Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Ocak 2021 Perşembe

Sinema: 47 Metre Derinde: Kafes - 47 Meters Down: Uncaged - Eğlenmek İçin Girdikleri Yer Altı Su Mağarasında Köpek Balıklarının Saldırısına Uğrayan Gençlerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

47 Metre Derinde: Kafes - 47 Meters Down: Uncaged

Oyuncular; Sophie Nélisse, Corinne Foxx, Brianne Tju
Yönetmen; Johannes Roberts
Tür; Macera, Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Film, eğlenmek amaçlı girdikleri su altı mağarasında kendilerine saldıran köpek balıkları karşısında yaşam mücadelesi veren gençlerin aksiyon ve gerilim dolu hikayelerini konu almaktadır.

Özeti; Mia ve Sasha, anne ve babaları sonradan evlenmiş iki üvey kardeştirler ve Mia, okuldaki arkadaşları tarafından dışlanmaktadır. Sasha ise Mia ile zaman geçirmekten pek hoşlanmamaktadır ve babalarının onlar için birlikte zaman geçirmeleri amacıyla ayarladığı köpek balığı turuna gitmeyecekler, Sasha'nın arkadaşları başka bir program yapınca, Mia ve Sasha'yı alacak ve kimsenin görmediği ıssız manzarası olan yerlerde macera yaşamaya gideceklerdir. Ve sonrasında ormanlığın içinde oldukça güzel manzarası olan ve her yeri kapalı olan bir göl şeklindeki içi su dolu mağaraya ulaşacaklar ve keyifli zamanlar geçireceklerdir. Ve burası arkeoloji araştırması yapanların inceledikleri bir mağaradır, içerisinde mayalardan kalma mezarlar vardır ve hepsi su altında kalmıştır. 





Ve bulundukları yerde araştırma ekibinin dalgıç malzemeleri vardır ve 4 arkadaş, suyun altındaki mağaraları merak edecekler ve dalgıç elbiselerini giyerek mağaralarda birer tur atmayı isteyeceklerdir. Tek sorun paletlerinin olmamasıdır ve burası Mia'nın babasının inceleme alanıdır. 

Mia'nın istememesine rağmen Nicole, Alexa, Sasha ve Mia, dalgıç elbiseleri ve tüpleri ile dalış yapacaklar ve dar tünellerden geçtikten sonra mayalara ait olan ve içerisinde heykellerin bulunduğu otantik bir alana gireceklerdir. Burada belirli bir süre dolaşan arkadaşlar, içerideki ışık sistemini açacaklar ve ardından gözleri olmayan ve diğer duyuları evrimleşmiş bir tetra balığı göreceklerdir. 

İçlerinden Nicole, bu balığı sevmek isteyince balık saldıracak ve bunun sonucunda yapılara çarpan Nicole, onların yıkılmasına neden olacak ve odanın içindeki kum havaya kalkacak ve her yer toz duman haline dönüşecektir. Bu olayla birbirlerini kaybeden arkadaşlar, olay yerine araştırma ekibinden Ben isimli gencin gelmesi ile sevinecekler ancak bu sevinç kısa sürecek ve kısa bir süre sonra Ben, onları dışarı çıkarmaya çalışırken dev bir köpek balığı tarafından alıp götürülecektir. Bu saldırıyı gören kızlar, panikle mağaradan çıkmaya çalışacaklar ve geldikleri tünele girdiklerinde peşlerinden gelen köpek balığı, tünele sığmayınca girmeye çalışacak ve bu yüzden tünelin çökmesine neden olacak ve kızlar tünelden çıkamadan önlerine kayalar düşecektir ve tünelin çıkışını kapatacaktır. Bunun üzerine çare düşünen arkadaşlar, Ben'in gelirken yanında çıkışı gösteren bir ip olduğunu hatırlayacaklar ve kör olan köpek balığına fark ettirmeden bu ipi bulmaya çalışacaklardır ve hepsinin yüzde 40 oksijen seviyesi kalmıştır. 





Ve ipi bulan arkadaşlar, peş peşe ipi takip edecekler, labirent şeklindeki tünel ve odalardan geçecekler, mayaların mezarlıklarını bulacaklar ve sonunda ipin kopmuş olduğunu göreceklerdir. Ne yapacaklarını şaşıran arkadaşlar, Mia'nın babasının da burada olduğunu düşünerek ilerlemeye devam edecekler ve bir çıkmaz yola geldiklerinde, dev köpek balığı ortaya çıkacak ve onun kör olmasından dolayı 4 arkadaş, ses çıkarmadan köpek balığının çevresinde bekleyerek gerilim dolu anlar yaşayacaklardır. 

