Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Aralık 2020 Cuma

Sinema: Klaus: Sihirli Plan - Klaus - Kötülük İçinde Yaşayan Bir Kasabaya Umut ve Sevgi Getiren Bir Postacının Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Klaus: Sihirli Plan - Klaus

Oyuncular; Jason Schwartzman, J.K. Simmons, Rashida Jones
Yönetmen;  Sergio Pablos, Carlos Martínez López
Tür; Animasyon, Macera, Komedi

Konusu; Filmde kötülük içinde yaşayan bir kasabaya umut ve sevgi getiren bir postacı ve Klaus isminde bir münzevinin hikayesi anlatılmaktadır.

Özeti; Kraliyet Posta Akademisinin yöneticisinin oğlu olarak burada eğitim gören Jesper, oldukça başarısız bir öğrencidir. Ve babası O'nun bu tutumundan bıktığı için O'na bir görev verecek ve resmi olarak bir postacı olduğunu onaylayarak Smeerensburg'e gönderecektir. Burada bir yıl içinde 6000 mektubu mühürleyerek getirmesi gerekecektir. Eğer yapmaz ise kraliyetin bütün imkanlarını kullanamaz olacaktır. Etrafı denizlerle çevrili olan Smeerensburg'a gitmek için uzun bir yol kat edecek ve sonrasında bir tekneci ile anlaşarak yoluna denizden devam edecektir. Kasabaya ulaştığında buranın oldukça soğuk ve karanlık bir yer olduğuna ve burada yaşayan insanların karamsarlık içinde bulunduğuna, şiddete eğilimli ve kötü olduklarına tanık olacaktır. Bu sırada birlikte geldiği tekneci postacıya karşılama merasimi için çanı çalmasını söyleyince, kasabanın düşman iki klanı bu savaş çanının sesi ile dışarı çıkacak ve birbirleri ile savaşmaya başlayacaktır. Jesper'da bu savaşın arasında kalacak ve çok zor anlar yaşayacaktır. Bu sırada kasabanın okuluna girip saklanmaya çalışacak ve okulda hiç bir öğrencisi olmayan öğretmenle tanışacaktır. 






Kasabadaki aileler birbirlerine düşman oldukları için çocuklarını okula göndermemektedirler ve öğretmende okulda balık satarak bu kasabadan ayrılmaya çalışmaktadır. Sonrasında Jesper'a postaneyi gösterecekler ve tamamen harabeye dönmüş postanede yaşamak zorunda kalacaktır. Aradan iki hafta geçecek ancak hiç kimse mektup yazmayacaktır ve babasının söylediğini yapamayacaktır. 

Bu umutsuzluk üzerine kaptan yanına gelecek ve O'na dağ başında yaşayan ormancının yanına gitmesini önerecek ve buraya giden Jesper, Klaus isminde oyuncakçı bir münzevi ile karşılaşacaktır ve karanlıktaki görüntüsünden korkup kaçacak, bu sırada kendisindeki bir çocuğun yaptığı resmi düşürecek ve zarfa koyulmuş olan bu resmi bulan Klaus, çocuğun yerini bulmak için kasabaya gelecek ve Jesper'a ulaşacaktır. Birlikte bu çocuğun yaşadığı eve gidecekler ve Klaus, O'na hazırladığı oyuncağı verecektir ve bu oyuncağı gören çocuk çok sevinecektir. 

Ancak Jesper, çocuğun babası ve köpekleri ve Klaus'un iri görüntüsünden korkmaya devam edecek ve kaçacaktır. Ve sonrasında kasabadaki bütün çocuklar diğer çocuğa mektup karşılığında oyuncak geldiğini duyacak ve hepsi mektup yazmaya başlayacaktır. Klaus'a yazılan mektubun karşılığında oyuncak bekleyen kasabadaki bütün çocuklarla iş birliği yapan Jesper, Klaus'la görüşecek ve O'nu ikna etmeyi başaracaktır. Ve birlikte ertesi gece mektup yazan çocuklara sihirli oyuncaklarını bırakacaklardır ancak bacadan evlerine girecekler ve bu işi Jesper yapacaktır. Kasaba tamamen ikiye ayrılmış durumdadır ve birbirleri ile yıllardır savaş halindedirler, bu sebeple birbirlerinin çocukları ile bile oynamalarına izin vermemektedirler. Ve Klaus, kasabada oldukça ünlü olmaya başlayacaktır. Ve bütün çocuklar heyecanla mektup yazmak isteyecek ancak yazı yazmayı bilmeyen bazılarını Jesper, okula gönderecektir ve yıllardır çocuk görmeyen öğretmen Alva, çocuklara yazı yazmayı öğretmeye başlayacaktır. 






