Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Şubat 2020 Cumartesi

Sinema: 12 Maymun - Twelve Monkeys - 5 Milyar İnsanın Ölümüne Neden Olan Bir Virüsün Kaynağını Bulmak İçin Geçmişe Gönderilen James'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

12 Maymun - Twelve Monkeys

Oyuncular; Bruce Willis, Madeleine Stowe, Christopher Plummer, Brad Pitt 
Yönetmen; Terry Gilliam
Tür; Dram, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, 5 milyar insanın ölümüne neden olan bir virüsün ortaya çıkış anını bulmak ve bunun önüne geçmek için zamanda geçmişe gönderilen James Cole'un yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti; Dünya üzerinde 1996 yılında bir virüs salgını yüzünden 5 milyar insan hayatını kaybetmiştir ve geriye kalan çok az sayıdaki insanlar yerin altında özel kapalı alanlarda yaşamaya başlamışlardır. Yeryüzü tamamen bu virüsün etkisindedir ve virüsün ortaya çıkış anına ulaşmak isteyen bilim insanları, icat ettikleri zaman makinesi ile geçmişe insan göndermeye karar verirler ve bunun için bulundukları zamanda ( 2035 ) suçlu olarak addedilen James Cole'u seçerler. James, diğer suçlulara göre çok daha dikkatli ve gözlem yeteneği güçlü biridir ve gereken incelemeler yapıldıktan sonra James'i zaman makinesi ile geçmişe göndereceklerdir.






Ancak 1996 yerine 1992 yılına giden James, burada bulunduğu hal itibarı ve bir kaç polisi darp ettiği için akıl hastanesine alınacaktır ve akıl hastanesinde belirli bir zaman konaklamak zorunda kalacaktır. Bu sırada hastanede Jeffrey Goines isimli bir akıl hastası ile tanışacak ve O'nunla birlikte hastaneden kaçma planları yapacaktır.

James, hastane yetkililerine gelecekten geldiğini ve ileri bir tarihte virüs saldırısı yüzünden 5 milyar insanın yok olacağını söylese de O'nu deli sanacaklar ve hastaneye kapatacaklardır. Ancak Jeffrey sayesinde kaçmayı başaran James, kaçmış olmasına rağmen güvenlik görevlileri tarafından yakalanacak ve yüksek dozda uyuşturucu verilerek hastane hücresine elleri de bağlanarak kapatılacaktır. 

Ancak kısa bir süre sonra doktorlar geldiğinde James'i yerinde bulamayacaklardır. James, kendi zamanına geri dönmüştür ve bunu kendi zamanındaki bilim insanları yapmıştır. Geri döndüğünde yanlış bir zamana gittiğini söyleyen James'i yeniden geçmişe göndereceklerdir ancak bu seferde 1920 yılındaki 2. dünya savaşına giden James, burada bacağından bir kurşun yiyecek ve yeniden 1996 yılına gidecektir. Buraya geldiğinde 1992 yılında hastene de karşılaştığı psikiyatrist doktor Kathryn Railly'i kaçıracak ve O'nunla birlikte On İki Maymun Ordusu ismi verilen topluluğu aramaya başlayacaklardır.





Virüsü dünyaya yayanların bu gizli örgüt olduğunu düşünen James ve gelecekteki bilim insanları, virüsün en son görüldüğü merkezlere James'in gitmesini istemişlerdir ve James, On İki Maymun örgütünün sembollerinden onların çalışma alanlarını bulmuş ve bunun sonucunda virüsü yapan kişinin mikro biyolog Dr. Leland Goines olduğunu öğrenmiştir.

Aynı zamanda 1992 yılına geldiğinde hastanede tanıştığı akıl hastası Jeffrey, Dr. Leland'ın oğludur ve virüsü Jeffrey'in insanlığa bulaştıracağından şüpheleneceklerdir. 1992 yılına geldiği zaman Jeffrey ile konuşurken dünya insanlığını virüs ile yok etme fikrini kendisinin aşıladığını ve bu yüzden aslında insanlığın ölümünden kendisinin sorumlu olduğunu düşünen James, Dr. Kathryn ile polislerden kaçtıkları sırada yeniden gelecekteki zamana alınacaktır ve burada öğrendikleri ile ilgili bilgi alındıktan sonra yeniden 1996 yılına gönderilecektir. 

