Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

6 Mart 2021 Cumartesi

Sinema: İmkansız Canavarlar - Impossible Monsters - Rüyalar ve Gerçekler Üzerine Bir Araştırma Yapan Profesörün Gizem Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

İmkansız Canavarlar - Impossible Monsters

Oyuncular; Laila Robins, Santino Fontana, Dennis Boutsikaris
Yönetmen; Nathan Catucci
Tür; Gerilim, Gizem

Konusu: Film, rüyalar üzerine bir araştırma üzerinde olan bir profesörün rüyalar ile gerçeklerin yer değiştirmesine kadar giden hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Bir ressam olan Otis, son zamanlarda uyku problemi yaşadığı için işlerine yoğunlaşamamaktadır ve birlikte çalıştığı ortağının da baskıları ve tavsiyeleri ile uyku sorunlarını çözen ve bu konu ile ilgili çalışmalar yapan üniversitedeki Rich isimli bir profesörle görüşmeye gidecektir. Aynı zamanda Rich, üniversitelerin bağış almaları için düzenlenen bir yarışmaya katılmak için hazırlanmaktadır ve bu yarışmayı kazanmak O'nun için çok önemlidir. Rich'in uzmanlık alanı rüyalardır ve rüyaları kullanarak insanların sorunlarını çözebileceğine inanmaktadır. 




Sonrasında Otis ile bir araya gelen Rich, O'nunla sorunları ve resimleri ile ilgili konuşacaklardır ve sonraki zamanlarda Otis'in de içinde bulunduğu bir seans yapacaklardır ve rüyalarla ilgili konuşacaklardır. 

Bu seansta kendisi ile ilişkisi olduğu Leigh isimli bir kadın, Jo isimli öğrencisi ve Otis vardır. Otis, kabuslar görmektedir, rüyalarını gerçek sanmaktadır, Jo ise rüyalarında sürekli dişlerinin döküldüğünü görmektedir ve uyanınca çenesi ağrımaktadır. 

Ve sonraki seansta yine bir araya gelecekler ve tecrübelerini dinleyen Rich, hepsine bir not defteri verecektir ve uyku deneyimlerini not etmelerini isteyecektir. Ve Jo, aynı zamanda insanların içlerindeki cinsel arzu çeşitlerini ortaya çıkarmakla ilgili bir işle uğraşmaktadır ve profesör Rich ile de bu konu hakkında ilgilenmek istemiştir ancak Rich, buna izin vermemiştir. Jo'nun aynı zamanda okuldaki başka bir profesörle de ilişkisi olmuştur ve onların bu ilişkisine Rich, şahit olmuştur. Aynı zamanda Otis'de rüyalarında Jo'yu görmeye başlamış ve O'nunla cinsellik yaşadığı sırada Jo, bir yaratığa dönüşmüştür ve bu kabustan etkilenen Otis, O'nu boğarak öldürmüştür ve bu durumu ertesi gün Rich'e giderek kabuslarına neden olan olayı sonlandırmak olarak yorumlamıştır. Ve Rich, o gün yanına gelen polislerden Jo'nun öldürüldüğünü öğrenecek ve Jo ile olan bağlantısından bahsetmek zorunda kalacaktır. Jo'ya verdiği not defterini bulan polisler, bu defterin içinde yazanlardan bahsedecek ancak Rich, içinde yazılanları bilmediğini söyleyecektir. Aynı zamanda Otis'in anlattıklarından katilin Otis olduğundan şüphelenecektir ve Otis'i araştırmaya başlayacaktır. 







Bu olay ile Rich sarsılacaktır ve aynı zamanda dekan, katılacağı bağış yarışması işini bitirmesini isteyecektir. Üniversitedeki Charlie ismindeki Jo ile ilişkisi olan profesör ise dedektif Decham'a Rich ile ilgili asılsız olan iddialarda bulunacak, Jo ile aralarında bir ilişki olduğundan bahsedecektir. 

En son görüşmelerinde Jo, Charlie'yi reddetmiştir ve bununla ilgili Charlie, kendisini oldukça olumsuz hissetmiştir. Ve o gece Shayna isimli başka bir kızla tanışan Charlie, O'nunla birlikte olmak istemiş ancak sert tavırları yüzünden reddedilmiş ve Shayna, sonrasında darp edilmiş şekilde hastaneye kaldırılmıştır. 

Ve hastanede kendisine gelen Shayna, kendisine bunu yapanın robot resmini çizdirdiğinde zanlının Charlie olduğu ortaya çıkacaktır. Ve sonrasında Charlie, Jo'nun evine gizlice girerek özel eşyalarını almak isteyecek ancak dedektif Decham'a yakalanacaktır. Diğer tarafta Rich, Otis'in evine gitmiştir ve yaptığı tablolara bakınca katilin O olduğunu ve kendi evine giderek sevgilisi Leigh'i de öldürmek istediğini anlamıştır. Bunun üzerine hemen eve gidecek ve evinde Otis'de Leigh'e saldıracaktır. Ancak yolda dedektifin engeli ile karşılaşan Rich, eve yetişemeyecek ve sonrasında tüm bu yaşananların Rich'in rüyalar ile gerçekliği karıştırmasına neden olduğu parça parça oluşturduğu kendi rüyaları olduğu ortaya çıkacaktır. Bunun üzerine Rich, okuldan ayrılacaktır ve film böylelikle son bulacaktır.

Anlayışı zorlayan gizem dolu senaryosu ve rüyalar ile gerçeklerin iç içe geçtiği sahneleri ve izleyicisinin yorumu ile çok daha şekillenen film, gizem ve gerilim filmidir.