Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Ocak 2021 Pazartesi

Sinema: Testere 6 - Saw 6 - Öldükten Sonra Bile Yarım Kalan İşlerinin Devam Edilmesini Sağlayan Testere'nin Yeni Kurbanları... / Konusu, Özeti, Afişler

Testere 6 - Saw 6

Oyuncular; Tobin Bell, Scott Patterson, Louis Ferreira
Yönetmen; Darren Lynn Bousman
Tür; Suç, Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Serinin altıncısı olan filmde hayatını kaybetmiş olan testere John, geride mektuplar bırakarak bazı insanların kendi yarım bıraktığı işlerini yapmasını istemiştir ve acımasızca tuzakları olan cinayetler devam etmektedir.

Özeti; Film, insanların paralarını haksız yere sömürdüklerini iddia eden ve Testere'nin metotlarını kullanan bir psikopat tarafından kafeslere koyulmuş iki insanın görüntüleri ile başlamaktadır ve ikisinin de kafasındaki düzeneklerde içeri doğru ilerleyen ve zaman ayarlı vidalar vardır, istenilen zaman içinde kendi etlerinden parçaları önlerinde bulunan teraziye koymaz iseler, bu vidalar kafalarını delecektir ve hangisi daha çok et koyarsa O'nun hayatı kurtulacaktır. Kayıttan bu bilgileri duyan iki kişi, birbirleri ile yarışırcasına kendilerini kesecekler ve biri kolunu keserken, diğeri göbeğinden parçalar alacak ve kolunu kesen kadın kazanacak ve diğeri de hayatını kaybedecektir. Yine aynı şekilde Peter Strahm isimli ajana da tuzak hazırlamış ve duvarlar arasında sıkıştırarak ölümüne neden olmuş olan dedektif Mark Hoffman, yeni testere rolünü üstlenen psikopattır. 




Sonrasında bu ölümlerin farkına varan ajanlar, inceleme yapacaklar ve dedektif Hoffman ile birlikte suçları araştırmaya başlayacaklardır ve O'na Hoffman'ın katil olduğundan haberi olmayan ajan Perez eşlik edecektir. Hoffman, aynı zamanda suçu ajan Peter Strahm'ın üzerine yıkmak için deliller bırakmıştır. Ve Hoffman, kurbanların bedenlerinden bir yapboz parçası olacak şekilde parçalar almaktadır. 

Ve bütün kurbanların bulunduğu yere Peter Strahm'dan aldığı parmak izi ve deri parçaları gibi örneklerle izler bırakmaktadır. Diğer tarafta Jigsaw John, ölümünden sonra eski eşi Jill Tuck'a ulaştırılması için bir kutu bırakmıştır ve içinde numaralarla sıralanmış şekilde zarflar ve zarfların içinde kimi insanların resimleri ve bilgileri vardır. Aslında Jill ile Hoffman birlikte çalışmaktadırlar ve Jill'deki zarfları alan Hoffman, artık yalnız çalışacağını ve oyunları yalnız düzenleyeceğini söyleyecektir. 

Ve yeni testere olan Hoffman, aslında John'un ölmeden önce bu iş için kendisini yapılandırması sonucu cinayetlere başlamıştır ve şimdide William isimli bir sigortacıyı iş yerinden kaçırmıştır. Ve O'nu kol ve bacaklarından kemerlerle ve kemerlerde patlayıcılar olacak şekilde bir mekanizmaya bağlamıştır ve belinde bir mengene, nefes alıp vermesi bu mengeneye bağlıdır ve hava aldıkça mengene belini sıkıştıracak ve sonunda ölümüne neden olacaktır. John, aynı zamanda kendisinin karşısına birde hasta olduğu halde sigara içmeye devam etmesini, hayatının değerini bilmemesine verdiği bir temizlik görevlisini de kaçırıp koymuştur ve ikisine de aynı tuzağı hazırlamıştır. Hangisi kazanırsa diğeri yaşayacaktır. William'ı sigortacılık olan işinde sağlık konusunda adaletsiz davrandığı için O'nu kendince sapkın bir sınava sokmak istemektedir ve John'ın kayıtları ile bilgiler verilmektedir. Ve William'ın babalarının ölümüne neden olduğu bir aileyi de kaçırmış olan Hoffman, onları da William'ın görüntülerini izlettiği bir kafese kapatmıştır ve onlar içinde bir oyun hazırlanmıştır, odanın içinde tavana asılı bir şekilde insanı hemen eritebilecek bir asit vardır ve yaşa yada öl seçenekleri ile yapılandırılmıştır. 




William ise, aynı zamanda ailesini bir daha görememekle tehdit edilmiştir. İnsanların hayatlarındaki hatalarını bahane ederek John, ölmüş olmasına rağmen yine tanrıcılık oynamaktadır. Ve bu oyunu akciğer hastası olan temizlikçi kaybedecektir, hava almamaya dayanamayacak ve mengene arasında sıkışıp ölecektir. 

William, John'un bıraktığı zarfların içindekilerden biridir ve diğeri de muhabir Pamela'dır. John'un eski eşi Jill ile görüşmeye gittiği sırada apartmanda yakalanacak ve O'da diğer aile ile aynı hücre alanının içine koyulacaktır. William ise kurtulduğu mengeneden çıkacak ve şimdide bulunduğu alandan çıkmaya çalışacaktır, kolunda zaman ayarlı patlayıcılar vardır ve bedeninde böbreklerinin olduğu yerde bir dikiş izi bulunmaktadır. Ve yürüdüğü koridorda yine bir oyuna denk gelecektir ve bu seferde boğazlarından dikenli tellerle bağlanmış iki insanın arasından birini yaşaması için seçmek zorunda bırakılacaktır. 