Ancak bu sırada Dr. Kathryn, James'in 1920 yılında çekilmiş bir resmi ile karşılaşmış, James'in kaçırılan bir çocuk hakkında söylediği şeylerin gerçekliğini öğrenmiş ve James'in bacağından çıkardığı merminin de 1920 yılından kalmış olduğunu öğrenmesi ile artık James'e inanacak ve yakın bir zamanda dünyada virüs yüzünden büyük bir yok oluş olacağını düşünerek mücadele etmeye başlayacaktır. Öncelikle 12 maymun olarak adlandırılan örgütün bulunduğu yere gidecek ve burada James ile karşılaşacaklardır.





Ancak James, artık tüm bu olanlardan çok yorulmuştur ve geldiği 1996 yılında yaşamak istemektedir. Oysaki şimdide Dr. Kathryn, O'nun söylediklerine inanmaktadır ve mücadele etmeleri gerektiğini söylemektedir. Bu sırada Dr. Kathryn, Dr. Leland ile de telefonda görüşmüştür ve oğlunun kendisinden çaldığı virüs ile insanlığı yok edeceğini söylemiştir.

Buna göre kendince önlemler alan Dr. Leland, oğlu tarafından kaçırılacak ancak anlaşılacak ki oğlunun derdi sadece hayvanlar üzerinde deneyler yapan Dr. Leland'ı protesto etmektir ve Leland'ı hayvanat bahçesinde bir kafese kapatarak bütün hayvanları da serbest bırakacaklardır. Bu durumdan anlaşılacak ki 12 maymun örgütü sadece hayvanlar üzerinde yapılan deneyleri protesto eden bir örgüttür ve asıl virüsün yayılmasını sağlayan kişi Dr. Leland'ın yanında çalışan asistanı Dr. Peters'dır. 

James ve Dr. Kathryn'in hava yolunu kullanarak James'e okyanusu göstermek için seyahat etmeyi düşündükleri bir sırada hava alanında Dr. Peters'ı elinde virüslerin olduğu çanta ile görecekler ve bu sırada gerçeklerle ilgili gelecekteki bilim insanlarına bilgi veren James, sonrasında Dr. Peters'a engel olmak isterken polisler tarafından vurularak öldürülecektir. James'in sürekli rüyasında gördüğü bu olay aslında kendisinin ölümüdür ve hava alanında James'in henüz çocuk hali de kendi ölümünü izlemiştir. Tüm bu yaşananlara rağmen Dr. Peters, virüsü polis kontrolü sırasında havaya karıştırmıştır. Ancak Dr. Peters, uçağa bindikten sonra yanında oturan gelecekten gelmiş olan bilim insanı ile amaçlarına ulaştıkları anlaşılacaktır.







Yani virüsün kaynağı ve nereden yayıldığı bulunmuştur ve buna göre gelecekte bir antidot üretip geçmişe göndereceklerdir ve virüsün yayılmasına bu şekilde engel olacaklardır. Tüm bu yaşanan olayların amacıda budur. Böylelikle filmde son bulur.

İki ünlü yıldız oyuncunun ( Bruce Willis, Brad Pitt ) birbirinden başarılı oyunculuklarına tanık olacağınız, biyolojik bir silah olarak kullanılan bir virüsü yok etmek için geçmişe gelen James'in hikayesinin anlatıldığı, oldukça başarılı ve sürükleyici bir dram, gerilim ve bilim kurgu filmidir.

♫ Klasik Müzik, Secret Second Earth, The129ers, Classical Music, Musique...

Riddick Serisi - Riddick Günlükleri Serisi - Riddick 1, 2, 3 Film Özetleri - Riddick Series


Riddick 1: Derin Karanlık - Pitch Black

Oyuncular; Vin Diesel, Radha Mitchell, Cole Hauser

Yönetmen; David Twohy

Konusu; Film, bir uzay gemisinde seyahat eden mürettebatın, geminin arıza yapması sonucu bilmedikleri bir gezegene iniş yapmak zorunda kalmaları ile gelişen gerilim dolu anları konu almaktadır.



Riddick Günlükleri - The Chronicles of Riddick - Riddick 2

Oyuncular; Vin Diesel, Thandie Newton, Karl Urban

Yönetmen; David Twohy

Konusu; Serinin birinci filminden sonra yalnız bir hayatı seçen Riddick, şimdide Necromonger isimli evrende gezegenleri istila eden bir ordu ile mücadele etmek zorunda kalacaktır.



