Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

9 Kasım 2019 Cumartesi

Sinema: Ferdinand - Çiçek Tutkunu ve Sevgi Dolu Bir Dünyası Olan Bir Boğanın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ferdinand

Oyuncular; John Cena, Kate McKinnon, David Tennant
Yönetmen; Carlos Saldanha
Tür; Macera, Komedi, Aile, Animasyon

Konusu; Film, arenalarda dövüşmek için yetiştirilen boğaların arasından kaçarak kendi sevgi dolu dünyasını yaratan bir boğanın hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Arenalarda boğa güreşleri için yetiştirilen bir tesiste babası ile birlikte yaşayan Ferdinand isimli yavru boğa, dövüşmekten hiç hoşlanmayan çiçeklere karşı tutkusu olan bir boğadır. Kendi yaşıtları dövüşmek konusunda istekli iken Ferdinand, hepsinden ayrı bir karaktere sahiptir. Arenalarda dövüşmek için seçilen boğalar sonrasında mezbahalarda kesilmektedirler ancak boğalar bunu bilmemektedirler. Hepsi seçilmenin ayrıcalıklı bir durum olduğunu düşünüp bunun için mücadele etmektedirler. Ferdinand'ın babası da bu seçilen boğalar arasında olmuştur ve bir daha geri dönmemiştir.







Babasının geri dönmediğini anlayan Ferdinand, o gece bulunduğu tesisten kaçmayı başaracak ve kaçtığı ıssız orman alanında O'nu Nina isimli bir kızın babası bulacaktır ve çiçekçilik işi yapan Nina ve ailesinin bulunduğu eve getireceklerdir.

Burada Nina ile tanışan ve birbirlerini çok seven Ferdinand, hayallerindeki evi bulmuştur ve çok mutlu bir şekilde zaman geçirmeye başlar. Her günü eğlence ve mutlulukla geçen Ferdinand, çiçekli bahçelerin içinde büyümüştür.

Her sene yapılan çiçek festivaline bu sene artık çok büyük bir boğa olduğu için katılamayan Ferdinand, bu durumu kabullenemeyecek ve Nina'nın peşinden çiçek festivaline gidecektir. Ancak festivalde Ferdinand'ı gören insanlar korkacak ve bir kaos yaşanacaktır. Bunun üzerine yetkililer Ferdinand'ı vahşi bir boğa olduğunu düşünerek alı koyacaklar ve çocukken kaçtığı tesise yeniden getireceklerdir. Buraya gelince Lupe isimli bir keçi ile tanışacak, sonrasında çocukluk arkadaşlarını görecektir. Ferdinand, hepsinden daha iri bir boğa olmuştur ama hala dövüşmeyi istemeyen bir boğadır. Aynı zamanda çiftlikten hırsızlık yapan becerikli kirpilerle de tanışacak ve çiftlikten yeniden kaçmanın yollarını arayacaktır. Bu sırada Havalı isminde bir matador çiftliğe gelmiştir ve jubile gösterisi için bir boğa aramaktadır.









Diğer boğaların arasından Ferdinand'ı beğenecek ve jubilesini Ferdinand ile yapmak isteyecektir. Ancak Ferdinand, bu sırada çiftlikte tanıştığı keçi ve kirpilerle bir kaçış planı yapacaklar, kaçarken arenaya giden bütün boğaların aslında sonrasında öldürüldüğünü öğrenecek ve geride kalan boğa arkadaşlarını kurtarmak için yeniden çiftliğe döneceklerdir.

Arkadaşlarına gerçeği anlattıktan sonra hep birlikte kaçmaya çalışacaklar, bu sırada mezbahanede olan iki boğa dostlarını da kurtaracaklar ve aksiyon ve komedi dolu bir kaçış sahnesinden sonra şehrin içine kadar ulaşacaklardır. 

Burada peşlerinde olan çiftlik sahiplerinden trene binerek kurtulacaklar ancak içlerinden sadece Ferdinand yakalanacaktır. Sonrasında Ferdinand'ı Havalı ile arenaya sokacaklar ve dövüşmeyi istememesine rağmen arenada Havalı ile mücadele etmek zorunda kalacaktır. Ferdinand'ı mağlup edemeyen Havalı, sonunda onu öldürmek isteyecek ancak seyirciler buna engel olacak, bu sırada Nina'da arenaya gelecek ve bu güzel olayın sonrasında Ferdinand'ı ve bütün arkadaşlarını da alarak Nina'nın yaşadığı eve götüreceklerdir. Nina'nın yanında özgürlüğü ve sevgiyi gören boğaların görüntüsünden sonra film son bulur.

Oldukça eğlenceli ve komik görüntüleri olan, özellikle sakinleştirici keçi olan Lupe'yi izlemekten zevk alacağınız macera, aile, komedi ve animasyon filmidir.