Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Eylül 2019 Çarşamba

Terminatör Serisi - Terminatör 1, 2, 3, 4, 5, 6 Film Özetleri - Terminator Series


Terminatör 1, The Terminator 1

Oyuncular; Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn, Linda Hamilton
Yönetmen; James Cameron

Özeti; Film, 2028 yılından günümüz dünyasına gönderilen terminatör isminde bir katil makine olan cyborg robotun, günümüz dünyasına gelip Sarah Connor ismindeki bir kadını öldürmeye çalışmasını ve bu sırada yaşanan olayları konu almaktadır.



Terminatör 2, Mahşer Günü - Judgement Day

Oyuncular; Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong
Yönetmen; James Cameron

Özeti; Film, Terminatör 1'den sonra oğlu John Connor ile Sarah Connor'ın, yine gelecekten gelen bir terminatörün ve bu sefer robot olan koruyucunun peşlerine düşmesi sonucu yaşanan aksiyon dolu olayları konu almaktadır.



Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi - Terminator 3 : Rise of the Machines

Oyuncular; Arnold Schwarzenegger, Kristanna Loken, Nick Stahl
Yönetmen; Jonathan Mostow

Özet; Annesi öldükten sonra yalnız kalan ve yalnız bir hayat yaşamaya başlayan John Connor'ın peşine şimdide, T-X modeliyle şu ana kadar gelen terminatörlerden farklı, çok daha güçlü özellikleri olan kadın görünümlü bir yok edici düşmüştür.



Terminatör 4: Kurtuluş - Terminator 4: Salvation

Oyuncular; Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin
Yönetmen; McG

Özeti; Terminatör serisinin 3. filmindeki Skynet'in nükleer saldırısı sonrasında dünya tamamen harabeye dönmüş ve makineler ile geriye kalan direnişci insanlar arasında zorlu bir savaş başlamıştır. Film, John Connor'ın, Kylie Reese'nin de içinde olduğu direnişci insan grupları ile Skynet'in arasında yaşanan savaşı konu almaktadır.



Terminatör 5; Genisys - Terminator; Genisys

Oyuncular; Arnold Schwarzenegger, Jason Clarke, Emilia Clarke
Yönetmen; Alan Taylor

Özeti; Film, 2029 yılında makinelere karşı direniş gösteren insanların lideri olan John Connor'ın, Terminatör serisinin ilk filmindeki gibi Kyle Reese'i, 1983 yılına göndermesi ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti için Tıklayınız.


Terminatör 6: Kara Kader - Terminator: Dark Fate

Oyuncular; Arnold Schwarzenegger, Edward Furlong, Linda Hamilton, Mackenzie Davis
Yönetmen; Tim Miller

Özeti; Serinin altıncısı olan filmde Skynet'in yok edilmesinden sonra gelecek artık Legion isminde yapay bir zeka ile tehlike altındadır ve 2042 yılından bir terminatör ve birde koruyucu olarak geliştirilmiş özellikleri bulunan bir asker gönderilecektir. Ve yeni hedef Legion'a karşı direniş gösteren ekibin liderleri olan Dani'dir.