Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Ekim 2020 Cumartesi

♫ Elektronik, Club Müzik, Scanner, Houses of Heaven, Electronic Music, C...

Dizi Film: Arınma Gecesi 1. Sezon 7. 8. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 7. 8. Episodes - Birbirinden Farklı Hikayelerle Arınma Gecesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Arınma Gecesi 1. Sezon 7. 8. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 7. 8. Episodes

Oyuncular; Gabriel Chavarria, Hannah Emily Anderson, Jessica Garza
Yönetmen; James DeMonaco
Tür; Aksiyon, Gerilim, Suç, Korku
1. Sezon 7. 8. Bölüm

Konusu; Yılın bir gecesi düzenlenen Arınma Gecesin'de birbirinden farklı bir çok hikaye konu alınmaktadır.

Özeti;
Yedinci Bölüm; Lila, kanlar içinde kapıya gelmiştir ve peşinde arınmacılar vardır. Rick ve Janne, içeriden Lila'nın bu halini görünce hemen kapıyı açacaklar ancak bu sırada arınmacılardan biri Lila'yı yakalayıp darp edecek ve son anda O'nu ölümden kurtarmayı başarıp evin içine alacaklardır. Ancak bu sırada açık olan başka bir bölümden komşuları gizlice içeri girecektir. Yaşadıklarının şoku ile olanları anlatmaya başlayan Lila'nın ailesi katledilmiştir ve kısa bir süre sonra O'nu duşa sokacalardır ve içerideki arınmacı komşu Rick ve Jenna'yı arayacaktır. Rick ve Jenna, kendi odalarında iken içeriye komşuları elinde silahla girecek ve basit komşuluk sorunları yüzünden Rick'i öldürmek isteyecektir ve arınma gecesi yüzünden buna hakkı olduğunu iddia edecektir. Janne ve Rick, O'nu ikna etmeye çalışsalarda ikna olmayan adam, Jenna'nın kaçması ile O'nu yakalamaya çalışacak ve bu sırada elinde bıçakla gelen Lila, adamı öldürecektir. Ve sonrasında cesedini bir halıya sararak ortalıklardan kaldıracaklardır.





Miguel ve Penelope ise saklandıkları ceset torbaları taşıyan araçtan çıkmayı başarmışlardır ve karnavalın kapalı telleri arasından çıkarak dışarıdaki kavga eden arınmacıların arasından geçecekler ve ormana gireceklerdir. Burada Penelope, kendisini kurtardığı için Miguel'e kızacak, ölmek istediğini ve ailesine kavuşmak istediğini belirtecek ve bu sırada yine arınmacıların bir adamı yakarak öldürdüğüne şahit olunca kaçmaya devam edeceklerdir. Bu kaçış sırasında ormanda arınmacıların hazırladığı bir tuzağa ayağı takılan Penelope'yi yine kardeşi Miguel kurtaracak ve son anda kaçmayı başaracaklardır.

Jane ise David tarafından alıkonulmuştur ve diğer kadınlar gibi taciz edilmek üzere kabinlere bağlanmıştır. Aynı zamanda iş yerinden çalışma arkadaşı olan Anya'da oradadır ve geçen arınma gecelerinde aynı şey O'nunda başına gelmiştir ve Jane, O'ndan yardım isteyecek ve arka cebindeki Azize Hatunların kartlarını alıp onları aramasını isteyecektir. 

David'in Jane'yi taciz etmeye başlaması sırasında Jane'i almaya gelmiş olan Joe, elinde sllahı ve maskesi ile eve girecek ve içerideki bir çok kişiyi öldürdükten sonra Jane'i kurtaracaktır. Bağlarından kurtulan Jane, diğer kadınlarıda kurtaracak ve sonrasında yerden bulduğu bir silah ile David'i öldürecektir. Bunun üzerine Joe, Jane'i alarak güvenli bir yere götürdüğünü söyleyecek minibüsündeki diğer topladıkları insanların arasına yerleştirecektir. Böylelikle yedinci bölüm son bulacaktır.

