Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Mart 2021 Perşembe

Sinema: Oyuncu - Gamer - İnsanların Beyinlerine Nano Hücreler Yerleştirilerek Yaşanan Bir Dünya... / Konusu, Özeti, Afişler

Oyuncu - Gamer

Oyuncular; Gerard Butler, Michael C. Hall, Ludacris
Yönetmen; Mark Neveldine
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu: Film, beyinlerine yerleştirilen nano hücreler aracılığı ile yönetilen insanların olduğu bir Dünya'da, bu sisteme karşı gelerek mücadele eden Kable isimli bir askerin hikayesini konu almaktadır. 

Özeti; Teknolojinin çok ilerlediği bir zamanda Ken Castle isimli bir girişimci, beyinlerine nano hücreler yerleştirerek insanları uzaktan yönetme yöntemi ile çalışan bir oyun sistemi geliştirmiştir. Bu oyun sisteminde bir insan başka bir insanı dilediği gibi yönetmektedir ve toplumun bir çoğu bu oyunu kullanmaktadır. Ancak son zamanlarda Ken Castle, Avcı ismini verdiği bir oyun geliştirmiştir ve bu oyunda idam mahkumu olan insanlar bir alana kapatılacaklardır ve onları kullanan diğer insanlar bu alanın içinde onları avatar gibi kullanacaklardır. Ve bu oyunların içinde 30 çarpışma atlatan mahkum özgür kalacaktır ve Kable isimli bir mahkum şimdiye kadar 27 çarpışma atlatmıştır. Ve Simon isimli kullanıcısı olan Kable, 28. çarpışmayı da kazanacaktır ve tüm Dünya'dan bu oyun izlenecektir. 




Kable'in hayranları oldukça fazladır ve dışarıda görmeyi umut ettiği bir ailesi vardır. Aynı zamanda Castle oyunları karşıtları zaman zaman Castle şirketine siber saldırılarda bulunmaktadırlar, bu oyunların etik olmadığını savunmaktadırlar. 

Ve Ken Castle, 29. çarpışmaya Kable'a rakip olması ve O'nu öldürmesi için Hackman isimli başka bir psikopatı oyuna dahil edecektir ve Hackman'ın bir kullanıcısı yoktur. Ve oyunlar başladığında kendi kullanıcısı olan Simon ile konuşmaya başlayan Kable, mücadele ettiği sırada Hackman'ın saldırısına uğrayacak ve öldürülmek istendiğini anlayacaktır. 

Bunun üzerine Simon'a eğer kazanmak istiyorsa kendisini serbest bırakmasını ve bunun bir yolunu bulmasını söyleyecektir. Kable kazandığı zaman oyunu Simon'da kazanmaktadır ve Kable sayesinde Simon'da oldukça popüler olmuştur. Kable'ın eşi ise toplum içinde oynanan oyunlarda oyuncu olarak çalışmaktadır ve kızı başka bir aileye verilmiştir. Oyunlar artık toplum içinde meslek olarak sayılmaktadır ve günlük hayatı tamamen sarmış durumdadır. Sonrasında Kable'ı korumaya çalışan Castle karşıtı olan organizasyonun lideri Simon ile iletişime geçecek ve O'na özgürlüğünü vermesini söyleyecektir. Ve Kable'a kapalı kaldığı hücreye gelerek sürekli bilgi vererek yardım eden bir ses O'nun yaşamasına oyunun yasalarının izin vermeyeceğini ve kaçması gerektiğini söyleyecektir ancak Kable, O'ndan kendisini sarhoş edecek bir içki isteyecektir. Ve ertesi gün 30. son oyun başladığında alkol şişesini tamamen içen Kable, oyuna başlayacak ve Simon'ın kontrolü bıraktığını görecektir. Git gide sarhoş olmaya başlayan Kable, oyun alanının içindeki bir arabaya midesindeki alkolü boşaltacak ve birazda idrarını ekleyerek arabanın çalışmasını sağlayacak ve peşindeki güvenlik ve diğer avcılarla aksiyon dolu bir mücadele içine girerek oyun alanından kaçmayı başaracaktır. 




Ve Castle oyunlarına karşı olan Humanz kardeşler, Kable'i yanlarına alacaklarıdır ve O'nu eşine götüreceklerdir. Eşi ise toplum içinde oynanan oyunlarda bir adamın oyuncağı olmuştur ve Kable, O'nu bu durumdan kurtararak isyancı dostları ile beynini istila etmiş olan nano hücrelerden O'nu kurtarıp bağlı olduğu oyundan çıkaracaklardır. 

Bu direnişçi grup aynı zamanda Kable'in bu oyun sistemleri için aslında ilk deneklerden biri olduğunu, asker olduğu zamanlarda yalanlarla Kable üzerinde bu oyunu denediklerini ancak başarılı olamayınca iptal ettiklerini bilmektedirler ve bu başarısızlığa neden olan olayı öğrenmek istemektedirler. 

Bu sayede bütün oyunların sonunu getireceklerdir. Kalbe'in anılarını izlediklerinde asker arkadaşı Scotch'ı zorla bu sistem sayesinde Kalbe'a öldürttüklerini göreceklerdir ve Kable'in hapse girme nedeni de aslında bu olaydır. Kable, tamamen bu sistemin kurbanı olmuştur. Ve eşi kendine gelince kızının nerede olduğunu öğrenmeye çalışan Kable, O'nun bakıcı bir aileye verildiğini ve bu ailenin de Ken Castle olduğunu öğrenecektir. Castle ise tüm Dünya'ya Kable'ın öldüğünün haberini vermiştir. Bunun üzerine Castle'ın yanına giden Kable, burada kızını arayacak, bulamayınca Castle ile karşılaşacak ve Castle'in beynine bağlı bir çok avcı ile mücadele ettikten sonra Castle'ın da beyninde nano hücrelerden olduğunu ancak O'nun bir verici şeklinde kullandığını öğrenecektir. Tüm Dünya insanlarını alıcı yaparak kendisi verici konumunda olup Dünya'yı yönetme planları yapan Castle, burada çok küçük olan Nano hücreleri Kable'ın beynine yeniden gönderecektir ve O'nuda yeniden yönetmeye başlayacaktır. 




Ancak bu sırada Kable'ın Castle ile olan bu konuşması tüm Dünya'da canlı yayın olarak yayınlanacaktır ve Castle'ın bundan haberi yoktur. Diğer tarafta yeniden nano hücreler yüklenince Kable'ın eski oyuncusu Simon ile bağlantısı oluşacak ve Kable'a kendi ailesini öldürtmeye çalışan Castle'ı Simon'ın yardımları ile öldürmeyi başaracaktır. Ve bu olay tüm Dünya tarafından alkışlanacaktır. Ve son olarak ailesini yanına alan Kable, onlarla birlikte yeni bir yaşam için yolculuğa çıkacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Sapkın bir proje ile tüm Dünya'yı kontrol etmek isteyen insanların planlarını alt üst eden Kable isimli bir askerin mücadele dolu hikayesini izleyeceğiniz aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.