Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

10 Ocak 2021 Pazar

Sinema: Tepenin Gözleri - The Hills Have Eyes - Genetiği Değişmiş ve Vahşi Bir Yaratığa Dönüşmüş Olan İnsanların Yaşattığı Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Tepenin Gözleri - The Hills Have Eyes

Oyuncular; Ted Levine, Kathleen Quinlan, Dan Byrd
Yönetmen; Alexandre Aja
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Film, nükleer denemeler yüzünden genetiği değişmiş ve vahşi bir yaratığa dönüşmüş olan insanların, ıssız bir çöl alanında arabaları ile mahsur kalan bir aileye saldırması ile gelişen gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; 1945 ile 1962 yılları arasında Birleşik Devletler 331 atmosferik nükleer deneme gerçekleştirmiştir ve bu deneler sonucunda ortaya çıkan radyoaktif serpintilerin genetik etkilerini reddetmektedirler...

New Mexico eyaletinde araştırma yapan bilim ekibi, bu sırada kendilerinden yardım isteyen yaralı bir insanla karşılaşacaklar ve akabinde kendilerine kazma ile saldıran vahşi ve insanımsı bir yaratık hepsini öldürerek arabasının arkasına bağlayıp götürecektir. Bu olay sonrasında tamamen kurak bir çöl alanı olan bölgede bir benzin istasyonu olan adam, bu yaratıklarla iş birliği içinde olmaktan artık vazgeçtiğini söyleyerek kendisine bırakılan ölen insanların eşyalarını kontrol edecek ve bu sırada benzin istasyonuna karavanları ile bir aile gelecektir. 




Bob, Ethel ve 3 çocukları ve bir damatları ve torunları ile seyahat etmektedirler ve benzin ihtiyaçları için durdukları bu istasyonda, işlerini tamamlayıp gitmek üzereler iken benzinci kendisindeki çalıntı eşyaların görüldüğünü düşünerek onları yaratıkların bulunduğu yoldan gitmeleri için teşvik edecek ve aile yola devam edecektir. 

Kestirme olduğu için girdikleri yolda gizlenmiş sivri demirler arabalarının tekerlerini patlatınca kaza yapacaklar ve ıssız çölün ortasında mahsur kalacaklardır. Araba tamamen hasar alınca ailenin babası Bob ve damat Doug, yürüyerek yardım getirmek için gitmeye karar verecekler ve ailenin geri kalanı karavanda bekleyecektir. 

Bob ve Doug, ayrı yönlerden yola çıktıktan sonra geri kalan aile üyeleri birlikte karavanın önünde masa kurup bekleyeceklerdir. Karavanın içindeki köpeklerinden birinin kaçması sonrasında evin oğlu olan Bobby, Güzel isimli köpeği aramak için dağlık alana gidecek ve burada köpeğin parçalandığını görecek, panik ile kaçmaya çalışırken ayağı kayacak ve düşüp baygınlık geçirecektir. Bu sırada yanına genetiği değişmiş olan insanımsı yaratıklar içinden küçük bir kız gelecek ve Bobby'in başında bekleyecektir. Diğer tarafta Doug, çölün ortasında geniş bir çukur alanında bir sürü terk edilmiş araba görecek, Bob ise benzinciye ulaştığında adamın yaptıkları için pişmanlık duyup kendisini öldürdüğüne şahit olacak ve bu sırada başka bir insanımsı yaratık, benzinciyi babası olarak görenlerden biri, Bob'a saldıracak ve yaralı halde alıp mağaralarına götürecektir. Diğer tarafta ise gece olunca Brenda, kardeşi Bobby'i aramaya çıkacak ve yaralı bir şekilde bulup karavana getirecektir. Ardından Doug'da geri gelecek ve birlikte karavanda bekleyeceklerdir. 




