Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Ocak 2021 Cumartesi

Sinema: Testere - Saw - Bir Psikopatın İnsanlar Üzerindeki Akıl Almaz Oyunları... / Konusu, Özeti, Afişler

Testere - Saw

Oyuncular; Cary Elwes, Leigh Whannell, Danny Glover
Yönetmen;  James Wan
Tür; Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, insanlara kendince bir ders vermek niyeti ile onlara ölümcül tuzaklar hazırlayan bir psikopatın, Adam ve Lawrence isimli iki kişiye yaşattığı gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Karanlık bir odada bir küvetteki suyun içinde gözlerini açan Adam, dışarı çıktıktan sonra etrafına seslenecek, nerede olduğunu ve buraya nasıl geldiğini bilmeden bulunduğu durumdan kurtulmaya çalışacak ve karanlık olan odada kendisinden başka birinin daha sesini duyacaktır. Aynı zamanda ayağı zincirli olan Adam, odanın diğer ucunda aynı şekilde ayağından zincirlenmiş olan Dr. Lawrence Gordon'u görecektir ve ışıkları yakan Dr. Lawrence, Adam ile birlikte odanın ortasında bir cesedin bir elinde silah, diğer elinde kayıt cihazı olduğunu göreceklerdir. İkisi de buraya nasıl geldiklerini bilmemektedirler ve odanın her yeri kapalıdır ve ayaklarından demir borulara zincirlenmiş şekilde bağlanmışlardır. Adam evine girdikten sonrasını, Lawrence ise işten eve dönüşünden sonrasını hatırlamıyordur. Odada kapalı bir demir kapı ve duvarda asılı yeni bir saat vardır. Adam'ın ise cebinden bir kaset çıkacaktır ve Lawrence'in de cebinden bir kaset, bir mermi ve bir anahtar çıkacaktır. Çıkan anahtarla zincirlerin kilitlerini açmayı deneyecekler ancak olmayacaktır. 




Ve Adam, gömleğini kullanarak cesedin elindeki kayıt cihazını almayı başaracak ve kendisinden çıkan kaseti oynatınca bir ses kaydı O'na; Bu güne kadar başkalarının hayatını izlediğini, mutsuz ve işe yaramaz bir adam olduğunu ve belki ölmek üzere olduğundan bahsedecek ve buna hiç bir anlam veremeyeceklerdir. 

Sonrasında Lawrence'de kendi kasetini Adam'a atacak ve O'nunkini dinleyeceklerdir. Ve ses kaydında Lawrence'ye; Şimdiye kadar doktorluk yaparak insanlara öleceğini söylediniz ve şimdi siz ölüm nedeni olacaksınız ve bu oyundaki rolünüz Adam'ı öldürmek olacak diyecektir.  Ve saat 6'ya kadar zamanları olduğunu, odanın ortasındaki kanlı cesedi bulunan adamın zehirlenerek öldüğünü ve çarpı işaretinin hazinenin yerini gösterdiğini ve 6'ya kadar Adam'ı öldürmez ise ailesi Allison ve Diana'ın öleceğini ve O'nu bu odada çürümeye bırakacağını ve sonunda oyunun başlamasını söyleyecektir. 

Ses kaydında kısık bir sesle kalbini izle cümlesini duyan Lawrence, tuvaletin sifonunda kalp işaretini görünce içine bakacaklar ve iki tane testere çıkacaktır. Bunlara ilk ulaşan Adam, zincirleri testere ile kesmeye çalışacak ancak bunu başaramayacaktır. Bu testereler demir kesmek için değildir, oraya ayaklarını kesmesi için koyulmuştur. Ve bu olay sonrasında Lawrence, bunu onlara yapanın kim olduğunu hatırlayacak, zamanında Pool isimli bir adamı da aynı şekilde bir odada hapsederek, intihar ettiği için O'na kendince sapkın yöntemleri ile bir ders vermeye çalışan Bulmacalı Katil ismiyle tanınan katil olduğunu anlayacaktır. Bu psikopat, insanların hayatlarını takip edip, onları kaçırarak kendisini öldürmesine neden olacak oyunlar düzenlemektedir ve onları hayatta kalmaları için çok zor şartlar içinde seçim yapmak zorunda bırakmaktadır. 




