Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Ocak 2021 Cuma

Sinema: Cesetler Evi - House of 1000 Corpses - Psikopat Bir Aile ile Tanışan 4 Arkadaşın Yaşadığı Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Cesetler Evi - House of 1000 Corpses

Oyuncular; Sid Haig, Karen Black, Bill Moseley
Yönetmen; Rob Zombie
Tür; Gerilim, Korku

Konusu; Film, Kaptan Spauldings'in Canavarlar ve Deliler Müzesi ismindeki bir müzeye giden 4 arkadaşın, sonrasında bu müzede gördükleri psikopatlar ve şeytani varlıklarla karşılaşmalarına kadar giden gerilim dolu hikayelerini konu almaktadır.

Özeti; 30 Ocak 1977 yılında Kaptan Spauldings'in Canavarlar ve Deliler Müzesi ismindeki bir müzeye gelen soyguncular, buranın sahibi olan palyaço kılığındaki Kaptan Spauldings'i soymaya çalışacaklar ancak Kaptan Spauldings ve yanında çalışan, soyguncuları öldüreceklerdir. Ve aynı gece Bill ve Jerry isimli iki arkadaş, kız arkadaşları ile birlikte araba ile yolculuk yapmaktadırlar ve yol üzerinde Kaptan Spauldings'in Canavarlar ve Deliler Müzesi'ne rastlayacaklar ve içeri girip Kaptan Spauldings ile tanışıp müzesine gireceklerdir ve tarihten örneklerle yamyamlar ve psikopatların olduğu bir görsel anlatım içinde tur atacaklar ve sonra çıkacaklardır. 




Bunun üzerine yola devam arkadaşlar, bir efsane olarak bahsedilen doktor Şeytan'ın bulunduğu yere gitmek isteyecekler, bunun için Kaptan Spauldings'den adres alacaklar ve giderken yolda yağmur yağdığı için otostop çeken bir kızı arabalarına alacaklardır. 

Arabalarına binen kız, yakın zamanlarda kaçırılmış olan 3 genç kızı kaçırmış bir psikopatın kardeşidir ve Bill ve arkadaşlarının arabasına binince, yol üzerinde tekerlerini uzaktan silahla patlatacaklar ve araba yolda kalınca arabaya aldıkları kızla O'nun evine giden Bill, diğer arkadaşlarını arabada bırakacak ve gizemli ve ürkütücü tavırları olan bu kızın evine girecektir. 

Eve girdikten sonra dışarıda arabada mahsur kalan arkadaşlarını da getiren aile üyeleri, hep birlikte evde tanışmaya başlayacaklardır. Burası kırsal bir kesimde ve ıssız bir alanda olan müstakil bir evdir ve o gecede cadılar bayramı arifesidir. Evin diğer odalarında kaçırılmış kızlara işkence eden ailenin abisi Otis ve içeride yeni gelen arkadaşlar vardır. Bill ve arkadaşları evde anneleri, kız kardeşleri ve dev boydaki Minik lakaplı yüzü sarılı adamla tanışacaklardır. Ailenin bütün üyeleri birbirinden gariptir ve 4 arkadaş, bu durumdan git gide ürkmeye başlayacaklardır. Birlikte ürkütücü bir yemek yedikten sonra yine aynı ürkütücülük içinde olan cadılar bayramı gösterisini izleyecekler ve bu sırada arabalarının tamir edildiğini söyleyen ailenin diğer üyesi, onlara arabasını verecektir ve hemen arabalarına binerek gitmeye çalışan arkadaşlar, evin bahçesinden çıkarken kapının kapalı olduğunu görünce duracaklar ve Otis isimli ailenin abisi olan psikopat, önlerine çıkarak Bill ve Jerry'i darp ederek yaralayacaktır. 




Ve arabanın içinde olan Denise ve Mary'i de çıkarıp hepsini eve götüreceklerdir. Ve Bill'e işkence ederek parçalayacak ve balık adam kılığına sokacaklardır. Bu yolculuk sırasında Denise, babasını aramıştır ve Kaptan Spauldings'in canavarlar ve deliler müzesinde olduklarını söylemiştir ve kızına ulaşamayan baba, polislere haber verecek ve polisler, Kaptan Spauldings'in müzesine giderek O'ndan kızlar hakkında bilgi alacaktır. 

Denise'i ise Minik lakaplı dev psikopat evde yatağa bağlamıştır ve sonrasında bir kafesin içine atarak işkence çektirmeye başlayacaklardır. Diğer tarafta Bebek lakaplı psikopat kızda Jerry'e işkence etmektedir ve Mary'de aynı durumdadır. Bu aile tamamen aklını yitirmiş sadist ve psikopat bir ailedir ve insanları kaçırarak kendi sapkın arzularını tatmin etmektedirler. 

Ev tam bir korku evi gibidir ve her yer ürkütücü objelerle doludur. Ve Denise'in babası ile birlikte bu eve gelen polisler, burada inceleme yaptıkları sırada kulübeye kapatılmış ve işkence görmüş kızlar görecekler ancak aile üyeleri iki polisi ve Denise'in babasını da öldüreceklerdir. Ve Denise'in babasının yüzünün derisini çıkaran Otis, bunu maske olarak kullanıp Denise'e gösterecek, ardından Jerry, Mary ve Denise'i gece olunca açık bir araziye götüren aile üyeleri, onları tabutlara yerleştirmeye çalışacaklardır. Bu sırada Mary, kaçmayı başaracak ancak Bebek isimli psikopat kız, peşine takılarak O'nu mezarlıklar içinde yakalayacak ve öldürecektir. Diğer tarafta Jerry ve Denise'i tabuta koyarak yerin altına iple indirecekler ve çamurların içinden çıkan yaratıklar, tabutu parçalayarak Jerry'i alacaklardır ve Denise, kaçmak isterken kendisini içerisinde şeytani yaratıkların yaşadığı yer altı mağarasında bulacaktır. Burası doktor Şeytan'ın bulunduğu yerdir ve duydukları o efsane gerçektir. İçeride birbirinden ürkütücü yaratıklar vardır ve doktor Şeytan, kendisini merak eden Jerry'i işkence ederek öldürmüştür. 




Burada Kaptan Spauldings'in müzesinde bir gösteri olarak izledikleri yaratıkların gerçekleri bulunmaktadır ve şimdi Denise'i yakalamaya çalışmaktadırlar. 

Bir labirent şeklindeki yer altı mağaralarında kaçmaya çalışan Denise, diğer yaratıkla mücadele ederken yıkılan kayaların altında kalmasını sağlayacak, yukarıda ise psikopat aile öldürdüğü Mary'in cesedini yakarak kendilerince sapkın ayinlerini düzenleyeceklerdir. 

Bu sırada bir baygınlık geçirdikten sonra kendisine gelen Denise, yukarı çıkmanın yolunu bulacak ve yaralar içinde ana yolu bulunca araba ile gelen Kaptan Spauldings'e denk gelecek ve arabasına binerek bir doktora görünmesi gerektiğini söyleyecektir. Ve O'nu doktora götüreceğini söyleyen Kaptan Spauldings'in arabasının arka koltuğundan psikopat Otis çıkacak ve Denise'i, doktor Şeytan'a götürecektir ve acılar içinde Denise, hayatını kaybedecektir. Böylelikle film son bulacaktır.

Araba ile seyahat eden 4 arkadaşın akıl almaz içerikleri olan bir müzeye girmesi sonrasında psikopatlar ve şeytani varlıklarla yaşadıkları gerilim dolu olayların sahnelendiği, kan ve vahşet görüntüleri ile dolu, gerilim ve korku filmidir.