Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Mayıs 2020 Pazartesi

Dizi Film: Black Mirror: Striking Vipers - Bir Sanal Gerçeklik Oyununda Sanal Bir Aşk Yaşayan İki Arkadaşın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Black Mirror: Striking Vipers

Oyuncular; Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Nicole Beharie
Yönetmen; Owen Harris
Tür; Dram, Romantik, Bilim Kurgu
5. Sezon 1. Bölüm

Konusu; Film, bir sanal gerçeklik oyununda bir araya gelen iki arkadaşın, oyunun içinde cinsel deneyim yaşamaya başlamaları ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Danny ve Karl, üniversite yıllarından tanışan ve bu dönemlerde Striking Vipers oyununu sık sık oynayan iki arkadaştırlar. Danny, Theo ile birliktedir ve üçünün birlikte yaşadığı bu üniversite yıllarının üzerinden 11 sene geçecek ve Danny'in 38. yaş gününde yeniden bir araya geleceklerdir. Danny, Theo ile evlenmiştir ve birde çocukları olmuştur. Partiye katılan Karl, O'na Striking Vipers oyununun son sürümünü hediye edecek ve oyunun bu sürümünde sanal gerçeklik sisteminin olduğundan bahsedecektir. Birde yanında sanal gerçekliğe katılabilmesi için disk hediye etmiştir ve Danny, bu hediye ile eski günleri hatırlamış ve çok sevinmiştir. 










Ertesi günlerde evinde televizyon karşısında oyun oynayan Danny'e Karl'dan davet gelecek ve Striking Vipers oyununa ikisi de online olarak farklı yerlerden bağlanacaklardır. Karl, O'na oyuna nasıl girmesi gerektiğini anlatacak ve ayarlamaları yapan Danny, diski de başının yan tarafına yerleştirecek ve avatarlarını seçerek oyuna başlayacaklardır. 

Danny, Lance isimli karakteri, Karl ise bir kadın dövüşçü olan Roxette'yi seçecektir. Oyuna girdiklerinde fiziksel bedenleri uyku moduna geçecek ve zihinsel olarak oyunu oynamaya başlayacaklardır. Oyunun içinde karakterlerin kendisi olmuşlardır ve birebir ettikleri mücadelede, fiziksel algıların benzerlerini de yaşamaktadırlar. Oyun başladıktan sonra karşılıklı dövüşmeye başlayacaklar ve belirli bir süre mücadele ettikten sonra bedenleri iyice yakınlaşacak ve bu esnada dövüşmeyi unutarak sevişmeye başlayacaklardır. 

Belirli bir süre seviştikten sonra Danny, O'nun Karl olduğunu hatırlayacak ve hemen oyundan çıkacaktır. Ertesi gün boyunca ikisi de oyunun içinde yaşananları düşünecek ve gece olunca yeniden oyuna bağlanacaklar ve dün için sarhoş olduklarını söyleyip, yeniden oyuna gireceklerdir. Oyuna girerken ciddi bir müsabaka yaşayacaklarını konuşacaklar ancak oyuna katılır katılmaz ikisi de sevişmeye başlayacaklardır. Sonrasında konuşmak için ara verdiklerinde Danny'in oğlu fiziksel bedenini rahatsız edecek ve Danny, oyundan ayrılmak zorunda kalacaktır. Gün boyunca ikisi de olanları düşünecek ve gece yine oyuna girip birlikte olmaya devam edeceklerdir. Danny ise bu sıralarda eşi ile çocuk yapmak için çalışmalar içerisindedir ancak Karl ile bu yaşadıklarından sonra eşine karşı cinsel isteksizlik duymaya başlayacak ve bu durum aralarında bir sorunun çıkmasına neden olacaktır.










Artık her gece buluşup, farklı mekan ve şekillerde birlikte olan Karl ve Danny, oyunun etkisi altında girmişlerdir ve dış Dünya'dan soyutlanmışlardır. Hatta Danny, öyle bir duruma gelmiştir ki eşi ile her sene düzenli olarak kutladıkları evlilik yıl dönümünü bile unutmuştur. 

