemleri ile arabadan yaralanarak düşürmeyi başaracaktır ve bununla da yetinmeyip sonrasında arabayı Taylor'ın üzerine sürerek O'nu öldürecektir. Ve ağlayarak yoluna devam eden Sophie'nin görüntüleri ile film son bulacaktır.

Tanımadıkları bir yabancıyı seyahatlerine dahil eden Alex ve Sophie'nin yaşadığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız, durağan temposunun içinde gerilimi hissedeceğiniz dram ve gerilim filmidir.