Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Şubat 2021 Cumartesi

Sinema: Beni Asla Bırakma - Never Let Me Go - Bir Klon Olarak Dünya'ya Gelen ve Organlarını Bağışlamak Zorunda Kalan İnsanların Hüzünlü Hikayeleri... / Konusu, Özeti, Afişler

Beni Asla Bırakma - Never Let Me Go

Oyuncular; Keira Knightley, Carey Mulligan, Andrew Garfield
Yönetmen; Mark Romanek
Tür; Romantik, Dram, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir klon olarak Dünya'ya gelen ve zamanı gelince organlarını bağışlamak zorunda kalan insanların hikayesini konu almaktadır.

Özeti; 1952 yılında tıp biliminde çok önemli bir gelişme kaydedildi, doktorlar eskiden tedavisi olanaksız olan hastalıkları artık tedavi edebiliyordu. 1967'de ortalama yaşam süresi 100 yılı geçti.

Hasta bakıcı olduğu sırada organ bağışı yapılan bir hastayı ( Tommy ) izlerken hikayesini anlatmaya başlayan Kathy, Hailsham'ın 1978 yılındaki çocukluk zamanlarına dönecektir. Kathy, kendi yaşıtındaki öğrencilerle şehirden uzak bir arazide kurulmuş yatılı bir okulda yaşamaktadırlar ve öğrencilerin dışarı çıkması yasaktır. Burada Tommy isimli okul arkadaşına ilgi duymaya başlayan Kathy, gün geçtikçe O'nunla daha yakın olacak ve okulda birbirlerine yardımcı olmaya başlayacaklardır. 




Okulda her şey bir düzenle uygulanmaktadır, gıdalar ve uyku düzeni, spor ve sanat uğraşları gibi aktiviteler belirli bir düzenle aralıksız olarak yaşatılmaktadır.  Dış dünyadan izole olmuş şekilde bir yaşam sürdürülen çocuklara getirilen hediye eşyalarda seçilerek verilmektedir. 

Çocuklar dış dünyanın tehlikeli ve ölümcül olduğunu bilerek yaşamaktadırlar. Ve okula yeni gelmiş olan eğitmen bayan Lucy, çocuklarla çok ilgilidir ve onlar hakkındaki gerçeği bildikten sonra çocuklara bu konu ile ilgili ayrıntılı olarak bilgi vermek isteyecektir. Bu çocuklar ergen yaşlara gelindiği zaman organlarının bağışlanması için yaratılmış olan klonlardır ve çocuk olmaları yüzünden kendilerine anlatılan bu gerçeğin ne anlama geldiğini bilmemektedirler ve bayan Lucy, daha açık bir şekilde ve bu duruma dayanamayan tavrı ile onlara açıklama yapacaktır ancak çocuklar yine kendileri ile ilgili bu olumsuz durumu anlamayacaklardır. 

Ve bu açıklamalarından sonra bayan Lucy, okuldan uzaklaştırılacaktır ve müdür Madame, bu durumu öğrencilere bayan Lucy'i kötüleyerek açıklayacaktır. Bu olay sonrasında Tommy ile yakın arkadaşı Ruth'u öpüşürken gören Kathy, hayal kırıklığı yaşayacak ve aradan uzun bir zaman geçtikten sonra çocuklar ergen bir yaşa gelecek ve okuldan ayrılma zamanları gelecektir. 1985 yılına gelindiğinde çocuklar 18 yaşlarına gelmiş olacaktır ve organ bağışı için uygun zaman gelene kadar ülkenin dört bir yanındaki yerlere gönderileceklerdir. Tommy, Ruth ve Kathy, kır evi denilen çiftliklerle dolu bir yere gönderileceklerdir. Burada Rodney ve Chrissie ile birlikte yaşamaya başlayan arkadaşlar, okuldaki zamanlarından daha özgür bir ortam bulacaklar ve hayatı tanımaya çalışacaklardır. 




