Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Ocak 2021 Pazartesi

Sinema: Aşk Sana Benzer - Sonu Mutlu Bitmeyen Tutkulu Bir Aşkın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Aşk Sana Benzer

Oyuncular; Fahriye Evcen Özçivit, Burak Özçivit, Selim Bayraktar
Yönetmen; A. Taner Elhan
Tür; Romantik, Dram

Konusu; Film, bir tatil kasabasında tanışan ve tutkulu bir aşk yaşayan Deniz ve Ali'nin hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Bir tatil kasabasında balıkçı restoranı işleten Ali, o sıralarda aynı kasabada çalışmaya gelmiş olan ve dondurmacı Nebahat ablanın yanında işe başlayan Deniz ile karşılaşacak ve ilk görüşte aşk olayını yaşayacaklardır. Birlikte karpuz alma rastlantısı yaşadıkları sırada birbirlerini tanımaya başlayacaklar ve artık görüşmeye, Nebahat ablayı da tanıyan Ali, Deniz ile çok daha ilgili olmaya başlayacaktır. O sıralarda Ali'nin yakın bir arkadaşı evlenecek ve düğünlerine Deniz'de katılınca, Ali ile aralarında çok daha yakınlaşmalar olmaya başlayacak, birlikte dans etmeleri söz konusu iken patlayan silahlar yüzünden Deniz, geçmişteki kötü anılarını hatırlayacak ve kaldığı otelci ile de sorunları olunca, kasabadan gitmeye karar verecektir. Deniz, sorunlarından kaçarak bu kasabaya gelmiştir ancak hatıralar peşini bırakmamaktadır. 




Ancak Ali, Deniz'i gitmek üzere olduğu sırada görecek ve otelcinin Deniz'in üzerine yürümesi konusunda Deniz'e destek olacak ve O'nu alıp, Deniz'in çok beğendiği ve kiralık olan bir eve yerleştirecektir. İstemese de kalmak zorunda olan Deniz, artık burada yaşayacaktır ve Ali, O'na yardımcı olacaktır. 

Ve evin içini düzenleyen ve yaşanacak bir yer haline getiren Deniz, kendisine Ali'nin yardım etmesi sırasında O'nun bu evi tanıdığını anlayacak ve sorguladığında Ali, bu evin kendisinin olduğunu itiraf edecektir. Geçmişten kalan olumsuz anıları barındırdığı için bu evi kiralamak istemektedir. Annesi öldükten sonra Ali'nin babası tekne ile denize açılmıştır ve bir daha geri dönmemiştir. Manzarası ve doğal ortamı oldukça güzel olan bu evi, bu yüzden kiralamak istemiştir ancak Deniz gelince artık bu evde Deniz'in yaşamasına karar vermiştir.

Birlikte çok güzel zamanlar geçirmeye başlayacaklar ve Deniz'de kendi hikayesini anlatacaktır. Annesinin ölümünden sonra babası da kalp krizi geçirerek ölünce kendisini yollara vermiştir ve plan yapmadan sürekli dolaşmış, sonunda bu kasabaya gelmiştir. Her geçen gün birbirleri ile daha da yakın olan çift, iyiden iyiye birbirlerine aşık olmaya başlamışlardır ancak henüz adı konmamıştır. Sonrasında artık birbirlerine olan aşklarını itiraf edecekler ve oldukça mutlu zamanlar geçirmeye başlayacaklardır. Ancak Ali'nin Yusuf isimli dostu ile bir sohbetleri sırasında Deniz, babasının bu sefer trafik kazasında öldüğünü söyleyince ve sonradan toparlamaya çalışarak kalp krizinden öldüğünü belirtince Ali, şüphelenmeye başlayacaktır. Ancak yine de bu duyduklarını önemsemeyen Ali, karar verecek ve Deniz'e evlenme teklif edecek, O'nunla bir ömür boyu birlikte olmayı isteyecek ama Deniz, geçmişten gelen sorunları nedeniyle bu teklifi kabul etmeyecektir ve nedenini de Ali'ye açıklamayacaktır. 




Bu üzücü olay sonrasında Ali ve Deniz ayrı düşecekler, ikisinin de gözlerinden yaşlar dinmeyecek ve dostları olan Yusuf, Deniz tam kasabadan ayrılmak üzere iken Ali'ye haber verecek ve kasabadan gitmesine engel olmasını isteyecektir. 

Bunu duyan Ali, otobüsle giden Deniz'in yolunu kesecek ve O'nu otobüsten indirerek kalması için ikna edecek ve sonrasında teknelerin üzerinde çok mutlu bir düğünle evleneceklerdir. Ancak bu mutluluklarına Deniz'in geçmişindeki sorunlarının kaynağı olan Aykut, gölge düşürecektir. Hiç beklemediği bir zamanda Aykut isimli, babasını öldürmüş olan ve Deniz konusunda takıntılı adamı gören Deniz, O'nun Ali ile tanıştığına şahit olacak ve o gece evlerinin önündeki tekne alev alacaktır. Aykut, Ali duymadan Deniz'e gizlice yeniden birlikte olmak adına sözler söylemiştir ve Deniz ne yapacağını şaşırmıştır. 

Ertesi gün yine Deniz ile Ali'nin karşısına çıkacak, Deniz'i yine tehdit edecek ve Deniz'de Ali'nin zarar görmemesi için kendince bir yol bularak Ali'yi terk etmeyi düşünecektir. Ancak Deniz'in garip tavırlarından şüphelenen ve Aykut'un yazdığı notları bulan Ali, olanları anlayacak ve Aykut'un yatına giderek yaptıklarının hesabını soracaktır. Burada Deniz'in gerçek isminin Defne olduğunu öğrenecek ve Aykut'un Deniz'e takıntılı biri olduğunu anlayacaktır. Aynı zamanda Deniz, zamanında Aykut'u yaralamıştır ve bu yüzden sağ elini kullanamamaktadır. Yatın üzerindeki ateşli bir tartışma sonrasında birbirlerine silahlarını doğrultacaklar ve Aykut'u öldüren ve yaralanan Ali, Deniz'in kendini öldüreceği yere gidecek ve burada ayağına ağırlık bağlayarak intihar etmek üzere olan Deniz'i kurtarmak isterken, yaralı olan hali ile Ali, hayatını kaybedecektir. 




Aradan yıllar geçecek ve Deniz, Ali ile evlerinde yaşayacak ve çocuğunun ismini de Ali koyacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

Tanıştıktan sonra birbirlerine tutkulu bir şekilde aşık olan Deniz ve Ali'nin sonu mutlu bitmeyen aşk hikayesini izleyeceğiniz, Türk romantik dram filmidir.