Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Ocak 2021 Pazartesi

Sinema: Tepenin Gözleri 2 - The Hills Have Eyes 2 - 16. Bölgede Genetiği Değişmiş Olan Yaratıklarla Mücadele Eden Askerlerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Tepenin Gözleri 2 - The Hills Have Eyes 2

Oyuncular; Daniella Alonso, Jacob Vargas, Michael Bailey Smith
Yönetmen; Martin Weisz
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Serinin ikincisi olan filmde, bu seferde askeri birlikler 16. bölgede arama kurtarma çalışmaları yaparken yaratıklarla karşı karşıya kalacaklardır ve aralarında aksiyon ve gerilim dolu anlar yaşanacaktır.

Özeti; Film, genetiği değişmiş olan yaratıkların bir kadını hamile bırakması ve doğum görüntüleri ile başlamaktadır. İlk filmde katledilen aileden sonra bölgede soruşturma yapan askeri birlikler, bölgeye elektronik takip cihazları yerleştirmişlerdir. Ve bu çalışmalar sırasında bir çok doktor ve araştırmacı ekip, asker bölgeye gelmiştir ve yine yaratıkların saldırısına uğramışlardır. Yaratıklar, hepsini cani bir şekilde teker teker öldürmüştür. Ve bu bölge 16. bölge olarak anılmaya başlanmıştır. Bu olaylar yaşanırken bir askeri kampta eğitim alan Amerikan askerleri, 16. bölgede araştırma yapan bilim insanlarına ekipman götürmek üzere görevlendirilecekler ve bir grup asker yaratıkların olduğu bu alana gelecektir.




Ve burada terk edilmiş şekilde bilim insanlarının ve askeri birliklerinin çadırlarını bulacaklar, kimselere ulaşamayacaklar ve kısa bir süre sonra telsizden yardım isteyen bir insanın sesini duyunca, arama kurtarma görevi olarak onları aramaya başlayacaklardır. 

Bu sırada kendisine ters konuşan asker Napoleon'u, çavuş, çadırların bulunduğu alandaki tuvaleti koruması için görevlendirecek ve diğerleri dağlardaki mağaralara doğru yol alacaklardır. Aynı zamanda Amber isimli kadın askerde O'nunla birlikte çadırların bulunduğu alanda bekleyecektir. Yol üzerinde Mickey, yer altı mağaralarının birine düşme tehlikesi yaşayınca yaralanacak ve kampa geri gönderilecektir. Bu sırada kampta tuvaletin içinden bilim ekibinden biri çıkacak ve her yerinde kesikler olan bilim adamı, onların burada olduğunu söyledikten sonra ölecektir. 

Bu olay üzerine panik yapan Amber ve Napoleon, ne yapacaklarını şaşıracaklar ve Amber, diğerlerinin peşinden gitmek isteyince tek başına dağlara doğru yol alacak ve bu sırada yaratıklardan birine yakalanacaktır ve Napoleon, Amber'ın yakalandığını görünce, O'na yardım etmeye çalışacaktır ve bu sırada geri dönüş yolunda olan Mickey, yaratığı silahla vuracak ancak ölmeyen yaratık, yer altı tünellerine girecek ve Mickey'in ayağını bir delikten yakalayarak vahşetler içinde bütün bedenini deliğe çekerek ölümüne neden olacaktır. Ekibin diğer geri kalanları ise dağların arasında doktorlardan birinin cesedini görecek ve tehlikenin farkına varacaklardır. Ancak kısa bir süre sonra asker kıyafeti giymiş olan yaratıklardan bazıları, askerlere saldırmaya başlayacak ve askerlerin arasından Spitter isimli asker, çavuşu yaratıklardan biri sanarak yanlışlıkla ateş edecektir ve ağır bir şekilde yaralayacaktır. 