Sekizinci Bölüm;
Jenna, Rick ve Lila, yaşadıkları olayların şoku ile evde arınma gecesinin bitmesini beklemektedirler. Kısa bir süre sonra odasına çekilen Lila, ailesinin O'na zorla arınma gecesinde bir adamı öldürmesi üzerine hazırladıkları ritüeli hatırlayacak ve kendisi ile çelişmeye başlayacaktır. Aynı zamanda Lila'nın aklında Jenna ile birlikte olmak vardır ve Rick'i devreden çıkarmayı düşünmektedir. Bunun için Jenna ile konuşacak, Rick'ten ayrılmasını isteyecek ancak Jenna bunu kabul etmeyecektir. 





Sonrasında yine herkes odalarına çekilecek ve Rick ile Jenna, kendi odalarında iken salondan ses gelince Rick odadan çıkacak ve Jenna, bu sırada Rick'in ceketinin cebinde AYKB partisinde dağıtılan arınmacıların özel yapım bıçağını bulacaktır. Salona inen Rick, Lila ile karşılaşacak ve kısa bir süre sonra kapıdan yine sesler gelecektir ve baktıklarında kameradan komşularının karısı Carel'ı göreceklerdir. 

Kocasını arayan Carel'e gerçekleri anlatacaklar ancak bu sırada dışarıdaki arınmacılar gelerek Carel'ı öldüreceklerdir. Bu olay sonrasında aklı hala Jenna'da olan Lila, Rick'e Jenna'dan ayrılması için 10 milyon dolar teklik edecek ancak Rick, bunu kabul etmeyecektir. Artık Rick'i öldürmekten başka çare bulamayan Lila, bulduğu bir tahta parçası ile Rick'e saldıracak ve masanın üzerindeki silahı alarak Rick'i öldürmeye çalışırken arkasından gelen Jenna, kendisindeki arınmacıların bıçağı ile Lila'yı öldürecektir.

Miguel ve Penelope ise arınmacılardan kaçarak ve zorlu bir mücadeleyle caddeleri aşarak Pete'nin barına geleceklerdir ve burada içeriye plastik silahını saklayarak bir arınmacı girecektir. İçeride Joe'de vardır ve Miguel'de Penelope'ye yemek ayarlamaya gitmiştir. Bu sırada polis Pete, Penelope'ye bağlı olduğu tarikat ile ilgili gerçekleri anlatacaktır. İnsanları nasıl bulduklarını, hastanelerden, yetimhanelerden çaresiz insanları bularak ve AYKB'den fon sağlayarak arınma gecesi için onları kendi eğlenceleri için nasıl öldürdüklerinden bahsedince, kendilerine rehber olan Tris'in aslında bir piyon olduğunu anlayacak ve otobüsteki diğer arkadaşlarını kurtarmak isteyecektir. Bu sırada plastik silahı olan adam, tuvalette silahı bir araya getirecek ve dışarı çıkarak polis Pete'te saldıracaktır ancak O'nu Miguel kurtaracaktır. 





Bu yaşanan olaylardan fırsat bulan Penelope ise Tris'i arayarak otobüsün gelmesini isteyecek ve kendi üyeleri olan Penelope'yi almak için gelen otobüsle buluşmak için dışarı çıkan Penelope, otobüsün içindeki gençlere kandırıldıklarını ve biran önce otobüsten çıkmaları gerektiğini söyleyecektir. 

Ancak Tris, Penelope'yi ikna etmeye çalışacak ve ikna edemeyince otobüsün içindeki görevli Penelope'yi darp etmek üzere iken arkalarından gelen Joe, Tris ve görevliyi öldürecek ve Penelope'yi de rehin alarak kendi minibüsündeki topladığı insanların arasında yerleştirecektir ve onlarla birlikte olay yerinden uzaklaşacaktır. 

