Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Aralık 2020 Cuma

Sinema: Kadavra - The Possession of Hannah Grace - Şeytani Bir Varlık İle Mücadele Eden Megan'ın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kadavra - The Possession of Hannah Grace

Oyuncular; Shay Mitchell, Grey Damon, Kirby Johnson
Yönetmen; Diederik Van Rooijen
Tür; Korku, Gerilim, Gizem

Konusu; Film, şeytani bir varlığın Hannah isimli bir kızın bedenini ele geçirdikten sonra yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Hannah Grace isimli ve içinde şeytani bir varlık olan bir kız, peder babası tarafından şeytan çıkarma ayini ile tedavi edilmeye çalışılacaktır ancak Hannah'ın içindeki şeytani varlık, ayin sırasında odada bulunan diğer rahipleri öldürmeye başlayınca Hannah, babası tarafından istemeyerek öldürülmek zorunda kalacaktır ama aslında tam olarak ölmeyecektir. Ve bu olay üzerine 3 ay geçecek, bu sırada Megan isimli eski bir polis, yeni bir iş olarak Boston Metro hastanesinde morgda kadavralarla ilgilenmeye başlayacaktır. İşe alınırken kadavralara nasıl davranması gerektiği ve yapması gereken işlemleri öğrenecek ve işe başlayacaktır. Megan ise önceki işinde bir olay yeri suç anında arkadaşını öldüren suçluya ateş edemediği için kendisini suçlu hissetmektedir ve aynı zamanda bir uyuşturucu bağımlısı olmuştur. 




Bu sorunlarından kurtulmak için terapilere gitmektedir ve yaşadığı sorunlarla ilgili hala halüsinasyonlar görmektedir. Artık işe başlayan Megan, o gün morg girişine bir adamın izinsizce girmek istediğine tanık olacak ve buna izin vermeyecektir. 

Sonrasında morga bir ceset getirilecek ve bu cesedin içeri alındığı sırada daha önceki içeri girmeye çalışan adam gizlice kapıdan morga girecektir. Gelen ceset ise yanmış ve bedeni parçalanmış bir şekilde olan Hannah Grace'dir. Hannah'ın cansız ve yanmış bedenine tanımlama işlemleri yapmaya çalışan Megan, bu konuda başarılı olamayacak, makineler cesedi tanımlayamayacak ve bu duruma anlam veremeyen Megan, cesedi morgun dolaplarına yerleştirmeye çalışırken, arkasından birden bire kırılan cam nedeni ile irkilecek ve camı toplarken elini kanatacaktır. 

Bu kan, sonrasında Hannah'ın cesedinin üzerine damlayacak ve onu bu şekilde morg dolabına yerleştirecektir. Ancak kısa bir süre sonra dolabın kapağı kendiliğinden açılacak ve cesedi incelerken birden binlerce sineğin kendisine saldırdığını görecek ve sonrasında bunun halüsinasyon olduğunu düşünecektir. Bu yaşadığı olayın garipliğini düşündüğü sırada birden Hannah'ın bulunduğu morg dolabının kapağının açık olduğunu ve içeriden cesedin alındığını ve biraz ileride birisinin cesedi sürüklediğini görecektir. Bunu üzerine cesedi takip edince içeri giren adamın bunu yaptığını görecek ve aralarında bir mücadele yaşandıktan sonra kaçan adam, Megan polise haber verirken yeniden cesedi alacak ve fırında yakmak isterken güvenlik görevlileri gelerek adamı etkisiz hale getireceklerdir. Bu adam Hannah'ın peder babasıdır ve polis merkezine götürülürken babası Megan'a; O kız ölü değil, O'nu yakmalısın, neye bulaştığını bilmiyorsun! şeklinde sözler söyleyecektir. 





Bunun üzerine cesedi morg dolabına koyan Megan, bu sırada ceset poşetinin hareketlendiğini fark edecek ve sonrasında cesedi inceleyince hareket ettiğini görecektir. Tüm bunlar yaşanırken Megan'ın eski polis sevgilisi yaşanan olaylar yüzünden O'nu ziyarete gelecektir ve Megan, O'nunla görüşürken hastanenin güvenlik görevlisi Dave, O'nun yerine bakacaktır ve bu sırada canlanan Hannah'ın cesedi, Dave'in dikkatini çekerek morg dolabına yaklaştıracak ve şiddetli bir şekilde dolabın içine çekecektir ve burada Dave'i öldürecektir. 

