Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Ekim 2019 Cuma

Sinema: Karayip Korsanları 4: Gizemli Denizlerde - Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - Korsanlar Gençlik Pınarının Peşinde... / Konusu, Özeti, Afişler

Karayip Korsanları 4: Gizemli Denizlerde - Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Oyuncular; Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush
Yönetmen; Rob Marshall
Tür; Aksiyon, Komedi, Fantastik, Macera

Konusu; Bu bölümde Jack Sparrow ve bir çok korsan gençlik pınarını arayacaklar ve bu pınara ulaşmak için birbirleri ile kıyasıya mücadele edeceklerdir.

Özeti; Film, Jack Sparrow'un arkadaşı olan Gibbs'i tutsaklıktan kurtarmaya çalışması ile başlamaktadır. Sonrasında kaçma planı yapan Jack, Gibbs ile birlikte İngiliz askerlerine yakalanacaklar ve kendisi ile görüşen İngiltere kralının gençlik pınarını bulması isteğini reddedip, kaçmayı başaracaktır. Bu sırada Jack, Kara İnci'yi kaybetmiş ve artık İngiliz krallığı için çalışan kaptan Barbossa ile de karşılaşmıştır ve peşinde birde bu yüzden Barbossa vardır.





Barbossa, gençlik pınarına gidebilmek için Jack'e ihtiyaç duymaktadır ancak bu sırada Gibbs'de olan gençlik pınarı haritasını öğrenecek ve öldürmek üzere oldukları Gibbs, haritayı yakarak bütün bilgilerin kendi zihninde olduğunu söyleyerek yaşamını garanti altına alacaktır ve İngiliz donanmasına gençlik pınarına gitmeleri için rehberlik yapacaktır.

Diğer tarafta halk arasında kaptan Jack Sparrow'un gemisine mürettebat topladığı haberleri yayılmaktadır ama gerçek Jack, böyle bir şey yapmamıştır. Sahte bir Jack Sparrow, O'nun ismini kullanarak mürettebat toplamaktadır. Jack, sonunda bu sahte kişiliği bulacak,
takma sakal ve bıyıklarını çıkarınca O'nun eski sevgilisi Angelica olduğunu anlayacaktır. 

Angelica, Jack'i bulmak için böyle bir oyun yapmıştır ve O'da babası Karasakal ile birlikte gençlik pınarına gitmek istemektedir. Bunun için Jack'e ihtiyaç duymaktadırlar ve Jack'i bayıltarak Karasakal'ın Kraliçe Anne isimli büyülü gemisine götürmüşlerdir. Yolculuğa bu gemi ile devam edecek olan Jack, içerideki bazı gemi tayfalarının aklına girerek isyan çıkarmaya çalışacak ama geminin kaptanı olan Karasakal, kılıcı ile gemideki halatları yönetip isyan çıkaran herkesi etkisiz hale getirecektir. Bu olay sonrasında rehberlik etmek zorunda kalan Jack, geminin içinde bir dolapta saklanmış ve mini boyda bir kavanozun içinde olan gemisi Kara İnci'yi görecektir. 





Karasaka,l kendisindeki sihirli güçlerle bir çok gemiyi bu şekilde tutsak almıştır ve içlerinde Kara İnci'de vardır. Kara İnci'yi Barbossa'nın elinden aldığı ve alırken de Barbossa'nın bir bacağını kaybetmesine neden olduğu için Barbossa, aynı zamanda Karasakal'dan intikam almak istemektedir. 

Diğer bir tarafta ise İspanyol donanmaları da gençlik pınarını aramaktadırlar ve bu şekilde üç ayrı gemi donanması ve tayfası, gençlik pınarına doğru yola koyulmuşlardır. Yol üzerinde aşılması gereken bazı zorluklar vardır. Gençlik pınarından ise içilen suya eklenen deniz kızı gözyaşı sonrasında başkasının hayatını alabilmektedirler ve bu şekilde çok uzun yaşama şansları elde etmektedirler. Öncelikle bulmaları gereken 3 şey vardır. Birincisi gümüş kadehler, ikincisi deniz kızı göz yaşı ve son olarak gençlik pınarıdır.

Bunları bularak kadehlere pınarın suyundan ekleyecekler ve kadehlerin birine deniz kızı göz yaşını da koyduklarında, gözyaşının olmadığı kadehteki suyu içen kişinin yaşamı diğerine geçecektir ve bu sırada diğer kadehi içen kişi yok olacaktır. Öncelikle bir deniz kızı bulmaya gideceklerdir ve zorlu mücadeleler sonrasında birbirinden güzel olan deniz kızlarından birini yakalayacaklar ve sonrasında kadehleri bulmaya gideceklerdir. Ama İspanyollar onlardan önce davranmışlardır ve İspanyollardan kadehleri çalan Barbossa ve Jack, sonrasında ayrılacaklar, Jack, Karasakal'ın tayfası ile yola devam edecek ve Barbossa'nın intikam almasına destek veren Jack'in peşinden gizlice Barbossa'da İngiliz donanması ordusu ile gidecektir.







Bir mağara içinde tavandan akan suyun içine çekilen Jack ve Karasakal'ın tayfası, içerideki gençlik pınarını bulacaklar, öncesinde bir çok uğraş vererek elde ettikleri deniz kızı göz yaşını ve kadehleri de kullanıp, amaçlarını uygulamak üzereler iken Barbossa ve ordusu gelecek, Karasakal ve tayfası ile kıyasıya bir mücadele içine gireceklerdir.

Ancak bu sırada İspanyol orduları da bu alana gelecek ve Barbossa, bu fırsattan istifade Karasakal'a kılıcını saplayacaktır. Sonrasında zehirli olan babasına dokunan Angelica'da yaralanacak, baba ve kız ikisi de ölmek üzere iken, İspanyollar gençlik pınarını yıkacaklar ve kadehleri kırıp suya atacaklardır. 

Onların yardımına tutsaklıktan kurtulan deniz kızı yetişecek ve kadehleri alıp Jack'e verecek, Jack, akan son bir kaç damlayı gençlik pınarından alıp, kadehlerin birine deniz kızı göz yaşını koyacak ve Angelica ile Karasakal'a götürecektir. Jack, Angelica'nın yaşamasını, babasının kendini feda etmesini isteyecek ancak Karasakal, kızının ölmesini isteyecektir ve göz yaşı damlasının olduğu kadehi içecektir. Angelica ise babasının yaşamasını istediği için diğer kadehi içecek ama kadehler karıştığı için Karasakal ölecek, Angelica yaşayacaktır. Bu olaylar üzerine Barbossa, Karasakal'ın kılıcını ve büyülü gemisi Kraliçe Anne'yi alacak ve tayfası artık O'nu kaptan olarak sayacaklardır. Jack ise Angelica'yı okyanusun ortasında bir adada bıraktıktan sonra, Gibbs'in Kraliçe Anne gemisinden çaldığı kavanozun içindeki Kara İnci ve diğer gemileri de alarak, Gibbs ile birlikte kendi yollarına devam edeceklerdir. Böylelikle film son bulur.

Önceki bölümlerine göre daha az fantastik karakterlerin bulunduğu, her zaman ki gibi eğlenceli ve komik Jack Sparrow görüntülerini izleyeceğiniz, serinin dördüncüsü olan film, aksiyon, komedi ve fantastik macera filmidir.