Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Eylül 2020 Cumartesi

♫ Elektronik, Club Müzik, Blunt, Andrew Huang, Electronic Music, Club Mu...

Sinema: Paramedik - The Paramedic - El practicante - Kendisini Terk Eden Sevgilisini Takıntı Yapıp Acımasız Bir Suçluya Dönüşen Angel'ın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Paramedik - The Paramedic - El practicante

Oyuncular; Mario Casas, Déborah François, Guillermo Pfening
Yönetmen; Carles Torras
Tür; Dram, Gerilim

Konusu; Bir trafik kazası geçirdikten sonra sakatlanan Angel, kendisini terk eden sevgilisini takıntı yapmıştır ve acımasızca planlar yapıp O'na zorla sahip olmaya çalışacaktır.

Özeti; Angel, bir hastanenin ambülans servisinde çalışmaktadır ve kazazedelerin ve hastaların özel eşyalarını çalıp hem koleksiyon yapmakta hemde değerli olanları satmaktadır. Sevgilisi ile yalnız yaşayan Angel, çocuk sahibi olmak için çalışmalar içine girmişlerdir ancak Angel'ın spermleri sorunlu olduğu için çocukları olmamaktadır. Yine bir trafik kazası için ambülansla olay yerine giden Angel ve iş arkadaşı Ricardo, ağır bir trafik  kazası geçirecekler ve bu kazadan Angel, ağır bir şekilde yaralanacak ve belden aşağısı artık tutmayacaktır. Bu olay üzerine tekerlekli sandelyede yaşamak zorunda kalan Angel'in artık cinselliği de bitmiştir ve sevgilisi Vane'yi görüştüğü kişilerden kıskanmaya başlayacaktır. Aynı zamanda iyileşmek için terapilere giden Angel, sevgilisini kıskandığı için Hacker Phone isimli bir cep telefonu uygulamasını kullanarak sevgilisini cep telefonundan takip etmeye karar verecektir. 






Zor günler geçiren Angel, geçim sıkıntısının yanında sevgilisinin ilgisizliği nedeni ile bunalıma girecek ve sürekli sevgilisinin özel konuşmalarını izlemeye, dinlemeye başlayacaktır. Bu dinlemelerden birinde sevgisilinin kendisini terk edeceğini duyan Angel, O'na sürpriz bir akşam yemeği hazırlayacak ve birlikte geçirdikleri romantik bu gece sonrasında Angel duşa girecek ancak Vane, kendi telefonuna yüklenmiş olan hacker programını fark edecek ve Angel'in bilgisayarına bakınca kendisini takip ettiğini anlayacaktır. 

Bunun üzerine Angel duştan çıkmadan eşyalarını toplayacak ve O'nu terk edecektir. Aradan aylar geçecek ve sevgilisini iş çıkışında takip eden Angel, Vane'in kendisini iş arkadaşı ve aynı zamanda kaza yapmasına sebep olan ambülans şoförü Ricardo ile aldattığını görecektir. 

Bunun üzerine plan yapan Angel, tanıdığı eczaneden morfin ve anestezik ilaçlar, iğneler alacak ve bir gün iş çıkısında Vane ile konuşarak kendisinin eşyalarının olduğunu söyleyerek eve gelmesini sağlayacaktır. Eşyalarını almaya gelen Vane'ye haberi yokken arkasından iğne enjekte edecek ve bayılan Vane'nin ellerini bağlayarak yatağa yerleştirecektir. Bu sırada Vane'in cep telefonuna gelen mesajlara baktığında Ricardo'dan hamile olduğunu öğrenecektir. Kendisine gelen Vane, bu sırada çığlık atacak ve O'nun çığlıklarını duyan komşusu, Angel'in evine gelecek ama evde escort bir kadın olduğunu söyleyerek komşusunu gönderecektir. Aradan belirli bir zaman geçtikten sonra Vane, kendisine geldiğinde bacaklarının tutmadığını fark edecek ve Angel, O'na geçici olarak kısmi felç uygulaması yaptığını söyleyecektir. Anestezik ilaçlarla Vane'yi de kendisi gibi yürüyemez yapmıştır. Bunun üzerine Vane'yi evde özgür bırakacak ve bu şekilde yaşamaya başlayacaklardır. Birlikte yemek yedikleri bir sırada Vane, Angel'in kafasında şişe patlatacak ve kaçmaya çalışacak ancak Vane'ye iğne enjekte eden Angel, O'nu bayıltacaktır. Bu mücadele sırasında çıkan sesleri duyan komşusu eve gelecek ve içeri girdiğinde Vane'yi baygın halde görecek ve yardım etmeye çalışırken Angel, komşusunu bıçaklayarak öldürecektir. Sonrasında tanıdığı bir uyuşturucu satıcısını arayarak cesedi evden çıkarttıracaktır. 







