Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Temmuz 2019 Cumartesi

Sinema: Terminatör 1 - The Terminator 1 - Gelecekten Gelen Yok Edici Cybernetic Bir Organizma... / Konusu, Özeti, Afişler

Terminatör 1, The Terminator 1

Oyuncular; Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn, Linda Hamilton
Yönetmen; James Cameron
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, 2028 yılından günümüz dünyasına gönderilen terminatör isminde bir katil makine olan cyborg robotun, günümüz dünyasına gelip Sarah Connor ismindeki bir kadını öldürmeye çalışmasını ve bu sırada yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Sarah Conner, 2028'li yıllarda bu robotlarla savaşan insanların lideri olan John Connor'ı doğuracak olan kadın olduğu için, John Connor hiç hayata gelmeden annesini öldürmek istemektedirler. Ve bunun için gelecekten günümüz dünyasına bu işi yapması için terminatör isminde katil bir cyborg robot gönderilmiştir.




Bu robotlar cybernetic bir organizmadır ve bire bir insana benzemektedir. Aynı zamanda gelecekteki insanların lideri olan John Connor'da bu durumu bildiği için annesini koruması üzere bir asker gönderir. Kylee Reese ismindeki bu asker Sarah Connor'u terminatörden koruyacak ve öldürülmesine engel olacaktır.

Film, terminatör olan cyborg robotun dünyaya yüksek enerjili bir alan içinde gelmesi ile başlıyor ve sonrasında aynı şekilde Kylee'nin de bu şekilde gelmesi ile devam ediyor. Gelişlerinde ikisi de çıplaktır ve çevresindeki insanlardan elbiseler alıp amaçları için yola koyulurlar. 

Terminatör, öncelikle telefon rehberindeki bütün Sarah Connor'ları bulur ve sıra ile hepsini öldürür. Bütün Sarah'ların ölmesi üzerine kendisi ile ilgili güvensizlik duyan Sarah, barın içine Sarah'ı bulan terminatörden Kylee sayesinde kurtulur. Sonrasında Kylee, Sarah'ı alır ve kaçmaya başlarlar ve aksiyon dolu bir kovalamaca başlamış olur. Aynı zamanda terminatöre ne kadar silahla ateş etseler de hiç bir şekilde etkilenmemektedir ve peşlerinden gitmeye devam etmektedir. Bu kaçma sırasında Kylee, bütün gerçekleri Sarah'a anlatır ve Sarah, ilk başta bunlara inanmasa da sonrasında O'da inanacaktır ve kaçmaya devam edeceklerdir.







Bu sırada Kylle ve Sarah, polisler tarafından alı konulurlar ama polis merkezini basan terminatör sayesinde buradan yine kaçacaklardır ve bir otel odasında birlikte olacaklardır. Bu birliktelik sonucunda anlaşılacaktır ki John Connor'un babası aslında Kylee'dır.

Ardından terminatör, yine onların yerlerini bulur ve kovalamaca kaldığı yerden devam eder. Bu kovalamaca sırasında bir benzin tankerinin patlaması sonucu içerisinde kalan terminatörün yok olduğunu düşünürler ancak içerisinden bedeni yanmış ve metal olan iskeletleri ile çıkan halini görüp kaçmaya devam edeceklerdir. 

Sonrasında yaralı olan Kylee ile Sarah, bir fabrikaya girecekler ve bu fabrikadaki bir ezme makinesinin içinde terminatörü yok edeceklerdir. Sonucunda Kylee, ölecektir ve John'a hamile olan Sarah'ın, John için bir ses kayıt cihazı doldurması ile filmde son bulur.

Film, 6 serisi bulunan terminatör bölümlerinin birincisidir ve macera bu filmle başlamıştır. Diğer serilerde olanları bu ilk filmi izleyince daha iyi anlayabileceğiniz, yılların eskitemediği aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.