Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Ocak 2021 Pazartesi

Sinema: Özgür Ruh - Spirit: Stallion of the Cimarron - Özgürlüğü İçin Mücadele Eden Spirit İsimli Bir Atın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Özgür Ruh - Spirit: Stallion of the Cimarron

Oyuncular; Matt Damon, James Cromwell, Daniel Studi
Yönetmen;  Kelly Asbury, Lorna Cook
Tür; Animasyon, Macera, Dram

Konusu; Film, özgür olarak doğan ve yaşayan Spirit isimli bir aygırın, özgürlüğünü koruması adına verdiği mücadeleyi ve yaşadığı maceraları konu almaktadır.

Özeti; Vahşi doğanın içinde bir at sürüsünde dünyaya gelen Spirit, ailesi ve sürü ile birlikte oldukça neşeli ve mutlu bir çocukluk geçirecek, doğanın ve özgürlüğün tadını çıkararak büyüyecek ve sonunda kendisi de oldukça güçlü bir aygır olarak sürüsünü yönetmeye başlayacaktır. Yönetim konusunda oldukça başarılı olan Spirit, bir gece kendi bölgelerinde bir ışık görecek ve bu ışığın ne olduğunu kontrol etmeye gittiğinde, insanların kamp yaptığı bir alan ile karşılaşacaktır. Burada bağlı bir şekilde duran atları görecek, bu atlar O'na kaçması gerektiğini söyleyecek ancak Spirit, kaçmayıp insanları tanımak isteyecektir. Ve bu sırada uyku halinde olan insanlar uyanacak, Spirit'i görünce çok etkilenecekler ve O'nu yakalamaya çalışacaklardır. 




İnsanları kendisine saldırdığını gören Spirit, kaçmaya başlayacak, aksiyon dolu bir kovalamaca ile onları atlatacak ve sürüsünü uyararak kaçmalarını söyleyecek ancak peşinden gelen insanlar, sonunda Spirit'i yakalamayı başaracaklar ve halatlara bağlayarak götüreceklerdir. 

Götürdükleri yer ise bir askeri kamptır ve burada yelesini kesecekler, nal yapıp O'nu askeriyenin malı olarak eğitmeye çalışacaklardır. Ancak Spirit, buna izin vermeyecek, kimsenin üzerine binmesine müsaade etmeyecek, hırçın davranışları ile bütün askerleri bezdirecek ve çavuşları, Spirit'in bir direğe bağlanarak üç gün boyunca aç ve susuz bırakılmasını isteyecektir. 

Bu sırada askeri kampa bir yerli getiren askerler, O'nuda Spirit gibi bağlayacaklar ve sonraki günlerde çavuş, Spirit'i ehlileştirmeye çalışırken yine başarılı olmayacak ve Spirit'i öldürmek üzereyken bağlı olan Küçük Dere isimli yerli iplerinden kurtulup Spirit'i de kurtararak askeri kamptan kaçmayı başaracaktır ve birlikte kaçtıktan sonra Spirit, şimdide yerliler tarafından bağlanarak götürülecektir. Ancak burada Yağmur isimli bir kısrak vardır ve yerliler diğer askerler gibi atlara kötü davranmayıp oldukça iyi davranmaktadırlar. Yine de ilk başlarda Spirit, yerlilere de sıcak davranmayacak, üzerine binilmesine izin vermeyecek ve sürüsüne gitmek isteyecek ancak Yağmur isimli kısrak yüzünden burada kalmayı kabul edecektir. Yağmur ile uzun bir süre birbirlerine bağlı olarak yaşayan Spirit, artık O'ndan hoşlanmaya başlayacak ve bir ikilem içinde kalarak eskisi kadar sürüsüne geri dönmek istemeyecektir. Burada yerlilerin hayatına alışmaya ve bu hayatı sevmeye başlayacaktır. 




Sonrasında Küçük Dere, Spirit'i özgür bırakacak ancak Spirit, Yağmur yüzünden sürüsüne geri dönemeyecek, tam Yağmur'u bu konuda ikna etmeye çalışırken yerlilerin kampına askeri birlikler saldıracak ve Yağmur, çıkan kargaşada nehrin sularına kapılarak uzaklaşmaya başlayınca, Spirit'de O'nun peşinden gidecek ve şelaleden aşağı düşerek yara alan Yağmur'un yanında bekleyecektir. 

Aradan belirli bir zaman geçtikten sonra onları orada gören askerler gelecek ve yine Spirit'i yakalayacaklardır. Ve Yağmur'u öleceklerini düşündükleri için bırakan askerler, Spirit'i alarak bir trene yerleştirecekler ve bölgeden uzaklara götüreceklerdir. 

Ancak Spirit, bu kargaşa sırasında Küçük Dere'nin hayatını kurtarmıştır ve askerler gidince Yağmur'un yanına gelen Küçük Dere, Spirit'in götürüldüğünü görmüştür. Küçük Dere, Spirit'i aramaya gidecek ancak Spirit, trenden indirildikten sonra bir tren yolu çalışması için yük çeken atların arasına alınacak, bu tren yolunun kendi sürüsünün yaşadığı alana gittiğini fark eden Spirit, bütün atların özgür kalmasını sağlayarak, çektikleri trenin parçalanarak yok olmasına neden olacak ve yine tutsaklıktan kurtulmayı başaracaktır. Ancak bu sırada büyük bir yangın çıkacak ve Spirit, boynundaki zincir yüzünden bir ağaç parçasına takılı kalınca yanma tehlikesi geçirecek, O'nu bu zor durumdan olay yerine gelmiş olan Küçük Dere kurtaracaktır ve sonrasında birlikte uçurumdan nehre atlayarak hayatlarını kurtaracaklardır. Ancak yine de askerler peşlerini bırakmayacak, yüksek bir uçurum kenarına kadar Küçük Dere ve Spirit'i takip eden askerler, onların birlikte atlanarak geçilmesi çok zor bir uçurumdan atlamayı başardıklarını görünce artık pes edecekler ve onların peşinden gitmeyi bırakacaklardır. 






Bu mutlu olay üzerine Küçük Dere'nin kampına gidecekler ve Spirit, orada Yağmur'u görecektir ve mutlulukla birbirlerine kavuşacaklardır. 

Onların birbirlerine aşık olduğunu gören Küçük Dere ise Yağmur'un da Spirit ile doğada yaşamasını isteyecek ve ikisi ile de vedalaşarak onları özgür bırakacaktır ve Spirit ile Yağmur, hem hüzünlü ve hemde mutlulukla Küçük Dere'den ayrılacaklardır. 

Ve birlikte Spirit'in ailesinin olduğu sürüyü bulacaklar ve hep birlikte mutlu bir şekilde özgürce yaşamaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulacaktır.

Özgür bir ruh olan Spirit isimli bir atın yaşadığı maceraları izleyeceğiniz, duygu yüklü anları ile dramı hissedebileceğiniz dram, macera ve animasyon filmidir.