Aynı şekilde Marc isimli bir genci de kaçırmış ve bir odaya kapatmış ve kendince yöntemlerle bir ders vermeye çalışmış ancak Marc, yanarak hayatını kaybetmiştir. Ve dedektifler bu cinayetlerle ilgili Marc'ın ölüm yerinde Lawrence'in fenerinin bulunduğu için bilgi almak üzere doktor Lawrence ile görüşmüşlerdir. Ve  Lawrence, bu psikopatın oyunlarından kurtulan Amanda isimli kızın ifadesini dinlemiştir. 

Amanda ise gözlerini, kafasını tamamen kaplamış mekanik bir tuzak içinde açmıştır ve odanın içindeki ölü olan arkadaşının midesindeki anahtar ile ancak bu mekanizma açılmaktadır ve çok az zamanı kala bu anahtarı bulmaz ise ağzı ve yüzü parçalanacaktır. 

Bunu bir video kaydı ile anlatan psikopat, uyuşturucu bağımlısı olan Amanda'nın seçim yapmasını isteyecek ve odadaki cesedin yanına giden Amanda, cesedin yanındaki bıçağı alacak ve burada yatanın aslında ölmediği, yüksek dozda hareket etmesini engelleyen uyuşturucu verildiğini anlayacak ancak yine de kendi canını kurtarmak için adamın midesini bıçaklayacak ve içinden anahtarı alarak kendi kafasındaki mekanizmayı çıkaracaktır. Ve sonrasında kapısı açılacak ve O'nu artık hayatının değerini bildiğini söyleyerek özgür bırakacaktır. Ve bunları Adam'a anlatan Lawrence, kendilerini kaçıranın aynı psikopat olduğundan emin olacak ve sonrasında odanın içinde çift taraflı camın arkasında bulunan kamerayı bulacaklardır. Birisi onları bu kameradan izlemektedir. Ve Lawrence, kendi kızının resmini Adam'a göstermek için O'na cüzdanını atacak ve cüzdanın içinden ailesinin kaçırıldığını gösteren ve elleri bağlı olan resmi bulan Adam, gizlice bunu alacak ve bu resimden Lawrence'e bahsetmeyecektir. Lawrence'in ailesini ise çalıştığı hastanedeki Zep isimli hademe kaçırmıştır. Ve bu psikopatı Dedektif David Tapp ve Steven Sing araştırmaktadır. 




Ve bu son olayın öncesinde Amanda'nın kasetini izleyen dedektifler, bir ipucu bularak psikopatın yaşam yerine ulaşacaklar ve orada yine tutsak alınmış bir adamı görecekler ve psikopatı yakaladıkları sırada diğer taraftan ölmek üzere olan adamı kurtarmaya çalıştıkları için psikopat, Dedektif David Tapp'ın boğazını bıçakla kesmek için fırsat bulacaktır ve sonrasında kaçacaktır. 

Ve O'nu kovalayan diğer dedektif Steven ise psikopatın hazırladığı tuzaklara takılarak hayatını kaybedecektir. Ancak David, ölmeyecek ve hayatını bu psikopatı bulmaya adayacaktır. Bu sırada Adam ve Lawrence, odanın ışıklarını kapatınca çarpı işaretini görecekler ve bulunduğu duvarın fayanslarını kırınca içinden kapalı bir kutu çıkacaktır. Kutuyu cebinden çıkan anahtar ile açan Lawrence, içinden sadece gelen aramaları kabul eden bir telefon, not ve iki sigara bulacaktır. Ve içindeki notta, sigarayı Adam'ı öldürmek için kullanabileceği yazılacaktır. 