Bu sırada Jesper, kasabadaki yaramaz bir çocuğun hediyesini vermek yerine gece evine kömür bırakacaktır ve bu duruma sinirlenen yaramaz çocuk, Jesper'a bunun nedenini sorunca Jesper, yaramaz çocuklara Klaus hediye vermiyor ve kötü çocukların listesini tutuyor diyecek, bunu duyan bütün çocuklar iyilik yapmaya başlayacaklar ve kasabada iyilik yapmak yarışına gireceklerdir. 

Ve çocuklar okula gitmeye başlayacak ve bu iyilik hareketi kasabadaki olumsuz havayı yok edecektir ve insanlar yeniden iyi olmaya başlayacaklardır. Ancak kasabadaki ikiye ayrılmış toplulukların liderleri Klaus ve Jesper'a engel olmaya çalışacaklardır. Bunun için birlik olmaya ve onlara birlikte karşı koymaya karar vereceklerdir. Aynı zamanda Jesper'da 3000 mektubu geçmiştir, kraliyete geri dönmek için gün saymaktadır.

Bu sırada Noel yaklaşmaktadır ve Klaus ile Jesper, iş birliği içinde bütün çocuklar için sihirli oyuncaklardan yapmaya başlayacaklardır. Ve Klaus hikayesini anlatacak, Lidya isimli ölen eşinden bahsedecek ve bütün oyuncakları Lidya ile olmasını düşündükleri çocukları için yaptığını anlatacaktır. Lidya'nın yasını tutarken Jesper gelmiştir ve artık bir amacı olmuştur. Bu sırada kasaba artık eski günlerini unutmuştur ve herkes çok iyi olmuştur. Yardımsever, neşeli ve mutludurlar artık ve bunu Jesper ile Klaus'a borçludurlar. Diğer yandan Jesper, öğretmen Alva ile sevgili olmuştur ve hayatı oldukça güzel geçmektedir. Artık kasabadan ayrılmayı eskisi kadar istememektedir. Ama kötü liderler Jesper'a bir oyun hazırlamışlardır ve 6000 olan mektup limitini hemen doldurması için mektuplar hazırlamışlardır ve 14.000 mektup olmuştur. Bu sayı Jesper'ın babasına gitmiştir ve babası kasabaya gelmiştir, Jesper'ı tebrik edip götürmek için. 





Bunu duyan öğretmen Alva ve Klaus, Jesper'a darılacak, sırf mektup yazdırmak için kendilerinin kullanıldığını düşüneceklerdir. Ve Jesper, bu duruma çok üzülecek ve kasabadan ayrılamayacak, babasını yalnız gönderecektir. 

Bu sırada klanlar Klaus'a ve oyuncaklarına saldırmaya gitmektedir ve Jesper, bunu görecek ve müdahale etmeye çalışacak, aralarında aksiyon dolu bir mücadele yaşanacak ve oyuncakları kaybedeceklerdir. Ancak klanların liderlerinin bu planlarını çocukları duymuştur ve Alva'ya söylemişlerdir, onlarda oyuncak çuvalının içine tahtaları yerleştirmişlerdir ve gerçek oyuncaklara hiç bir zarar gelmemiştir.

Bu duruma şaşıran ve sevinin Jesper ile bütün oyuncakları çocuklara dağıtacaklar ve zamanla artık kasabada herkes iyi insan olacaktır. Ünleri kasabanın dışına taşacak ve bir çok kasabadan mektup alacak ve oyuncaklar dağıtacaklardır. Ve böyle mutlu geçen 12 yılın ardından Klaus, sihirli bir şekilde yok olacaktır. Jesper'ın ise Alva ile çocukları olacak ve bu güzel hikaye böylelikle son bulacaktır.

Karanlık, karamsarlık ve kötülük için yaşayan bir kasabaya umut ve sevgi getiren bir postacının hikayesinin anlatıldığı macera, komedi ve animasyon filmidir.