Joe'nin kardeşini götürdüğünü gören Miguel, arkalarından koşacak ama yetişemeyecek ve Joe'de şimdi Jenna ve Rick'in evine giderek onların ev güvenlik sistemlerini devre dışı bırakacak ve zincirlere bağlayarak ikisini de tutsak alıp minibüsüne yerleştirecek ve sekizinci bölümde böylelikle son bulacaktır.

Birbirinden farklı hikayelerle arınma gecelerinde yaşananların konu edildiği, yine canice işlenen cinayetlerin ve yasa dışı konuların işlendiği 1. sezon 7. ve 8. bölümü olan aksiyon, gerilim, suç ve korku filmidir.

2 Ekim 2020 Cuma

Dizi Film: Arınma Gecesi 1. Sezon 5. 6. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 5. 6. Episodes - Birbirinden Farklı Hikayelerle Arınma Gecesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Arınma Gecesi 1. Sezon 5. 6. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 5. 6. Episodes

Oyuncular; Gabriel Chavarria, Hannah Emily Anderson, Jessica Garza
Yönetmen; James DeMonaco
Tür; Aksiyon, Gerilim, Suç, Korku
1. Sezon 5. 6. Bölüm

Konusu; Yılın bir gecesi düzenlenen Arınma Gecesin'de birbirinden farklı bir çok hikaye konu alınmaktadır.

Özeti;
Beşinci Bölüm; AYKB'nin partisinde bulunan Janne'e evin güvenli olmadığını ve biran önce çıkmalarını söyleyen Katalina, eşini de alarak mahzene gitmelerini tavsiye edecektir. Ancak Albert ve davetliler bir alanda toplanmışlardır ve hizmetlilerle getirilen kesici aletlerle arınma gecesi için 3 kurbanı aralarına alarak öldürmek için hazırlanacaklardır. Janne ise bu sırada yukarı kata çıkacak ve Lila'yı uyarmak isteyecektir, ancak Lila odasından çıkmayacak ve yukarı gelen Rick, neden partiye katılmadığını sorduğu sırada dışarıdan silah sesleri gelecek ve dışarıya baktıklarında silahlı bir çok arınma karşıtı olan insanların eve saldırdığını göreceklerdir. Ve biranda evin içine giren bu insanlar AYKB üyelerinin hepsini öldürmeye başlayacak ve Janne ile Rick'te mahzene kaçacaklardır. Ancak burada dışarı açılan kapının kapalı olduğunu görecekler ve onlara, dışarıdaki arınma karşıtları ile birlik olan hizmetçi Katalina yardım edecektir ve kapılarını açıp dışarı çıkaracaktır.





Penelope ise eski sevgilisi ve aynı zamanda bir uyuşturucu bağımlısı olan Henry tarafından satın alınmış ve arınma gecesinde öldürülmek için bir çadıra götürülmüştür. Henry, burada Penelope'yi bayıltmıştır ve sonrasında bir direğe bağlamıştır. Kendine gelen Penelope ile eski günleri konuşacaklar ve Henry'in asıl amacının O'ndan intikam almak istediği anlaşılacaktır. 

Henry'in bir gözü kördür ve bunun sebebi Penelope'nin kardeşi Miguel'dir.  Miguel ise arınma gecesi için insan toplayan Rex'i uygun bir anında etkisiz hale getirecek ve kamyonetinin arkasındaki insanları serbest bırakacaktır. Rex'i kamyonetin arkasına koyarak O'nun yaka kartını alacak ve et karnavalına kendisi toplayıcı sıfatı ile girecektir. 

Buraya girdikten sonra baygın halde olan Rex'i karnavalda satılması için yetkililere verecek, ilk başta Rex'i tanımayan yetkililer O'nu kafeslere koyacaklardır. Sonrasında karnavalın içinde özgürce dolaşma fırsatı bulan Miguel, eski asker arkadaşınıda arınırken bulacaktır. Ancak bu sırada kendisine gelen Rex, kafeslerin içinden tanıdığı kişilerle görüşünce Miguel'in farkına varacaklar ve O'nu aramaya başlayacaklardır. Miguel'i yakaladıkları sırada Penelope'nin bulunduğu çadırın önünde olan Miguel'in sesini duyan Henry, O'nu da satın alarak iki kardeş ile birlikte arınma planları yapacaktır.

