Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Temmuz 2019 Salı

Sinema: Alita: Savaş Meleği - Alita: Battle Angel - İleri Bir Fantastik Gelecekte Yaşayan Cyborg Alita'nın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Alita: Savaş Meleği, Alita: Battle Angel

Oyuncular; Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly
Yönetmen; Robert Rodriguez
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film ileri bir fantastik gelecekte geçmektedir. Toplumun çoğu mekanik şekilde yapılmış Cyborg robotlardan oluşmaktadır ve bu şehrin ismi Demir Kent'tir. 

Özeti; Ve bu Demir Kent'in üzerinde uçan şehir olarak adlandırılan Zalem isminde bir metropol şehir vardır. Demir Kent'teki herkes yukarıdaki Zalem şehri için çalışmaktadır ve Zalem'de ki teknoloji Demir Kent'tekinden çok daha ileridedir. Demir Kent'te İdo isminde, Cyborg'ler konusunda uzman ve yakında Alita'yı bulunduğu harabeden çıkarıp onaracak olan bir doktor vardır.





İdo, hurdalıklarda gezinirken Alita'yı bozulmuş şekilde bulur ve O'nu tamir ederek yeniden hayata döndürür. 


Alita, özellikleri bakımından savaş konusunda uzman bir Cyborg'dür ama henüz kendisi bunları hatırlayamamaktadır. Başına gelen olaylar hafızasını yok etmiştir ve Demir Kent'e nasıl geldiğini bilmemektedir.

Demir Kent tam bir kargaşa alanıdır, genellikle burada yaşayan herkesin amacı Zalem denilen uçan şehre çıkmaktır. Ve Alita, artık meraklı gözlerle Demir Kent'te yaşamaya başlar ve Hugo ile tanışır. Hugo'ya yakın hisler beslemeye başlayan Alita, Hugo'nun Cyborg'leri kaçırıp bedenlerinin parçalarını çalan bir hırsız olduğunu bilmemektedir. 

Hugo'nun da amacı para toplayıp Zalem'e çıkmaktır. Aynı zamanda Demir Kent'te kötü varlıklarda vardır ve bunları avlayan bir güvenlik sistemi oluşmuştur, bu kişilere avcı savaşçı denilmektedir. Dr. İdo'da aslında bir avcı savaşçıdır ve yakında Alita'da bir avcı savaşçı olacaktır.





Oysaki Demir Kent'teki bütün kötülükler Zalem'de yaşayan Nova isimli biri tarafından yapılmaktadır. Nova, kişilerin zihinleri ile iletişim kurarak onların bedenlerinden konuşabilmektedir, yani uzaktan varlıkları etkileyebilmektedir ve tüm bunları Zalem'den yapmaktadır.

Gerçek kötülüğün başının kim olduğunu anlayan Alita'nın amacı artık Nova'yı öldürmek olur sadece. Bu sırada Alita, kendi yapısına uygun bir Cayborg bedeni de bulmuştur ve çok daha yenilmez hale gelmiştir. 

Bütün olaylar yaşanırken Alita, Hugo'nun ölümünü de izlemek zorunda kalmıştır ve Hugo'ya aşık olmuş olan Alita için bu durum çok ağır gelmiştir. Artık Nova'ya daha da kinlenmiştir ve film bu intikam alma isteği görüntüleri ile son bulur. Bu sondan anlaşılıyor ki filmin devamı da gelecek gibidir. Çünkü film yarıda bitmiş imajı vermektedir.

Cayborg'lerin birbirinden ilginç görülmeye değer görüntüleri olan, Alita'nın muhteşem ve heyecan verici savaş sahnelerini izleyeceğiniz, devam filminin de olması muhtemel, oldukça sürükleyici ve izlenmesini tavsiye edebileceğimiz, yer yer gerilim sahneleri de bulunan aksiyon, macera ve fantastik bilim kurgu filmidir.