Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Temmuz 2019 Cuma

Sinema: Ölümcül Deney 1 - Resident Evil 1 - Biyolojik Bir Silah T-Virüsü... / Konusu, Özeti, Afişler

Ölümcül Deney 1, Resident Evil 1

Oyuncular; Milla Jovovich, Eric Mabius, Michelle Rodriguez
Yönetmen; Paul W.S. Anderson
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu, Korku

Konusu; Film, Umbrella isminde bir şirketin kendi  oluşturduğu biyolojik silah olan virüsü insanlığa bulaştırması sonucu, insanların birer zombiye dönüşmesini ve sonrasında yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Bu şirket ise 21. yüzyılın başlangıcında Umbrella şirketi olarak birleşik devletlerdeki en gelişmiş tek ve bağımsız kurul haline gelmiştir. Her on evden dokuzu bu şirketin ürünlerinden satın almıştır. Şirketin siyasi ve mali etkisi her yerde hissedilmiştir. İşte bu şirketin dünyada en büyük olduğu üretim alanları; Bilgisayar teknolojisi, Tıbbi ürünler ve sağlık. Şirketin kendi çalışanlarının bile bilmediği en büyük gelir kaynağı ise; Askeri teknolojiler, genetik bilimler ve deneyler, virüs silahlarıydı.





Bu durumdan haberi olmayan şirket çalışanlarına bulaşacak olan T-virüs'ü ile film başlamaktadır ve içeriden biri Spence, bu virüsün olduğu tüpü şirketin içinde kırmıştır ve şirket çalışanlarına bulaşmasına sebep olmuştur. Bu durum karşısında şirketi yöneten The Red Quinn isimli yapay zeka bütün şirketin çıkışlarını kapatmış, içerideki insanları teker teker öldürmüştür.

Sonrasında kendisini bir banyoda yerde uyanarak bulan Alice, hafızası silinmiş bir şekilde kendisine ne olduğunu ve nerede olduğunu anlamaya çalışacaktır. Alice, etrafta gezinirken bulunduğu yeri özel güvenlik görevlileri basar ve Alice ile bir polisi yanlarına alırlar. Bu görevliler dışarıdan gelmiştir ve Umbrella şirketi ise yerin altına  dizayn edilmiştir. Çok katlı ve karışık bir şekilde yerin altındaki Hive araştırma merkezine neler olduğunu anlamaya çalışacaklardır. 

Bu sırada güvenlik görevlileri baygın bir şekilde Spence'yi bulurlar ve O'nun da hafızası kaybolmuştur, kendisini hatırlayamamaktadır. Hive'ın kendi savunma sistemi binanın içine bir gaz salıvermiştir ve bu gazın etkisi ile Spence ve Alice, hafıza kaybı yaşamışlardır. Yer altına inşa edilmiş Hive araştırma merkezine tünellerden trenle gidilebilmektedir ve bu yolu kullanacaklardır. Hive'ın içerisine ulaşan ekip araştırmalara başlarlar ve Red Quinn, yani kızıl kraliçe isimli şirketi yöneten yapay zekanın bilgi işlem merkezine ulaşmaya çalışacaklar ve Kızıl kraliçeyi devre dışı bırakacaklardır.



Ancak Kızıl Kraliçe, onlara zorluk çıkaracaktır ve onları da öldürmek isteyecektir. Ekipten bazıları bu sırada ölecek, Kızıl Kraliçe'yi Alice kapatacaktır. Ancak bu sırada Kızıl Kraliçe onları uyarır, kapatmaları sonucu öleceklerini söyler ama dinlemezler. Ve Kızıl Kraliçe'nin kapatılması sonucu T-virüsünün etkisi başlayacak, şirket içindeki ölü insanlar zombiye dönüşecektir.

Sonrasında geride kalan ekibe içeride canlanan zombiler saldırmaya başlar. Alice, Spece ve geride kalan güvenlik görevlileri zombilerle kıyasıya bir mücadele içine girecek ve kaçmaya başlayacaklardır. Bu sırada Alice'ın hafızası yavaş yavaş yerine gelir ve kendi yeteneklerini hatırlamaya başlar. Alice, güvenlik için eğitilmiş özel bir kişidir ve bu yeteneklerini kullanmaya başlar. Peşine takılan bir çok zombiyi, saldırgan köpek zombileri savaş teknikleri ile alt edecektir. Zombilerin bu yoğun saldırısı sonrasında Kızıl Kraliçe'yi yeniden açacaklardır ve O'nun kendilerini korumasını sağlayacak, bilgi alacaklardır. 

Bu sırada ekipten Rain isimli güvenlik görevlisi de ısırılmıştır ve dönüşüme başlamıştır. Kızıl Kraliçe onlara dışarı çıkmaları konusunda yol gösterecektir fakat bu sırada ekipten bazıları yine ölecektir. Zombiler çok kalabalık ve her yerdedir. Bu sırada Alice'in hafızası kısmen yerine gelmiş, virüsü tedavi edecek olan antivirüsün yerlerini hatırlamıştır ve antivirüsün bulunduğu odaya giderler. Bu odaya geldiklerinde ise Spence'nin de hafızası yerine gelir ve olayları kendisinin başlattığını hatırlar.


Ekipten Matt, Rain, Spence ve Alice kalmıştır ve Spence, her şeyi hatırladıktan sonra aralarından kaçar ve sakladığı para, virüs ve antivirüs çantası ile kaçmayı planlar. Ama Hive'ın deneylerinden biri sonucunda içeride taze DNA sağlayan bir canavar vardır ve zombilerin dışında birde bu canavardan kaçmak zorundadırlar.

Bu canavar Spence'yi öldürür ve her insan öldürüşünde, yediği etler sonucunda daha da güçlenir ve büyür. Sonrasında peşlerinden gelen canavardan kaçan Alice, Rain ve Matt yolda diğer güvenlik görevlisi arkadaşları ile karşılaşır ama canavarın trenin içine girip O'na saldırmasından dolayı bu güvenlik görevlisi ölür. Rain ise dönüşüp zombi olmuştur. Matt, O'nu öldürmek zorunda kalmıştır ve canavarı da öldürdükten sonra sadece Alice ve Matt, dışarı çıkabileceklerdir. Dışarı çıktıktan sonra Matt ve Alice, bilim insanları tarafından esir alınır ve onları Nemesis programına alırlar.

Bir odaya kapatıp üzerilerinde inceleme ve deney yapacaklardır. Alice, kendine geldiğinde ise her yerine kablolar ve tıbbi araçlar bağlı olduğunu görür. Bunlardan kurtulan Alice, binadan dışarı çıkar ve dışarının tamamen harap olmuş bir kıyamet sonrası görüntüsü şeklinde olduğunu görür ve film böylelikle son bulur.

Film en iyi zombi filmlerinden biridir ve bir çok serisi bulunmaktadır. Her seride kaldığı yerden devam eden film, heyecanın yüksek olduğu sahneleri ile izleyicisine gerilim dolu anlar yaşatmaktadır. Çok iyi bir aksiyon, gerilim, korku ve fantastik bilim kurgu filmidir.