Riddick 3

Oyuncular; Vin Diesel, Karl Urban, Katee Sackhoff

Yönetmen; David Twohy

Konusu; Riddick, Necromonger'lar tarafından ihanete uğrayınca evrendeki en ücra ve tehlikeli gezegenlerden birine gönderilmiştir ve bu gezegen birbirinden tehlikeli yaratıklarla doludur.

Sinema: Madagaskar 2 - Madagascar: Escape 2 Africa - Alex, Marty, Melman, Gloria, Penguenler ve Kral Julien'in Afrika Macerası... / Konusu, Özeti, Afişler

Madagaskar 2 - Madagascar: Escape 2 Africa

Oyuncular; Quinn Dempsey Stiller, Declan Swift, Fred Tatasciore
Yönetmen; Eric Darnell, Tom McGrath
Tür; Aksiyon, Macera, Komedi, Animasyon

Konusu; Serinin ilk filminde Madagaskar'da kalan hayvanlar, şimdide penguenlerin yaptığı uçak ile New York'a geri dönmek üzere iken kendilerini Afrika'da bulacaklardır.

Özeti; Madagaskar'da kalan Alex, Marty, Melman, Gloria ve penguenler, artık buradan ayrılmaya karar verirler ve penguenlerin yaptığı bir uçak ile yanlarına Kral Julien ve Maurice'yi de alarak hep birlikte uçması mucizevi bir olay olan uçak ile seyahatlerine başlayacaklardır. Film, Alex'in bebeklik zamanlarında Afrika'dan avcılar tarafından kaçırılarak bir kasanın içinde deniz yoluyla New York'a nasıl geldiğinin görüntüleri ile başlamıştır ve uçak ile seyahat eden hayvanlar, uçağın yakıtının bitmesi sonucunda zorunlu olarak iniş yapmak durumunda kalacaklar ve aksiyon dolu bu iniş görüntüleri sonrasında kendilerini Alex'in ailesinin bulunduğu Afrika'da bir parkta bulacaklardır.







Bu doğal yaşam parkına geldiklerinde Alex, bir dejavu yaşadığını düşünecek ve karşılarına çıkan Afrika'lı hayvanlarla konuştuklarında parkın kralı olan Zuba'nın babası ve yanında annesi olduğunu öğrenecektir.

Alex'in patisindeki izin aynısı babasında da vardır ve bu işaret ile Alex'i tanıyan ailesi, büyük bir sevinç yaşayacaktır. Aynı zamanda diğer hayvanlarda parkta kendileri gibi zürafalar, zebralar, hipopotamlar ile karşılaşmışlardır ve hepsi bu kalabalık arkadaşlığın tadını çıkarmaya başlamıştır. Aynı zamanda Kral Julien'da parktadır ve ne kadar parktaki hayvanların haberi olmasa da O geldiği yeni parkın kralı olduğunu düşünerek davranmaya devam etmektedir.

Diğer tarafta penguenler ise düşen uçağı tamir etmekle uğraşmaktadırlar ve bu iş için kendilerine yardım eden maymunlar, kendileri gibi koca bir maymun sürüsü bulmuşlardır. Ancak Alex'in parka gelmiş olmasından rahatsız olan Makunga isminde bir aslan vardır ve kral olmak isteyen Makunga, kendi planlarını uygulatabilmek için kral Zuba'ya Alex'in geçiş ayinini yapmadığını söyleyecek ve ertesi gün Alex, aslan sürüsüne katılan yavru aslanlara yapılan geçiş ayinine katılacaktır. Bu ayinde yavru aslanlar seçtikleri bir aslanla dövüşmektedirler ve Alex'i etkilemiş olan Makunga, Alex'in çok daha büyük boyda bir aslanla kavga etmesine neden olacak, zaten kavga etmeyi bilmeyen ve ayini dans etmek üzerine kurulu bir uygulama sanan Alex, yenilecektir ve bu durum, Alex'in New York'un kralı olduğunu düşünen babası için hüsrana sebep olacaktır.







Ve bu olay sonrasında Makunga, Alex'in parktan sürülmesini isteyecek ama babası Zula, Alex'in sürülmemesi için krallığı bırakacaktır ve bu fırsattan istifade kral, Makunga olacaktır.

Diğer tarafta Gloria, kendine yeni bir aşık bulmuş. Melman, park için çalışan bir doktor olmuş. Marty ise kendisi gibi bir zebra sürüsü ile arkadaşlık etmeye başlamıştır. Kısa bir zaman sonra kendisinde büyücü doktor hastalığı olduğunu öğrenen Malmen, öleceğini düşündüğü için Gloria'ya bütün hislerini açıklayacak, Marty ise kendisi gibi bir çok zebrayı görünce bu durumdan sıkılacak ve Alex'te ailesini zor duruma düşürdüğü için pişmanlıklar yaşamaya başlayacaktır.