Jane ise Azize Hatunlarla minübüste yol almaktadır ve onların korkunç hikayelerini dinlemektedir. Aynı zamanda David'e ulaşmaya çalışacak ve bu sırada kocası tarafından işkence yapılan bir kadının evine giderek O'na yardım edeceklerdir. Azize Hatunlar erkeklere ceza olarak alınlarına kızgın demirlerle izler bırakmaktadırlar ve bu durumu gören Jane, buna dayanamayacak ve evden aldığı araba anahtarı ile kaçacaktır ve araba ile David'in evine gidecektir. Ve her bölümün sonundaki gizemli arınmacı yine görünecek ve maskesi ile sokakta arınan kişilere doğru yürüken bölüm son bulacaktır.



Altıncı Bölüm;
Bir önceki bölümün son sahnesindeki gizemli arınmacı Joe'nin görüntüleri ile başlayan bölümde, O'nun çalıştığı fabrikayı ve sonrasında sokakta arınmacılardan kurtardığı bir adamı kendi minübüsüne aldığını gösterilecektir. Fabrikada sevilen bir şef olan Joe, bir süre sonra bir çok işçi ile birlikte habersizce ve tazminatları da ödenmeden işten kovulacaklardır ve bu durumun getirdiği bunalım ile kendiside arınmacı olacaktır. Ve  sırada telefonundaki bildirime göre Jane'i alması gerekmektedir ve O'na doğru yol alacaktır.

Jane ise David'in evine gelmiştir ve kapılarını açan David'e kendisini öldürmek için bir kadının geldiğini ve bunu kendisinin kiraladığını ama bundan pişman olduğunu söyleyecektir. Bunun üzerine David, evin bütün giriş çıkış kapılarını özel tasarlanmış güvenlik sistemi ile kapatacaktır ve Jane'e evin içindeki sanat tarihi ile ilgili eserlerini göstermek için tura çıkaracaktır. 

Asansörle aşağıdaki kata gidecekleri sırada Jane, aşağıdaki bir kadının yardım seslerini duyunca David'in de arınmacı olduğunu anlayacak ve kaçmaya başlayacaktır. Evden çıkmanın yollarını ararken banyoya gelecek ve kendi kiraladığı katilin cesedini bulacaktır. Bu sırada David gelecek ve Jane'i alıp kendi tanıdıkları ile bazı kadınları zorla bağlayarak taciz ettikleri ve bu yolla arındıkları bir gizli odaya götürecektir ve burada David'e ve olanlara sinirlenen Jane'i de zorla bağlı kadınların arasına katmaya çalışacaklardır.

Henry ise Penelope ve kardeşi Miguel'i direklere bağlı bir şekilde tutarak onlara işkence yapıp öldürmeyi planlamaktadır ve Miguel'in kendisine yaptıklarının intikamını almak istercesine gözünü çıkarmak isterken Miguel'in kafa ve tekme atması ile bayılacaktır ve direği kıran Miguel, bu tutsaklıktan kurtulup Henry'i öldürecek ve kardeşinide kurtarıp çadırdan çıkmayı başaracaktır. Çadırdan çıktıktan sonra karnavalın içinde kendilerini fark eden güvenlik görevlilerinden, karnavalın içinde kargaşa çıkarıp dışarı çıkarılan ceset torbalarına saklanarak kaçacaklardır.



