Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Kasım 2020 Cumartesi

♫ Ritim, Blues Müzik, Fireflies, Nana Kwabena, R&B, Soul Music, Rhythm, ...

Eddie Redmayne Resimleri - Eddie Redmayne Pictures
































Sinema: Korku Hikayeleri - Scary Stories to Tell in the Dark - Kötü Bir Gücün Etkisi Altında Kalmış Bir Kızın Gerçekleşen Korku Hikayeleri

Korku Hikayeleri - Scary Stories to Tell in the Dark

Oyuncular; Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush
Yönetmen; André Øvredal
Tür; Korku, Gizem

Konusu; Film, yaşadığı olumsuzluklar yüzünden kötü bir gücün etkisi altına giren bir kızın yazdığı hikayelerin gerçek olması sonrasında yaşanan gizem ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; 1968 yılında geçen hikayede Nil Vadisi sakinleri cadılar bayramına hazırlanmaktadırlar. Ve üç arkadaş Stella, Chuck, Auggie bu gece için mahallenin zorbalarına kötü bir tuzak hazırlayacaklardır. Gece olunca insanları rahatsız eden çete üyelerine hazırladıkları ateşli ve rahatsız edici poşetleri atacaklar ve arabalarından inen serseriler, onları kovalamaya başlayınca açık hava sinemasında yalnız başına film izleyen Ramon'ın arabasına binerek Tommy ve arkadaşlarından saklanacaklardır. Onlardan Ramon sayesinde kurtulan arkadaşlar, cadılar bayramı olduğu için perili olduğu söylenen bir eve gitmeye ve eğlenmeye karar vereceklerdir. 19. yüzyılda yaşamış ve içinde cinayetlerin işlendiği ve kimselerin yaşamadığı eve gireceklerdir. Efsaneye göre evin küçük kızı Sara, ailesi tarafından reddedilmiş ve evden hiç çıkarılmamıştır. Sonrasında Sara, evin içinde zamanla kaybolmuştur ve çevre civarlarda yaşayan çocuklar Sara'yı görmek istediklerinde eve gelirlermiş ancak O'nu göremez, duvarlardan seslerini duyarlarmış. Sara, kendisini görmeye gelen çocuklara hep korku hikayeleri anlatırmış ve bu hikayeler gerçek olurmuş. Ve söylenene göre gece olunca bu eve gelen Sara'dan hikaye isterse, bu duyacağı son hikaye olurmuş. 




Bu efsaneyi bilen Stella, bunu arkadaşlarına anlatacak ve inanmayan tavırlarla hepsi evi gezmeye başlayacaklardır. Bu sırada bir dolabın arkasında saklanmış gizli bir kapı bulacaklardır. Diğer tarafta Chuck, odaları gezerken yaşlı bir kadın ve köpek görecek ve evden çıkmak isterken Stella ve Ramon, onları girdikleri odaya çağıracaklar ve Sara'nın yıllar önce ailesi tarafından bu odaya kapatıldığını öğrenecekler ve bu odadan çocuklara hikayeler anlattığını anlayacaklar ve ardından odadaki korku hikayeleri defterini bulacaklardır. 

Onlar içerideyken peşlerinden gelen Tommy, yanında Chuck'ın ablası ile birlikte odanın kapısını kilitleyecektir ancak Chuck'un ablası kapıyı açmak isteyince Tommy, O'nu da içeriye itecektir ve kapıyı kilitleyip evden ayrılacaktır. Bu sırada elindeki defteri okuyan Stella, Sara'ya seslenerek bana bir hikaye anlat diyecek ve evde uyuyan bir güç uyanacak ve kapalı olan kapıları açılacaktır. 

Dışarı çıkan arkadaşlar evlerine gidecek ve Ramon, o gece Stella'nın evinde kalacaktır. Ve yanında Sara'nın defterini getirmiş olan Stella, içerisindeki Harold isimli hikayeyi okuyacak ve yazıların kan ile yazıldığını fark edecektir. Harold'ın hikayesi o gece onların peşine düşen Tommy'den bahsetmektedir ve o sırada çiftlik evlerine giden Tommy, mısır tarlalarındaki korkuluğa Harold ismini vermiştir ve hikayede yazıldığı gibi ve aynı zamanlama ile Tommy, canlanan Harold tarafından öldürülecektir ve sonrasında kendisi de bir korkuluk halini alacaktır. Ve bu olay üzerine Tommy'i kimse bulamayacaktır. Ancak Stella, bu olayın okuduğu hikaye ile ilgili olduğunu anlayacak ve defteri tekrar eve bırakacaktır. Ama o gece Stella'nın evine gelen Ramon, odasında defteri bulacak ve Stella, defterin kendi odasına nasıl geldiğini anlamaya çalışırken birden boş sayfalarda kendi kendine hikaye yazılmaya başlayacak ve şimdi de Auggie ile ilgili olan hikaye yazılacaktır. Ayak baş parmağını kaybetmiş olan bir yaşlı hayalet, O'nu alan kişinin Auggie olduğunu düşünerek evde yalnızken evine gelmiştir ve O'nu öldürmeye çalışmaktadır. Bu hikayeyi okuyan Stella ve Ramon, Auggie'ye yardım etmeye çalışacak ancak evdeki hayalet O'nu yatağının altında saklanırken karanlıklar içine çekerek götürecektir ve bir daha O'ndan haber alınamayacaktır. Bunun üzerine bütün arkadaşlar bir araya gelecek ve olanları Chuck ve Ruth'a da anlatacaklar ancak Ruth, onlara inanmayacak ve yanlarından ayrılacaktır. 