Bu olay üzerine hepsi bir araya gelecek ve çavuşu kampa geri götürmeye çalışacaklardır. Ancak bir uçurum alanından yaralı olan çavuşu aşağı indirmeye çalışan Spitter'ın ipini kesen yaratıklar, ikisinin de ölümüne neden olacak ve yukarıda kalan askeri grup aşağı inmenin başka bir yolunu aramaya başlayacaklardır. 

Bu sırada kendilerinden önceki askeri grubun albayını yaralı bir şekilde görecekler ve albay, onlara yaratıklardan bahsedip, kadınları da çoğalmak için kaçırdıklarını söyleyerek kafasına kurşun sıkarak kendini öldürecektir. 

Bunun üzerine yaratıklara kadınları yem olarak kullanıp tuzak kuran askerler, içlerinden birini öldürmeyi başaracaklar ancak sonrasında kadın asker olan Missy'i başka bir yaratık kaçırmayı başaracaktır. Missy kaçırılırken takip eden askerler, O'nun bir mağaraya götürüldüğünü görecekler ve içeri girdiklerinde askerler arasından Stump, onlardan ayrılacak ve aşağı başka bir yoldan inerek yardım getireceğini söyleyecektir. Diğerleri mağaraya girmeye karar verecek ve Stump, dışarıda yaratıklar tarafından bulunarak canice öldürülecektir. Ve mağaranın içinde kalan 4 asker, içerideki tuzak alanlar yüzünden ikiye ayrılacaklar ve Delmar ile Crank, mağaranın bir kısmından ilerlerken Amber ve Napoleon'da başka bir yoldan ilerlemek zorunda kalacaklardır. Mağaralar çok karanlık ve belirsizlik içinde bir oluşum halindedir. Diğer tarafta Missy'i kaçıran yaratık, O'na tecavüz etmeye çalışırken baba olarak adlandırdıkları diğer yaratık gelecek ve kendisi tecavüz etmeye çalışacaktır. Sonrasında Amber ve Napoleon, yaratıklardan birini öldürmeyi başaracak ve mağaraların içinde saklanmaya çalışırken kendilerine yardım etmeye çalışan iyi bir yaratıkla karşılaşacaklardır. 





Ve Delmar ile Crank ile de bir araya gelerek yaratığı takip edip çıkış yolu arayacaklar, bu sırada parçalanmış insan bedenlerinin olduğu bir alana gelecekler ve gördüklerine inanamayacaklardır. Yaratıklar kaçırdıkları bütün insanları yiyecek olarak kullanmaktadırlar ve bedenlerinin parçaları buradadır. Yakın asker arkadaşlarını da görecekler ve bu sırada ağır bir yara aldığını fark eden Delmar, baygınlık geçirecektir. 

Bir çıkış bulduklarını düşündükleri sırada Crank, gitmeyi isterken Amber, Missy'i bulmadan gitmek istemeyecek ve mağaralara geri dönünce Napoleon'da peşinden gidecektir ve dışarı çıkmaya çalışan Crank, dinamitlerle dolu bir alandaki tuzağa takılınca çıkan patlamada Delmar ile birlikte hayatını kaybedecektir. 

Ve Miss'i aramaya gitmiş olan Amber ve Napoleon, O'nu baba denilen yaratığın yanında bulacaklar ve yaratığın dikkatini başka yöne çekerek, Missy'i kurtarmayı başaracaklar ancak sonrasında onları bulan dev yaratık, hepsine saldırmaya başlayacak, aralarında aksiyon ve gerilim dolu, vahşice bir mücadele yaşanacak ve sonunda yaratığı öldürüp, sadece üçü hayatta kalarak dışarı çıkmayı başaracaklardır. Ve askerlerin ölümü kayıp olarak ilan edilecek ve 16. bölgenin varlığı hala gizli olarak tutulmaya devam edecektir. Böylelikle film son bulacaktır.

Serinin ikincisi olan filmde şimdide askeri birlikler yaratıklarla mücadele etmek zorunda kalmışlardır ve kan ve vahşet görüntüleri ile dolu sahneleriyle aksiyon, gerilim ve korku filmidir.