Karl ise artık sevgilisi ile yaşadığı cinsel birlikteliklerde orgazm olamamaya başlamıştır. Ancak Danny'in eşi, O'nda ki bu değişikliği fark edecek ve bu konudaki rahatsızlığını dile getirecektir ve Danny, eşinin rahatsız oluşu için çok üzülecek ve artık Karl ile olan bu sanal birlikteliğe son verecektir. Oyunun bütün araçlarını kaldıracak ve Karl'ı arayarak bunun artık bittiğini, bir daha görüşmeyeceğini söyleyecektir. 

Aradan 7 ay geçecek ve Danny'in eşi Theo, hamile kalacaktır ve Danny'in doğum gününde, Danny'den habersiz Karl'ı davet edecektir. 7 ay boyunca görüşmemiş olan Karl ve Danny, Theo'nun sayesinde yemekte bir araya gelecekler ve yalnız kaldıklarında Karl, Danny'i yeniden tahrik etmeye çalışacak ve gece olunca oyunda buluşmaları için ısrar edecektir. Karl, Danny'in dışında bir çok oyuncu ile sanal ilişkiler içine girmiştir ama Danny'de hissettikleri gibi olmamıştır. Gece olunca yine oyunda bir araya gelecekler ve birlikte oldukları sırada Karl, Danny'e O'nu sevdiğini söyleyecek ve bu durumu garipseyen Danny, dışarıda buluşmaya karar verecektir. Buluştukları yerde öpüşmeyi isteyen Danny'in isteğine göre, eğer karşılıklı olarak tahrik olursalar bunun adını koyacaklardır ama olmaz iseler bir daha görüşmeyeceklerdir. 









Öpüştükten sonra birbirlerine karşı bir şey hissetmediklerini anlayacaklar ancak Karl, oyunda yaşananların farklı olduğunu söyleyince kavga etmeye başlayacaklar ve onları bu halleri ile polis bulacaktır ve merkeze götürecektir. 

Kocasının karakolda olduğunu öğrenen Theo ise, karakola gelecek ve Danny'i alacak ve yolda Danny, eşine olanları tüm ayrıntıları ile anlatacaktır. Ve aradan bir sene geçecek, ve Danny'in doğum günü gecesinde birbirlerine yüzüklerini vererek kaçamak yapmaya başlayan Danny ve Theo'nun, bu durumu kendi aralarında bir çözüme kavuşturdukları anlaşılacaktır.

Danny yine Karl ile oyunda buluşacak, Theo ise bara giderek kendine gecelik bir partner arayacaktır ve film böylelikle son bulacaktır.

Bir sanal gerçeklik oyununda sanal bir aşk yaşayan iki arkadaşın hikayesine tanık olacağınız, birbirinden orijinal ve etkileyici konuları ile Black Mirror dizi serisinin 5. Sezon 1. Bölümü olan Netflix yapımı, romantik, dram ve bilim kurgu filmidir.

♫ Klasik Müzik, Androids Always Escape, Chris Zabriskie, Classical Music...

Black Mirror Serisi - 4. Sezon Bölümleri, 1, 2, 3, 4, 5, 6 Film Özetleri - Black Mirror Series


Black Mirror: USS Callister 

Oyuncular; Jesse Plemons, Cristin Milioti, Jimmi Simpson
Yönetmen; Toby Haynes
Tür; Gerilim, Macera, Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu
4. Sezon 1. Bölüm

Konusu; İnfinity isimli çok oyunculu bir evren oyunu icat eden Callister şirketinin oyun programcısı Robert Daly, kurucusu olduğu şirkette kompleks yaptığı ve aralarında sorunlar yaşadığı insanların DNA örneklerini alarak, onların dijital kopyalarını kendi oluşturduğu bir oyun evreninde yaratıp, onlara dilediği gibi davranmaya başlamıştır ve kendilerinin farkına varan bu dijital kopyalar, Robert Daly'in elinden kurtulmaya çalışacaklardır.