Diğerleri ise defteri yok etmenin yollarını arayacak, yakmak isteyecekler ancak defter yanmayacak ve yok edilemeyecektir. Bunun üzerine Sara hakkında bilgi toplayarak ölümlere çözüm bulmaya çalışacaklar ve Sara'nın ailesinin geçmişini incelediklerinde, bütün ailesinin birden bire ortadan kaybolduğunu ve aile bireylerinin isimleri adına yazılmış defterdeki hikayeleri göreceklerdir. 

Bu sırada defter yine hikaye yazmaya ve bu sefer Ruth'u anlatmaya başlayacaktır. Hikayeyi görünce hemen Ruth'un yanına gidecekler ve okulun tuvaletinde yanağındaki sivilcenin içinden örümcekler çıkarken bulacaklar ve hayatını kurtaracaklardır. Bu sırada Stella, tuvaletteki karanlık gücü görecektir. Bunun üzerine sıranın kendilerine geldiğini düşünecekler ve defteri Sara'ya veren kadın Lulu ismindeki yaşlı kadına ulaşacaklar ve Lulu, onlara defteri evden almamaları gerektiğini söyleyecektir ve Sara'nın zamanında hastanede ki doktorlara kendisi ile ilgili her şeyi anlattığını öğreneceklerdir. 

Ve ilgili olan hastaneye gidecekler ve gizlice içeri girerek çok eski kayıtlara bakacaklardır. Kayıtlarda Sara'nın abisinin O'nunla ilgilenen doktor olduğunu ve O'na işkenceler yaptığını öğrenecekler, O'nu bu hale ailesinin soktuğunu anlayacaklar ve çok eski bir ses kaydı bularak Sara'nın konuşmalarını dinleyeceklerdir. Bu sırada bir hikaye daha yazılmaya başlayacaktır ve buda dışarıda hastane görevlilerinden kaçan Chuck ile ilgili olacaktır. Ve Chuck, hastanenin koridorlarında çok yaşlı ve ürkütücü bir yaratık tarafından köşeye sıkıştırılıp kendisi ile bütünleştirilerek yok edilecektir. Bu olay üzerine Ramon ve Stella, polisler tarafından alıkonulacak ve polis merkezine götürülecektir ve gerçekleri anlattıklarında onlara inanmayacaklar ve Ramon, asker kaçağı olduğu için nezarete atılacaktır, Stella'da O'nunla kalmak isteyecek ve Şef Turner, bu sırada defteri okumaya başladığında Ramon ile ilgili hikaye yazılmaya başlayacak ve pencereden parçalanmış insan cesetleri polis merkezinin içerisine atılacak ve bu parçalar bir araya gelip Turner'ı öldürecektir. 







Ve aynı yaratık Ramon ve Stella'yı da öldürmek üzere iken kaçmayı başaracaklar ve yaratık Ramon'un peşinde iken Stella'da defteri alarak Sara'nın evinde giderek çözüm bulmaya çalışacaktır. Eve giden Stella, evin içinde birden kendisini Sara'nın hayatını yaşarken bulacak, Sara'nın ailesinin O'na nasıl davrandığını görecek ve yüz yıl geçmişe gidilmiş olan zamanla ailesi Stella'yı Sara olarak görüp zorla odasına kapatacaklardır. 

Bu sırada peşindeki yaratıktan kaçmaya çalışan Ramon'da eve gelmiştir ve Stella'yı aramaktadır. Stella, kapalı kaldığı odada Sara'nın yaşlanmış hayaleti ile karşılaşacak ve O'na masum olduğunu ve bütün suçun ailesinde olduğunu anlatıp, bu sefer O'nun hikaye dinleme vakti geldiğini söyleyecek ve O'nun hikayesini Sara'nın defterine, Sara'dan aldığı ve kan ile yazan kalemi kullanarak yazmaya başlayacaktır ve Sara'nın hikayesini yazınca Sara'nın hayaleti huzura kavuşacak ve Ramon'un peşindeki yaratıkta yok olacaktır. 

Bu olaylar ardından her şey düzelecek ve Stella, Sara'nın gerçek hikayesini sonrasında yazmayı bitirecektir. Ailesinin yaşattığı kötülükleri açıklayarak gerçekleri ortaya çıkaracak ve bu kötü hikayelerin gerçekleşmesi gücü sona erecektir. Sonrasında Ramon askere gidecek ve Stella ile Ruth, kaybolan arkadaşlarını Sara'nın defterini kullanarak yeniden ortaya çıkarmak ile uğraşacaklar ve film böylelikle son bulacaktır.

Kötü bir gücün etkisi altında kalmış bir kızın yazdığı hikayelerin gerçek olması sonrasında yaşananların konu edildiği, gizem ve korku filmidir.