Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Ocak 2021 Pazartesi

Sinema: Testere 5 - Saw 5 - Yeni Testere Olan Hoffman'ın Acımasızlık ve Vahşet Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Testere 5 - Saw 5

Oyuncular; Scott Patterson, Costas Mandylor, Tobin Bell
Yönetmen; David Hackl
Tür; Suç, Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, yeni testere olan Hoffman'ın John ile tanışmasından, ajan Strahm'ı öldürmesine kadar giden acımasız hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Film, yeni testere Hoffman'ın yakaladığı Seth ismindeki cinayetten tutuklanmış ve sonrasında beş sene hapis yatarak çıkmış olan bir katilin, boynundan ve ayaklarından zincir ve demirlerle uzanmış şekilde bağlanarak göründüğü sahne ile başlamaktadır ve Seth, üzerinde keskin sarkacın çalışması ile 60 saniye içinde ellerini yanlarındaki alana sokup ezilmesine neden olmaz ise, sarkaç bedenini parçalayacaktır ve kayıttan konuşan testere, insanları öldürdüğü için ve çok az ceza yatıp çıktığı için O'na bu cezayı verdiğini söyleyecektir. Ancak Seth, ellerini sokacak ve yine de testere üzerindeki sarkaçla O'nu öldürecektir. Artık kural ve çabalar işe yaramadan sonunda ölümler yaşanmaktadır ve John'un taktikleri kullanılmamaktadır. Ardından serinin üçüncü bölümündeki doktor Lynn'ın ve John'ın öldüğü zamana gelen sahnede ajan Strahm, olay yerine gelmiştir ve ölüleri gördükten sonra bulunduğu alana kapatılmıştır ve Hoffman, O'na bir kayıt cihazı bırakmış ve burayı terk etmesini söylemiştir ancak Strahm, O'nu dinlememiş ve etrafı araştırmak isterken Hoffman tarafından yakalanmış ve kendisi de kafası kapalı bir kutuya hapsedilmiş ve içerisine su dolacak şekilde tasarlanmış bir mekanizmada gözlerini açmıştır. Ve kutuya su dolunca ölmek üzere iken cebindeki kalemi kullanarak boğazından delik açacak ve böyle hava alacaktır ve böylece olay yerine gelen polisler sayesinde kurtulacaktır. 






Ve bu olay ile insanlar testere cinayetlerinin bittiğini düşünecek ve bu cinayetlerle ilgilendiği için Hoffman'a teğmenlik terfisi vereceklerdir. Ancak Strahm, O'nun bu cinayetlerle ilgili olduğunu bilmektedir ve iyileştikten sonra hastanede Hoffman ile konuşarak O'na göz dağı verecektir ancak sonrasında Strahm, olay yerinde uygunsuz şekilde bulunduğu için görevden alınacaktır. 

Ve ardından Hoffman, doğuştan bazı avantajlarla dünyaya geldikleri ve bunları bencilce kullandıklarını düşündüğü 5 kişiyi de kaçıracak ve onları boğazından demir iple birbirlerine bağlı bir şekilde oluşturulmuş bir mekanizmaya yerleştirecektir. Ve hepsinin önlerinde içinde anahtar olan bir kutu vardır ve boynundaki tasmalara bağlı olan ipleri çekmeye başladıklarında, 60 saniye geri sayım başlayacaktır ve arkalarındaki keskin yere kafalarının gelmesi ile ölme tehlikeleri varken birbirlerine bağlı olan bu insanlar, anahtarlarını almaya çalışacaklardır. 

Ve aralarında tartışma çıkınca içlerinden biri öne çıkmaya çalışacak ve sıra ile anahtarları almayı başaracaklar ancak sadece biri hayatını kaybedecektir, diğerleri tasmalarını çıkaracaklardır. Strahm ise gizlice araştırma yapacak ve ölen Beth isimli adamın Hoffman'ın kız kardeşini öldürdüğünü öğrenecektir. Ve Strahm, Beth'in öldürüldüğü yeri inceleyince, psikopatın Hoffman olduğunu anlayacaktır. Diğer tarafta bulundukları odadan çıkan dört kişi, başka bir odaya girecek ve burada tavanda asılı olan kavanozlardaki anahtarı alarak odaların kenarlarında bulunan tünellerden geçmeleri gerekecektir ancak dört tünel vardır ve sadece üçü güvenlidir. Ve zaman ayarlı olan bombalar, zaman bitince patlayacaktır ve testerenin kayıttan konuşması sonrasında sağ kalan dört kişi mücadele etmeye başlayacaktır. Ve birbirlerini darp ederek kavanozları kırıp anahtarları alacaklar ve içlerinden biri geride kalacak ve patlayan bombalar sonucunda hayatını kaybedecektir. 






