Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Aralık 2020 Cuma

Sinema: Sır: Hayal Etmekten Korkma - The Secret: Dare to Dream - İyimserliğini Hiç Bir Zaman Kaybetmeyen Bray'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Sır: Hayal Etmekten Korkma - The Secret: Dare to Dream

Oyuncular; Katie Holmes, Josh Lucas, Celia Weston
Yönetmen; Andy Tennant
Tür; Dram, Romantik

Konusu; Film, iyimserliğini hiç kaybetmeyen Bray isimli bir adamın, sorunları olan Miranda ve ailesi ile tanışması sonrasında yaşanan romantik anları konu almaktadır.

Özeti; Deniz ürünleri lokantasında çalışan Miranda, çok yoğun çalıştığı için kendisine vakit ayıramamaktadır ve yakında kasabaya fırtına gelecektir. Çocukları Missy, Greg ve Bess ile birlikte yaşayan Miranda'yı bu sırada Bray isimli bir profesör aramaktadır ve kasabaya gelmiştir. O gün Miranda, arabası ile çocuklarını okuldan aldıktan sonra Bray'in arabasına arkadan çarpacak ve tanışmış olacaklardır. Bray, Miranda'nın tamponunu tamir etmeyi teklif edecek ve evine gideceklerdir. Tamir işini bitirdikten sonra Miranda'nın evine giren Bray, burada çocukları ile tanışacak ve oldukça pozitif düşünceleri ile onlara moral kaynağı olacaktır. Bu sırada herkesin en çok düşündüğü şeyi kendisine çekmesi konusundan bahsedecek ve çocuklara ne istediklerini sorduğunda, hepsinin pizza demesi üzerine kapı çalınacak ve Miranda'nın patronu Tucker'dan onlara pizza sipariş edildiğini göreceklerdir. 







Bray, kendisindeki bir zarfı O'na bırakmak istemektedir ancak henüz bunu başaramamıştır. Ve üzerinde özel bir mühür olan zarfı posta kutusuna atmaya karar verecektir. Ancak gece fırtına şiddetini arttıracak ve Miranda'nın evine fırtınada köklerinden çıkmış bir ağaç gelecek ve çatılarını delip mutfağa girecektir. 

Bu fırtına sonrasında bıraktığı zarfı merak eden Bray, Miranda'nın evine gidecek ve posta kutusunun yerinde olmadığını ve evlerinin fırtına yüzünden çok hasar aldığını görecektir. Bunun üzerine makine mühendisi olan Bray, evi onarmak için Miranda'ya yardım etmek isteyecek ve bu yardıma bir anlam veremeyen Miranda, yardımını kabul edecektir. Böylece Bray, gerekli malzemeleri alarak evi tamir etmeye başlayacaktır. Ancak bu sırada anlaşılacak ki Bray, Miranda'nın ölen eşi Matt Wells'in dostudur. 

Diğer tarafta Miranda'nın kayınvalidesi Bobby, evini satmasını istemektedir ancak Miranda, aynı fikirde değildir. Oldukça güzel manzarası olan göl kenarındaki evini satmak istememektedir. Sonrasında Bray, evi tamir edecek ve Miranda'ya vermeyi düşündüğü zarfın yeniden gelmesini bekleyecek, bu sırada Miranda'nın patronu Tucker, hazırladığı bir partide O'na evlenme teklif edecek ve Miranda'da bu teklifi kabul edecektir. Bu sıralarda Missy'in doğum günü partisi olacaktır ve bu partiye Bray'i de davet edecektir. Ancak bu durumdan Tucker, pek hoşlanmayacaktır. Aynı zamanda Bray ve Miranda arasında da görünmez bir elektrik onları birbirine çekmektedir. Bu sırada Bobby, Bray'i internetten araştıracak ve ölen oğlu ile iş yaptığını ve O'nun projesini çaldığını düşünecektir. 








Bu haberi Miranda'ya verecektir ve tamda parti sırasında Bray'i ölen eşinin projelerini çalmakla suçlayacak ancak Bray, bunu açıklasa da, eşinin öldüğü sırada uçakta yanında olduğunu söylese de, son kalan kurtulan kişi olarak Bray'in masum olduğuna inanmayacak ve partiyi terk etmesini isteyecektir. 

Aslında Bray, ilk geldiği zaman elindeki zarfta projenin patent evraklarını Miranda'ya getirmiştir ancak fırtına yüzünden eline ulaşmamıştır. Ve sonraki gün kasabadan ayrılan Bray, yeni zarfı Miranda'ya gönderecektir ve içinden lisans ve hakları olan çek çıkacaktır. 

Ardından bu çekle bütün borçlarını ödeyecekler, Miranda, Tucker ile evliliğini düşünmeye başlayacak ve posta kutularını gölde bulunca, Bray'in gönderdiği zarfa ulaşacak ve masum olduğunu düşünmeye başlayacaktır. Ve belirli bir süre geçtikten sonra Tucker ile olan nişanını bozacak ve yüzüğü ve O'na aldığı arabayı geri verecektir. Bu olay sonrasında Bray ile görüşmek için yaşadığı şehre gidecek ancak aynı anda Bray'da Miranda'ya gelmiştir ve bu yüzden karşılaşamamışlardır. Ancak telefonla görüşüp aralarındaki soğukluğu bitirecekler ve görüşmeye karar vereceklerdir. Bu görüşme sonrasında sevgili olacaklar ve Miranda'nın evi satılacak, ailece Bray'e taşınacaklardır. Ve mutlu birlikteliklerinin görüntülenmesi sonrasında film son bulacaktır.

İyimser bakış açısını hiçbir zaman kaybetmeyen bir adamın sorunları olan bir aile ile tanışması sonrasında yaşananların konu edildiği romantik dram filmidir.