Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Aralık 2020 Çarşamba

Sinema: Kusursuz Yabancı - Perfect Stranger - Bir Cinayetin Aydınlatılması Sırasında Yaşanan Gizem Dolu Olaylar... / Konusu, Özeti, Afişler

Kusursuz Yabancı - Perfect Stranger

Oyuncular; Halle Berry, Bruce Willis, Giovanni Ribisi
Yönetmen; James Foley
Tür; Suç, Gerilim

Konusu; Film, bir cinayetin aydınlatılması sırasında yaşanan gizem dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Rowena Price isimli işinde uzman bir gazeteci, hem eşcinsel haklarına karşı duran hemde eşcinsel ilişkiler içinde bulunan bir senatörü deşifre edecek ve haberi birlikte olduğu stajyerlerin açıklamaları ile baş sayfa yapmayı amaçlayacaktır. Ve altı aydır üzerinde çalıştığı bu haberi elinde delilleri, ses kayıtları olmasına rağmen senatörün güçlü insanlarla kurduğu bağlantı yüzünden yayınlamayacaklar ve Rowena'nın haberini iptal edeceklerdir. Ancak bu duruma çok sinirlenen Rowena, gazeteden istifa edecektir. Ve o gece eve giderken arkadaşı Grace ile karşılaşan Rowena, Grace'in kendisine Harrison Hill isimli bir iş adamından bahsettiğini duyacak ve O'nunla ilişkisi olduğunu ve sonrasında O'nu hayatından çıkardığını anlatacaktır. Grace, Harrison'un bu yaptığının bir bedeli olması düşüncesi ile evli olan Harrison'u ifşa etmesini söyleyecek ve ayrılacaklardır. 




Aradan belirli bir süre geçtikten sonra Grace, ortalıklardan kaybolacaktır ve annesi Rowena'yı arayacaktır. Kısa bir süre sonra Grace'in öldüğü anlaşılacaktır. Grace'in maillerinde Adex kod isimli biri ile yazıştıkları ortaya çıkmıştır ve Adex'in Harrison olmasından şüphelenmektedirler. Bu ölüm üzerine Harrison Hill'i araştırmaya başlayacak ve Grace'e yazdığı erotik maillere ulaşacaktır. Katilin Harrison olmasından şüphelenen Rowena, Miles isimli arkadaşı ile detaylıca Grace ile aralarındaki ilişkiyi araştıracaklardır. 

Ve Rowena, Catherine ismi ile Harrison Hill'in reklam şirketinde iş başvurusunda bulunacak ve işe alınacaktır. Amacı Harrison'un dikkatini çekmektir ve işe başladığı gün bunu başaracaktır. Ve bu sırada Grace'in zehirlenerek öldürüldüğünü ve ölürken hamile olduğunu öğrenecektir. Aynı zamanda bir kaç gün sonra şirketin düzenlediği bir parti vardır ve Rowena partiye katılacaktır. Ayrıca Harrison Hill'in sürekli yanında olan ve bütün işlerini takip eden Josie isimli bir asistanı vardır ve çevresinde bir güvenlik önlemi gibi Harrison Hill'i korumaktadır. 

Uzun uğraşlar sonucunda Miles ve Rowena, Adex'in Harrison olduğunu anlayacaklar ve O'nunla sahte isimle sohbet etmeye başlayacaklardır. Diğer tarafta Harrison, Rowena'ya çıkma teklif etmiştir ve işler istedikleri gibi seyretmektedir. Ve Harrison ile buluşan Rowena, sonrasında Adex olarak internetten Harrison ile konuştuğunu düşünecek ancak iş arkadaşı Miles, Rowena'yı aldatmaktadır ve Harrison ismiyle Rowena ile erotik konuşmalar yapmaktadır. Miles, içten içe Rowena'dan hoşlanmaktadır ve O'nu kıskanmaktadır. Aynı zamanda ölen Grace'i de tanımaktadır. Ve Rowena'ya bir virüs programı veren Miles, bunu Hill'in bilgisayarına yüklemesini isteyecek ve Rowena bunu yaparken Hill'e yakalanacak ancak uygun bir bahane bularak duruma açıklık getirecektir. Bunun üzerine Hill'e aşık olduğunu söylemek zorunda kalan Rowena ile Hill, sonraki akşam bir yemeğe çıkacaklar ve Rowena lavabodayken cep telefonuna Miles'tan mesaj gelecek ve Hill'in bilgisayarına girmekten bahsedecek ve Hill, bu mesajı görecektir. 




Bunun üzerine Rowena'yı ıssız bir yere götürerek kim olduğu konusunda tehdit edecek ve Rowena bir casus olduğunu söylemek zorunda kalacaktır ve Hill, O'nu tehdit ederek evine bırakacaktır. Bu olanlar ardından Rowena, Miles evde yokken evine girecektir ve evinde özel bir odada kendi özel resimlerini, Grace'in erotik resimlerini görecektir. 

Bu sırada Miles gelecek ve Rowena, O'nun Grace'i öldürdüğünü düşünecek ancak Miles, bunu yapmadığını söyleyecek ve Hill'in eşinin insanların gözleri ile ilgili olan çalışmasından bahsedecek ve Grace'in ölümü sırasında verilen zehrin gözlerden verilmesi ile ilgili olan bağlantıyı yine Hill ile ilişkilendirecektir ve suçsuz olduğunu ifade edecektir. 

Belladona isimli bu zehri Hill'in karısı kendi çalışmaları için kullanmaktadır ve bu zehri Hill'in Grace'i öldürmek için kullandığı ifade edilerek Hill, göz altına alınacaktır ve mahkemeye çıkarılacaktır. Bir çok tanığın ifadesi sonrasında Hill, tutuklanacaktır. Ancak işler hiç sanıldığı gibi değildir. Miles, gerçekleri ortaya çıkarmıştır. Aslında Grace'i öldüren Rowena'dır. Rowena, çocukken babasının tacizlerine maruz kalmış bir çocuktur ve böyle bir anında annesi babasını öldürmüş ve birlikte babasının cesedini bahçelerine gömmüşlerdir. Bu sırada onları komşuları olan Grace görmüş ve yıllar sonra Rowena'yı bu olay ile ilgili tehdit etmiştir ve bu duruma artık dayanamayan ve sevgilisi ile birlikte olan Grace'i öldürme planı yapmıştır ve bu suçu da Hill'in üzerine atmak için uğraşmıştır. 








Tüm bunları ortaya çıkaran Miles ise kendisini düşünerek bu olanları açıklamamak için Rowena'nın kendisi ile birlikte olmasını isteyecek ancak Rowena, O'nu da öldürecektir ve bu olaya nefsi müdafa süsü vererek Grace'i öldüreninde Miles olduğunu söyleyecektir. Ancak Miles ile bu yaşadıklarını karşı komşuları izlemiştir ve bunun anlaşılmasından sonra film son bulacaktır.

Bir cinayetin aydınlatılması sırasında hiç akla gelmeyen gerçeklerin ortaya çıkması gibi izleyicisini şaşırtıcı sahneleri bulunan, başından sonuna kadar gizemini koruyan, suç ve gerilim filmidir.