İçlerinden ailesi olan kadını seçen ve diğerinin ölümüne sebep olmak zorunda kalan William, bunu da yaptığı için diğer kolundaki kemerin anahtarını bulup patlayıcıyı çıkaracak ve sadece iki ayağında kalacaktır. Aynı zamanda William, John'un kanser tedavisi için istediği sigorta yardımını yapmamıştır. Ve ilerlediği koridorda şimdide kendi firmasının avukatı Debby'i, bağlanmış ve vücuduna zaman bitince patlaması için yerleştirilmiş bir tüfekle bulacaktır. Dinlediği ses kaydında O'na yardım etmesi gerektiği ve çıkması için gereken anahtarı alması tercihi verilecektir. Ve kayıt bitince Debby'in bağları çözülecek ve kızgın sıcaklıkta demirleri olan labirentten geçerek çıkması gerekecektir. Çok kısa bir süresi kalan Debby, William'ın yardımları ile labirentten çıkmayı başaracak ancak bedenine bağlı olan silahın çıkarılması için gereken anahtarın, William'ın bedeninin içinde olduğunu öğreneceklerdir ve Debby, orada bulduğu kesici aletle William'a saldıracaktır. 




Ancak William, kendisi de alabileceğini söylemesine rağmen Debby, O'nu dinlemeyecek, panikle saldırmaya devam edecek ve zamanı bittiği için silah patlayacak ve hayatını kaybedecektir. Ve koridorlarda ilerlemeye devam eden William, bu sefer de kendi firmasının 6 çalışanının atlı karınca şeklinde dönen bir mekanizmaya bağlandığını görecektir. William'ın gelmesi ile başlayan kayıt, O'na çalışanlarından sadece ikisini kurtarabileceğini, yoksa hepsinin öleceğini, bunlardan hangisinin olacağına kendisinin karar vermesini söyleyecektir ve zaman başlayacaktır. 

Aynı zamanda William, onları kurtarmak istediğinde elini sivri bir demir delecektir. Ve çalışanların hepsi William'a yalvaracak ve kendilerini kurtarmasını isteyeceklerdir. Bu sırada muhabir Pamela içinde oyun başlamıştır ancak o kayıtı dinlemeden kırmıştır. 

Ve ajan Lindsey Perez ve ekip arkadaşı, dedektif Mark Hoffman'ı kayıtlarda çıkarılan seslerin analizi sonuçlarını öğrenmeye götüreceklerdir ve burada dedektif Mark Hoffman'ın sesinin ortaya çıkması ile Hoffman, odada bulunanlara saldıracak, ajanlardan birinin boğazını kesecek, ses analizcisininde Perez tarafından vurulmasını sağlayacaktır ve Perez'i de bıçaklayarak öldürecektir. Ve Peter Strahm'in kesik elini alarak yine Peter Strahm ile ilgili deliller bırakarak inceleme ve araştırma merkezini yakacaktır. Bu sırada aslında Hoffman'ın bundan önceki bölümde John ve Amanda ile tanıştığı, John'un eski eşi hamile iken çocuğunun öldürülmesine Amanda'nın sevgilisinin neden olduğu ve Lynn'i öldürmesi için Hoffman'ın aslında Amanda'yı zorladığı ortaya çıkacaktır. Eğer bunu yapmaz ise Hoffman, Amanda'yı John'a çocuğunu öldürdüğünü söylemekle tehdit etmiştir. Ve koridorlardan geçen William, son bir saniye kala başarılı olacak ve aslında ailesi olan Pamela'nın bulunduğu ve sigorta şirketinde gerekli yardımı yapmadığı için ölen adamın ailesinin bulunduğu kafeslerin arasına gelecektir. Diğer tarafta Jill Tuck ise Hoffman'ı bulmuştur ve gerçekleri anladığı, John'un verdiği 6. zarfı da Hoffman ile ilgili olarak Jill'e bıraktığı için O'nu tutsak almıştır ve John'dan bırakılan başka bir kutuda Amanda'nın tutsak alındığı sırada kafasına takılan mekanizma vardır ve bunu Hoffman'e yerleştirecektir. 


Diğer tarafta William, bu oyunun kendisi için olmadığını, aslında kocasını ödenek vermediği için öldürdüğü düşünülen ailenin şimdi kendisini öldürmek ve öldürmemek ile ilgili seçim yapmak zorunda olacağını anlayacaktır. 

Ve William'ın öldürülmesi kararını babası ölen oğul verecektir ve kolu çekince, odadaki asit, bir mekanizma ile William'ın bedenine dolacaktır ve acılar içinde hayatını kaybedecektir. 

Bu sırada Hoffman içinde saniyeler başlamıştır ve Jill, oyun bitti diyerek odadan çıkacaktır ve durumu hemen anlayan Hoffman, elindeki bağları elini ezerek çıkaracak ve sonrasında kafasındaki mekanizmayı pencerenin demirleri arasına sıkıştırınca, saniye bitecek ve çalışan mekanizma sadece çenesini parçalayacak ancak öldürmeyecektir ve sonrasında film son bulacaktır.

Önceki bölümlerinde hayatını kaybeden John, geride eski eşine ve başka bir ortağına mektuplar bırakmıştır ve onlar John'un yarım kalan işlerini tamamlamışlardır. Yine diğer bölümleri gibi kan ve vahşet görüntüleri ile dolu, serinin altıncısı olan film suç, gizem, gerilim ve korku filmidir.