Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Ekim 2019 Pazartesi

Sinema: Karayip Korsanları 5: Salazar'ın İntikamı - Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales - Poseidon'un Hançerinin Peşinde Olan Korsanlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Karayip Korsanları 5: Salazar'ın İntikamı - Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Oyuncular; Johnny Depp, Javier Bardem, Brenton Thwaites
Yönetmen; Joachim Rønning, Espen Sandberg
Tür; Aksiyon, Fantastik, Macera

Konusu; Jack Sparrow'un şimdide denizlerdeki ölüler olan ve Jack'i öldürmek isteyen Salazar ile başı derttedir. Film, Salazar'dan kurtulmak ve denizlerdeki lanetleri yok etmek için Poseidon'un hançerini ararlarken yaşanan macera ve aksiyon dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Bundan önceki bölümünde uçan Hollandalı gemisine lanetlenerek tutsak edilmiş olan Will'in, Henry isminde bir oğlu olmuştur ve Henry, babasını aramaktadır. 





Babasının üzerindeki laneti kaldırmak için ise Poseidon'un üç uçlu hançerini bulması gerektiğini öğrenmiştir. Bu hançeri bulmak içinde Jack Sparrow'a ihtiyaç duymaktadır. 

Bu sırada Jack Sparrow ise bir banka soygunu yapmaktadır ve banka soyarken bankanın bulunduğu binayı komple yerinden oynatacaklar, kasabanın içinde aksiyon ve komedi dolu anlar yaşanacaktır. Aynı zamanda bu sıralarda elinde Poseidon'un hançerine götüren haritanın bulunduğu Galileo'nun günlüğü olan ve insanlar tarafından cadı diye tanımlanan, aslında gök bilimci olan Carina'da cadılıktan dolayı suçlanmıştır ve zindanlara atılmıştır.

Will'in oğlu Henry, denizlerde korsanlarla birlikte Jack'i aradığı sırada kendilerine kaptan Salazar ve hayalet gemisi saldıracak ve  Salazar'ın son olarak gemide olanları anlatması için bıraktığı kişi Henry olacaktır. Bu kurtulmanın ardından İngiltere ordusu Henry'i tutsak alacak ve aynı sırada Jack ile Carina'da asılmak üzere tutsak edileceklerdir. Bu tutsaklık öncesinde Carina, Henry'e kendisini Poseidon'un hançerinin olduğu yere götürebileceğini söylemiştir ve bunun için O'na ihtiyacı vardır.





Aynı mahzende tutsak edildikleri sırada Jack Sparrow ile de tanışan Henry, onların asılması sırasında askerlerin dikkatini dağıtacak ve ardından yardıma gelen Jack'in tayfasının saldırılarıyla ölümden son anda kurtulacaktır.

Bu kurtuluşun ardından Henry, Jack ve Carina, buldukları bir gemi ile denizlerde seyahate çıkacaklardır ve rotaları Poseidon'un hançerinin olduğu ada olacaktır. 

Diğer tarafta denizlere hükmeden kaptan Barbossa ise oldukça rahat ve keyifli geçirdiği zamanlarını korsanlara düşman olan Salazar yüzünden kaybetmiştir ve Salazar, Barbossa'yı öldürmemek için O'nunla bir anlaşma yapıp Jack'ı bulmasını istemiştir. Salazar, geçmişte kendisinin ve tayfasının lanetlenmesine neden olduğu için O'ndan intikam almak istemektedir ve bu yüzden her yerde öncelikle Jack'i aramaktadır. Bu sırada Jack'in sahip olduğu sihirli pusulayı eline geçirmiş olan Barbossa, Jack'in izini sürmeye başlayacak ve bir adaya yaklaştıkları sırada onlara ulaşacaklardır. Kendilerine doğru gelen Salazar ve tayfasını gören Jack, Henry ve Carina, bir filikaya binerek adaya gitmeye çalışacaklar ancak bu sırada ölü köpek balıkları onlara saldıracak, aksiyon dolu bir yaşam mücadelesi verildikten sonra son anda karaya ayak basabileceklerdir.