Black Mirror: Arkangel

Oyuncular; Rosemarie DeWitt, Brenna Harding, Owen Teague
Yönetmen; Jodie Foster
Tür; Gerilim, Dram, Bilim Kurgu
4. Sezon 2. Bölüm

Konusu; Film, kızının beynine son teknoloji ürünü olan Arkangel isimli bir implant taktıran ve O'nu bu şekilde sürekli izleyebilen Marie isimli bir annenin, kızı ile olan hikayesini konu almaktadır.



Black Mirror: Timsah - Crocodile

Oyuncular; Andrea Riseborough, Kiran Sonia Sawar, Andrew Gower
Yönetmen; John Hillcoat
Tür; Suç, Gerilim, Dram, Bilim Kurgu
4. Sezon 3. Bölüm

Konusu; Film, bir trafik kazası sonucu öldürdüğü adamı gizlemeye çalışan mimar Mia'ın, bu sırrını saklamak için bir seri katile dönüşmesi ile gelişen olayları konu almaktadır.



Black Mirror: Hang the DJ

Oyuncular; Georgina Campbell, Joe Cole, Gina Bramhill
Yönetmen; Timothy Van Patten
Tür; Romantik, Dram, Psikoloji, Gizem, Bilim Kurgu
4. Sezon 4. Bölüm

Konusu; Film, bir çöpçatanlık programı kullanarak tanışan Frank ve Amy'in hikayesini konu almaktadır.



Black Mirror: Metal Kafa - Metalhead 

Oyuncular; Maxine Peake, Jake Davies, Clint Dyer
Yönetmen; David Slade
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu
4. Sezon 5. Bölüm

Konusu; Film, bir depodan malzeme almaya giden insanların peşlerine yapay zekaya sahip ölümcül bir  robotik köpeğin takılması ile gelişen gerilim yüklü olayları konu almaktadır.



Black Mirror: Kara Müze - Black Museum

Oyuncular; Douglas Hodge, Letitia Wright, Daniel Lapaine
Yönetmen; Colm McCarthy
Tür; Suç, Dram, Korku, Gerilim, Bilim Kurgu
4. Sezon 6. Bölüm

Konusu; Film, Nish isimli bir gezginin yolunun üzerindeki otantik ve kriminolojik eserlerin bulunduğu bir müzeye gitmesi ile gelişen olayları konu almaktadır.

Dizi Film: Black Mirror: Kara Müze - Black Museum - Kriminolojik Eserlerin Bulunduğu Bir Müzedeki Üç Eserin Akıl Almaz Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Black Mirror: Kara Müze - Black Museum

Oyuncular; Douglas Hodge, Letitia Wright, Daniel Lapaine
Yönetmen; Colm McCarthy
Tür; Suç, Dram, Korku, Gerilim, Bilim Kurgu
4. Sezon 6. Bölüm

Konusu; Film, Nish isimli bir gezginin yolunun üzerindeki otantik ve kriminolojik eserlerin bulunduğu bir müzeye gitmesi ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Nish, araba ile çıktığı yolculuğunda arabanın şarj ihtiyacı için bir istasyonda duracak ve güneş enerjisi panellerini açarak arabanın sarj olmasını bekleyecektir. Bu sırada istasyonun yanında bulunan Rolo Haynes'in Kara Müze'sine girmeye karar verecek ve kapalı olmasına rağmen içeriden çıkan Rolo, Nish'i içeri davet edecektir. İçeri girerken Nish'in özel eşyalarını güvenlik için kontrol eden Rolo, sonrasında müzedeki eserler hakkında bilgi vermeye başlayacaktır. Burası otantik ve kriminolojik eserlerin bulunduğu, Rolo'nun kötü bir şey olduysa mutlaka buradadır diye tanımladığı, yaşanan kötü olaylarla ilgili eşyaların, eserlerin olduğu bir müzedir. 






Hepsinin arkasında üzücü ve hastalıklı hikayeler vardır. Müze işinden önce nöroteknoloji bölümünde çalışan Rolo, ilk olarak Bio Sentetik Kafası olarak tanımladığı bir başlığın hikayesini anlatmaya başlayacaktır. Zamanında medikal bölümünde çalışan Rolo, New York'un ünlü bir hastanesine gitmiştir ve burada kendi icatları için denekler aramaya başlamıştır. 