Aynı zamanda Ruth, kendisinin kopyalandığı orijinal kişiyi bulduğunu düşünmüştür ve hep birlikte O'nu görmeye gideceklerdir. Ve Tommy, Ruth ve Kathy,  organ bağışı yapacaklarını kimseye söylememektedir ve bu durum çocukluklarından bu yana onlara empoze edilmiş şekilde kalıplaştırılmıştır. 

Ruth'un orijinalini görmeye gittiklerinde doğru kişi olmadığını anlayacaklar ve bu duruma sinirlenen Ruth, kendilerinin alt tabaka insanlardan klonlandığını düşünmeye başlayacaktır. 

Ve Rodney ve Chrissie'den duydukları, aşık olan çiftlerin organ bağışlarının ertelendiği bilgisi üzerine Tommy, bu durumdan faydalanmak isteyecek ve bunun olması için ergenlik zamanlarına kadar okuldaki yaptıkları sanat işlerinin kullanılacağını düşünecek ve kendisinin inandırıcı olmadığını bilerek bu sebeple Kathy'in kendisine aşık olarak yıllarca yaptığı sanat işleri yüzünden bu başvurusunun kabul edileceğini sanacaktır ve O'na bu konuda teklif sununca, Kathy'i bunların boş dedikodu olduğunu söyleyecek ve gözleri yaşlı bir şekilde O'na aşık olduğunu kabul etmeyecektir. Ve Ruth, Tommy'e olan ilgisi yüzünden Kathy'e kötü davranmaya başlayacaktır ve bunun üzerine Kathy, onların yanından ayrılmak için bakıcı başvurusunda bulunacak ve eğitimlere başlayacaktır. Bu sırada Ruth ile Tommy ayrılacak ve artık üçü de birbirleri ile görüşmeden bir hayat sürecektir. Bunun üzerine yıllar geçecek ve 1994 yılına gelindiğinde Kathy, artık kendi hayatını kurmuş olacaktır ve hasta bakıcılığı yaptığı zamanlarının geçmesini bekleyecektir. Ve hastanelerden birinde Ruth'u gören Kathy, O'nun ikinci bağışını yapmış olduğunu ve üçüncüsünde hayata gözlerini yummak istediğini öğrenecektir. 




Burada Ruth ile hasret giderecekler ve hayati durumu kısıtlı olan Ruth ile artık görüşmeye başlayacaklardır. Ve birlikte Tommy'e de ulaşan Kathy ve Ruth, O'na da alarak birlikte bir sahilde zaman geçireceklerdir ve burada Ruth, ikisinden de özür dileyecek, yıllardır onların arasına girdiğini ve onları kıskandığını dile getirecek ve onlardan af dileyecektir. 

Ve onlara kendilerine yardım edebilecek olan müdür Madame'in adresini verecek birlikte aşık olduklarını söyleyerek organ bağışı durumunu ertelemelerini ve aşklarını yaşamalarını isteyecektir. Bunun üzerine bu durumu kabul eden Kathy ve Tommy, müdür Madame'e ulaşacaklar ve gerekli prosedürler için çalışmalara başlayacaklardır. Ve Ruth ise son organ bağışında hayata gözlerini yumacaktır. 

Bunun üzerine Madame'in evine giden Tommy ve Kathy, burada aslında erteleme diye bir durumun olmadığını, okuldaki sanat galerisini ruhlarında nelerin var olduğunu öğrenmek için değil, ruhlarının var olup olmadığını öğrenmek için kurduklarını öğreneceklerdir. Ve aradan belirli bir süre geçtikten sonra Tommy'de organlarını bağışlayarak tamamlanma denilen sürecini bitirecektir ve hayata gözlerini yumacaktır. Tommy'in ölümünden sonra sıra Kathy'de gelecek ve O'da organlarını bağışlaması ile film son bulacaktır.

Neden var olduğunu bilmeyen ve klon olarak yaratılan çocukların hüzünlü hayat hikayelerini izleyeceğiniz, kitap uyarlaması romantik, dram ve bilim kurgu filmidir.