Salazar ve ölü tayfası, karaya ayak basamamaktadırlar ve bu yüzden onlara ulaşamamışlardır. Ancak adada yaşayan bazı insanlar Jack, Henry ve Carina'yı tutsak alacak, Jack'i kız kardeşi ile zorla evlendirmek isteyen bu insanların elinden onları kaptan Barbossa kurtaracaktır. 

Barbossa'da Salazar'ı yok etmek ve denizlere eskiden olduğu gibi hükmetmek için Poseidon'un hançerini aramaktadır ve Salazar'a yalan söylemiştir. 

Bu olay sonrasında hala Jack'te olan bir kavanozun içinde hapis edilmiş Siyah İnci'yi Barbossa, kendisindeki kılıcın gücü ile yerinden çıkaracak ve artık yollarına Siyah İnci ile devam etmeye başlayacaklardır. Siyah İnci'nin içinde Carina, elindeki günlükte yıldızların gösterdiği haritayı okuyacak, bu sırada Barbossa, Carina'nın kendi öz kızı olduğunu anlayacaktır. Carina'nın da amacı, kendisine bu günlüğü bırakan babasını onurlandırmaktır. Ardından kendilerine Salazar ve gemisi saldırmaya başlayacak, iki gemi yan yana ve tayfaları arasında komik, eğlenceli, aksiyon dolu bir savaş yaşanacak, sonrasında Poseidon'un hançerinin bulunduğu adaya ulaşacaklardır ancak Salazar, bu sırada Henry'i tutsak alacaktır.



Adaya inen Carina, Jack ve Barbossa, adanın gökyüzünün bir kopyası şeklinde hazırlanmış örneği olduğunu görecekler ve Carina'daki günlüğün üzerinde olan yakut taşını eksik olan yakutların arasına koyduklarında, deniz ikiye ayrılacak ve bu ayrılmış alanın içinde Posedon'un üç uçlu hançerini bulacaklardır. 

Diğer tarafta Salazar, Henry'in bedenine girerek karaya ayak basmak isteyecek ve Henry'nin bedenine girip, ortadan ikiye ayrılmış olan yarıkta Jack'i öldürmek ile uğraşacaktır. 

Bu sırada Carina, hançeri almaya çalışacak, sonrasında hançere Salazar ulaşacak, hançer ile Jack'i öldürmeye çalışan Salazar, hançer elinde olduğu için Henry'in içinden çıkmıştır ve Carina ile Henry, denizlerdeki lanetlerin bozulması için gereken bilmecenin ne anlama geldiğini bulacaklar ve denizlerdeki bütün lanetlerin hançerin içinde olduğunu ve hançerin parçalanması ile lanetlerin biteceğini anlayacaklardır. Bunun üzerine Henry, hançeri parçalamayı başaracak ve lanetler yok olacaktır. Lanetler yok olunca Salazar ve tayfası yeniden insan olacak ancak denizin ortasındaki yarık kapanmaya başlayacaktır. 



Bu sırada yukarıdan Siyah İnci'nin içindeki Barbossa, onlara yardım etmek için zincir ile aşağı inecek, Carina, Henry ve Jack'i kurtaracak ancak peşlerinden gelen Salazar'dan kızı Carina'yı kurtarmak için kendini feda ederek denizlere bırakacaktır.

Sonrasında Henry, Jack ve Carina Siyah İnci'ye binerek kurtulacaklardır. Aradan zaman geçecek ve Henry, aralarında bir ilişki başlamış olan Carina ile yaşadıkları yere gidecekler ve burada babası Will'in lanetten kurtulmuş bir şekilde geri geldiğini göreceklerdir. 

Ardından Jack ise, yine Siyah İnci'si ile yeni maceralara atılmak için yelken açacaktır. Böylelikle film son bulur.

Jack'in ilk kaptan olması ve gençlik yıllarına değinilmiş filmde yine her zamanki gibi eğlenceli ve komik sahneler bulunmaktadır. Salazar ve ölü tayfası ile yeni fantastik karakterlerin eklendiği ve serinin beşincisi olan film, aksiyon ve fantastik macera filmidir.