Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Temmuz 2019 Perşembe

Sinema: Karayip Korsanları 1: Siyah İncinin Laneti - Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl - Karayip Korsanları Macerası Başlıyor..., / Konusu, Özeti, Afişler

Karayip Korsanları 1, Siyah İncinin Laneti, Pirates of the Caribbean, The Curse of the Black Pearl

Oyuncular; Johnny Depp, Geoffrey Rush, Keira Knightley
Yönetmen; Gore Verbinski
Tür; Aksiyon, Fantastik, Macera

Konusu; Karayipler'de korsan olan bir grup insan, lanetli olarak addedilen hazineyi, altınları çalmalarıyla canlı ve ölü insan arasında bir şekilde lanetlenerek hayatı bu şekilde yaşamaya başlarlar. Ve film, bu lanetten kurtulmaya çalışan korsanların gösterdiği çabaları, savaşları konu almaktadır.

Özeti; Elizabeth Swann, henüz çocukken babası ile katıldığı bir gemi seferinde, denizin içinde bir tahta parçasının üzerinde olan Will Turner isminde bir çocuğu görür ve bu çocuğu gemiye alırlar. Bu sırada Wiil'in boynunda bir altın korsan madalyonu vardır ve kimseye belli etmeden Elizabeth, bu madalyonu alır ve saklar.







Aradan yıllar geçer, Will ve Elizabeth büyürler. Elizabeth Vali'nin kızıdır, Will ise demirci olmuştur.

Elizabeth, babasının isteği ile evlenmek üzereyken denize düşer ve o sırada kente gelmiş olan kaptan Jack Sparrow isminde ünlü bir korsan Elizabeth'i kurtarır. Bunun üzerine O'nun korsan olduğunu anlayan askerler Jack'i kovalamaya başlar ve yakalayıp hapse atarlar. Bu sırada yıllardır Elizabeth'de saklı olan madalyonu, Elizabeth o gün boynuna takmıştır ve madalyon lanetli korsanları kendine çekmiştir. Bunun üzerine kente lanetli korsanlar saldırır ve madalyonu takan kişiyi, laneti yapan kişinin kanı ile aynı kanda olan ve O'nun çocuğu olduğunu sanıp, Elizabeth'i de madalyonla birlikte kaçırırlar. 

Lanetli korsanların amacı, kendi üzerilerindeki laneti kaldırmaktır ve bunun için zamanında almış oldukları lanetli bütün altınları, hazineleri tekrar yerine koymak zorundadırlar ve laneti yapan kişinin kanından kurban vermelidirler. Lanet ancak bu şekilde bozulacak ve lanetli korsanlar canlı ve ölü insan arasında olan hallerinden kurtulacaklardır.





Bu korsanların ay ışığında sadece iskeletleri görülmektedir ve yemek yemeyi, içmeyi, zevk almayı ve bunun gibi insani olan hiç bir şeyi hissetmemektedirler. Aynı zamanda da ölümsüz olmuşlardır. Ne ölebilmektedirler ne de yaşayabilmektedirler.

Laneti bozmak için hazineyi aldıkları alana gideceklerdir ve onların peşinden Will'de kaptan Jack ile gidecek, Elizabeth'i kurtarmak isteyeceklerdir. Oysaki lanetin bozulması için Will'in kanı gereklidir, çünkü madalyonun sahibi aslında Will'dir.

Aynı zamanda Elizabeth'i kurtarmak için Vali'nin askerleri de korsanların peşindedir. Hepsi ayrı gemilerle korsanların peşinden gidecektir ve bu sırada kaptan Jack Sparrow'un da amacı, kendi gemisi olan Siyah İnci'yi almaktır. Bu amaçlarla korsanların peşinde olanlar ile korsanlar arasında bir çok aksiyon dolu kavgalar, kovalamacalar, savaşlar yaşanacak, sonunda korsanlar laneti kaldıramayıp Will'i arayacak, Will ise bu durumu Elizabeth'i kurtarmak için kullanacak, sonrasında ise kaptan Jack ve Wiil'in ortaklaşa çabaları ile birden bire laneti kaldıracaklardır. Ve bu sırada savaş halinde olan korsanların laneti kalkacak, aniden ölümsüzlük halleri yok olup ölmeye başlayacaklardır. Sonrasında lanet kalkmış, korsanların kaptanı Barbossa, kendini uzun zaman sonra hissederek ölmüş ve kaptan Jack'i askerler korsan olduğu için asmak ile cezalandırmıştır.




Ama O'nu Will, kurtaracak ve yeniden korsanlık yapmaya devam etmek için denizlere açılacaktır. Başkası ile evlendirilmeye zorlanan Elizabeth'de, Will ile birlikteliğini ilan eder ve böylelikle filmde son bulur.

Aksiyonu bol olan, yaşayan ölüler şeklindeki korsanların komik sahneleri ile izleyicisini eğlendiren, filmin serisi niteliğinde diğer bölümlerininde olduğu, aksiyon ve fantastik macera filmidir.