Ancak bu sırada parktaki penguenler uçak için malzeme aradıkları sırada insanların jiplerini çalmışlardır ve ormanda yaşamak zorunda kalan New York'lular, parka gelen akarsuya baraj yapmışlardır ve bu durum parkın gölünü kurutmuştur. Bu olay sonrasında susuz kalan parktaki hayvanları Alex ve Marty, birlikte çıktıkları macerada kurtarmaya çalışacak, diğer tarafta kral Julien dahiyane fikri ile Melman'ın yanardağda kurban edilmesine neden olacak ancak Melman'ın aşkını fark eden Gloria, Melman'ın ölmesine engel olacak ve penguenler ile maymunları da yanlarına alarak hep birlikte Alex ve Marty'ye yardım etmek için ormana gideceklerdir.







Aksiyon dolu bir uçak macerası yaşayan hayvanlar, insanların yaptığı barajı yıkmayı başaracaklar ve bu macera sırasında Zula'da oğlu Alex'in bir şov aslanı olmasından gurur duyacaktır.

Bu olay sonrasında yeniden parka geldiklerinde suyu onlar getirdikleri için kral olacaklar ve parkın içinde su arama çalışmaları sırasında bulunan elmas ve altınları alan penguenler, maymunlarla birlikte uçağa binerek kendi maceralarına doğru yola çıkacaklardır. 

Tüm bunların üzerine Gloria ve Melman artık sevgili olacaklar ve Alex, dostu Marty ve ailesi ile Afrika'da hep birlikte mutlu bir yaşam sürmeye başlayacaklardır. Tabi Kral Julien ve Maurice ile birlikte. Böylelikle filmde son bulur.

Alex, Marty, Melman ve Gloria'ın çocukluk zamanlarını izleyeceğiniz, birbirinden sevimli hayvanlar ile oldukça eğlenceli ve komik zamanlar geçiren dostların Afrika maceralarına tanık olacağınız, serinin ikincisi olan film, aksiyon, macera, komedi ve animasyon filmidir.

31 Ocak 2020 Cuma

♫ Pop Müzik, 30 Şarkı, 1 Saat 20 dk., 30 Songs, 1 Hour 20 Minutes, Pop m...

Sinema: Riddick 3 - Birbirinden Vahşi Yaratıkların Bulunduğu Bir Gezegende Yaşam Mücadelesi Veren Riddick'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Riddick 3

Oyuncular; Vin Diesel, Karl Urban, Katee Sackhoff
Yönetmen; David Twohy
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Riddick, Necromonger'lar tarafından ihanete uğrayınca evrendeki en ücra ve tehlikeli gezegenlerden birine gönderilmiştir ve bu gezegen birbirinden tehlikeli yaratıklarla doludur.

Özeti; Serinin ikinci filminde Necromonger'lara liderlik yapmaya başlamış olan Riddick, Necromonger'ların kumandanı Vaako tarafından ihanete uğramıştır ve Riddick'i evrende bilinmeyen ve tehlikelerle dolu bir gezegene göndermişlerdir. Bu gezegene geldiklerinde bir Necromonger askeri olan Krone, Riddick'i yaralayıp ölüme terk ederek gemisi ile gezegenden ayrılmıştır. Gezegende toprağın altında kalarak yaşam mücadelesi vermeye başlayan Riddick'in bu hali filmin ilk sahnesidir ve topraktan çıkan Riddick, çevreyi gözlemlemek ve su bulmak için arayışa çıktığında vahşi ve oldukça büyük olan bir köpek sürüsünün saldırısına uğrayacaktır.







Onlardan kurtulduktan sonra bir mağaraya gidecek, su bulduğu bu mağarada çamurlu suyun içinden çıkan iki ayaklı hipnotik şekilde hareketler eden ve kancalı kuyrukları olan oldukça zehirli yaratıklarla karşılaşacaktır.

Bulunduğu gezegende her yerde tehlikeli yaratıklar vardır ve Riddick, dinlenmek için kapalı bir alana girecek ve zaman geçtikten sonra buradan çıkıp gezegenin yaşamına uyum sağlamaya çalışacaktır. Öncelikle yemek için balıklar tutacak ve bu sırada kendisine saldıran dev köpeklerden birinin yavruları ile karşılaşacak ve onlardan birini alarak kendisine arkadaş olması için eğitecektir. 

