Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

5 Mart 2021 Cuma

Sinema: En Uzun Gece - Survive the Night - Ailesi İle Birlikte Evinde İki Suçlu Tarafından Tutsak Alınan Rich'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

En Uzun Gece - Survive the Night

Oyuncular; Bruce Willis, Chad Michael Murray, Shea Buckner
Yönetmen; Matt Eskandari
Tür; Dram, Gerilim, Aksiyon, Suç

Konusu: Film, doktor olarak görev yapan Rich'in ailesi ile birlikte iki suçlu kardeş tarafından evlerinde tutsak alınmasıyla gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Bir doktor olan Rich, babası, annesi, eşi ve bir kızı ile birlikte aynı evde yaşamaktadırlar ve Rich'in eşi ile ilişkilerinde sorunlar vardır. Bu sırada çevrede işledikleri suçlar yüzünden kaçan iki suçlu Jamie ve Matthias, bir benzinliğe girecekler ve burada hırsızlık yapmaya alışmış ve kendisine engel olamayan Jamie, kasayı soymak isteyince görevlinin direnişi ile karşı karşıya kalacak ve benzinciyi ve eşini silahla öldürecektir. Bu sırada Matthias'da ayağından yaralanacaktır ve arabalarına binerek olay yerinden uzaklaşacaklardır. Diğer tarafta Rich'i çalıştığı klinikten arayıp gelmesini isteyecekler ve Jamie ile Matthias'da, tedavi için Rich'in bulunduğu kliniğe gitmeye karar vereceklerdir. İçeri giren Jamie, kliniğin kapandığını öğrenince Rich'i görecek ve dışarıda arabada Rich'in çıkmasını bekleyip sonrasında O'nu evine kadar takip edeceklerdir. 




Ve Rich ve ailesinin uyumasını bekledikten sonra içeri gireceklerdir. Eve girdiklerinde uyanmış olan büyük anne Rachel'i silahla öldürecekler ve bu sırada uyanan büyük baba Frank'i de bayıltacaklardır. Silah ve kavga seslerini duyan Rich ve eşi uyanacak, eve birilerinin girdiğini anlayacaklar ve kendilerini korumaya çalışacaklardır. 

Ancak Jen, kızının başka odada bulunması yüzünden hemen yanına gidecek ve bu sırada Jen'i gören suçlu kardeşler, ikisini de rehin alacaklardır ve elinde silah olan Rich'i, ailesini öldürmekle tehdit ederek kendilerine yardım etmesi için zorlayacaklardır. 

Sonrasında Frank, Jen ve Riley'in ellerini bağlayacaklar ve Rich'in yaralı olan Matthias'a yardım etmesini söyleyeceklerdir. Bunun için Rich'e aletler gereklidir ve Jamie ile birlikte kilerden gereken aletleri almaya gittiklerinde Jamie'ye saldıran Rich, bunda başarılı olamayacak ve Jamie tarafından darp edildikten sonra yeniden Matthias'ın yanına geleceklerdir. Ve ameliyat için yardım gerekecektir ve bunun üzerine Frank'i getiren Jamie, ameliyat sırasında Frank'ın saldırısı ile karşılaşacak ve bıçakla yaralanan Frank, dışarı kaçmayı başaracaktır. Jamie dışarıda Frank'in peşinde iken bağlarından kurtulmayı başaran Jen, telefon bulup yardım hattını ararken dışarıdaki Jamie gelecek ve Rich'i silahla yaralayarak Jen'i darp edip yeniden bağlayacaktır. Ancak Jen'in bağlandığı sırada dışarı çıkan Rich, Jamie'in de O'nu aramak için dışarı çıkması sonrasında yeniden eve gelerek kızını ve eşini kurtaracak ve bahçedeki kapalı odaya giderek saklanmalarını söyleyecektir. Aynı zamanda Frank'te dışarıdadır ve sonrasında gizlice eve girerek kendisini tedavi edip, öldürülen eşini yatağına yerleştirecektir. 




Ve ardından omzundan yaralanmış olan Rich'i bulacak ve O'nun da tedavi edilmesine yardımcı olacaktır. Matthias ise ameliyat sırasında bayılmıştır ve sonradan kendine geldiğinde bacağı ağır yaralı bir şekilde ameliyat halinde kalmıştır. 

Kardeşini iyileştirmeye çalışan Jamie ise bunu başaramayınca dışarıda Rich'i aramaya başlayacak ve onları kilerde görüp araba ile kaçan Frank'ı kovalamaya başlayacaktır. Rich'in ise yarası tedavi edilmiştir ve Jamie gidince yeniden eve girecektir, eşinin ve kızının yanına gidecektir. 

Ancak bu sırada geri gelen Jamie, Rich'in arkasından gizlice gelerek Jen ve Rich'i darp ederek onları yine evin içinde elleri bağlı olarak tutsak alacak ve Rich'in ameliyatı bitirmesini isteyecektir. Ve ameliyata başlayan Rich, çok fazla kan kaybeden Matthias'ı ölümden kurtarmaya çalışırken eve gizlice gelen Frank, Jen'in bağlarını çözecek ve yaralı olduğu için Rich'e Jen yardım edecektir. Bunun üzerine Jen, tüfeği alıp Jamie'ye sıktığında isabet alamayacak ve ölen kardeşine üzülen ve kriz geçiren Jamie, şimdi de Jen'i kovalamaya başlayacaktır. Ancak ayağındaki zincirden kurtulan Rich, bulduğu silahla peşlerinden giderek sonunda Jamie'yi vurmayı başaracaktır ve kardeşi ile birlikte Jamie, yaşamlarını tamamen alt üst ettikleri ailenin evinde hayata gözlerini yumacaklardır. Bu olay sonrasında bir araya gelen aile üyeleri, ölen büyükanneye üzülerek geride kalanların iyi olmasına sevineceklerdir ve film, böylelikle son bulacaktır.

Bir ailenin evine girerek yaşamlarını alt üst eden iki suçlu kardeşin yaşattığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız, başrollerinde Bruce Wills'in yer aldığı aksiyon, suç, dram ve gerilim filmidir.