Ardından bir fırsat bularak yerlerinden ayrılacaklar ve dar bir tünele girerek köpek balığından kurtulacaklardır ve çok küçük bir hava cebi bularak burada dinleneceklerdir. Bu sırada bir müzik sesi duyacaklar ve Mia, müzik sesini takip edince Carl isimli babası ile çalışan gencin suyun altında müzik dinleyerek çalıştığı alana gelecek ancak köpek balığı burada da Carl'a saldıracak ve ölümüne neden olacaktır. 

Mia ise bu alana gelince babasını bulacak ve birlikte diğer arkadaşlarına ulaşacaklar, hep birlikte köpek balığını atlatarak çıkış yolunu bulacaklar ve dikey mağara şeklindeki çıkışa ulaşacaklardır. Burada yukarıya çıkmaları için bir ip vardır ve her seferinde bir kişiyi taşımaktadır. Sıra ile çıkmaya başlayacaklar ancak bu sırada köpek balığı bulundukları alana gelecek, birken sayısı iki olacak ve yüzdükleri yerin altında hepsine saldırmaya başlayacaklardır. Bu sırada iple çıkmaya çalışan Alexa'ın ipine atlayan Nicole, ipin kopmasına neden olacak ve birlikte suya düşeceklerdir. Tam çıkmak üzere iken suya düşen Nicole'i suyun içinde köpek balıkları yakalayacak ve öldüreceklerdir. Sonrasında 3 arkadaş ve Grant, birlikte yukarı çıkmanın yolunu bulamayacak ve geri dönmeyi düşündüklerinde, köpek balıkları geri gelerek bu seferde Grant'i yakalayarak öldüreceklerdir. Bunun üzerine geri dönmeye karar veren 3 arkadaş, yine köpek balıklarının saldırısına uğrayacak ve ellerindeki su altı yardım alarmının sesi yüzünden onlardan uzaklaşan köpek balıkları sayesinde kendilerini kurtaracaklar ve suyun altında çok şiddetli olan bir akıntının bulunduğu alana geldiklerinde Sasha, bu akıntıya kapılacak ve kaybolacaktır. 







Geriye Mia ve Alexa kalacak ve ikisi de akıntının karşısındaki tünele girmeye çalışacaklar, aksiyon ve gerilim dolu bir mücadele sonunda çıkışın olduğunu düşündükleri tünele ulaşacaklardır. Ancak bu tünele geldiklerinde içinden yine köpek balığı çıkacak ve Alexa'yı yakalayacaktır ve oksijen tüpünden yakalanmış olan Alexa, tüpünü çıkarıp kaçmayı başaracak ancak bu seferde havasızlıktan ölecektir. 

Mia ise bu sırada akıntıya kapılacak ve ilerleyince aslında Sasha'nın ölmediği anlaşılacak ve Sasha, akıntıdaki Mia'yı tutarak kendi bulunduğu sakin alana çekecektir. Burada biraz düşündükten sonra bir tünel daha gören Mia ve Sasha, akıntıya kapılmadan bu tünele girecekler ve içeride yine köpek balıkları ile karşılaşacaklar ancak bu sırada dar bir geçit bulacaklar ve yukarıdan gelen güneş ışığını görünce, buradan çıkılabileceğini düşüneceklerdir ve peşlerindeki köpek balığından son anda kurtulup oldukça dar olan bu kayalıkların arasından sürünerek ilerleyeceklerdir. 

Çıkmalarına çok az mesafe kala, tüpleri yüzünden aralıktan geçemeyince tüplerini çıkaracaklar ve sonunda denize çıkmayı başaracaklardır. Ancak çıktıkları yerde köpek balıklarını görmek için gelen tekne gezi turu vardır ve onlara yem attıkları yerdir burası ve biranda çevresi kanlar içinde olan Mia ve Sasha, tekneye ulaşmaya çalışacaklar ve bir sürü köpek balığı arasında kalacaklardır. Bu sırada teknedekiler onları görecek, yardım etmeye çalışacak ancak köpek balıkları önce Sasha'yı yakalayacak, O'nu bu zorumdan Mia, su altı fişeğini kullanarak kurtaracak, sonrasında kendisi yakalanacak ve Mia'da babasının verdiği köpek balığı dişini köpek balığının gözüne saplayarak kurtulacaktır. Ve sonrasında tekneye çıkarak ikisi de kurtulacaklardır. Böylelikle film son bulacaktır. 

Eğlenmek amaçlı girdikleri su altı mağarasında kör ve diğer duyuları evrilmiş olan köpek balıkları karşısında yaşam mücadelesi veren insanların yaşadığı olayları izleyeceğiniz, aksiyon, macera, gerilim ve korku filmidir.