Genellikle sağlık sigortası olmayan insanları tedavi eden ve zaman zaman onları deneylerde kullanmaya çalışan Rolo, bu konuda üstlerinden emir almaktadır. Gittiği hastanede ölen bir hastasını kurtaramadığı için üzülen Dr. Dawson'ı gören Rolo, O'na bu konuda bir çözüm önerisinde bulunacaktır. Yeni ürettikleri bir deney ürünü vardır ve bu ürün, bir beyinden diğer beyine bilgi aktarımı yapmaktadır. 

Fareler üzerinde yapılan deneyler sonucunda karşılıklı iki fare arasında duyuların alış verişinin olduğunu gözlemlemişlerdir ve sonucunda bir başlık geliştirmişlerdir. Ve insan deneylerinin yapılması içinde bir alıcı yapmışlardır ve bu nöral implanttan sadece bir tane yapılmıştır. Bu implant sayesinde doktorlar hastalarının ağrılarını, sorunlarını hissedebilecek ve bu şekilde daha kolay yoldan çözüm üretebileceklerdir. Bunu duyan Dawson, hemen kabul edecek ve basit bir ameliyatla implantı dr. Dawson'a yerleştireceklerdir. Sonrasında Dawson, başlığı hastalara takacak ve kendisindeki alıcı implant sayesinde gelen hastaların hemen nerelerinde ağrıların olduğunu, nasıl sorunlarının olduğunu saptayıp tedavi etmeye başlayacaktır ve bu sistem sayesinde ilk başlarda bir çok hayat kurtaracaktır. 






Ancak ilerleyen zamanlarda Dawson, bu başlığı cinsel birlikteliklerinde de kullanacak ve birlikte olduğu kadına başlığı takacak ve hem erkek hemde kadın orgazmını birlikte yaşayacaktır. O günlerde ise hastaneye yeni bir hasta gelecek ve zehirlenmiş olan bu senatöre bağlanan Dawson, yaşanan travma sonrasında ölümü tadacak ve kısa süreliğine diğer tarafa gidip geri gelecektir. 

Ancak bu olay yaşanırken implantı bozulacak ve bu saatten sonra algıladığı acı ve ağrılardan zevk ve haz almaya başlayacaktır. Durum bu şekilde değişince sadist cinsel ilişkiler yaşamaya başlayan doktor, bununla da yetinmeyip acilde hastaları beklemeye başlamış ve gelen hastaların nasıl bir sorunu olduğunun bilinmesine rağmen, sırf acılarını hissetmek ve bundan zevk almak için hastalara başlığı takmaya başlamıştır ve krize girerek hastalara başlığı takmaya çalışan doktoru, artık hastalardan zorla ayırmaya başlamışlardır. 

Bu hali sonrasında görevden uzaklaştırılan doktor, evde yalnız kaldığı sırada kendisine acı vermeye başlamış, bir çok yerini kesmiş ve doğramıştır. Artık sadece acıdan zevk alan doktor, bunun yetmediğini ve eksik olan şeyin acı yaşanırken oluşan korkunun olduğunu anlamış ve başlığı alarak sokaklarda evsiz aramaya başlamıştır. Bulduğu ilk evsizi elektro şok cihazı ile bayıltıp, O'na başlığı takıp matkap ile işkence etmeye ve yaşadığı korku ve acıdan zevk almaya çalışmıştır. Ancak bu sırada polisler tarafından yakalanmış ve kaldırıldığı hastanede bitkisel hayatta yaşamaya başlamıştır. İşte müzedeki Bio Sentetik Kafası'nın hikayesi böyledir.






Diğeri ise oyuncak bir maymundur. Carrie ve Jack, tanıştıkları bir bar sonrası birlikte olmuşlardır ve akabinde Carrie, hamile kalmıştır ve Jack ile evlenmişlerdir. Sonrasında bebekleri olmuştur ve O'nunla çıktıkları bir gezi sırasında Jack ile oğlunun resmini çekmeye çalışan Carrie'e araba çarpmıştır ve koma halinde yıllarca hastanede yatmıştır. 