Janne ve Rick ise kaçtıkları evden sonra dışarıda koşarak kendi evlerine gitmeye çalışacaklar ve peşlerindeki patenli ve ellerinde baltalar olan kızlardan son anda kurtularak evlerine gireceklerdir. Ancak Janne ve Rick, evde tartışmaya başlayacaklar ve Janne, Rick'in arınma yanlısı olan hareketlerinden rahatsız olacaktır. Hırsları ve para yüzünden AYKB üyesi olmayı kabul etmeye kadar giden davranışları yüzünden Janne ile arası açılacak, Janne bu sırada sürekli Lila'ya ulaşmaya çalışacak ve Lila'nin telefonunu biri açarak O'nun öldüğünü söyleyecektir. Bu duruma çok üzülen Janne, Rick ile birlikte iken kısa bir süre sonra kapılarının çaldığını duyacaklar ve kameradan baktıklarında Lila'nin kanlar içinde kendilerinden yardım istediğini göreceklerdir ve altıncı bölümde böylelikle son bulacaktır.

Birbirinden farklı hikayelerle arınma gecelerinde yaşananların konu edildiği, yine canice işlenen cinayetlerin ve yasa dışı konuların işlendiği 1. sezon 5. ve 6. bölümü olan aksiyon, gerilim, suç ve korku filmidir.

♫ Klasik Müzik, Prelude No 4, Chris Zabriskie, Classical Music, Musique ...

Dizi Film: Arınma Gecesi 1. Sezon 3. 4. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 3. 4. Episodes - Birbirinden Farklı Hikayelerle Arınma Gecesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Arınma Gecesi 1. Sezon 3. 4. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 3. 4. Episodes

Oyuncular; Gabriel Chavarria, Hannah Emily Anderson, Jessica Garza
Yönetmen; James DeMonaco
Tür; Aksiyon, Gerilim, Suç, Korku
1. Sezon 3. 4. Bölüm

Konusu; Yılın bir gecesi düzenlenen Arınma Gecesin'de birbirinden farklı bir çok hikaye konu alınmaktadır.

Özeti;
Üçüncü Bölüm; Bölüm, Lila ve Jenna'nın havuz başında öpüşme sahneleri ile başlayacak ve geçmişte yaşananlardan rahatsız olan Jenna, hamile olduğunu söyleyerek Lila'nın yanından ayrılmasını sağlayacaktır. Bunun üzerine yatırımcı Albert, Jenna ve Rick'i iş konuşmak için kendi odasına davet edecektir ve bu toplantı istedikleri gibi sonuçlanınca AYKB'nin kurucusu olan Albert, kendi çalışanlarından birini zorla tutsak aldırıp Jenna ve Rick'in arınma gecesi için O'nu öldürmesini isteyecektir. Ancak Jenna ve Rick bunu kabul etmeyince adamı kendisi öldürecektir. Bu olay sonrasında panikle kalabalığa karışan Jenna, bu anlaşmanın iptal edilmesini isteyecek yoksa onlar gibi olmaktan korkacaktır. 




Diğer tarafta otobüsteki sıra Penelope'ye gelmiştir ve O'nu arayan kardeşi Miguel'de otobüsün yerini öğrenmek için polis Pete'ye ulaşmıştır. Bir barı olan polis Pete, burada arınma gecesinde bütün olanları kameralardan izlemektedir ve Miguel'in Otis'in yarışmasında kazandığı arabaya sahip olduğunu duyunca bu arabayı almak için Miguel'e yardım edecek ve kameralardan otobüsün yerini göreceklerdir. 

1,5 km yakınlarında olan otobüse ulaşmak için Pete'nin basından dostları ile birlikte olay yerine giden Miguel, burada otobüsü bulacak ancak Penelope'in içerisinden indirilerek rahibe kılığındaki ürkütücü görüntüleri olan arınmacılara teslim edildiğini öğrenecektir. Bu arınmacılar Penelope'nin başından bir çuval geçirip karavanlarına almışlardır ve kısa bir süre önce Miguel, onları yolda görmüştür. 

