Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Şubat 2021 Cumartesi

♫ Klasik Müzik, Requiem In Cello, Hanu Dixit, Classical Music, Musique C...

Anthony Hopkins Resimleri - Anthony Hopkins Pictures

 





























Sinema: 12 Feet Deep - Kapalı Bir Yüzme Havuzunda Mahsur Kalan Kız Kardeşlerin Gerilim Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

12 Feet Deep

Oyuncular; Nora-Jane Noone, Alexandra Park, Diane Farr
Yönetmen; Matt Eskandari
Tür; Gerilim

Konusu; Film, halka açık kapalı bir yüzme havuzunda mahsur kalan iki kardeşin gerilim dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Ketra halka açık yüzme havuzunda yüzerek zaman geçiren Bree'nin, sonrasında yanına Jonna isimli kardeşi gelecek ve birlikte yüzmeye başlayacaklardır. Aynı zamanda o gün sonunda havuz tatil nedeniyle kapanacaktır ve havuzda sorumlu olarak sadece McGradey isimli bir adam bulunmaktadır. Ve havuzun kapanma saati geldiğinde herkese duyuru yapan McGradey, bu iki kardeşi özellikle çıkmaları için uyaracak ancak Bree, yüzüğünü düşürmüştür ve havuzun içinde gördükleri yüzük için ikisi de suyun içine dalacak ve su kanal kapağı olan ızgaraya takılmış yüzüğü çıkarmakla uğraşacaklardır. Bu sırada havuzu kontrol eden McGradey, çevrede ve havuzda kimseyi göremeyecek ve havuzun üzerini elektronik brandası ile kapatacaktır. Ve yüzüğü almaya çalışan kardeşler, havuzun kapandığını görünce çıkmaya çalışacaklar ancak branda kapanacaktır ve yetişemeyeceklerdir. 




Bunun üzerine McGradey'de işi bittiği için havuzu kapatıp dışarı çıkacaktır, Bree ve Jonna'da havuzun içinde mahsur kalacaklardır. Branda çok serttir, fiber camdan yapılmıştır, bu yüzden kırıp dışarı çıkamamaktadırlar. Ve içeride mahsur kalan kardeşler, bir havalandırma deliği bulacaklar ve onu genişletmeye çalışacaklardır. 

Bu sırada tartışmaya başlayacaklar ve Bree, yüzüğü suya Jonna'nın attığını anlayacaktır. Sürekli tartışan kardeşler, bu mücadele sırasında birbirlerinin hataları ve yanlışlarını konuşacaklar ve bu sırada Bree, şeker hastası olduğunu ve dışarıda iğnelerinin bulunduğunu, onları kullanmazsa yakında komaya girebileceğini söyleyecektir. 

Sonrasında babalarının yanarak öldüğü günden konuşan kardeşler, biranda dışarıdan gelen sesleri duyacaklar ve aslında hırsızlık yaptığı için kovulmuş olan havuz çalışanı Clara'nın sesini duyacaklardır. Son işlerini yapan Clara, ardından işten ayrılacaktır ve havuzun yanına geldiğinde Bree'nin çalan telefonunu ve çantasını görünce içindeki değerli eşyaları alacak, bu sırada kendisine seslenen Bree ve Jonna ile konuşacak ancak onlara yardımcı olmayıp, hırsızlık yaparak havuzun kamera kayıtlarını kapatacaktır. Ve Bree'nin telefonunu alıp Bree'den şifresini isteyecek ve telefondaki resimlerinden hayatını kontrol ederek onları havuzdan çıkarmak için sonrasında Bree'nin kredi kartının şifresini isteyecektir. Clara, yeni hapisten çıkmıştır ve Bree ve Jonna'yı bu halde bulmuşken onlardan faydalanmak istemektedir. Ve kartın şifresini söylemediklerini duyunca havuzun ısıtıcısını kapatacak ve bu şekilde onları bırakacağını söyleyerek tehdit edecektir ve buna dayanamayan Bree, kart şifresini söyleyecektir. 