Bu bitkisel hayatı sırasında Carrie, bu tarzda hastaların sevdikleri ile iletişim kurmaları için geliştirdikleri iletişim cihazını kullanmaya başlamıştır. Bu cihaz sayesinde evet ve hayır olarak tepki verebilmektedir ve bu şekilde istediği şeyleri söyleyebilmektedir. Ancak yine hastanelerde kendisine denek arayan Rolo, onların bu durumunu görecek ve Jack'e deneme aşamasında olan yeni ürünlerinden bahsedecektir. 

Bu ürün insan beyninin kullanılmayan yüzde 60 bölümüne başka bir bilinci eklemeleri ile ilgilidir ve bitkisel hayatta olan Carrie'in bilincini alıp, Jack'in beyninin kullanılmayan bölümlerine ekleyeceklerdir. Buna göre Carrie, Jack'in zihninde yaşayacak ve O'nun hissettiği şeyleri hissedebilecektir. Dolayısı ile oğlunu görecek ve O'na dokunabilecektir. Bulunduğu koma halindeyken bunları duyan Carrie, hemen kabul edecek ve Jack'te işlemlerin başlaması için operasyona girecektir. Çok kısa bir operasyonla Carrie'in beyninden aldıkları bilinci, Jack'in beynine ekleyecekler ve Jack'in beyninde bir koltuğa oturmuş şekilde gözlerini açan Carrie, artık konuşmaya ve Jack gibi hissetmeye başlayacaktır. İlk başlarda güzel seyreden bu durum sonrasında yerini kavgalara bırakacak ve Jack, içindeki Carrie'den rahatsız olmaya başlayacaktır. 






Kontrol edemediği bir ses, içinde sürekli konuşmaktadır ve O'nu yargılamaktadır. Cinsel hayatı da bitmiş olan Jack, bu duruma çare olması için Rolo'nun yanına gidecek ve Rolo, O'na istediği zaman Carrie'i sessize alabilmesini sağlayan bir cihaz olduğunu söyleyecektir. 

Ve bunu kabul eden Jack, bu cihaz ile artık katlanamadığı zaman içindeki Carrie'i sessize alacak ve bu sessiz moduna girdiği zaman Carrie, kendinden geçecektir ve ne zaman aktif edilirse o zaman yeniden gözlerini açacaktır. Aradaki zamanda yok olmuştur ve bu durum hiç hoşuna gitmemektedir. Bunun üzerine çocuğunu görmek isteyen Carrie ile anlaşma yapacaklar ve hafta sonları Carrie'i aktif edecek ve hafta içleri sessiz moduna alacaktır. 

Ancak bu sırada Jack, yeni taşınan komşusu ile birlikte olmaya başlayacak ve Carrie'in hafta sonları da kendisi ile olmasını kaldıramayacaklar ve tamamen çıkarılmasını isteyeceklerdir. Bunun içinde çözüm olarak Rolo, O'nu bilinç reseptörü olan bir oyuncak maymuna yerleştirecektir ve hissetme özellikleri de olan bu oyuncak maymun ile Carrie, oğlunu sürekli görebilecek ve O'nu hissedebilecektir. Maymun seni seviyor, maymun sarılmanı istiyor şeklinde iki cümlelik tepkiler verebilen Carrie, artık bu oyuncak maymunun içinde var olmaya devam edecektir ve zamanla maymundan sıkılan oğlu, onun niteliğini anlayamadığı için bir kenara atacak ve o dönemlerde hükumet bu uygulamayı da yasaklayınca, oyuncak maymun Rolo'nun müzesine kadar gelecek ve müzede sergilenecektir. Ve Carrie'in bilinci hala bu maymunun içindedir.






Ve şimdide müzede en özel esere sıra geldiğini söyleyecek ve bir perdeyi açarak camekan odanın içinde hapis edilmiş hologram görüntüsü olan bir katilin hikayesini anlatmaya başlayacaktır. Bir meteorologu öldürdüğü söylenen Clayton isimli mahkumla hapishanede görüşmeye giden Rolo, O'nu ikna ederek idam edildikten sonra dijital bütün haklarını kendisine vermesi hakkında kandırmıştır. 