Hoffman ise kız kardeşinin ölümü sonrasında testereyi araştıran bir dedektiftir ve kız kardeşinin katili hapisten çıkınca, testerenin varlığını fırsat bilerek O'nu öldürüp bu cinayeti testerenin üzerine yıkmak istemiştir ancak bunu duyav Testere John, kendi yapmadığı bir iş ile ilgili suçlanmaktan hoşlanmayacak ve Hoffman'ı kaçırarak O'na küçük bir oyun oynayacaktır. Tanışmaları bu şekilde olmuştur ve sonrasında birlikte çalışmaya başlamışlardır. 

Ve diğer tarafta ajan Strahm, araştırmaya başladıkça John ve Hoffman'ın birlikte insanlara hazırladıkları tuzakları öğrenecek ve bunlardan Paul isimli bir adamın kesilerek ölmesine nasıl neden olduklarını anlayacaktır. Bu cinayetler sırasında testere John, aslında Hoffman'ı eğitmek istemiştir. 

Ve polislerle ilgili bütün belge ve dosya ihtiyaçlarını testereye Hoffman sağlamıştır. Diğer tarafta odanın içinde tünellere girerek kurtulan üçlü Mallick, Luba ve Brit, yeni bir odaya geçecekler ve burada birbirlerini tanımaya başlayacaklardır. Üçü de geçmişlerinin çok aydınlık olmadığını söyleyecekler ve bu sırada odadaki kaydı başlatmak için kapıyı kapatacaklardır. Odada bir kapı vardır ve üzerinde beş kilit, bu kilitleri açmak için onlara güç veren elektrik devresini kapatmaları gerekmektedir, bunun tek yolu önlerindeki beş kabloyu küvetin içindeki suya sokmaktır. Ve devreleri tamamlarsalar kilitler açılacaktır ancak hızlı çalışmaları gerekmektedir, 3 dakika sonra odanın içinden bir elektrik akımı geçecek ve kapıyı sonsuza kadar kilitleyecektir. Ve birinin ölmesi gereklidir çünkü kablolar yetişmemektedir. Bunun için Luba, Mallick'in ölmesini isteyecek ve O'nu darp ederken Brit, Luba'yı öldürecek ve Mallick ve Brit, birlikte Luba'nın cesedini ara kablo gibi kullanıp kapıyı açmayı başaracaklardır. 






Sonraki odaya girdiklerinde odanın ortasında çevresinde 5 delik olan bir cam kutu görecekler ve tüm yaşananları düşündükten sonra ilk oyunda bir anahtarın bütün tasmaları açtığını, bir tünelin tek kişilik olmadığını, bir çok kişinin sığabileceğini anlayacaklar ve aslında birbirlerinin ölümüne neden olmadan iş birliği içinde bu odaya kadar gelmelerinin daha doğru olacağını fark edeceklerdir. 

Ve kapı kapanınca konuşan kayıt, onlara odadaki mekanizmanın içindeki kavanozlara gerekli miktarda kendi kanlarından doldurmaları sonrasında kapının açılacağını söyleyecek ve zaman başlayacak, Mallick ve Brit, ortaklaşa kanlarını vermeye karar vereceklerdir. 

Bu sırada geçmişlerinin çıkan bir yangında ölen sekiz kişi ile ilgili olarak birbirlerine bağlı olduğunu anlayacaklardır. Ve zaman dolmadan ikisi de ellerini içinde dönen testere olan alana sokacaklar ve acılar içinde elleri kesilerek kanları kavanozlara dolacaktır. Ve sonrasında kanları kavanozlara doldurmayı başaracaklar ve kapıları açılacaktır. Ve bulundukları alanı bulmuş olan ajan Dan Erickson, kapının diğer ucunda onları görecek ve yardım edecektir. Ve bu alanı sanki Strahm düzenlemiş gibi ayarlayan Hoffman, suçun O'nun üzerine kalmasını sağlayacaktır. Diğer tarafta ise ajan Strahm, Hoffman'ı takip etmektedir ve O'nun insanlara tuzak oyunları düzenlediği alanı bulacaktır ve izleri takip ettiğinde, kendisi için hazırlanmış içi buz dolu bir kutu, oda ve bir kayıt cihazı bulacaktır. Kaydı dinlerken Hoffman'ın geldiğini fark eden Strahm, gizlenecek ve Hoffman'ı odanın içindeki buz dolu camekan kutuya sokacak ve O'nu yakaladığını düşünecektir. 







Bu oda bir tuzak oyun mekanizmasıdır ve bundan haberi olmayan Strahm, Hoffman'ı kutuya itince kapanan kapak sayesinde oyun başlamış olacaktır ve odanın duvarları birleşmeye, cam kutuda odadan çıkmaya başlayacak ve birleşen duvarların arasında kalan Strahm, ezilerek hayatını kaybedecektir ve bu sahne, bundan önceki bölümün başlangıç sahnesidir. Ve bu sahne ile film son bulacaktır.

Yeni testere Hoffman, artık  John'un yerine acımasız oyunları düzenlemektedir. Diğer bölümleri gibi oldukça fazla kan ve vahşet görüntüleri ile serinin beşincisi olan film suç, gizem, gerilim ve korku filmidir.