Saat ilerleyince herkes uyuyacak ancak Bobby, yaşadıklarının etkisi ile ve bunu kimseye de anlatmadığı için nöbet tutacak, nobet sırasında dışarıdan diğer köpeğinin sesi gelince onu kontrol etmeye giden Bobby, yaratıklardan birini görecek ve arabada uyuyan Doug ve Lynn'e haber verecek ve bu sırada iki birbirinden ürkütücü yaratık, karavanın içerisine girip Brenda'ya tecavüz etmeye çalışacak ve dışarıdakiler karavana gelmesin diye babaları olan Bob'ı bir ağaca bağlayan yaratıklar, O'nu patlayıcılarla yakmaya başlayacaklar ve ailenin diğer üyelerinin hepsi ağacın bulunduğu alana gidecek Brenda karavanda yaratıklarla yalnız kalacaktır. 

Ve bu sırada karavanın içinde Brenda'ya saldıracaklar, sonrasında bunu duyan Lynn, karavana dönecek ve Lynn'e de saldırmaya çalışan yaratıklar O'nu öldürecekler, ardından karavana gelen annelerini öldürüp bebeği de alıp kaçacaklardır. Diğer tarafta Bob, yanarak can vermiştir ve Bobby ile Doug'da karavana gelince yaşanan katliamı göreceklerdir ve o sırada can vermek üzere olan annelerini teselli edip, ne yapacaklarını düşüneceklerdir. Etraf tamamen nükleer denemeler yüzünden genetiği değişmiş ve insanımsı özellikleri olan ancak vahşi ve bedenleri ürkütücü görünen yaratıklarla doludur ve Canavar isimli kurt köpekleri bunlardan birini nöbet sırasında iken öldürmüştür. 

Ve öldürdüğü yaratığın telsizini getiren Canavar isimli köpeği gören Bobby ve Doug, sonrasında telsizden bebekleri Catherine'in sesini duyunca buna katlanamayacaklar ve Doug, Canavar'ı da alarak onların yerini bulmaya gidecektir. Dağlardan uzun bir yol katettikten sonra bir tünele girecek, içeride mezarlıklar görecek ve sonrasında ıssız bir çukur alanda bir kasabaya ulaşacaktır. Burası askeriyenin oluşturduğu nükleer deneme köyüdür. Brenda ve Bobby ise kendilerini korumak için önlemler alacak ve yardım bulmaya çalışacaklardır. Doug ise girdiği köyde Catherine'yi bulmuştur ve bir evin içinde yaratıkların yanındadır. O'nu almak için içeri girdiğinde Doug'da yakalanacak ve içerisi insan bedeni parçaları ile dolu dolaba kapatılacaktır. Sonrasında çıkmayı başaracak ve köyün içinde aksiyon ve gerilim dolu anlar yaşayarak bir çok yaratığı öldürmeyi başaracaktır. 




Bu sırada yaratıklar içinde olan Ruby isimli iyi ve küçük kız, Catherine'nin öldürüleceğini anlayınca O'nu alıp kaçıracak ve Ruby'i gören Doug'da peşinden gidecektir. Diğer tarafta Brenda ve Bobby ise kendilerine saldıran başka bir yaratığı karavana hapsederek patlama çıkarıp yakarak öldüreceklerdir. Doug ise bebeğinin peşinden giderken yine yaratıkların birinin saldırısına uğrayacak ve çok zor olsa da Ruby isimli yaratık olan küçük kızın kendisini feda etmesi sayesinde diğer yaratığı da öldürmeyi başaracak ve bebeğini de alarak, Canavar isimli köpekleri ile Bobby ile Brenda'nın yanına dönecektir. Son olarak başka bir yaratık tarafından izlenmelerinin anlaşılması ile film son bulacaktır.

Nükleer denemeler sonucunda genetiği değişmiş ve vahşi bir yaratığa dönüşmüş olan insanların yaşattığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız, oldukça fazla kan ve vahşet görüntülerinin olduğu aksiyon, gerilim ve korku filmidir.