Aslında cinayeti işlememiş ve masum olan Clayton, bunun DNA raporları ile ispatlanabileceğini söylemiş olmasına rağmen Rolo, yardım etmemiş ve kendi çıkarına olacak olan işi ile ilgili görüşmeye devam etmiştir. Daha önce sanatçılar için yapmayı düşündüğü ama yasal zorunluluklar yüzünden beceremediği şeyi şimdi idam mahkumları için yapmaya çalışacaktır. 

İstediği şey ise Clayton'un idamı sırasında O'nun bilincini almak ve bu bilinci hologram bir görüntü ile ortaya çıkararak müzede insanlara sergilemektir. Bunu kabul etmesi durumunda ailesine çok para kalacağını düşünen Clayton, kabul edecek ve elektrikli sandalyede idam edilirken Rolo, bilincini bir cihaza aktaracaktır ve müzenin içindeki camekan bölümde hologramını hapsedecektir. Ancak hologramı istediği gibi yönlendirebilen Rolo, O'nu sürekli elektrikli sandalyede acı çekerken ki hallerine sokacak ve gelen ziyaretçiler şalteri indirerek Clayton'un acı çekmesini izleyeceklerdir. Hologram olsa da bilincinin bir görüntüsü ( yani ruhu ) olduğu için acıları bire bir yaşayan ve buna tepki veren Clayton, zamanla artık akli dengelerini kaybedecek ve yürüyen ve bitkisel hayatta olan bir insan gibi olacaktır. 






Hikayeyi anlatan Rolo ise, bu sıralarda fenalaşmaya başlayacak ve kendisini kötü hissedince Nish, O'nu bir koltuğa oturtacaktır ve hikayenin geri kalanını Nish anlatmaya başlayacaktır. 

Müzeye gelirken dışarıda klimayı hackleyen Nish, müzenin içinin sıcak olmasını sağlamıştır ve bu sebeple terleyen Rolo'ya zehirli suyundan ikram etmiştir. Rolo, diğer iki hikayeyi anlatırken bu suyu içmiştir ve şimdi zehir etkisini göstermeye başlamıştır. 

Bunun sebebi ise Nish'in camekan bölümde olan Clayton'ın kızı olmasıdır. Clayton, aslında suçsuz yere idam edilmiş biridir ve O'nun hologram bilincine bu yapılanlar, zamanla insanlar tarafından tepki görmüştür ve müze kara listeye alınmıştır. Ziyaretçisi kesilen müzeden para kazanabilmek için Rolo'da sadist, sapık ve hasta ruhlu insanları müzeye almaya başlamıştır ve Clayton'a acı vermekten zevk alan insanlardan para kazanmaya başlamıştır. Ancak bu dönemlerde Clayton'ın eşi de müzeye gelmiştir ve kocasını bu şekilde görünce dayanamamış ve intihar etmiştir. Kızı Nish'de babasına ve annesine bunu yapanlardan intikam almak için müzeye Rolo'nun yanına kasıtlı olarak gelmiştir ve zehir yüzünden komaya giren Rolo'nun bilincini de aynı şekilde bir cihazla alan Nish, O'nu da Carrie'e yapılan olay gibi babasının hologramı ile bütünleştirecek ve babasını özgür bırakmak için seviyenin çok üzerinde verdiği elektrikli işkenceyi, bu sefer Rolo'ya da yaşatacaktır ve Rolo, işkenceler içinde yok olacaktır. 


Sonrasında Carrie'in de bulunduğu oyuncak maymunu alan Nish, müzeden ayrılacak ve müzeyi yakarak yoluna devam edecektir. Ve Carrie ile Jack'in durumu gibi kendi içindede annesinin olduğunun görüntülenmesi sonrasında filmde son bulacaktır.

Birbirinden farklı üç ayrı hikayenin anlatıldığı ve rahatsız edici bazı sahnelerinde olduğu filmde, Rolo'nun buluşları ve deneyleri uğruna insan hayatını hiçe sayan uygulamalarına tanık olacaksınız. Diğer bölümleri gibi birbirinden orijinal ve etkileyici konuları ile Black Mirror dizi serisinin 4. Sezon 6. Bölümü olan Netflix yapımı, korku, gerilim, suç, dram ve bilim kurgu filmidir.