Miguel ve Penelope'nin ailesi ilk arınma gecesinde öldürülmüştür ve arınma geceleri bu yüzden bu kardeşler için ayrı şeyleri ifade etmektedir. Jane ise iş yerindeki toplantıda üzerinde çalıştıkları anlaşmayı başarı ile tamamlayacaklar ve kutlamalara başlayacaklardır. Aynı zamanda telefonundaki uygulamadan kiralık katili izlemektedir her an ve kısa bir süre sonra iş yerine canlı yayın görüşmesi yapan David'i görünce şaşkınlık geçirecek ve panikle biran önce kiralık katilden haber bekleyecektir. Bu sırada Jane'in yanında çalışan iki iş arkadaşı aralarında bir rekabet söz konusu olacak şekilde terfi beklemektedirler ve  kendisine ulaşamadığı için iş yerine geleceğini düşündüğü kiralık katile bakmak için 38. kattan aşağı inen Jane, burada terfi bekleyen çalışanlarından birinin diğerini arınma gecesini bahane ederek öldürdüğünü görecektir. Ve hiç sıkılmadan terfisini isteyecektir. Son olarak bir önceki bölümde bir eve giren arınmacı, girdiği evdeki diğer arınmacıları öldürecek ve madur olan kadını kurtarıp kendi dolmuşuna bindirmesi ile üçüncü bölümde son bulacaktır.






Dördüncü Bölüm;
Jane, çalışanı Mark'ın ölümünden sonra David'in öldürülmesinden vazgeçecek ve kiralık katili ve David'i arayacaktır ancak onlara ulaşamayacaktır. Bunun üzerine bu ölümün verdiği rahatsızlığa dayanamadığı için eline bir çekiç alarak dışarı çıkacak ve David'in evine gitmeye çalışacaktır. Ancak dışarıda bir arınmacı Jane'i yakalayacak ve O'na uyuşturucu içirip kaçırmayı düşündüğü sırada Azize Hatunlar kod ismiyle arınma gecelerinde kadınları kurtarmak için çalışan bir ekinin yardımları ile hayatı kurtulacaktır. 

Ve minübüslerine alarak Jane'i oradan uzaklaşacaklardır. Penelope ise rahibe arınmacılar tarafından et karnavalı olarak adlandırılan ve arınma gecelerinde insanların hem satılarak, hemde kaçırılarak getirildiği bir işkence ve ölüm alanına getirilecektir. 

Burada kafes içine yerleştirilen Penelope, kendisi gibi bir çok insan ile sırasını beklemektedir ve canice cinayetler işlenmeye devam etmektedir. Miguel ise kardeşinin rahibeler tarafından götürüldüğünü öğrendikten sonra yine polis Pete'den yardım alacak ve Pete'in önermesi üzerine, rahibelerin et karnavalına insan sattığını bilen bir adamla buluşacak ve aslında O'da arınma gecelerinde insanları toplarak bu et karnavalına satmaktadır ve bundan haberi olmayan Miguel, bu adamın kamyonunda yolculuk yapacaktır. Yolda AYKB üyesi olan zengin insanları öldüren arınma karşıtları ile karşılaşacaklar ve Miguel, bu adamında bir toplayıcı olduğunu anlayacaktır. Et karnavalında ise sıra Penelope'ye gelmiştir ve 2000 dolar karşılığında eski arkadaşına satılacaktır ve eskiden aralarında sorunları olduğu bu arkadaşı Penelope'ye işkence yaparak öldürmek için özel bir çadıra alınmasını isteyecektir. AYKB partisinde bulunan Jenna ise Lila ile yeniden yakınlaşmaya başlayacaklar ve Lila, Jenna ile yeniden birlikte olmak istediğini söyleyerek O'na aşkını itiraf edecektir. Ancak bir bebek bekleyen Jenna, bunu kabul etmeyecek ve Lila, bu bebeği birlikte büyütme hayallerinden bahsedecektir. Jenna'nın kocası Rick ise eşini ortalıklarda göremeyince telaşlanacak ve kısa bir süre sonra onları birlikte görünce eski aldatıldığı günler aklına gelecek ve Lila ile gergin anlar yaşayacaklardır. 