Vane'in bebeğinin babası olan Ricardo ise bu sırada polisi arayacak ama Angel, O'nun evine gizlice girip banyosunda saklanıp, Ricardo'ya anestezik iğne enjekte edecek ve intihar süsü vererek ölümüne neden olacaktır. Bu ölümden sonra polisler Angel'in evine gelecek ve O'nu sorguya alacaklar ancak tekerlekli sandalyede olan durumu polisler için olası şüpheli gibi gelmeyecektir ve Angel'ı şüpheli olarak görmeyeceklerdir.

Bunun üzerine eve bebek eşyaları almaya başlayan Angel, Vane'in çocuğuna babalık yapmayı planlamaktadır ve Ricardo'nun ölümünden sonra Vane'ye evlenme teklif edecektir. Evin içinde artık ikiside tekerlekli sandalyede yaşamaktadırlar ve o gün tuvalete giden Vane, gizlice tuvaletteki tırnak makasını alacak ve saklayacaktır. 

Kısa bir süre sonra eczaneye gitmek zorunda kalan Angel, Vane'yi yine yatağa bağlayacak ancak Angel gittikten sonra Vane, tırnak makası ile ipleri çözecek ve odadaki tornavida ile kapıyı açmayı başaracaktır. Sürünerek evden çıkmaya çalışan Vane, apartmana çıkacak ve bu sırada asansörden gelen Angel ile karşılaşacaktır. Angel ile bir mücadele içine giren Vane, elindeki tornavidayı Angel'e saplayacak ve sürünerek girdikleri bu mücadelede Angel, apartman boşluğundan düşecektir. Aradan belirli bir zaman geçtikten sonra Angel'in ölmediği ama felç kaldığı anlaşılacak ve kendisine gelen Vane, Angel'den intikam almak için bu felçli hali ile O'nu hastaneden alacaktır ve film böylelikle son bulacaktır.

Kendisini terk eden sevgilisini takıntı yapınca acımasız bir suçluya dönüşen Angel'in hikayesine tanık olacağınız dram ve gerilim filmidir.

18 Eylül 2020 Cuma

Sinema: Geri Sayım - Countdown - İnsanların Ne Zaman Öleceğini Söyleyen Bir Cep Telefonu Uygulaması İle Ortaya Çıkan Şeytani Bir Lanet... / Konusu, Özeti, Afişler

Geri Sayım - Countdown

Oyuncular; Elizabeth Lail, Jordan Calloway, Talitha Eliana Bateman
Yönetmen; Justin Dec
Tür; Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; İnsanların ne zaman öleceğini söyleyen bir cep telefonu uygulaması ile insanlara musallat olan şeytani bir varlığın yaşattığı gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Courtney isimli bir kız, arkadaşları ile bir cafede otururlarken yanlışlıkla bir cep telefonu uygulaması ile tanışacak ve insanların ne zaman öleceğini söyleyen bu uygulamayı indirip aralarında iddiaya gireceklerdir. En erken ölecek olan olan Courtney'in 3 saati vardır ve sonrasında cafeden ayrılan Courtney, bu durumdan panik yapacak ve sevgilisi Evan ile arabaya binmeden yürüyerek eve gitmeye karar verecektir. Arabaya binmemiş olması uygulamaya göre sözleşmeyi ihlal ettiği anlamına gelecek ve yoldayken peşinde gizemli varlıkların olduğunu fark edecektir. Eve giden Courtney, tam uygulamanın gösterdiği zaman geldiğinde banyosunda şeytani bir varlık tarafından öldürülecektir. Aynı zamanda sevgilisi Evan'da trafik kazası geçirmiştir ve Courtney'in oturması gereken koltuğa ağaç dalı saplanmıştır. Bu kaza sonrasında hastaneye kaldırılan Evan'ın da zamanı az kalmıştır.





Ve Evan'ın bu durumunu öğrenen Quinn Harris isimli hemşire, uygulama yüzünden olan ölümlere inanmayacak ve sonrasında diğer hemşirelerle kendiside uygulamayı yükleyecektir. Quinn'de 2 günü kaldığını öğrenecek ve aldırış etmeyecektir. Ancak kısa bir süre sonra Evan'ın öldüğünü duyunca bu durumdan şüphelencek ve Evan'ın telefonunu kontrol ettiğinde uygulamanın gösterdiği sürenin bittiğini görecektir. 