Gezegende kancalı kuyrukları olan zehirli yaratıklardan oldukça fazla vardır ve Riddick, bu yaratıkların saldırısına karşı önlem almak için küçük olanlarından elde ettiği zehri düzenli olarak köpeğine ve kendisine enjekte edecek, bu sayede yaratıkların zehirlerine karşı zamanla bağışıklık kazanacaklardır. Bu şekilde uzun bir zaman geçiren Riddick, büyüyen köpeği ile birlikte gezegende yaşamaya alışmıştır ancak gezegende oluşacak olan büyük bir fırtınayı fark edince gezegenden ayrılması gerektiğini düşünecektir. Çünkü bu fırtına sonucu yağan yağmur sonrasında çamurlu olacak olan topraktan bir sürü zehirli yaratık çıkacaktır ve bu olay olmadan gezegenden ayrılması gerekmektedir.








Bunun için yakın bir zaman önce gezegenin üzerinde bulduğu bir istasyondaki acil durum bilgisayar sistemine kendini tanıtacak ve Riddick'in yaşadığını öğrenen paralı askerler, O'nun başına koyulmuş ödülü almak için gemileri ile gezegene gelecektir.

Riddick'in amacı gelen bu paralı askerlerin gemilerinden birini alıp gezegenden gitmektir. Gelen paralı askerlere niyeti ile ilgili not bırakmış olmasına rağmen, O'nu ciddiye almayacaklar ve Riddick'i öldürmek için çalışmalara başlayacaklardır. 

Bu sırada başka bir gemi ile askerlerde gelecek ve onlarda Riddick'in peşine düşeceklerdir. Bu yeni gelenler ise serinin birinci filminde ölen Johns'un babasıdır ve oğlunun ölümü ile ilgili bilgiler edinmek için Riddick'i bulmak istemektedir. Ancak Riddick, bir çoğu ile mücadele etmek zorunda kalacak ve aralarından bazıları hayatını kaybedecektir. Bu mücadele sırasında Riddick'in köpeği de O'nu korurken ölecek ve sonrasında geriye kalanlar tarafından Riddick, esir alınacaktır. Ama Riddick'ten de büyük bir tehlike kapıdadır, oda yakında fırtınanın kopacağıdır ve Riddick, bu durumu bildiği için iki uzay gemisinin de bataryalarını alarak saklamıştır ve onlar olmadan kimse gezegenden ayrılamayacaktır.







Yağmurun başlaması ile toprağın altından çıkan zehirli vahşi yaratıklar, askerlere saldırmaya başlayacak ve bu olaylar sonrasında geride sağ kalanlar Riddick'i özgür bırakıp sakladığı bataryaları alarak gezegenden ayrılmanın doğru olduğuna karar vereceklerdir.

Bunun üzerine özgür kalan Riddick ile birlikte Johns ve Diaz, bataryaları sakladığı alana uçan motorlar ile gidecekler ancak dışarısı tamamen yaratıklarla doludur ve üç kişi çıktıkları bu yolculukta paralı askerlerden biri olan Diaz, Riddick ve Johns'a ihanet edecek ve bu ihanet sonucu kendi canından olacaktır.

Çevrelerini sarmış yüzlerce yaratığın arasından motorları olmadan geri dönmek zorunda kalan Riddick ve Johns, zorlu mücadeleler içine girecekler ve bu sırada Riddick, yaratıkların biri tarafından ağır bir şekilde yaralanacaktır. O'nun bu durumunu gören Johns, O'nu yalnız bırakıp gemiye gidecek, gemide kendisini bekleyenler ile gemiyi havalandırıp geri dönecek ve Riddick'i kurtaracaklardır. Riddick ise bu sırada yara aldığı yeri dağlamıştır ve yüzlerce dev yaratıkla savaşmaktır. Ancak Riddick'in imdadına Johns ve arkadaşları yetişecek, Riddick'i kurtarıp gemilerden birini O'na verecekler ve kendisine ait gemisine binen Riddick, evrenin bilinmezliğine doğru yola çıkacaktır. Böylelikle film son bulur.

Evrendeki ücra bir gezegende birbirinden ilginç yaratıkların içinde yaşam mücadelesi veren Riddick'in yaşadıklarını izleyeceğiniz, aksiyon ve heyecan dolu sahneleri ile izlemekten sıkılmayacağınız, serinin üçüncüsü olan film aksiyon, macera ve fantastik bilim kurgu filmidir.