Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Eylül 2019 Cumartesi

Sinema: Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi - Terminator 3: Rise of the Machines - T-X Modeliyle Kadın Bir Terminatör... / Konusu, Özeti, Afişler

Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi - Terminator 3 : Rise of the Machines

Oyuncular; Arnold Schwarzenegger, Kristanna Loken, Nick Stahl
Yönetmen; Jonathan Mostow
Tür; Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Annesi öldükten sonra yalnız kalan ve yalnız bir hayat yaşamaya başlayan John Connor'ın peşine şimdide, T-X modeliyle şu ana kadar gelen terminatörlerden farklı, çok daha güçlü özellikleri olan kadın görünümlü bir yok edici düşmüştür.

Özeti; John, bundan önceki 13 yaşında annesi ile birlikte yaşadığı olaylardan sonra annesini kaybetmiş ve yalnız bir şekilde, izini kimselerin bulamayacağı yerlerde yaşamaya başlamıştır.





Ve yine gelecekten kendisini öldürmek için Skynet tarafından görevlendirilmiş T-X modelinde ve diğerlerinden çok daha güçlü bir yok edici robot gönderilir.

John'u ve beraberinde Kate Brewster'i koruması için ise yine bundan önceki, ilk terminatöre benzeyen koruyucu robot gelmiştir. T-X'in öldürmesi gereken insanlar listesinde bir çok kişi vardır ve bu kişiler gelecekte Skynet'e karşı direniş gösteren grupların içinde önemli konumlarda olan kişilerdir. 

Bunlardan en önemlileri John ve Kate'dir. John ve Kate, gelecekte evlenmişlerdir ve direniş gruplarının liderleridir. Bu zamana gelen T-X modeli, listesindeki bir çok kişiyi bulup öldürdükten sonra sıra Kate'e gelir, tam bu sırada John'da kendisine ilaç almak için Kate'in veteriner dükkanına gizlice girmiştir ve içeride ilaç çalarken Kate'e yakalanmıştır. Kate, bunun üzerine John'u bir kafese kapatacak, John ile lise yıllarından tanıştıklarını hatırlayacak ancak bu sırada T-X, bulundukları yere gelecek ve içerideki bir müşteriyi Kate sanıp öldürecektir. Bunu gören Kate, kaçmaya çalışacak, O'nu ölümden koruyucu terminatör kurtaracak ve John ile birlikte Kate, arabayla uzaklaşacaklardır.





T-X modeli, uzaktan makineleri kontrol edebilmekte ve kendi silahlarını kendi bedeninde oluşturabilmektedir.

T-X ve koruyucu terminatörün aksiyon dolu mücadelesinden sonra, şehri alt üst ettikleri bir şekilde John ve Kate'i kovalayacaklar ve sonucunda koruyucu terminatör ile John ve Kate, T-X modelinden kaçarak Sarah Connor'un mezarının olduğu yere gideceklerdir. Sarah'ın mezarında vasiyeti üzerine bir çok silah vardır ve bu silahları alırken ne olduğunu henüz anlamayan Kate kaçacak, dışarıdaki polislere sığınacak ancak Kate'in sevgilisi kılığına girmiş olan T-X ile karşılaşınca O'nu ölümden yine koruyucu terminatör ve John kurtaracaktır. 

Sonrasında hep birlikte güvenli bir alana gidecekler ve neler olduğunu Kate'de anlatacaklardır. Bunun üzerine T-X'in öldürme listesinde askeri savunma sisteminde çalışan babasının da olduğunu öğrenen Kate, O'nu kurtarmak isteyecek ve hep birlikte babasının olduğu yere gideceklerdir. Bu sırada ise ordunun bilgisayar sistemlerine bir virüs girmiştir ve bunu yok edememektedirler. Henüz tam olarak kendisinin çalışmasından emin olmadıkları Skynet yazılımını devreye sokmak ve bu virüsü yok etmek isteyeceklerdir.





Ancak virüsü oluşturan da Skynet'tir ve Kate ile John, Robert Brewster'e ulaşmadan, Robert'a üstlerinden gelen emir sebebiyle Skynet'i başlatacaklar ve saniyeler sonrasında Skynet, bütün savunma sistemlerinin bilgisayar ağlarına girerek yönetimi ele alacaktır ve kontrol artık insanlardan çıkacaktır.

Bu olay üzerine askeri departmana gelen John ve Kate, burada T-X'in Robert'ı silahla vurduğunu ve askeriyenin içinin savaş alanına döndüğünü göreceklerdir. Bütün robotlar silahlarla insanları öldürmeye başlamış, bu sırada John ve Kate'i öldürmeye çalışan T-X'den, onları koruyucu terminatör kurtarmaya çalışmaktadır.

Kate'in babası ölmek üzere iken John ve Kate'e gitmeleri gereken bir sığınaktan bahseder ve onlara giriş için gereken şifreleri verir. John ve Kate, bu gidecekleri yerde Skynet'i kapatacaklarını düşünseler de, aslında babası onların güvende olması için nükleer bir sığınağa göndermiştir. Bunun üzerine buraya gitmek için uçağa binen John ve Kate'i, T-X tarafından komutları değiştirilmiş koruyucu terminatör bulacak ve John'u öldürmeye çalışırken, kendisini kapatacaktır. Sonrasında Kate ve John, sığınağa gidecekler, kaçarken kendisini manyetik bir çekim gücü ile metal bir boruya yapıştırdıkları T-X kurtulmuştur ve helikopterle O'da peşlerinden sığınağa girecek, O'nun da peşinden kendisini yeniden başlatıp yine kendini John ve Kate'i koruma moduna almış olan koruyucu terminatör gelecektir ve T-X ile koruyucu terminatörün mücadelesi sırasında Kate ve John, sığınağa girmeyi başaracaklardır.

Sonrasında koruyucu terminatör, kendisindeki reaktörü patlatıp T-X'i yok edecektir ancak bu sırada kendisi de yok olacaktır. 

Ardından sığınağa giren John ve Kate, dışarıda Skynet'in nükleer füzeleri ateşlediğini ve dünyayı tamamen nükleer bir savaşa, yıkıma götürdüğünü öğreneceklerdir. Bulundukları sığınakta dışarıdaki insanlara yardım etmeyi amaçlamaları ile de film son bulur.

Terminatör serilerinin 3. sü olan filmde her zamanki gibi aksiyon çok fazladır.T-X modeli ile çok daha yeni özellikleri olan bir terminatörü izleyecek, ilk iki filmde bahsedilen nükleer bombalarla yapılan genel yıkımı bu bölümde göreceksiniz. Skynet'in ilk kendini bulmasının sahnelendiği film, tam bir aksiyon ve bilim kurgu filmidir.