Evan'ın ameliyatta ölmesi gerekmektedir ama ameliyata girmediği için anlaşma ihlal edllmiştir ve şeytani varlıklar ortaya çıkarak O'nu öldürmüştür. Evan'ın ölümünden sonra kendi zamanınında az kaldığını bilen Quinn, hastanede Dr. Sullivan'ın tacizine maruz kalacaktır ve sonrasında evden internette araştırma yaparak uygulama hakkında bilgi edinecektir. 

Ölen insanların videolarını izleyecek ve panik yaparak uygulamayı telefondan silmeye çalışacak ancak olmayacak ve odasında ürkütücü bir varlık gördükten sonra telefonunu kıracak ve aşağı inerek arabasında sabahlayacaktır. Ertesi gün telefoncuya giderek yeni bir telefon alacak ancak kısa bir süre sonra uygulamanın yeniden telefonuna yüklendiğini görecektir. Arabasına bindikten sonra zamanı az kaldığı için yine şeytani bir varlığın saldırısına uğrayacak ve bu sırada telefoncuda aynı konudan dolayı bulunan Matt ile tanışacaktır. Matt ile sorunlarını paylaştıktan sonra bu konuda bir çare aramaya başlayacaklar ve bir bardaki adamın telefonundan uygulamanın sözleşmesini okuyacaklar ve sözleşmede kişilerin kaderlerine razı olması gerektiğinden yoksa anlaşma ihlali olduğundan bahsedecektir. Bunun üzerine bu uygulamanın şeytani bir durum olduğunu anlayacaklar ve bir kiliseye giderek pederden yardım isteyeceklerdir. 







Bu peder onları başka bir pedere gönderecek ve şeytani konularla ilgili olan bu peder, onlara geçmiş zamanlarda yaşanmış bir çingene ve prensin hikayesinden bahsedecektir. Bu hikayede anlatılan olayda tıpkı günümüzdeki uygulamanın insanları öldürme yöntemine benzemektedir ve bunun bir lanet olduğunu söyleyen peder, uygulamanın içindeki kodlara ulaşmaları durumunda bu laneti bozabileceğini söyleyecektir. 

Bunun için uygulamanın hacklenmesi gerekmektedir ve yine aynı telefoncuya giden Quinn ve Matt, burada telefoncu ile birlikte uygulamanın kodlarına ulaşacaklar ve latince yazılmış olan bu kodları alıp kendi sürelerini uzatacaklardır. Aynı zamanda Quinn'in kardeşi Jordan'da uygulamayı indirmiştir ve O'nun da zamanı çok az kalmıştır. Kardeşinin de süresini uzatan Quinn, Matt ile birlikte aynı evde geceyi geçirecekler ancak o gece Quinn'e yine şeytani bir varlık saldıracak ve sürelerinin yine eskiye geri döndüğünü fark edeceklerdir. 

Bunun üzerine pederin yanına gidecekler ve peder, kodları okuduğunda laneti tanıyacak ve bu lanetten korunmak için tuz ve bazı sembollerin kullanması gerektiğini söyleyecektir. Bu sırada kardeşine ulaşan Quinn, O'nuda yanlarına alıp hep birlikte bir sembol çizecekler ve çevresi tuzlarla kaplı bu sembolün içerisine girerek ölüm zamanı geldiğinde ölmeyerek uygulamanın yanlış çalıştığını bildirip lanetin bozulmasını sağlayacaklardır. Ancak önce zamanı gelen Matt, şeytani varlığın anılarını kullanması nedeni ile sembolün içinden çıkacak ve feci bir şekilde araba çarpması ile can verecektir. Bu sırada Jordan'da yaralanınca Quinn, O'nu hastaneye götürecek ve hastanede tacizci Dr. Sullivan ile karşılaşacak ve O'nun da uygulamayı indirdiğini hatırlayıp, O'nu zamanından önce öldürerek uygulamadaki laneti bozmaya çalışacaktır. 








Bunun için Dr. Sullivan'a kur yaparak O'na tuzak kuracak ve gizli bir yerde öldürmeye çalışırken şeytani varlık buna engel olacak ve Quinn'i etkisiz hale getirecektir. 

Quinn, ne yapsa da doktoru öldüremeyecek ve bu sırada kardeşinin de ölüm zamanı gelince çareyi kendisini vaktinden önce öldürmekte bulacak ve tam şeytani varlık kardeşi Jordan'ı öldürmek üzere iken kendisine ağır dozda morfin enjekte eden Quinn, ölecektir. Quinn'in bu ölümü uygulamanın hesap etmediği bir ölüm olduğu için şeytani varlık ve laneti artık yok olacaktır, lanet bozulacaktır. 