Ancak kısa bir süre sonra partideki arınma seansları başlayacaktır ve hizmetçiler ellerindeki tepsilerde kesici aletleri getireceklerdir ve bu olay sonrasında evin hizmetçilerinden birisi, Jenna ile arası iyi olduğu için O'nu bir köşeye çekecek ve biran önce bu evden ayrılması gerektiğini söyleyecektir. Diğer bölümlerinde son sahnelerinde görünen arınmacı adam, yine kendisine gelen bir bildirim ile bir evin içine girecek ve evin içindeki insanların öldürüldüğünü görünce ağlamaya başlayacak ve dördüncü bölümde böylelikle son bulacaktır.

Birbirinden farklı hikayelerle arınma gecelerinde yaşananların konu edildiği, yine canice işlenen cinayetlerin ve yasa dışı konuların işlendiği 1. sezon 3. ve 4. bölümü olan aksiyon, gerilim, suç ve korku filmidir.

Dizi Film: Arınma Gecesi 1. Sezon 1. 2. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 1. 2. Episodes - Birbirinden Farklı Hikayelerle Arınma Gecesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Arınma Gecesi 1. Sezon 1. 2. Bölüm - Series: The Purge 1. Seasons 1. 2. Episodes

Oyuncular; Gabriel Chavarria, Hannah Emily Anderson, Jessica Garza
Yönetmen; James DeMonaco
Tür; Aksiyon, Gerilim, Suç, Korku
1. Sezon 1. 2. Bölüm

Konusu; Yılın bir gecesi düzenlenen Arınma Gecesinde birbirinden farklı bir çok hikaye konu alınmaktadır.

Özeti;
Birinci Bölüm; Arınma gecesinin başlamasına 97 saat kala başlayan dizinin ilk bölümünde Miguel Guerrero, kız kardeşi Penelope'yi aramaktadır. Kendisine bir mektup yazan Penelope, kardeşinin kendisini aramasına neden olmuştur ve Penelope, bir tarikata üye olmuştur ve bu tarikat, arınma gecelerinde arınmacıların onları öldürmesi için çaresiz çocukları toplamakta ve kendilerini feda etmelerine ön ayak olmaktadır. Bu durumu tanrısal bir elçilik gibi göstererek bir otobüs aracılığı ile arınma gecesinde gençleri arınmacılara teslim etmektedirler. Yıllar önce ailesi arınma gecesinde katledilen Penelope, bu sayede ailesine kavuşacağına inandırılmıştır ve bu durumu sonsuz sevgiye ulaşmanın yolu olarak görmeye başlamıştır. Bu sırada toplum arınma gecesine hazırlanmaktadır ve bütün silahlar ve erzaklar tükenmiştir. 






Jane Barbour isimli bir iş kadını ise bu geceyi iş yerinde iş arkadaşları ile çalışarak geçirecektir. 38. katta yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı bu iş yerinde toplantıya başlayan Jane, aynı zamanda hem patronu hemde iş ortağı olan David Ryker'ın öldürülmesi için bir kiralık katille anlaşmıştır ve arınma gecesi başlayacağı zaman O'na gereken ödemeyi yapacaktır.

Jenna ve Rick isimli bir evli çift ise, kendi şirketlerini büyütmek için bir yatırımcı ile iş yapmayı düşünmektedirler ancak bu yatırımcı AYKB isimli, Arınma Gecesi Kurucuları Birliği isimli bir organizasyonun lideridir. Arınma gecesinde yapılacak olan partiye iş konuşmak için katılmak zorunda kalan çift, özel araba ile evlerinden alınacaklar ve istemedikleri halde bu partiye katılmak zorunda kalacaklardır. 