Bunun üzerine geri gelen Megan, Dave'i arasa da bulamayacak, diğer tarafta Hannah ile ilgili bilgilere ulaştığında O'nun belirli bir süre önce şeytan çıkarma ayini sırasında öldürüldüğünü öğrenecektir ve tekrar cesedi kontrol ettiğinde, cesedin geldiğinde olan belindeki kesiğin artık olmadığını fark edecektir. 

Ve kamera kayıtlarını inceleyen Megan, kayıtlarda bir varlığın görüntüsünü görecek ve bu durumu meslektaşı Lisa'ya gösterecek ve O'da görüntüdeki gölge şeklindeki kayıtın ne olduğuna anlam getiremeyecek ancak Megan'ın kullanmayı düşündüğü antidepresan ilaçlarını görünce, bunları kullandığını düşünecek ve aralarında bu konu yüzünden tartışma çıkacaktır. Sonrasında merdivenlerde sigara içmeye çıkan Lisa, burada kendisine saldıran Hannah'ın cesedini görecek ve kaçmaya başladığında çatıya çıkacak ve orada Hannah'ın bedenini kullanan şeytani varlık Lisa'yı öldürecektir. Bu olay sonrasında Randy isimli ceset getiren görevli ile konuşan Megan, Hannah'ın cesedini getirdiği zaman vücudunda olan kesiklerin artık olmadığından bahsedecek ve bu durumu Randy'e gösterecektir. Randy'de kesiklerin olduğundan emindir ve bu duruma bir açıklama getiremeden Megan'ın yanından ayrılacaktır. Ancak Megan'ın boş anından fırsat bulan şeytani varlık, yine morg dolabından çıkarak Randy'i takip edecek ve otoparkta O'na saldıracaktır. Bu sırada kamera kayıtlarını izleyen Megan, Hannah'ın cesedinin sürünerek asansöre girdiğini görecek ve Randy'in tehlikede olduğunu anlayıp O'na yardım etmeye çalışacaktır. 




Ancak gittiğinde Randy'in öldüğünü görecek ve bu sırada polislerin elinden kaçmış olan Hannah'ın babası Megan'ı rehin alacak ve O'na gerçekleri anlatacaktır. Hannah'ın cesedine baktıklarında onun iyileşmeye başladığını görecekler ve bunu insanları öldürerek yaptığını anlayacaklardır. İnsanları öldürerek kendisini yenileyen şeytani varlık, bu sıralarda dinlenmektedir ve morg dolabında bu süreyi geçirmektedir. 

Megan'ı hala öldürmemesinin nedeni ise şeytani varlığın O'nun bedenini kullanmak istemesi ile ilgilidir. Peder ile Megan, bu olanlar sonrasında Hannah'ın cesedinin yakılmasına karar verecekler ve fırını ateşlediklerinde canlanan Hannah, babasını canlı olarak fırına atacaktır ve Megan'ı kovalamaya başlayacaktır. 

Bu kovalamaca sırasında Megan'ın eski sevgilisi Andrew, O'nu merak ederek hastaneye gelecek ve şeytani varlık Andrew'un geldiğini anlayınca yakaladığı Megan'ı alarak, baygın haliyle O'nu kendi morg dolabına yerleştirecektir. Ancak buradan çıkmayı başaran Megan, dışarıda Andrew ve diğer hastane görevlisini görecek, peşlerinden gelen şeytani varlık, hastane görevlisini de öldürünce daha çok yenilenecek ve Andrew'u öldürmeye çalışacaktır. Ama daha önceki yaptığı hatayı yapmayacak olan Megan, bu sefer Andrew'un silahını alarak ateş edecek ve şeytani varlığı geçici olarak etkisiz hale getirecektir. Bunun sonucunda Andrew'u yardım çağırması için gönderecek ve kendisi de Hannah'ın bedenine girmiş olan şeytani varlığı fırında yakarak yok edecektir. Ancak bu sırada canlanan şeytani varlık Megan'a saldıracak ama Megan, O'nu fırına sokmayı başaracaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

Şeytani bir varlığın etkisi altında kalan Hannah'ın yaşattığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız korku, gerilim ve gizem filmidir.