Hayatta kalan Jordan ise kardeşi Quinn'i yeniden hayata getirmek için Quinn'in kolundaki kendisine bıraktığı notu görecek ve bir iğne enjekte edince Quinn hayata geri dönecektir. Tüm bu olanlar sonrasında ertesi günlerde Dr. Sullivan'ın taciz suçundan dolayı tutuklandığını öğrenen Quinn'in telefonuna gelen bir mesaj sonrasında film son bulacaktır.

İnsanların ne zaman öleceğini söyleyen bir telefon uygulaması ile insanların peşlerine takılan şeytani bir varlığın yaşattığı gerilim dolu anların konu edildiği gerilim, gizem ve korku filmidir.

♫ Hip Hop, Rap Müzik, Bodega, Underbelly, Hip Hop, Rap Music, Rap Şarkıl...

Sinema: Lanetli Tepe 2 - Lanetli Tepeye Dönüş - Return to House on Haunted Hill - Baphomet Heykelinin Etkisi ile Psikopat Bir Hayalete Dönüşen Dr. Vannacutt'un Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Lanetli Tepeye Dönüş - Return to House on Haunted Hill 

Oyuncular; Amanda Righetti, Cerina Vincent, Erik Palladino
Yönetmen; Víctor García
Tür; Gizem, Gerilim, Fantastik, Korku

Konusu; Serinin ilk filminde evden kurtulan Sara'nın kız kardeşi Ariel Wolfe, hastanedeki bütün hayaletleri yöneten Baphomet heykelini yok etmek için lanetli tepeye gitmek zorunda kalacaktır.

Özeti; Serinin ilk filminde evden sağ kurtulan Sara, intihar ederek kendisini öldürdüğü ortaya çıkmıştır. Kız kerdeşi Ariel, Sara'nın evine giderek araştırma yaptığı sırada eve arkeolog Dr. Richard Hammer gelecek ve Sara'daki Dr. Vannacutt'un günlüğünü aradığını söyleyecektir. Bu günlükte ünlü Baphomet heykelinin yeri yazmaktadır ve Richard, çok uzun zamandır bu heykeli aramaktadır. Söylenenlere göre heykel, lanetli tepede saklıdır ve Sara'da bu yüzden öldürülmüştür. Bu konuşma üzerine sevgilisi Paul ile eve giden Ariel, burada evine zorla giren insanlarla karşılaşacak ve ablası Sara'dan yeni gelmiş olan postayı açtığında Dr. Vannacutt'un günlüğünü görecektir. 





Ancak evine zorla gelenlerde bu günlüğü aramaktadırlar ve Sara'yı da öldüren onlardır. Olaya intihar süsü vermişlerdir ve şimdide Ariel'i esir alarak yanında Paul ile birlikte lanetli tepeye gideceklerdir. Aynı zamanda Richard'da kendi ekip arkadaşları ile lanetli tepeye gitmiştir ve orada herkesten önce Baphomet heykelini bulmak istemektedir. 

Hastanenin kapıları açıktır ve içeri giren Richard ve arkadaşları kısa bir süre sonra içeriye Desmond ve zorla getirdiği Ariel'e tanık olacaklardır. Desmond, kendi ekibi ile gelmiştir ve içeride Richard ile gergin anlar yaşadıktan sonra hep birlikte heykeli aramaya karar vereceklerdir. Bu sırada evin kapıları kapanmaya başlayacak ve buna engel olmak için kontrol odasına gidip evin mekanizmasına silah ile ateş edecekler ve mekanizmayı bozacaklardır. Bunun üzerine herkes gruplar halinde ayrılacak ve heykeli arayacaklardır. 

Ekipten biri Warren, heykeli aradığı sırada zamanında duvarlara örülerek kapatılmış bir hastanın hayaleti ile karşılaşacak ve cani bir şekilde can verecektir. Diğeri Harue ise, iki lezbiyen hayaletle sevişirken onların aslında hayalet olduğunu anlayacak ve onlardan kaçmaya çalışırken Dr. Vannacutt'un hayaleti gelerek yüzünü parçalayarak öldürecektir. Ariel ise bu sırada bir odada hapis kalacak ve akıl hastalarından biri, hastanenin yandığı gece isyana önderlik yapan hasta, Ariel'e anılarını gösterecektir. Hastalar artık öldürecekleri kişilere önceden kendi yaşadıkları anılarını göstermektedirler. Ekipten Norris ise, bir çok hastanın hayaleti tarafından bedeni parçalanarak öldürülecektir. 