Arınma gecelerini yasallaştıran siyasiler bu partiye katılan insanların bağışları ile yönetimi kazanmışlardır ve birinci elden Arınma Gecesi destekçileridirler. Miguel ise bu sırada kardeşine ulaşmak için Henry isimli bir adama ulaşmaya çalışacak, buradan bazı serserilerle bir araya gelecek ve orada arınma gecesi için tutsak edilmiş kızı kurtarınca, bu kız Miguel'e kardeşinin nerede olduğunu söyleyecektir. Jane ise arınma gecesinin başlama sirenlerinin ötmesi ile 38. kattan aşağı inecek ve kiralık katil ile buluşacak ve O'na ödemeyi yapacaktır ve bu sırada arınma gecesi başlar başlamaz bir kaç cinayete tanık olacaktır. Arınma gecesi başlamıştır ve AYKB kuruluşunun düzenlediği partinin olduğu ev tamamen izole olacak şekilde kapatılacaktır ve içerideki bütün davetlilere geçmişte çok büyük suçlar işlemiş olan katillerin, suçluların maskeleri verilecektir ve bu gece onları anarak arınma gecesini geçirecekleri söylenecektir. Sokaklarda ise insanlar canice birbirlerini öldürmeye başlamıştır ve Miguel, kardeşinin bağlı olduğu tarikatı bulmuştur. Sonrasında gece için bir otobüse bindirildiğini öğrenecek ve otobüs ise içerisindeki gençleri sahte ve gerçek olmayan vaatlerle kandırarak arınmacılara dağıtmaya başlamıştır ve ilk olarak Arthur isimli bir gencin arınmacılara verilmesi ve canice öldürülmesi ile birinci bölüm son bulacaktır.








İkinci Bölüm;
Miguel'in sokaklarda kardeşini araması ile başlayan bölümde canice işlenen cinayetler devam etmektedir. Yolda, caddelerde insanlar çığırından çıkmış bir şekilde cinayetler işlemektedirler ve aynı zamanda arınma gecesi karşıtlarıda ellerinden geldiğince insanlara yardım etmeye çalışmaktadırlar. Miguel, bu karşıtlarla bir araya gelecek ve onlardan civardaki bütün olayları bilen polis Pete'ye ulaşmasını, kardeşini ancak böyle bulabileceğini söyleyeceklerdir.

Diğer tarafta Jane, kiralık katile parayı vermiştir ve yeniden 38. kata çıkarak iş arkadaşlarına hiç bir şey belli etmeden toplantısını yapmaya ve üzerinde çalıştıkları anlaşmayı hazırlamaya çalışacaklardır. Jenna ve Rick ise uzun zaman öncesinde birlikte oldukları Lila isimli ve yatırımcı Albert'ın kızını görmüşlerdir ve geçmişte yaşanan bu cinsel tecrübeler onları rahatsız etmeye başlamıştır. Diğer tarafta otobüste arınmacılara dağıtılan gençlerin arasında sıra Melissa isimli bir kıza gelmiştir ancak kısa bir süre önce Arthur'un nasıl canice öldürüldüğünü gördüğü için kendisi bu ayine katılmayı istemeyecek ve reddedince, Penelope O'nun yerine geçmek isteyecek ancak kabul edilmeyecek ve O'nu zorla otobüsten indirerek arınmacılara teslim edeceklerdir. 

Miguel ise kardeşini aramak için caddelerde dolaştığı sırada önüne arınma gecesinde kendince bir yarışma düzenleyen Otis isimli bir caninin adamları çıkacaktır ve Miguel'i tutsak alarak O'nu zorla yarışmaya katılmasını sağlayacaklardır ve yarışmaya katılan Miguel, kendisini AYKB'de ki partide canlı olarak izleyenlerin karşısında peşindeki bütün arınmacıları öldürmeyi başaracak ve bu başarısı sonrasında antika değerinde bir aracı hediye olarak kazanacaktır ve kardeşini aramaya devam edecektir. Tüm bu hikayelerin dışında yeni bir arınmacının kendi dolmuşu ile bir eve girmeye çalışması görüntüleri ile ikinci bölüm son bulur.

Birbirinden farklı hikayelerle arınma gecelerinde yaşananların konu edildiği, yine canice işlenen cinayetlerin ve yasa dışı konuların işlendiği 1. sezon 1. ve 2. bölümü olan aksiyon, gerilim, suç ve korku filmidir.