Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Ocak 2021 Pazar

Sinema: Testere 4 - Saw 4 - Testere John'un Yerini Alan Dedektif Hoffman'ın Gizem ve Acımasızlık Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Testere 4 - Saw 4

Oyuncular; Tobin Bell, Scott Patterson, Louis Ferreira
Yönetmen; Darren Lynn Bousman
Tür; Suç, Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Serinin dördüncüsü olan filmde, testere John'un ölümünden sonra yerine dedektif Hoffman geçmiştir ve artık ölümcül ve acımasız tuzakları John'un yerine Hoffman düzenlemektedir.

Özeti; Film, testere John'un cesedini parçalayan doktorlarla başlamaktadır ve bedenini incelediklerinde, midesinden bir kaset çıkacaktır ve hastaneye gelen dedektif Hoffman, bu kaseti dinleyecektir ve kendisine ölmesinin bir şey değiştirmediğini ve oyunun henüz yeni başladığını söyleyen John'u dinleyecektir. Sonrasında bir odada ortasında bir çekme aletine zincirle bağlı şekilde ve birinin gözleri kapatılmış, diğerinin ağzı dikilmiş şekilde iki kişi uyanacaktır ve çekme aleti zincirleri çekmeye başlayınca iletişim kuramadan mücadele etmeye çalışan insanlar, birbirlerine saldıracaklar ve gözleri açık olan diğerinin ensesindeki anahtarı fark edecek ve alarak kendisine bağlı zinciri çıkaracak ve diğer kişiyi öldürecektir. Diğer tarafta polisler bundan önceki bölümde öldürülen dedektif Kerry'in cesedini tuzağın kurulduğu alanda bulacaklardır. 





Ve olay yerine ajan Perez ve Strahm gelecek, Hoffman ile tanışacaklar ve olayı inceleyeceklerdir. Ve ajan Strahm, John'ın eski eşi olan Jill Tuck'ı sorgulamaya başlamıştır ve oyunlarda kullandığı eşyaların bilgilerini almaktadır ancak Jill, John'ın cinayetleri ile hiç bir alakası olmadığını söyleyecektir. Ve dedektif Kerry'in yakın dostu olan polis memuru Daniel Rigg'de evinde eşi yokken testere tarafından alıkonulacak ve kendi evinde tuzaklar dolu bir oyun hazırlanacaktır. 

Ve herkesi kurtarmakla ilgili saplantıları olduğunu düşünen testere, aslında ölmemiş olan Eric Matthews ve dedektif Hoffman'ı kapalı bir alanda tutsak almıştır ve Eric, tavana asılmış şekilde beklerken, Hoffman bir sandalyeye bağlanmış şekildedir ve onların kurtuluşu Daniel'e bağlıdır. Bu görüntüleri izleyip kaydı dinleyen Daniel, evin içinde suçlu olduğu söylenen bir kadını sandalyeye bağlanmış bir şekilde görecek ve saçını çeken bir mekanizma ile çekildiğini fark edecektir. 

Testere, bu kadını kurtarmamasını istemektedir ancak Daniel, O'nu dinlemeyecek ve kadını kurtarmak isteyince zaman başlayacak, mekanizma çalışacak ve saçını çeken alet, acılar içindeki kadını öldürmek üzere iken Daniel, son anda O'nu kurtarmayı başaracaktır. Ancak psikolojisi bozulan kadın Daniel'e saldırmaya başlayacaktır. Ve anlaşılacak ki, testere kurtulduğu zaman Daniel'i öldürmesi için öncesinde Brenda isimli bu kadını da şartlandırmıştır. Testere, Amanda ile kavga ettiği sırada aslında ölmemiş olan Eric Matthews'i tutsak almıştır ve altı ay boyunca bir hücrede kapatmış ve şimdi bir oyun için hazırlamıştır. Daniel ise evde Brenda'yı kurtarırken ulaştığı adrese gidecek ve bir otel odasına girdiğinde, yine testereden kendisine bırakılmış kayıt ve otelin sahibi olan adamla ilgili bir oyun düzenleneceğini öğrenecektir. Ve bunun üzerine Ivan isimli bu adamı kendi odasına getirecek ve tutsak alacaktır.





Bu adam otel odasında kadınları tutsak alıp onlara tecavüz etmektedir ve bunu bir ekrandan Daniel'a izleten testere, O'nun Ivan'ı cezalandırılması için gereken şekilde yatağa bağlanması işini yapmasını isteyecek ve ekrandaki tecavüz sahnelerini izleyen Daniel, Ivan'ı yatağa bağlayacaktır ve oyunun başlaması için gereken düzeneği hazırlayacaktır ve kısa bir süre sonra Ivan, parçalanarak ölecektir. Bu sırada John'un eski eşi sorgulanırken, John ile bebeklerinin hamile iken nasıl kaza sonucu öldüğünü hatırlayacaktır. 