Tüm bunlar olurken Paul ve Samuel dışarıda beklemektedirler ancak Norris ölmeden önce onları içeri çağırmıştır. Ancak Norris'in ölümünden sonra olay yerine gelen ekibin geride kalanları birden evin mekanizmalarının yeniden çalıştığını görecek ve bunu gören Ariel, fırsat bulduğu sırada kapaklar kapanmadan dışarı çıkmayı başaracaktır. 

Ancak bu seferde sevgilisi olan Paul içeri girmiştir ve yanına silah alarak yeniden eve girecektir. Ev, Ariel'in girmesi için O'na özel bir kapı açacaktır. Bu sırada Samuel, hemşirelerden birinin hayaleti tarafından kaçırılmıştır ve Dr. Vannacutt tarafından kafası cerrahi bir müdehale edilerek cani bir şekilde öldürülmüştür.

O'nun ölümünün çığlıklarını geride sağ kalanlar aynı anda çalan cep telefonlarından duyacaklardır. Tüm bu ölümler üzerine artık iyice telaşlanmaya başlamışlardır ve çıkış yolu aramaya çalışacaklardır. Ellerinde hastanenin haritası vardır ve haritadan kanalizasyondan çıkılabileceğini anlayacaklardır. Ariel, Paul, Kyle ve Richard dışarı çıkmak isterken Desmond ve Michelle heykeli bulmak istemektedirler. Bu heykel büyülü bir heykeldir, erkekleri olumsuz etkilemektedir ve Dr. Vannacutt ve hastalarınıda bu heykel kullanmaktadır. Heykel yüzünden hayaletler tutsak alınmıştır ve kukla gibi kullanılmaktadır. Hep birlikte çıkış yolunu ararlarken havuz tedavisi yapılan alana gelecekler ve burada Desmond ile aralarında çıkan kavgada Kyle, havuzun içine düşecek ve O'nu kurtarmaya çalışan Ariel, sonrasında havuzun içinden cesetlerin çıktığını görecektir. Kyle ile havuzdan çıkmaya çalıştıkları sırada bu cesetler canlanacak ve Ariel ile Kyle'ye saldıracaklardır. Ancak Kyle, kurtulamayacak ve O'nu suyun içine çekeceklerdir. 










Diğer tarafta Desmond, Michelle ile kavga edince kaçan Michelle, Dr. Vannacutt'e yakalanacak ve kafası buzdolabının altında kalarak can verecektir. Ariel, Richard ve Paul kanalizasyon alanından kaçmak üzereler iken Ariel ile iletişime geçen hayaletlerden biri O'na, heykeli yok etmesi gerektiğini söyleyecektir ve bunun üzerine Ariel, heykelin yerini öğrenecek ve heykeli bulmaya gideceklerdir. 

Heykel, ceset fırınlarının içinden açılan bir odadadır ve oraya gidip heykeli yok etmeye çalışacaklar ancak yok olmayan heykeli alıp kanalizasyondan dışarı çıkararak bütün hayaletleri özgür bırakmayı düşüneceklerdir. Hastanedeki bütün hayaletler bu heykel yüzünden hapis olarak kalmışlardır ve heykeli alıp gitmek üzereler iken yanlarına gelen Desmond, heykeli almaya çalışacak ancak fırınların içinden çıkan yanan hayaletler Desmond'u fırının içinde yakarak öldüreceklerdir. 

Elindeki heykel ile kaçmayı başaran Ariel, tam heykeli kanalizasyondan atmak üzere iken heykelin etkisi altında giren Richard, Ariel'e engel olacak ve aralarında çıkan kavga sırasında bütün hayaletler çevrelerine toplanacaktır. Bu olay sırasında heykelin etkisinden çıkmayı başaran Richard, Dr. Vannacutt ile mücadele ederken kendisine gelen Ariel, heykeli son anda kanalizasyona atmayı başaracak ve bütün hayaletler özgürleşeceklerdir. Bu olay sayesinde başka bir alanda ölmek üzere olan sevgilisi Paul'da kurtulacak ancak Richard hayatını kaybedecektir. Heykelin evden çıkması ile bütün hayaletler yok olmuştur ve sadece Ariel ve Paul evden sağ çıkmayı başarmışlardır. Birlikte biran önce evden uzaklaşmalarının görüntüleri sonrasında film son bulur.

Yıllar sonra yeniden lanetli tepeye giden insanların, burada tüm bu olanlara bir heykelin sebep olduğunu anlaması ile gelişen olayların konu edildiği, serinin ikincisi olan gizem, gerilim ve fantastik korku filmidir.