Ve telefonu gören Lawrence, otoparktan nasıl kaçırıldığını hatırlayacaktır. Ve onları bulundukları odadan da izleyen hademe Zep'tir. Ve Lawrence, kızının ve eşinin elleri bağlı olan resmini gördükten sonra kutunun içindeki iki sigaradan birine zehirli kanı bulaştıracak ve zehirli olmayan sigarayı Adam'a vererek, psikopatı kandırmaya çalışacaklar ve sigarayı içince ölü taklidi yapan Adam'a elektrik veren psikopat, yaptığının numara olduğu ortaya çıkaracaktır. Ve aslında Lawrence'in gizlice fotoğraflarını çeken Adam'da evdeyken nasıl kaçırıldığını hatırlayacaktır. Ve kısa bir süre sonra cep telefonu çalacak ve Lawrence, tutsak alınmış olan ailesi ile konuşacaktır ve eşi O'na, Adam'ın O'nu tanıdığını ve yalanlarına inanmamasını söyleyecektir. Oysaki Adam, Lawrence'i takip etmesi ve resimlerini çekmesi için Bob isimli biri tarafından kiralanmıştır, bu odaya gelmeden önce Lawrence'yi tanıyordur ancak O'na söylememiştir.


Ve bunu yapan ise hala doktordan şüphelenen dedektif David Tapp'dir. Ve saat 6'ya geldiğinde Lawrence'nin Adam'ı öldürmediği için ailesini öldürmek üzere olan Zep, Alison'un iplerinden kurtulması ile O'nunla mücadele etmek zorunda kalacak ve yakınlarda doktorun evini izleyen dedektif David'de silah seslerini duyarak eve gelecektir ve Allison ile Diana'yı kurtaracak ve Zep'te bunun üzerine Lawrence'yi öldürmek için kapalı kaldıkları yere gidecektir. 

Ancak O'nu dedektif David'de izleyecek, bu sırada Lawrence, ailesi ile yaşananları telefondan dinlemiştir ve onların ölüm tehlikesi altında olduğunu sanmaktadır. Ve bunalıma giren Lawrence, onları kurtarmak için ayağına gömleğini sararak testere ile kendi ayağını kesecek ve sürünerek giderek cesedin elindeki silahı alıp kendisindeki bir mermiyi ona takacak ve Adam'ı vuracaktır. 

Dışarıda ise dedektif  David, Zep'i yakalayacak ancak Zep, silahla O'nu öldürecektir. Ve sonrasında odaya giren Zep, içeride olanları görecek ve Adam'ın öldüğünü sanarak Lawrence'e, kuralların böyle olduğunu söyleyerek silah tutacak ve o sırada kolundan yaralanmış olan Adam, kendine gelecek ve Zep'i darp ederek öldürecektir. Ve Lawrence, kapı artık açık olduğu için sürünerek yardım getirmeye gidecek ve bu sırada Zep'in ceplerini kontrol eden Adam, O'nda da kaset kaydı bulacak ve psikopatın aslında Zep olmadığı, başka birinin O'nu da bu oyuna dahil ettiği ve kendi kanındaki zehirden kurtulmak için bunları yaptığı anlaşılacaktır. Ve bu sırada odanın ortasındaki ceset ayağa kalkacak ve aslında başından bu yana O'nun aranan psikopat olduğu ve Lawrence'in hastanesinde yatan ve beyninde tümör olan John ismindeki adam olduğu ortaya çıkacaktır. Son olarak ayağa kalkıp yüzündeki maskeyi çıkaran John, odadan çıkarken Adam'ın kendisine silah sıkmayı istemesi üzerine O'na elektro şok verecek ve O'nu bulunduğu odaya kapatarak çıkıp gidecektir. Böylelikle film son bulacaktır.

Kendince bir ders vermek için insanları kaçırıp onlara ölümcül ve akıl almaz tuzaklar hazırlayan bir psikopatın yaşattığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız, bir çok seri bölümü olan film, gizem, gerilim ve korku filmidir.