Çalıştığı klinikte kendisini gece olunca içeri girmek isteyen Cecil Adams isimli bir adam, karnındaki bebeğine zarar vermiştir ve O'nu kaybetmişlerdir. Ve John, bu adamı sonrasında yakalamış ve O'na acımasızca bir oyun düzenlemiş ve ölümüne neden olmuştur. 

Aynı zamanda John'un asıl mesleği bina ve apartman tasarımları ile ilgilidir ve geçmişte kendisine ait bir yapısal projede ortak olmuştur. Bu sırada Perez ve Strahm, Daniel'in evindeki Brenda ve oteldeki Ivan'ın cesetlerine ulaşacaklar ve Strahm, bu cinayetlerin Daniel ile bir alakası olduğunu düşünmeye başlayacaktır. Çevresindeki herkes testerenin oyunları ile öldürülmektedir ve bu iş sonunda O'nun da testere ile bir ekip olduğunu düşünecektir. Ve Ivan'ın öldüğü odayı araştırdıklarında, Art Blank isimli bir avukata ulaşacaklar ve evini kontrol ettiklerinde yine testereye dair izler ve bir kamera ile izlendiklerini fark edeceklerdir. Art Blank ise şu anda Eric ve Hoffman'ın bulunduğu alanda onların düzenekleri ile ilgilenmektedir. Diğer tarafta testerenin talimatlarını takip eden Daniel, Rex isimli ailesine şiddet gösteren bir adamın eşi Morgan ile birlikte birbirlerine sivri demirlerle saplı olarak bağlandığını ve Rex'in öldüğünü görecektir. Öncesinde testere bu evli iki kişiye bir oyun düzenlemiştir ve karısından, çocuğuna ve kendisine şiddet gösteren Rex isimli adamı öldürmesini istemiştir ve Morgan'da oyunu oynayarak, kendisindeki demirleri çıkarıp Rex'in ölmesine neden olmuştur. Ve Daniel, ölmek üzere olan Morgan'ın hayatını kurtarırsa sonraki adresi bulamayacaktır ve Daniel, Morgan'ı tam olarak kurtarmadan dışarı çıkacaktır. 







Bu olayı incelemeye gelen Perez ve Strahm, bu sırada bir polisin tuzaklar nedeni ile ölmesine tanık olacaklar ve bir adrese ulaşıp o adresi incelemeye gittiklerinde, testerenin Perez için bıraktığı kaydı dinleyecekler ancak palyaço maskesi arkasından edilen ateş nedeni ile Perez, ağır bir şekilde yaralanacaktır. 

Eric ise boynundan zincirle asılı bir şekilde ve ayağının altında buz kütlesi, Hoffman'da yanındaki sandalyede bağlı bir şekilde beklemektedir ve bulundukları yerde Art Blank, onları gözlemektedir. Daniel ise onlara ulaşmaya çalışmaktadır, Art Blank'te bir oyunun içindedir. Art Blank, filmin başlangıcında gözleri görerek oyunu kazanan ve aynı zamanda John'un eski iş ortağı olan kişidir ve sonrasında yeni bir oyuna daha başlamış, sırtında bir mekanizma ile Eric ve Hoffman'ın yanına gelmiştir. 

Diğer tarafta Strahm, Jill'i sorgularken John'un sahip olduğu eski binasını öğrenecek ve orayı incelemeye gidecektir. Ve burada John'un ve doktor Lynn'ın ölüm anına denk gelecek ve orada bunların sorumlusu olduğunu düşündüğü ve kendisine silah çektiği için Jeff'e ateş ederek öldürecektir. Daniel ise Eric ile Hoffman'ın bulunduğu binaya gelmiştir ve içeri girince, Eric'in kafasını buzlar ezerek öldürmüş ve Art Blank'e de ateş ederek ölümüne neden olmuştur ve kendisi de ağır bir şekilde yaralanmıştır. Tüm bunlara neden olan kişi ise sonunda belli olmuştur ve bu kişi dedektif Hoffman'dır, Hoffman aslında John'un öğrencisidir. John'a bütün işlerinde O yardım etmiştir ve sonunda Daniel'ın bulunduğu odadan çıkacak ve diğer tarafta olan Strahm'ı da John'ın cesedinin bulunduğu alana kapatacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

Testerenin ölmesi sonrasında kendisinin yerini alan Hoffman'ın gizem ve acımasızlık dolu oyunlarına tanık olacağınız, serinin dördüncüsü olan ve kan ve vahşet görüntüleri ile dolu, gizem, suç, gerilim ve korku filmidir.