Bunu duyan Clara, havuzdan çıkıp ATM'ye gidecektir. Kısa bir süre sonra geri gelecek ve kardeşlerin konuşmasını gizlice dinledikten sonra O'nun geldiğini fark edecekler ve banka hesabında 80 dolar olduğu için Clara, bu durumdan memnun kalmayacaktır ve kardeşleri çıkarmayacaktır. Bree ise gitgide komaya girmek üzeredir ve biran önce iğnelerinin yapılması gerekmektedir. 

Ve ikna olmayan Clara'ya, Jonna bir oyun düzenleyecek ve hava deliğinden konuşmak istediğini söyleyerek havuzun içinde buldukları fiber cam parçası ile kulağını yaralayacaktır ve buna sinirlenen Clara, havuzun temizlik sistemini çalıştıracak ve içeri klor dolmaya başlayacaktır. Havuzun içinde yaşam mücadelesi veren kardeşler, zor nefes almaya başlayacak, Bree komaya girecek ve O'nu Jonna kendine getirecektir. 

Belirli bir süre sonra Clara, temizlik sistemini kapatacak ve kardeşleri tehdit ederek, Bree'nin yüzüğünü isteyecektir ve bu olay sonrasında iyice korkan Bree, hiç düşünmeden yüzüğünü verecektir. Bunun üzerine hazır ve iyi olduğunda onları çıkaracağını söyleyen Clara, yanlarından ayrılacaktır. Bu sırada Bree'nin sevgilisi O'nu arayacaktır ve saat çok geç olduğu ve hala eve gelmediği için 911'i arayacağını söyleyecektir. Bu olaydan korkan Clara, kızlara bir bahane uydurup tüm bunların bir ders alınması için yaşandığını söyleyecek ve onları çıkarmaya karar verdiğinde brandanın kod sisteminin çalışmadığını görecektir. Ve kardeşlere durumu anlatıp yeniden hapse girmekten korktuğunu söyleyerek havuzu terk edecektir. Bunun üzerine artık dayanacak gücü kalmayan Bree, sürekli komaya girecektir ve Jonna'da havuzun dibindeki ızgarayı almaya çalışacaktır ve mayo parçasını ızgaraya geçirerek çıkarmayı başaracaktır. 


Geri geldiğinde Bree'yi komaya girmiş ve bayılarak suyun içine düşmüş şekilde bulacak ve suni teneffüsle son anda ölümden kurtaracaktır. Ve metal ızgara ile fiber camdan yapılmış olan brandayı kırmayı başaracaklar ve kanlar içinde dışarı çıkacaklardır. 

Ve belirli bir süre komada baygın kalan Bree'ye Jonna, iğnesini yapacak ve kendine getirecektir. Ancak Clara yeniden gelecek ve onların çıkacağını düşündüğü için kendilerini ihbar edeceği korkusuyla elindeki silahla iki kardeşide öldürmek isteyecektir. Ve sonrasında buna dayanamayıp öldürmekten vazgeçecek ve yüzüklerini geri verecektir. 

Bunun üzerine yardım çağıran Jonna, Clara'ya gitmesini söyleyecek ve O'nu polise şikayet etmeyeceklerdir. Kısa bir süre sonra yardım ekibi gelecek ve kendisine gelen Bree, yeniden kendisi için önemli olan yüzüğüne kavuşacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Kapalı bir yüzme havuzunun brandasının altında mahsur kalan iki kız kardeşin gerilim dolu hikayesini izleyeceğiniz, yer yer dram sahneleri de bulunan gerilim filmidir.

♫ Rock Müzik, By the Sword, Ethan Meixsell, Rock Music, Rock Şarkılar, R...

Aras Bulut İynemli Resimleri - Aras Bulut İynemli Pictures